Η Διακριτική Αποτελεσματική Λύση Χωρίς Σιδεράκια για Χαμόγελα Γεμάτα Αυτοπεποίθηση | Διαφανείς Νάρθηκες
Διαφανείς Νάρθηκες

Διαφανείς Νάρθηκες Για Χαμόγελα Γεμάτα Αυτοπεποίθηση

H No1 ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες

Οι διαφανείς νάρθηκες αποτελούν μια επαναστατική προσέγγιση ορθοδοντικής θεραπείας, επιτρέποντας στους ασθενείς να διορθώσουν τα ορθοδοντικά προβλήματά τους διακριτικά αλλά αποτελεσματικά.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
photo
Χρόνος Θεραπείας
Kυμαίνεται από 12 έως 18 μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης.
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Mετά από λίγους μήνες.
Επίπεδο Πόνου
Ήπιος και υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες.
Διάρκεια αποθεραπείας
Ένας μήνας, κατά τον οποίο τα δόντια σταθεροποιούνται στη νέα τους θέση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι οι διαφανείς νάρθηκες;

Η λανθασμένη θέση των δοντιών διορθώνεται με διαφανείς, αφαιρούμενους νάρθηκες που προσφέρουν άνεση και διακριτικότητα. Οι ασθενείς αλλάζουν νάρθηκες κάθε δύο περίπου εβδομάδες και έχουν σταδιακή βελτίωση της θέσης των δοντιών. 

Πρόκειται για μια προηγμένη μέθοδο κατά την οποία αντί για μεταλλικά σιδεράκια χρησιμοποιούνται λεπτές μεμβράνες πάχους 0,5 χιλιοστού που διαθέτουν μικρή ελαστικότητα, οι οποίοι ονομάζονται aligners (ευθυγραμμιστές) κι έχουν σχήμα πετάλου. Η πορεία της θεραπείας είναι ψηφιακά σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα τρισδιάστατο απεικονιστικό μοντέλο του οδοντικού φραγμού ώστε να προβούμε σε αποκατάσταση ορθοδοντικών ανωμαλιών που είτε μας επηρεάζουν λειτουργικά είτε αισθητικά.

Οφέλη

Οι διαφανείς ορθοδοντικοί νάρθηκες προσφέρουν μια σειρά μοναδικών πλεονεκτημάτων που δεν προσφέρουν οι παραδοσιακές μέθοδοι ορθοδοντικής θεραπείας με μεταλλικά σιδεράκια. Κύριες διαφορές αποτελούν η εύκολη αφαίρεση των ναρθηκών καθώς και η ιδιαίτερη εφαρμογή τους πάνω στα δόντια, σαν ένα «γάντι» καθώς είναι σχεδιασμένοι με τη βοήθεια της τεχνολογίας με τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων και την ενδελεχή ανάλυση των ακτινογραφιών, φωτογραφιών και αποτυπωμάτων  των οδοντικών φραγμών του ασθενούς.

Διακριτικότητα

Οι νάρθηκες είναι διαφανείς, επιτρέποντας στους χρήστες να χαμογελούν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς διορθώνουν τα ορθοδοντικά τους προβλήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ενήλικες και εφήβους που ενδεχομένως δεν θέλουν να φαίνεται πως κάνουν ορθοδοντική θεραπεία για να βελτιώσουν την εικόνα και τη θέση της οδοντοστοιχίας τους. Σε κάποια δόντια ίσως χρειαστεί να γίνει τοποθέτηση μικρής ποσότητας ρητίνης (στο μέγεθος μιας φακής). Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο εύκολη η μετακίνηση των δοντιών διότι εφαρμόζει ακριβώς ο νάρθηκας σε αυτά τα σημεία ασκώντας σταθερή δύναμη, όμως αισθητικά δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα διότι η ρητίνη είναι ακριβώς ίδια με το χρώμα του φυσικού δοντιού.

Ευελιξία

Οι νάρθηκες αφαιρούνται, παρέχοντας ιδιαίτερη ευελιξία. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι νάρθηκες πρέπει να παραμένουν στα δόντια συνολικά 20-22 ώρες καθημερινά. Οι χρήστες πρέπει να τoυς αφαιρούν κατά την κατανάλωση φαγητού και κατά τον καθαρισμό των δοντιών, κάτι που είναι αδύνατο με τις συμβατικές μεθόδους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν καλή στοματική υγιεινή και να απολαύσουν το αγαπημένο τους φαγητό χωρίς να έχουν περαιτέρω άγχη για τον σωστό καθαρισμό ή για κάποιο ράγισμα ή και σπάσιμο στους νάρθηκες.
Κατάλληλοι υποψήφιοι για θεραπεία
1

Σοβαρές περιπτώσεις οστικών προβλημάτων

Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγάλη ορθογναθική χειρουργική επέμβαση, οι νάρθηκες δεν προτείνονται καθότι δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματικοί.

2

Ιδιαίτερα ορθοδοντικά προβλήματα

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά μεταξύ των δοντιών ή πολύ σοβαρά ορθοδοντικά προβλήματα, οι νάρθηκες ίσως να μην είναι αρκετά ισχυροί για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η ενδεδειγμένη λύση να είναι τα μεταλλικά σιδεράκια.

3

Ανάγκη για συμπληρωματική χειρουργική θεραπεία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται συμπληρωματική χειρουργική θεραπεία για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες είναι η καλύτερη λύση.

4

Ασθενείς με ελλιπή στοματική υγιεινή

Η ανεπαρκής και μη αποτελεσματική στοματική υγιεινή μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας επομένως είναι σημαντικό οι ασθενείς να τηρούν καλή στοματική υγιεινή. Η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες διευκολύνει την άσκηση στοματικής υγιεινής διότι οι νάρθηκες αφαιρούνται και πολύ εύκολα πραγματοποιείται το βούρτσισμα και ο μεσοδόντιος καθαρισμός, χωρίς την παρεμβολή μεταλλικών στοιχείων όπως στην θεραπεία με μεταλλικά ή κεραμικά σιδεράκια.

5

Αδυναμία τήρησης χρονοδιαγράμματος

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να μην είναι σε θέση να τηρήσουν το αυστηρό πρόγραμμα εφαρμογής διαφανών ναρθήκων που είναι 20-22 ώρες χρήσης καθημερινά, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα της θεραπείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η θεραπεία με σιδεράκια (μεταλλικά ή κεραμικά).

Τι μπορεί να διορθωθεί

Πάθηση

Χασμοδοντία

Τι προκαλείται αν δεν επέμβουμε

  • Ανεπαρκές ή επώδυνο μάσημα (δυσλειτουργία ομιλίας) 
  • Αισθητικά προβλήματα

Πάθηση

Τραυματική σύγκλειση δοντιών

Τι προκαλείται αν δεν επέμβουμε

  • Συμπτωματολογία στους ιστούς γύρω από τα δόντια.
  • Φθορά δοντιών.
  • Απώλεια οστικής μάζας.
  • Συμπτώματα στην κροταφογναθική διάρθρωση.

Πάθηση

Αραιοδοντία

Τι προκαλείται αν δεν επέμβουμε

  • Αισθητικά προβλήματα.
  • Προβλήματα σύγκλεισης.
  • Προβλήματα φώνησης.

Πάθηση

Συνωστισμός των δοντιών.

Τι προκαλείται αν δεν επέμβουμε

  • Αυξημένα ποσοστά πλάκας, πέτρας και τερηδόνας, λόγω δυσκολίας άσκησης στοματικής υγιεινής.
  • Αισθητικά προβλήματα. 

Πλεονεκτήματα
«Αόρατη» μέθοδος

Ασφαλής θεραπεία με έγκριση FDA

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Step by Step

Βήμα 1ο

Επισκέπτεστε το ιατρείο όπου προηγείται μια συζήτηση με τον εξειδικευμένο ορθοδοντικό των The Antiagers σχετικά με τις επιθυμίες και τους στόχους σας σε σχέση με τα δόντια και το χαμόγελό σας. Μετά από μια εξέταση και συναξιολόγηση της κατάστασης του οδοντικού φραγμού σας,  των υπαρχόντων προβλημάτων ή πιθανών εμποδίων, ο εξειδικευμένος ορθοδοντικός των The Antiagers δημιουργεί ένα εξατομικευμένο πλάνο ορθοδοντικής θεραπείας για να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βήμα 2ο

Μετά την αρχική αξιολόγηση, γίνεται μια σειρά προηγμένων εξετάσεων για να υπάρχει ακόμα πιο σαφής και ξεκάθαρη εικόνα των οδοντικών σχέσεων και της γνάθου σας και να προσαρμοστεί με απόλυτη λεπτομέρεια το πλάνο θεραπείας σας. Μετά από μια σειρά ενδοστοματικών φωτογραφιών, ακτινογραφιών και μιας τρισδιάστατης ψηφιακής σάρωσης, ο ορθοδοντικός μας δημιουργεί ένα απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας και ευθυγράμμισης των δοντιών σας.

Βήμα 3ο

Ο ορθοδοντικός σας παραδίδει τους διαφανείς νάρθηκες (aligners/ ευθυγραμμιστές) με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση και την εφαρμογή τους.

Βήμα 4ο

Ξεκινάτε τη θεραπεία με βάση το πλάνο σας και επισκέπτεστε το ιατρείο κάθε 5-10 εβδομάδες για τυχόν απαραίτητες προσαρμογές αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας ευθυγράμμισης των δοντιών. Σημαντική είναι παράλληλα η τήρηση των 6μηνιαίων ραντεβού για καθαρισμό.
Σημαντικές Πληροφορίες

Πριν τη θεραπεία

Οι νάρθηκες πρέπει να παραμένουν στο στόμα για μεγάλη χρονική διάρκεια μέσα στη μέρα, minimum 20-22 ώρες.

Στην αρχή, τις πρώτες 2-3 ημέρες όταν πρωτο-εφαρμόσετε τους νάρθηκες θα υπάρχει μια μικρή δυσφορία μέχρι να συνηθίσετε την αίσθηση.

Μέχρι να προσαρμοστείτε με τους νέους νάρθηκες στη στοματική σας κοιλότητα ίσως δυσκολευτείτε λίγο με την ομιλία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Πρέπει να πλένετε συχνά τόσο τα δόντια και τα ούλα σας όσο και τους νάρθηκες ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση μικροβίων.

Πρέπει να αφαιρείτε τους νάρθηκες πάντα κατά τη διάρκεια κατανάλωσης τροφίμων και ποτών,  ιδιαίτερα ζάχαρης.

Πρέπει να τηρείτε τους χρόνους εφαρμογής που σας έχει δώσει ο ορθοδοντικός των The Antiagers.

Μετά τη θεραπεία

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον ορθοδοντικό των The Antiagers για να βεβαιωθεί πως η ευθυγράμμιση των δοντιών  έχει όντως φτάσει στη κατάλληλη θέση και δεν χρειάζεται άλλη προσαρμογή.

Αναλόγως τη περίπτωση θα χρειαστεί οπωσδήποτε να φοράτε μασελάκι συγκράτησης για ένα διάστημα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Έπειτα θα συζητήσετε με τον ορθοδοντικό για το είδος συγκράτησης και διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος που θα εφαρμοστεί.
Συχνές Ερωτήσεις
Ναι, οι νάρθηκες εφαρμόζουν ακριβώς πάνω στα δόντια.
Συνήθως προτείνεται να φοράτε τους νάρθηκες 20-22 ώρες την ημέρα.
Με βούρτσισμα και χλιαρό νερό. Συνιστάται και η χρήση ειδικών ταμπλετών καθαρισμού ναρθήκων που διατίθενται στην αγορά.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική