Γυναικομαστία: Τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται, πριν-μετά - THE ANTIAGERS
Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Γυναικομαστία ανδρών

Εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης και breast contouring για να αντιμετωπίζουμε οριστικά τη γυναικομαστία και να σας προσφέρουμε επίπεδο, σφιχτό, αρρενωπό στήθος

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης για επίπεδο και σφιχτό στήθος

Breast contouring για 100% αρρενωπό αποτέλεσμα

Συνδυαστικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της περίσσειας του δέρματος

Στοχευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τον τύπο της γυναικομαστίας (αληθής ή ψευδής)

Κατάλληλη θεραπεία για κάθε στάδιο γυναικομαστίας

Αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα

Χρόνος Θεραπείας
1,5 ώρες περίπου
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 2800€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά οριστικοποιείται μετά από 3 μήνες.
Αναισθησία
Τοπική ή γενική αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας
Μετά την επέμβαση ίσως παρουσιαστούν εκχυμώσεις (μελανιές) και οίδημα (πρήξιμο). Συνήθως οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις ήπιες δραστηριότητές τους και σε εργασία γραφείου μετά από 3-4 ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
Επίπεδο, σφιχτό στέρνο
Τόνωση της αρρενωπότητας και της αυτοπεποίθησής σας

Ένας στους δύο άνδρες εμφανίζει γυναικομαστία

Ακριβώς όπως το πλούσιο στήθος τονώνει τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα των γυναικών, το σφιχτό, επίπεδο στέρνο αποτελεί σύμβολο αρρενωπότητας για τους άνδρες. Έχει υπολογιστεί όμως ότι το 50% των ανδρών εμφανίζει γυναικομαστία, ήπιου ή προχωρημένου βαθμού, η οποία πλήττει σημαντικά την ανδρική αυτοπεποίθηση και συχνά αποτελεί εμπόδιο για συγκεκριμένες επιλογές ρούχων, αθλητικές δραστηριότητες, κτλ.

Με τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τη γυναικομαστία σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται, ανάλογα πάντα με την αιτία που την προκαλεί. Χρησιμοποιούμε τεχνικές breast contouring για να δώσουμε στο ανδρικό στήθος το μέγεθος και το σχήμα που του αρμόζει, ώστε να είναι επίπεδο και αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση και την περίσσεια του δέρματος, που συχνά συνοδεύουν τα πιο προχωρημένα στάδια γυναικομαστίας.
Αληθής ή ψευδής γυναικομαστία;
Διαφέρουν ως προς την αιτία της υπερτροφίας των μαστών. Ωστόσο, είναι πιθανό οι δύο τύποι να συνυπάρχουν.

Τύποι γυναικομαστίας στους άνδρες

Αληθής γυναικομαστία: Αναφέρεται και ως γυναικομαστία αδενικού τύπου ή αδενική γυναικομαστία, και οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή οιστρογόνων στον ανδρικό οργανισμό που προκαλεί την υπερτροφία του μαζικού αδένα. Συχνά, εμφανίζεται σε νεογνά εξαιτίας των οιστρογόνων που περνάνε στον οργανισμό των μωρών μέσω του πλακούντα της μητέρας, μία κατάσταση που επιλύεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Παρατηρείται επίσης συχνά στους εφήβους εξαιτίας των έντονων ορμονικών ανακατατάξεων κατά τη διάρκεια της εφηβείας, που έχουν ως αποτέλεσμα να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της τεστοστερόνης και τα υπάρχοντα οιστρογόνα να ευνοούν την ανάπτυξη του μαζικού αδένα. Και τέλος, η αληθής γυναικομαστία μπορεί να παρατηρηθεί σε ηλικιωμένους άντρες εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής ανδρογόνων με το πέρασμα των χρόνων. Η διόγκωση του μαζικού αδένα μπορεί να πυροδοτηθεί και από τη λήψη συγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών, τη χρήση αναβολικών ουσιών για μυϊκή γράμμωση, την κατανάλωση αλκοόλ, ορισμένες παθήσεις του ήπατος, των νεφρών, του θυρεοειδούς και των όρχεων, καθώς και από το σπάνιο σύνδρομο Klinefelter.

Ψευδογυναικομαστία: Είναι γνωστή και ως λιπομαστία, αφού ουσιαστικά προκαλείται από την αύξηση του λιπώδους ιστούς στο στήθος. Κυρία αιτία στην προκειμένη περίπτωση είναι η μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους και το περίσσιο λίπος που συσσωρεύεται στο ανδρικό στήθος. Ένας τρόπος για να ξεχωρίσετε αν πρόκειται για αληθή γυναικομαστία ή ψευδογυναικομαστία, είναι να ψηλαφίσετε το στήθος σας. Αν υπάρχει σφιχτή μάζα ιστού κάτω από τη θηλαία άλω και έχει διαφορετική αίσθηση από τον υπόλοιπο γύρω λιπώδη ιστό, τότε πιθανότατα είναι αληθής γυναικομαστία. Αν δεν ψηλαφείτε μία μάζα κάτω από τη θηλή και το στήθος έχει ομοιόμορφη αίσθηση, τότε μάλλον πρόκειται για ψευδογυναικομαστία. Η πιο αξιόπιστη εξέταση για να καθοριστεί ο τύπος της γυναικομαστίας είναι το υπερηχογράφημα.
Βαθμοί γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία μπορεί να κυμαίνεται από μία μικρή αύξηση του στήθους στην περιοχή κάτω από τη θηλή έως την ανάπτυξη γυναικείων μαστών με αύξηση μαζικού αδένα και λίπους. Υπάρχουν τέσσερις βαθμοί γυναικομαστίας.

Γυναικομαστία 1ου βαθμού: Στο αρχικό στάδιο της γυναικομαστίας, υπάρχει μικρή αύξηση του στήθους που δεν είναι εμφανής με τα ρούχα. Η αύξηση του ιστού εντοπίζεται κυρίως κάτω από τη θηλή και τη θηλαία άλω. Η θηλή εμφανίζεται πρησμένη και αποκτά σχήμα κώνου.

Γυναικομαστία 2ου βαθμού: Σε αυτό το στάδιο της γυναικομαστίας, η αύξηση του ιστού εκτείνεται πέρα από τα όρια της θηλαίας άλω. Περνάει ωστόσο ακόμα απαρατήρητη κάτω από φαρδιά ρούχα. Το στήθος είναι σφιχτό γύρω από τη θηλή, όμως η εξωτερική περιοχή είναι πιο μαλακή και λιπώδης.

Γυναικομαστία 3ου βαθμού: Στη γυναικομαστία τρίτου βαθμού, υπάρχει περίσσεια δέρματος γύρω από τη θηλαία άλω, με αποτέλεσμα να αποκτά καθοδική φορά. Καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση του στήθους, το πλάτος των μαστών διευρύνεται και το «κρέμασμα» του στήθους είναι ορατό ακόμα και με φαρδιά ρούχα.

Γυναικομαστία 4ου βαθμού: Σε αυτό το στάδιο, το ανδρικό στήθος είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει με γυναικείο. Αυτό είναι το πιο προχωρημένο στάδιο γυναικομαστίας που είναι ιδιαίτερα ορατό.
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Αληθής γυναικομαστία

Ριζική αντιμετώπιση με εξελιγμένη τεχνική en bloc

Στην περίπτωση που η γυναικομαστία οφείλεται σε υπερτροφία του μαζικού αδένα, τότε προχωράμε σε ολική αφαίρεση του αδένα με την τεχνική en bloc (υποδόρια μαστεκτομή). Ο μαζικός αδένας, που είναι φυσιολογικό να αναπτύσσεται στις γυναίκες καθώς το σώμα προετοιμάζει τις βάσεις για τον θηλασμό, δεν έχει κάποια χρησιμότητα στους άνδρες. Όλη η αφαίρεση γίνεται μέσα από μία μικρή ημικυκλική τομή στο όριο της θηλαίας άλω, ώστε να μην είναι ορατή μετά την επούλωσή της. Αφού αφαιρέσουμε τον αδένα, σμιλεύουμε τους ιστούς για να μειώσουμε το μέγεθος του στήθους και να του δώσουμε το επιθυμητό αρρενωπό σχήμα. Τοποθετούμε εσωτερικά ράμματα, τα οποία είναι απορροφήσιμα, και η επούλωση είναι πολύ γρήγορη.

Στην περίπτωση που η διόγκωση του μαζικού αδένα είναι πολύ μεγάλη και συνυπάρχει σημαντική χαλάρωση του δέρματος, τότε πραγματοποιούμε κυκλική τομή γύρω από τη θηλαία άλω που μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε και την περίσσεια του δέρματος και να πραγματοποιήσουμε σύσφιξη του μαστού.

Ψευδογυναικομαστία

Σμίλευση στέρνου με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους λιποαναρρόφησης

Καθώς η ψευδογυναικομαστία οφείλεται σε εναπόθεση λίπους στο ανδρικό στήθος, χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής για να πραγματοποιούμε στοχευμένη λιποαναρρόφηση στην περιοχή και να σμιλεύουμε το ανδρικό στέρνο. Με υψηλής τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό (VASER ή PAL), μπορούμε να αφαιρέσουμε το περίσσιο λίπος και να σμιλεύσουμε το ανδρικό στέρνο ενισχύοντας ταυτόχρονα τη σύσφιξη του δέρματος και την ανάδειξη της φυσικής γράμμωσης.

Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, οι οποίες εφαρμόζονται μέσα στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία, και έχουν μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας. Οι τομές μέσα από τις οποίες εισάγουμε την κάνουλα της λιποαναρρόφησης για να αναρροφήσουμε το περίσσιο λίπος, έχουν διάμετρο 3 χιλιοστών και πραγματοποιούνται είτε στη μασχάλη, είτε στην περιοχή της θηλαίας άλω, είτε πάνω στην υπομάστια πτυχή. Με την κάνουλα δημιουργούμε μικρά τούνελ μέσα στον λιπώδη ιστό και αφαιρούμε το περίσσιο λίπος με ήπια αναρρόφηση. Μέσα στο επόμενο διάστημα, τα κενά των τούνελ κλείνουν και το στήθος αποκτά το νέο του σφιχτό περίγραμμα.

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους ανδρικής γυναικομαστίας είναι η αιτία που ευθύνεται για την υπερτροφία του στήθους. Στην αληθή γυναικομαστία, αναπτύσσεται κανονικός μαστικός ιστός, δηλαδή μεγαλώνει ο μαζικός αδένας. Αντιθέτως, στην ψευδογυναικομαστία το ανδρικό στήθος μεγαλώνει εξαιτίας της υπερβολικής εναπόθεσης λίπους. Η διαφορά αυτή διαπιστώνεται με ψηλάφηση και υπερηχογράφημα. Ο τύπος γυναικομαστίας καθορίζει τον τρόπο αντιμετώπισής της.
Αν πρόκειται για αληθή γυναικομαστία, η οποία οφείλεται σε υπερτροφία του μαζικού αδένα, τότε η απώλεια βάρους δεν θα βοηθήσει στη μείωση του στήθους. Αντιθέτως, μπορεί να κάνει ακόμα πιο ορατό το πρόβλημα, καθώς ο αδενικός ιστός δεν θα περιβάλλεται πια από τον περίσσιο λιπώδη ιστό και θα ξεπροβάλλει εντονότερα. Αν αντιθέτως πρόκειται για ψευδογυναικομαστία, η οποία οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους, τότε η απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει την όψη της καθώς θα μειωθεί ο όγκος των λιποκυττάρων, όμως τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι αρκετό για να λυθεί το πρόβλημα, καθώς συχνά συνυπάρχει διόγκωση του μαζικού αδένα, ο οποίος δεν μειώνεται με τη δίαιτα.
Ναι. Η γυναικομαστία στους άνδρες μπορεί να υπάρχει μόνο στον έναν μαστό (μονόπλευρα), αλλά είναι πιο σύνηθες να εμφανίζεται και στους δύο (αμφοτερόπλευρα). Μπορεί επίσης να παρατηρείται ασυμμετρία στη διόγκωση των δύο μαστών. Όλες αυτές οι περιπτώσεις αναλύονται στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου και σχεδιάζουμε το κατάλληλο χειρουργικό πλάνο ώστε να επιτύχουμε ένα φυσικό και συμμετρικό αποτέλεσμα, χωρίς ανομοιομορφίες και χαλάρωση.
Όχι. Οι τομές που πραγματοποιούμε τόσο για την αντιμετώπιση της αληθούς γυναικομαστίας, όσο και της ψευδογυναικομαστίας, βρίσκονται κρυμμένες σε στρατηγικά σημεία (είτε πάνω στην σκούρα περιοχή της θηλαίας άλω, είτε στη μασχάλη ή την υπομάστια πτυχή), ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμες μετά την επούλωσή τους. Ειδικά στους άνδρες με πυκνή τριχοφυΐα στο στέρνο, δεν φαίνονται καν.
Μετά από λιποαναρρόφηση, μπορείτε να επιστρέψετε την επόμενη κιόλας ημέρα στην εργασία σας αν απασχολείστε σε εργασία γραφείου, ενώ θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μια βδομάδα για να ενταχθείτε και πάλι σταδιακά σε πρόγραμμα αθλητικής άσκησης. Αν αντιθέτως έχετε υποβληθεί σε υποδόρια μαστεκτομή, τότε θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 ημέρες για την επιστροφή στην εργασία σας και περίπου 20 ημέρες για την επιστροφή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική