Θηλώματα: Τι είναι, πώς θεραπεύονται - THE ANTIAGERS
Θηλώματα

Θηλώματα

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι δερματικές βλάβες που αν και δεν είναι επικίνδυνες, είναι αρκετά ενοχλητικές, καθώς μοιάζουν σαν να κρέμονται από το δέρμα και εντοπίζονται σε σημεία με μεγάλες πιθανότητες να τραβηχτούν και να αιμορραγήσουν. Αρκεί μία συνεδρία με Laser για να απαλλαγείτε από αυτά οριστικά!

Κλείστε το ραντεβού σας
Οι καλύτερες θεραπείες
για τα θηλώματα

Laser CO2

Η Laser θεραπεία για τα θηλώματα αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισής τους, καθώς δρα στοχευμένα, ανώδυνα και 100% αποτελεσματικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η επιλεκτική δράση πάνω στις βλάβες και η ταχύτητα επούλωσης του δέρματος. H δέσμη του Laser χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να στοχεύσει και να εξαχνώσει ένα θήλωμα και να κόψει τον μίσχο του. Ακόμα κι αν υπάρχουν αρκετά θηλώματα σε μία περιοχή, η θεραπεία δεν διαρκεί πάνω από 10-15 λεπτά. Το σημείο της θεραπείας επουλώνεται πλήρως μέσα στις επόμενες ημέρες.

. Χωρίς πόνο
. Χωρίς σημάδια
. Χωρίς ταλαιπωρία
. Ρύθμιση των παραμέτρων της θεραπείας
. Επιλεκτική εστίαση πάνω στις βλάβες
. Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Θεραπεία θηλωμάτων με Laser CO2

Η θεραπεία με το Laser είναι κατάλληλη για κάθε μορφή, μέγεθος και σημείο εντοπισμού των θηλωμάτων, όπως επίσης και για κάθε τύπο δέρματος, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της συσκευής ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιστατικού.

Η εφαρμογή δεν προκαλεί αιμορραγία, ούτε καίει το δέρμα. Αντιθέτως, εξαχνώνει τα θηλώματα και κόβει με απόλυτη ακρίβεια τους μίσχους τους. Για την εξάλειψη των θηλωμάτων, αρκεί μόλις μία συνεδρία, ενώ δεν απαιτείται καθόλου χρόνος αποθεραπείας.

Κρυοθεραπεία θηλωμάτων

Η κρυοθεραπεία (ή αλλιώς κρυοπηξία) είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία των θηλωμάτων. Χρησιμοποιούμε υγρό άζωτο, με το οποίο ψεκάζουμε τις βλάβες, τις παγώνουμε στους -175 έως -160 βαθμούς Κελσίου και με αυτόν τον τρόπο τις καταστρέφουμε.

Είναι μία σύντομη μέθοδος, μη επεμβατική και απολύτως ανώδυνη. Αμέσως μετά την εφαρμογή, το θήλωμα εμφανίζεται ερυθρό και ελαφρώς πρησμένο, όμως μετά από 5-7 ημέρες ξεραίνεται και πέφτει από μόνο του, αφήνοντας πίσω του ένα αισθητικά άριστο δέρμα.

Διαθερμοπηξία θηλωμάτων

Με τη διαθερμοπηξία, χρησιμοποιούμε υψηλής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα για να παράγουμε θερμότητα στα σημεία εντοπισμού των θηλωμάτων. Η έντονη θερμότητα διαλύει τα φθαρμένα δερματικά κύτταρα. Μετά την εφαρμογή της διαθερμοπηξίας, δεν απαιτείται η τοποθέτηση ραμμάτων, καθώς η θεραπεία δρα επιφανειακά και δεν προκαλεί αιμορραγία. Τα θηλώματα παίρνουν μία γκριζωπή ή λευκή απόχρωση αμέσως μετά την εφαρμογή, ενώ το γύρω υγιές δέρμα δεν επηρεάζεται καθόλου και παραμένει ροδαλό. Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι βλάβες μπορεί να σκουρύνουν και να ξεραθούν, και τελικά πέφτουν μετά από 7-10 ημέρες, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και ομοιόχρωμο.

Χειρουργική αφαίρεση θηλωμάτων

Η χειρουργική αφαίρεση ενδείκνυται κυρίως για τα μεγάλα θηλώματα με τους πολλαπλούς μίσχους. Η εφαρμογή γίνεται στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Κόβονται οι μίσχοι και αποκολλώνται τα θηλώματα, χωρίς να μείνει σημάδι στο δέρμα.
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
1 στους 2 ενήλικες
εμφανίζει τουλάχιστον ένα θήλωμα στη διάρκεια της ζωής του

Τι είναι τα θηλώματα;

Τα θηλώματα (ή αλλιώς ακροχορδώνες) είναι μικρά, καλοήθη ογκίδια του δέρματος με μαλακή υφή. Τα περισσότερα έχουν μέγεθος από 1 έως 5 χιλιοστά, όμως κάποια μπορεί να μεγαλώσουν και να φτάσουν έως και 5 εκατοστά. Έχουν το χρώμα του δέρματος ή είναι πιο σκουρόχρωμες βλάβες, και μοιάζουν σαν να κρέμονται από μία λεπτή κλωστή (μίσχος) από το δέρμα. Ενίοτε όμως εμφανίζονται χωρίς μίσχο.

Αρκετοί άνθρωποι συγχέουν τα θηλώματα με τους σπίλους (ελιές), τις σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις ή τις μυρμηκίες (μυρμηγκιές), όμως πρόκειται για διαφορετικού τύπου δερματικές βλάβες. Είναι ακίνδυνα, είναι χαμηλής μεταδοτικότητας και εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες. Έχει υπολογιστεί μάλιστα ότι 1 στους 2 ενήλικες εκδηλώνει τουλάχιστον ένα θήλωμα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα θηλώματα μπορεί να εμφανιστούν ως μεμονωμένες διάσπαρτες βλάβες ή σε ομάδες. Σε γενικές γραμμές, μεγαλώνουν αργά, όμως σε περίοδο εγκυμοσύνης μπορεί να αναπτυχθούν ταχύτερα εξαιτίας των ορμονικών διακυμάνσεων. Δεν προκαλούν συμπτώματα, όμως σε περίπτωση τριβής μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, αίσθημα κνησμού ή να αιμορραγήσουν.

Πού εμφανίζονται τα θηλώματα;

Τα θηλώματα αναπτύσσονται όταν ο οργανισμός αρχίζει να παράγει έξτρα κύτταρα στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Τείνουν να εμφανίζονται ανάμεσα σε πτυχές του δέρματος ή σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη τριβή με ρούχα ή κοσμήματα.

. Βλέφαρα
. Λαιμός
. Μασχάλες
. Κάτω από το στήθος και γύρω από το σουτιέν
. Πλάτη και κορμός
. Μηροβουβωνική περιοχή

Ποιοι εμφανίζουν θηλώματα;

Οι πιθανότητες να εμφανίσει ένα άτομο θηλώματα, αυξάνονται με την ηλικία και είναι ίδιες και για τα δύο φύλα. Σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα, καθώς επίσης ορισμένες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2 και το σύνδρομο Birt-Hogg-Dube. Επιπλέον, τα θηλώματα μπορεί να βρουν ευκολότερα έδαφος να αναπτυχθούν σε οργανισμούς με αυξημένα επίπεδα παραγόντων ανάπτυξης, όπως συμβαίνει την περίοδο της κύησης.

Τα θηλώματα τείνουν να αναπτύσσονται στα σημεία όπου κάνει πτυχές το δέρμα και τρίβεται μεταξύ του, γι’ αυτό και ιδιαίτερα επιρρεπή στην εμφάνισή τους είναι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, καθώς το δέρμα τους παρουσιάζει αρκετές πτυχώσεις. Μπορεί να προκληθούν όμως και σε σημεία του δέρματος που τρίβονται έντονα από κοσμήματα, όπως ο λαιμός.
Αντιμετώπιση θηλωμάτων
5 λόγοι για να τα θεραπεύσετε
1

Μπορεί να κοπούν και να αιμορραγήσουν

Τα θηλώματα εμφανίζονται σε σημεία όπου υπάρχει έντονη τριβή του δέρματος. Αυτή η έντονη τριβή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κοπούν ξαφνικά και να αιμορραγήσουν έντονα, καθώς αν και μικρά, διαθέτουν πολλά αγγεία. Επίσης, αν βρίσκονται στον λαιμό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πιαστούν σε κοσμήματα και να τραβηχτούν απότομα. Ακόμα, στα θηλώματα που έχουν μίσχο, υπάρχει κίνδυνος συστροφής με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος πόνος, ερεθισμός, αλλά και νέκρωση.

2

Δεν υποχωρούν από μόνα τους

Από τη στιγμή που εμφανιστεί ένα θήλωμα, παραμένει σχεδόν εφ’ όρου ζωής. Υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να ατροφήσει ο μίσχος που το θρέφει και έτσι να μαραθεί το θήλωμα και να πέσει. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση όμως, είναι πιθανό να επανεμφανιστεί.

3

Μπορεί να μην είναι θηλώματα

Όπως ισχύει για όλες τις δερματολογικές βλάβες, είναι σημαντικό να μην αρκεστείτε στην αυτό-διάγνωση, αλλά να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο δερματολόγο. Υπάρχουν πιθανότητες αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε ως θηλώματα, να είναι κάποια σοβαρή δερματική βλάβη, η οποία όσο μένει χωρίς θεραπεία, να επιδεινωθεί ή να επεκταθεί.

4

Οι θεραπείες κατ’ οίκον είναι αναποτελεσματικές

Τα προϊόντα για τη θεραπεία των θηλωμάτων στο σπίτι χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά, μπορεί να προκαλέσουν κάποια ουλή ή μόλυνση στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες ελλιπούς θεραπείας και άρα υποτροπής των θηλωμάτων. Επιπλέον, τα σκευάσματα για χρήση κατ’ οίκον μπορεί να βλάψουν το γειτονικό υγιές δέρμα και να προκαλέσουν υποχρωμίες ή αντιθέτως υπερμελαγχρώσεις.

5

Αντιμετωπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά με Laser

Χάρη στα εξελιγμένα δερματολογικά Laser, τα θηλώματα αντιμετωπίζονται εύκολα και ανώδυνα σε μία συνεδρία. Είναι η πλέον σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος, που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα θηλώματα μέσα σε λίγα λεπτά και να μην ταλαιπωρείστε άλλο από αυτά. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη θεραπεία σας στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς και να επιστρέψετε αμέσως μετά στην εργασία σας χωρίς κανέναν περιορισμό!

Τι πρέπει να προσέχετε
αν έχετε θηλώματα

Το πιο σημαντικό είναι να μην τα κόψετε κατά λάθος και να μην τα μολύνετε

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική