Fractional Laser Σώματος: Για ρυτίδες, ουλές, ραγαδες- THE ANTIAGERS
Fractional Laser

Fractional Laser

Fractional Laser
Σβήστε ρυτίδες, ουλές, ραγάδες και κηλίδες από το σώμα

Χάρη στην απόλυτα ελεγχόμενη και στοχευμένη δράση του, το Fractional Laser προσφέρει ορατή σύσφιξη του δέρματος και διορθώνει ατέλειες όπως ρυτίδες, ραγάδες, ουλές από ακμή ή παλαιότερα τραύματα, αλλά και σημάδια φωτογήρανσης, όπως κηλίδες και πανάδες. Είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο στις θεραπείες σώματος και μία αποτελεσματική σύγχρονη θεραπεία που διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και αναγέννησης του δέρματος, προσφέροντας έτσι θεαματικό Laser Skin Resurfacing!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
30-45 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 15-20 ημέρες
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Σε 1-2 βδομάδες
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
Διάρκεια αποθεραπείας
Υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 2-3 ημέρες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Laser Skin Resurfacing
Με τη θεραπεία αναδύεται νέο δέρμα!

Τι είναι το Fractional Laser

Το Fractional Laser χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που του επιτρέπει να δρα τόσο στα πιο επιφανειακά, όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και ανανέωσης των κυττάρων, αντικαθιστώντας τα παλιά και τραυματισμένα κύτταρα με φρέσκο, λαμπερό, υγιές δέρμα. Είναι μία ασφαλής θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και να βελτιώσει σημαντικά την όψη, την υφή, τον τόνο και το χρώμα του δέρματος.

Η θεραπεία δρα σε δύο επίπεδα. Από τη μια μεριά, η ενέργεια του Laser προκαλεί ένα ελεγχόμενο ξεφλούδισμα της εξωτερικής και πιο ταλαιπωρημένης στιβάδας της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτόν, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για τη θαμπή όψη της, αλλά και τα συσσωρευμένα μελανινοκύτταρα που ευθύνονται για τις αντιαισθητικές πανάδες και κηλίδες. Την ίδια στιγμή, η θερμική ενέργεια του Laser προκαλεί ρίκνωση των ιστών, με αποτέλεσμα να παρατηρείται άμεση σύσφιξη του δέρματος. Παράλληλα, διεγείρεται η κολλαγονογένεση, με σημαντικό μακροχρόνιο όφελος στην αντιμετώπιση της ρυτίδωσης και της χαλάρωσης της επιδερμίδας, αλλά και στη βελτίωση των ουλών και των ραγάδων. Τo Fractional Laser αποτελεί ένα πολυεργαλείο στις θεραπείες σώματος, το οποίο υπερέχει ξεκάθαρα απέναντι σε θεραπείες όπως το χημικό πήλινγκ ή η δερμοαπόξεση (dermoabrasion), χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων της θεραπείας (μήκος κύματος, ισχύς, διάρκεια παλμών του Laser, κ.α.) ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε δέρματος.

Πως εφαρμόζεται το Fractional Laser

Η φωτεινή ενέργεια του Fractional Laser απορροφάται από τα μόρια νερού του συνδετικού ιστού και μετατρέπεται σε θερμική, προκαλώντας από τη μια μεριά την εξάχνωση της πιο ταλαιπωρημένης εξωτερικής στιβάδας του δέρματος (επιδερμίδα), και από την άλλη μεριά ελεγχόμενο μικροτραυματισμό της βαθύτερης στιβάδας της δερμίδας (χόριο). Από εκεί και πέρα, την υπόλοιπη δουλειά την αναλαμβάνει ο ίδιος ο οργανισμός! Αμέσως, ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία να δημιουργήσει εντατικά νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, προκειμένου να επουλώσει τα σημεία των μικροτραυματισμών. Με τον τρόπο αυτόν, το Fractional Laser συμβάλλει στην ανάδυση νέου δέρματος από μέσα προς τα έξω, γι’ αυτό η θεραπεία είναι γνωστή και ως Laser Skin Resurfacing!

Στο ιατρείο μας, για την εφαρμογή των θεραπειών με Fractional Laser, χρησιμοποιείται το Laser Harmony της εταιρίας Alma, που ανήκει στην κατηγορία των Erbium Laser (με μήκος κύματος τα 2.940 νανόμετρα) και προσφέρει πιο στοχευμένη και αποτελεσματική δράση σε σχέση με τα Fractional Laser που ανήκουν στην κατηγορία CO2.
Για ποιες θεραπείες σώματος
είναι κατάλληλο το Fractional Laser;

Fractional Laser για ουλές

Όποια κι αν είναι η αιτία των ουλών (ακμή, τραυματισμός, χειρουργική επέμβαση, έγκαυμα, κ.α.), η όψη τους αποτελεί συχνά αιτία αμηχανίας και μειωμένης αυτοπεποίθησης. Πέρα από το πρόσωπο, αντιαισθητικές ουλές μπορεί να υπάρχουν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, με τις ουλές ακμής για παράδειγμα να εντοπίζονται πολύ συχνά στην πλάτη, τους ώμους και το στήθος.

Σε σχέση με άλλες θεραπείες για τις ουλές, όπως η δερμοαπόξεωση και τα χημικά πήλινγκ, η θεραπεία με το Erbium Fractional Laser προσφέρει πιο στοχευμένη δράση, καθώς από τη μια μεριά μπορεί να ρυθμιστεί η ένταση του Laser, και από την άλλη η ενέργειά του απορροφάται από τα μόρια νερού των ιστών προκαλώντας εξάχνωση της επιδερμίδας και θερμικό μικροτραυματισμό της δερμίδας. Το Erbium Fractional Laser είναι ιδανική θεραπεία για τις ατροφικές ουλές, καθώς μειώνει το βάθος των ορίων των ουλών και διεγείρει την κολλαγανογένεση με αποτέλεσμα να γεμίζει τα βαθουλώματα που φαίνονται στην επιδερμίδα.

Fractional Laser για ραγάδες

Όταν το δέρμα διανύει μία περίοδο έντονης διάτασης (λόγω εγκυμοσύνης, απότομης αύξησης βάρους, απότομη αύξηση ύψους κατά την εφηβεία, κ.α.), αυτό το συνεχές τέντωμα έχει ως αποτέλεσμα το σκίσιμο των συνδετικών ιστών. Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στην περιοχή της κοιλιάς, στα πλαϊνά της μέσης, την περιφέρεια, τους μηρούς, αλλά και το στήθος. Το δέρμα ξεκινάει τη διαδικασία επούλωσης και επανόρθωσης του σκισίματος, αφήνοντας όμως στη θέση του κόκκινες ουλές με τη μορφή ραγάδων. Αν και το χρώμα τους ξεθωριάζει με τον καιρό, οι ραγάδες παραμένουν ορατές με τη μορφή λευκών ουλών.

Οι ραγάδες αποτελούν πρόκληση για την αντιμετώπισή τους, καθώς σχηματίζονται βαθιά μέσα στη δερμίδα. Η ενέργεια του Fractional Laser όμως διεισδύει βαθιά μέσα στη δερμίδα και διεγείρει τα κύτταρα του συνδετικού ιστού να παράξουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι η αντικατάσταση του παλαιού τραυματισμένου ιστού με νέο συνδετικό ιστό, που κάνει τις ραγάδες πιο στενές και λιγότερο ορατές, και χαρίζει πιο απαλό, υγιές δέρμα στην περιοχή.

Fractional Laser για σημάδια φωτογήρανσης

Πέρα από σημάδια γήρανσης, το πέρασμα του χρόνου και η έκθεση στον ήλιο προξενούν και σημάδια φωτογήρανσης. Η μέθοδος του Laser Skin Resurfacing είναι κατάλληλη για να αντιμετωπίσει τόσο τις γεροντικές, όσο και τις ηλιακές κηλίδες που εμφανίζονται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα (συνηθέστερα στους ώμους, την πλάτη, το στέρνο και τα χέρια).

Το Erbium Fractional Laser προκαλεί το ελεγχόμενο ξεφλούδισμα της εξωτερικής και πιο γερασμένης στιβάδας του δέρματος, στην οποία εντοπίζονται οι καφέ κηλίδες, οι πανάδες και οι λοιπές δερματικές βλάβες που αποτελούν αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.
Step by step
Fractional Laser

Βήμα 1ο

Πριν την έναρξη της θεραπείας, γίνεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, η οποία χρειάζεται να δράσει για περίπου 30-40 λεπτά προκειμένου να μουδιάσει το δέρμα. Πριν την έναρξη της θεραπείας, σας δίνονται ειδικά γυαλιά για να είναι προστατευμένα τα μάτια σας απέναντι στην φωτεινή ενέργεια του Laser.

Βήμα 2ο

Ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας και τον τύπο του δέρματός σας, ρυθμίζονται κατάλληλα το μήκος κύματος, τη διάρκεια παλμού, την ένταση και άλλες παραμέτροι της Laser θεραπείας. Αμέσως μετά, ξεκινάει η σάρωση όλη της περιοχής της θεραπείας με την κεφαλή του Harmony Laser. Σε κάθε παλμό του Laser, μπορείτε να δείτε την εξάχνωση της επιδερμίδας, χωρίς ωστόσο να αισθάνεστε κάποια ενόχληση.

Βήμα 3ο

Στο τέλος της θεραπείας, μπορείτε να αφαιρέσετε τα ειδικά γυαλιά. Στο σημείο της θεραπείας, είναι ορατό το αποτύπωμα από τη δράση του Laser, που εμφανίζεται με λεπτές κουκκίδες (dots). Εφαρμόζεται στο σημείο μία ενισχυμένη κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης (baume) και αφού προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ο μηχανισμός ανάπλασης του δέρματος έχει ήδη ξεκινήσει!
Πλεονεκτήματα
Ανώδυνη μέθοδος

Σύντομη διαδικασία

Μικρός χρόνος αποθεραπείας

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Εάν σας έχει δοθεί λοσιόν υδροκινόνης για τοπική εφαρμογή, δεν θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες τρεις μέρες πριν τη θεραπεία.
  • Εάν αποτριχώνετε την περιοχή της θεραπείας, τότε συστήνεται να την αποτριχώσετε 5 ημέρες πριν τη θεραπεία, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ερεθισμός του δέρματος.
  • Αποφύγετε το κάπνισμα τις τελευταίες δύο βδομάδες, για να ευνοήσετε την επούλωση του δέρματος μετά τη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία

  • Είναι πολύ σημαντική η αντηλιακή προστασία του δέρματος, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες. Επιλέξτε αντηλιακά προϊόντα με SPF30+.
  • Για να επιταχύνετε την ανάπλαση στην περιοχή της θεραπείας, μπορείτε να εφαρμόζετε τοπικά μία αναπλαστική κρέμα δύο φορές τη μέρα.
  • Αν υπάρχει έντονος ερεθισμός και οίδημα στην περιοχή της θεραπείας τις πρώτες ημέρες, μπορείτε να το ανακουφίσετε με κρύες κομπρέσες.
  • Από την 4η ημέρα, συστήνεται η τοπική χρήση λοσιόν υδροκινόνης για διάστημα δύο εβδομάδων, με στόχο την καταστολή των μελανοκυττάρων.
  • Αν υπάρξει αίσθημα κνησμού στην περιοχή της θεραπείας, είναι καλό σημάδι και μέρος της διαδικασίας ανανέωσης του δέρματος.
  • Τις πρώτες δέκα ημέρες, πλένετε την περιοχή της θεραπείας με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι. Μην την τρίβετε με σφουγγάρι.
Φωτογραφίες Fractional Laser Σώματος Πριν & Μετά
Συχνές Ερωτήσεις
Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση της επιδερμίδας σας, καθώς και από τον σκοπό της θεραπείας. Αν το δέρμα σας παρουσιάζει ήπια χαλάρωση και λεπτές ρυτίδες, τότε χρειάζονται κατά μέσο όρο 4-6 συνεδρίες. Αν στόχος της θεραπείας είναι η βελτίωση της όψης ουλών, ραγάδων ή κηλίδων, τότε μπορεί να είναι αρκετές 1-3 συνεδρίες.
Όχι. Προηγείται πάντα στην περιοχή της θεραπείας τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας περίπου 30-40 λεπτά νωρίτερα, ώστε το δέρμα να έχει μουδιάσει πριν την έναρξη εφαρμογής του Laser. Καθότι στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται το εξελιγμένο Harmony Laser που είναι Fractional Laser τύπου Erbium, η ενέργειά του απορροφάται πολύ αποτελεσματικά από τα μόρια νερού του συνδετικού ιστού και εξαχνώνεται άμεσα η εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Η ηπιότερη δράση του συγκεκριμένου Laser και η δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων της θεραπείας, επιτρέπουν εξατομικευμένη θεραπεία, που δεν είναι καθόλου επιθετική όπως με ένα CO2 Fractional Laser, καθώς εξαχνώνεται λεπτότερο στρώμα επιδερμίδας, με πάχος μόλις μερικά εκατομμυριοστά του μέτρου (microns).
Για μερικές μόνο ημέρες παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός και οίδημα στην περιοχή της θεραπείας. Το δέρμα μπορεί να έχει μία ερυθρή ή καφετί απόχρωση, όμως είναι κάτι που υποχωρεί μετά από μερικές ημέρες. Γύρω στην 5η-7η ημέρα ξεκινάει ένα ήπιο ξεφλούδισμα στην περιοχή που μοιάζει με αυτό ενός χημικού πήλινγκ και εκδηλώνεται με λευκά τρίμματα. Είναι ένδειξη ότι η θεραπεία έχει αρχίσει να αναζωογονεί το δέρμα σας. Αρκεί η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας το διάστημα αυτό. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα αναδυθεί φρέσκο, λαμπερό, υγιές δέρμα!
Η θεραπεία του σώματος με Fractional Laser ανήκει στις λίγες θεραπείες που σας αποκαλύπτουν αμέσως ένα μέρος του αποτελέσματος. Η θερμότητα του Laser προκαλεί άμεση ρίκνωση των ιστών, που συνεπάγεται ένα άμεσο αποτέλεσμα σύσφιξης και σφριγηλότητας του δέρματος. Το αποτέλεσμα όμως ενισχύεται σημαντικά μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται για να ξεφλουδίσει το δέρμα (περίπου 7-10 ημερες) και να απομακρυνθεί η εξωτερική στιβάδα και τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για τη θαμπή και τραχιά όψη της επιδερμίδας. Σιγά-σιγά, αρχίζει να αναδύεται ολόφρεσκο, υγιές, σφιχτό δέρμα, βελτιώνεται η όψη των ουλών και των ραγάδων, ξεθωριάζουν οι κηλίδες, και καθώς εξελίσσεται η διαδικασία της κολλαγονογένεσης, βλέπετε το δέρμα σας στα καλύτερά του μέσα στους επόμενους μήνες.
Όχι. Μπορεί και τα δύο Laser να ανήκουν στην κατηγορία των ablative Fractional Laser (κλασματικά Laser που προκαλούν ξεφλούδισμα της επιδερμίδας) και να χρησιμοποιούνται για θεραπείες Laser Skin Resurfacing, όμως δεν είναι ίδια. Το Erbium Laser (ή αλλιώς Er:YAG Laser) εξαχνώνει λεπττότερο στρώμα επιδερμίδας σε σχέση με το CO2 και προκαλεί μικρότερη θερμική βλάβη στον συνδετικό ιστό, καθώς η ενέργειά του απορροφάται πιο αποτελεσματικά από τα μόρια νερού των ιστών. Αυτό σημαίνει ότι με το Erbium Laser ελαχιστοποιείται η θερμότητα, πραγματοποιείται πιο ελεγχόμενο ξεφλούδισμα του δέρματος και επιταχύνεται η διαδικασία της επούλωσης και η περίοδος της αποθεραπείας. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία με CO2 Fractional Laser συνεπάγεται περίπου διπλάσιο χρόνο αποθεραπείας με το δέρμα να παραμένει έντονα ερεθισμένο για περισσότερες ημέρες. Η πιο ήπια και ελεγχόμενη δράση του Erbium Laser ελαχιστοποιεί και την πιθανότητα εμφάνισης μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης που υπάρχει με τον CO2 Laser.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική