Μαύροι κύκλοι: Τι είναι, Πού οφείλονται & Πώς φεύγουν - THE ANTIAGERS
Μαύροι Κύκλοι

Μαύροι Κύκλοι

Θεραπείες μαύρων κύκλων
Σβήνουν τις σκούρες σκιές & το κουρασμένο βλέμμα

Οι μαύροι κύκλοι κάνουν το βλέμμα σας να δείχνει βαρύ και κουρασμένο, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή σας. Με τις σύγχρονες αισθητικές θεραπείες, μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τις σκουρόχρωμες σκιές γύρω από τα μάτια σας.

Κλείστε το ραντεβού σας
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Πώς φεύγουν
οι μαύροι κύκλοι

Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς ότι οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων δεν μπορούν να προσφέρουν παρά μόνο μία πολύ παροδική βελτίωση. Αντιθέτως, οι σύγχρονες ιατρικές θεραπείες δρουν στοχευμένα στη ρίζα του προβλήματος, προσφέροντας θεαματικό και οριστικό αποτέλεσμα.

Υαλουρονικό οξύ

Τα fillers υαλουρονικού οξέως αποτελούν εξαιρετική θεραπεία για το γέμισμα της βυθισμένης περιοχής κάτω τα μάτια, όπου δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές σκιές των μαύρων κύκλων. Η ειδική ρευστή σύνθεση του υαλουρονικού οξέως του επιτρέπει να απλώνεται στην περιοχή, να την ανασηκώνει πιο ψηλά από τα σκουρόχρωμα αιμοφόρα αγγεία και να χαρίζει τον απαραίτητο όγκο που χρειάζεται για την εξομάλυνση της επιδερμίδας. Συνήθως τοποθετείται στην περιοχή του “tear trough” (κοιλάδα των δακρύων), μία περιοχή του προσώπου που δεν κινείται ιδιαίτερα κι έτσι το αποτέλεσμα του filler έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια!

Πέρα από γέμισμα της περιοχής, το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την ενυδάτωση, την ελαστικότητα και την ακτινοβολία του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και φαίνεται αμέσως μετά τη θεραπεία!

Αριθμός συνεδριών: Αρκεί μόνο μία συνεδρία!

Laser Emerge

Οι διαφορετικοί τύποι Lasers μπορούν να καταπολεμήσουν τους μαύρους κύκλους ανάλογα με την αιτία τους. Αν ευθύνονται τα διεσταλμένα αγγεία της περιοχής για τη χαρακτηριστική βιολετί-κυανή απόχρωση κάτω από τα μάτια, τότε η ενέργεια του Laser μπορεί να τα στοχεύσει και να προκαλέσει τη συστολή τους κάνοντάς τα λιγότερο ορατά. Με παρόμοιο τρόπο μπορεί να στοχεύσει τα μελανοκύτταρα αν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε τοπική υπερέκκριση μελανίνης και περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση.

Την ίδια στιγμή, το Fractional Laser Emerge μπορεί να προκαλέσει το ήπιο ξεφλούδισμα της ταλαιπωρημένης εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας και να διεγείρει την ανάδυση υγιούς δέρματος. Η ενέργεια του Laser «ξυπνάει» την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο παχύ και πιο φωτεινό.

Αριθμός συνεδριών: Συνήθως χρειάζονται έως 3 συνεδρίες, όμως η βελτίωση γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Μεσοθεραπεία Jalupro

Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, η μεσοθεραπεία αποτελεί έναν στοχευμένο τρόπο θρέψης και αναζωογόνησης στην ευαίσθητη περιοφθαλμική περιοχή, καθώς εγχέει πολύτιμα δραστικά συστατικά ακριβώς εκεί που το δέρμα τα έχει ανάγκη. Η εφαρμογή γίνεται με το ενισχυμένο skin booster Jalupro, το οποίο περιέχει 4 σημαντικά αμινοξέα που εξασφαλίζουν θρέψη και πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και ενεργοποιούν την κολλαγονογένεση, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου έως 256%!

Επιπλέον, περιέχει και υαλουρονικό οξύ που χαρίζει όγκο, ενυδάτωση και λείανση στη λεπτή και ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Ακόμα, η μεσοθεραπεία έχει την ικανότητα να επανορθώνει τον τόνο του δέρματος από τους μαύρους κύκλους που οφείλονται σε υπερέκκριση μελανίνης, και έτσι χαρίζει ένα πιο ξεκούραστο, φωτεινό κι αναζωογονημένο βλέμμα!

Αριθμός συνεδριών: Ο κύκλος θεραπειών περιλαμβάνει 3-4 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 1-2 εβδομάδων.

Dermapen

Το Dermapen αποτελεί την αυθεντική και πιο εξελιγμένη συσκευή microneedling, που μπορεί να βελτιώσει ορατά την όψη των μαύρων κύκλων αλλά και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Με ελεγχόμενους μικρονυγμούς (μικροτρυπήματα) στο δέρμα, διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης που βασίζονται στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Στόχος είναι να ενισχύσει τον όγκο, το πάχος, την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Λίγες μέρες μετά τη θεραπεία, η επιδερμίδα ξεφλουδίζει με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα ταλαιπωρημένα και φωτογερασμένα κύτταρα, και να έρχεται υγιές, λαμπερό δέρμα στην επιφάνεια. Η θεραπεία εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, με ιδιαίτερη έμφαση πάνω στους μαύρους κύκλους. Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δραστικές λευκαντικές ουσίες ώστε να εισχωρήσουν μέσα από τα μικροκάναλια που ανοίγει το microneedling στη στιβάδα όπου βρίσκονται τα μελανοκύτταρα και να διασπάσουν τις συσσωρευμένες εναποθέσεις της μελανίνης.

Αριθμός συνεδριών: Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 4-6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 4 εβδομάδων.

Μάσκες υδρογέλης

Η μάσκα υδρογέλης μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη αισθητική θεραπεία αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα. Είναι μία απολαυστική θεραπεία, που αξιοποιεί φυτικά συστατικά με λευκαντική, αποτοξινωτική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, για να αποκαταστήσει τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος. Απλώνεται σαν ρευστό gel σε όλο το πρόσωπο και μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργεί μία ενιαία συμπαγή μάσκα που σφραγίζει το δέρμα υποχρεώνοντας τα ενεργά συστατικά της να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες του.

Η πλέον κατάλληλη για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων είναι η Super Greens Strength Hydrogelly Mask, που περιέχει σπανάκι, σπιρουλίνα, αλφάλφα και kale, τα οποία διακρίνονται για τα φυτοθρεπτικά και φλαβονοειδή συστατικά τους και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους και να διώχνουν την κούραση από το βλέμμα.

Αριθμός συνεδριών: Αρκούν 1-4 συνεδρίες για να βελτιωθεί αισθητά ο τόνος του δέρματος.
Οριστικό αποτέλεσμα
ακόμα και με μία μόνο συνεδρία!

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι;

Οι μαύροι κύκλοι (ή αλλιώς περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση) εμφανίζονται σαν σκουρόχρωμες σκιές γύρω από μάτια και «βαραίνουν» το βλέμμα κάνοντάς το να δείχνει σκοτεινό και κουρασμένο. Παρά το γεγονός ότι εντείνονται από την έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης, στην πραγματικότητα η κούραση είναι μόνο μία από τις αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τους σκουρόχρωμους κύκλους και δεν υποχωρούν με την ξεκούραση.

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται και στα δύο μάτια. Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους μόνο στο πάνω, στο κάτω ή και στα δύο βλέφαρα, και κάποιες εκτείνονται και προς τη μύτη και το μεσόφρυο. Επηρεάζουν και τα δύο φύλα, με μία μικρή προτίμηση στις γυναίκες, όταν σχετίζονται με ορμονικά αίτια. Επίσης, είναι συνηθέστεροι στους σκουρόχρωμους τύπους δέρματος και έχουν την τάση να επιδεινώνονται με το πέρασμα των χρόνων, καθώς το δέρμα λεπταίνει και γίνεται πιο διάφανο.
Πού οφείλονται
Οι 9 βασικές αιτίες εμφάνισης των μαύρων κύκλων
1

Κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα μπορεί να αποτελεί αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων, που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και από την παιδική ηλικία. Συνήθως, ξεκινούν από το κάτω βλέφαρο και στην πορεία μπορεί να «περικυκλώσουν» όλο το μάτι. Φαίνεται ότι η κληρονομικότητα επηρεάζει τη χρωστική ουσία που χαρίζει στο δέρμα το χρώμα του (τη μελανίνη), η συσσώρευση της οποίας στην περιοχή των ματιών προκαλεί τη λεγόμενη εκ γενετής περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, τυχόν γενετική προδιάθεση σε κάποιες παθήσεις, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μαύρων κύκλων.

2

Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κούραση προκαλεί ωχρότητα στο δέρμα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ορατά τα αιμοφόρα αγγεία και οι σκουρόχρωμοι ιστοί που βρίσκονται ακριβώς από κάτω, δημιουργώντας την εντύπωση των μαύρων κύκλων. Επίσης, η έλλειψη ύπνου ή ακόμα και το ξενύχτι για μερικές ώρες παραπάνω από το συνηθισμένο πρόγραμμα μπορεί να προκαλέσει την κατακράτηση υγρών γύρω από τα μάτια, κάνοντας τα βλέφαρα να δείχνουν πρησμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι η σκιά των πρησμένων βλεφάρων.

3

Αλλεργίες

Όταν υπάρχει αλλεργική αντίδραση, ο οργανισμός απελευθερώνει ισταμίνες ως απάντηση στα βλαβερά βακτήρια. Αυτό πέρα από το ότι επιφέρει δυσάρεστα συμπτώματα, όπως κνησμό, ερυθρότητα και πρήξιμο των ματιών, προκαλεί και την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων της περιοχής, κάνοντάς τα να διαφαίνονται εντονότερα κάτω από το δέρμα. Επιπλέον, οι αλλεργίες εντείνουν την ανάγκη για τρίψιμο των ματιών, επιδεινώνοντας έτσι τα συμπτώματα και επιφέροντας φλεγμονή, οίδημα και σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων.

4

Γήρανση

Η φυσική γήρανση αποτελεί μία ακόμα αιτία εμφάνισης μαύρων κύκλων. Καθώς το δέρμα γερνάει, οι ιστοί γύρω από τα μάτια λεπταίνουν και μειώνεται η ποσότητα λίπους και κολλαγόνου που χρειάζεται το δέρμα για να είναι ελαστικό. Έτσι, τα σκουρόχρωμα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, γίνονται πιο ορατά και σκουραίνουν την περιοφθαλμική περιοχή.

5

Κάπνισμα και αλκοόλ

Το μονοξείδιο του άνθρακα του τσιγάρου στερεί πολύτιμο οξυγόνο από το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει σκουρόχρωμο στις περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή, όπως γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, καθώς διασπά τις ίνες του κολλαγόνου. Από την άλλη μεριά, το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, κάνοντας τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς.

6

Αναιμία και έλλειψη σιδήρου

Η αναιμία είναι η ανεπαρκής ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων που συχνά οφείλεται στη μειωμένη πρόσληψη σιδήρου. Τα αιμοφόρα αγγεία δυσκολεύονται να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλους τους ιστούς , όπως και στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των αντιαισθητικών μαύρων κύκλων. Έχει υπολογιστεί ότι η αναιμία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα στο 50% των περιπτώσεων.

7

Έκθεση στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί την υπερέκκριση μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που χαρίζει στο δέρμα το χρώμα του. Η ηλιοθεραπεία στο πρόσωπο χωρίς αντηλιακή προστασία μπορεί να ευθύνεται για τη μελάγχρωση γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

8

Καταπόνηση ματιών

Η συνεχής έκθεση των ματιών στην οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του κινητού τηλεφώνου, του τάμπλετ και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, τα καταπονεί και έχει ως αποτέλεσμα τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή που ευθύνονται για τη σκούρα απόχρωση γύρω από τα μάτια.

9

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση αποτελεί συνήθη αιτία εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει ικανοποιητική ποσότητα νερού, το δέρμα κάτω από τα μάτια αρχίζει να δείχνει θαμπό και τα μάτια μοιάζουν να είναι πιο βαθουλωτά. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ότι βρίσκονται πολύ κοντά στα οστά που υπάρχουν από κάτω.

Οι μαύροι κύκλοι
προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό σας

Μαύροι κύκλοι VS Σακούλες: Δεν είναι το ίδιο πράγμα!

Αν και συχνά αναφέρονται μαζί, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια αποτελούν δύο διαφορετικά αισθητικά προβλήματα. Η βασική διαφορά είναι ότι ενώ οι μαύροι κύκλοι χαρακτηρίζονται από το σκουρόχρωμο δέρμα στην περιοχή κάτω από μάτια, οι σακούλες χαρακτηρίζονται από το πρήξιμο της περιοχής.

Οι σακούλες αποτελούν δομικό πρόβλημα και προκαλούνται από μαξιλαράκια λίπους που υπάρχουν εκ γενετής στην περιοχή κάτω από τα μάτια και χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, καθώς μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και επέρχεται η χαλάρωση του δέρματος. Ωστόσο, οι σακούλες εντείνουν την όψη των μαύρων κύκλων, καθώς κάνουν ακόμα πιο βαθιά την κοιλότητα του δέρματος μεταξύ του κάτω βλεφάρου και των ζυγωματικών.
Φωτογραφίες Θεραπείας Μαύρων Κύκλων Πριν & Μετά
Πώς να προλάβετε
τους μαύρους κύκλους
1

Φροντίζετε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Θυμηθείτε επίσης ότι σημασία δεν έχει μόνο πόσο κοιμάστε, αλλά και πώς κοιμάστε. Χρησιμοποιήστε έξτρα μαξιλάρι για να έχετε το κεφάλι σας πιο ψηλά και να προλαμβάνετε το λίμνασμα υγρών κάτω από τα μάτια, που τα κάνει να δείχνουν πρησμένα.

2

Ενυδατώνετε τον οργανισμό σας με άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά. Αποφεύγετε αντιθέτως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν πολύ αλάτι ή ζάχαρη, καθώς επίσης τα τηγανητά και τα λιπαρά, που φορτώνουν τον οργανισμό τοξίνες και προκαλούν κατακράτηση υγρών.

3

Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας. Η κόπωση, η ζαλάδα και η ωχρότητα του δέρματος αποτελούν σημάδια αναιμίας. Αν τα επίπεδα σιδήρου σας είναι χαμηλά, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας για τον κατάλληλο τρόπο αναπλήρωσής τους.

4

Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας. Η κόπωση, η ζαλάδα και η ωχρότητα του δέρματος αποτελούν σημάδια αναιμίας. Αν τα επίπεδα σιδήρου σας είναι χαμηλά, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας για τον κατάλληλο τρόπο αναπλήρωσής τους.

5

Για να αποφύγετε την υπερμελάγχρωση της περιοχής, είναι απαραίτητη η καθημερινή αντηλιακή προστασία. Επιλέξτε ένα προϊόν, κατάλληλο για το πρόσωπο, με προστασία ευρέως φάσματος απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB και απλώστε το με προσοχή γύρω από τα μάτια. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, φοράτε γυαλιά ηλίου.

6

Εφαρμόζετε κρύες κομπρέσες στην περιοχή των ματιών χρησιμοποιώντας μία πετσέτα που την έχετε βουτήξει προηγουμένως σε κρύο νερό. Μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο, να προκαλέσουν τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι να περιορίσουν την όψη των μαύρων κύκλων.

7

Μπορείτε να κάνετε κομπρέσες και με δύο κρύα φακελάκια μαύρου ή πράσινου τσαγιού, αφού πρώτα τα βυθίσετε για 5 λεπτά σε καυτό νερό και μετά τα τοποθετήσετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Το τσάι περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικές ουσίες που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνουν την κατακράτηση υγρών κάτω από το δέρμα.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική