Σύσφιξη προσώπου: οι κορυφαίες θεραπείες σύσφιξης- THE ANTIAGERS
Χαλάρωση - Σύσφιξη

Χαλάρωση - Σύσφιξη

Θεραπείες σύσφιξης
Ενισχύουν τη σφριγηλότητα και το οβάλ σχήμα του προσώπου

Κόντρα στον νόμο της βαρύτητας, εξελιγμένες αισθητικές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη προσώπου και να αποκαταστήσουν το νεανικό οβάλ περίγραμμά του. Με προηγμένης τεχνολογίας ιατρικές συσκευές, σύγχρονες μεθόδους και στοχευμένα ενεργά συστατικά, το πρόσωπό σας μπορεί να δείξει πολλά χρόνια νεότερο και το αποτέλεσμα αυτό να συντηρηθεί για πολύ καιρό.

Κλείστε το ραντεβού σας
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Οι καλύτερες θεραπείες
για τη χαλάρωση του προσώπου

Οι σύγχρονες θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου βελτιώνουν τη σφριγηλότητα του δέρματος, ενισχύουν τους νεανικούς όγκους και επανορθώνουν το οβάλ σχήμα που αποτελεί σύμβολο νεότητας. Ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πλάνο που προβλέπει τον ιδανικό συνδυασμό τους, καθώς και τον απαραίτητο αριθμό συνεδριών που θα σας χαρίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η χαλάρωση του δέρματος είναι αναπόφευκτη καθώς περνάνε τα χρόνια, αφού ο νόμος της βαρύτητας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίστασης. Μην αφήσετε όμως μαζί με το δέρμα σας να βαρύνει και η ψυχολογία σας. Υπάρχουν σύγχρονες θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να πετύχετε ανόρθωση της επιδερμίδας και της… αυτοπεποίθησής σας!

Είναι θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου που εφαρμόζονται με ειδικές ιατρικές συσκευές. Δρουν με διαφορετικό τρόπο, όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη διέγερση της κολλαγονογένεσης. Η βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

  • RF ραδιοσυχνότητες: Οι ραδιοσυχνότητες RF δρουν στοχευμένα στη στιβάδα του δέρματος όπου βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου. Χάρη σε ειδική τεχνολογία, ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δέρματος στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Οι ίνες κολλαγόνου συσπώνται και αμέσως η επιδερμίδα σφίγγει, ενώ παράλληλα διεγείρεται και η παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στη σύσφιξη προσώπου.
  • Fractional Laser: Η δέσμη του Laser σαρώνει την επιδερμίδα και προκαλεί το γνωστό Laser Skin Resurfacing. Συμβάλλει δηλαδή στην απομάκρυνση της γερασμένης εξωτερικής στιβάδας του δέρματος και στην ανάδυση νέου δέρματος, καθώς διεγείρει με εντατικούς ρυθμούς την κολλαγονογένεση.
  • Dermapen: Η θεραπεία microneedling ξεγελάει το δέρμα και «ξυπνάει» τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης και ανάπλασής του, με σημαντικό όφελος σε επίπεδο σύσφιξης και σφριγηλότητας. Πώς; Προκαλώντας μικρονυγμούς που το δέρμα τους αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμούς και απευθείας παράγει κολλαγόνο για να τους επουλώσει!
  • LPG Endermolift: Το LPG Endermolift κινητοποιεί τις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος πραγματοποιώντας ένα ευχάριστο μασάζ που «ξυπνάει» τους ινοβλάστες, διεγείρει την κολλαγονογένεση και αυξάνει την παραγωγή φυσικού υαλουρονικού οξέος έως και 80%. Από την 1η κιόλας συνεδρία, η επιδερμίδα δείχνει πιο σφιχτή και οι ιστοί ανορθώνονται. Σταδιακά, αναπληρώνεται ο χαμένος όγκος του δέρματος και βελτιώνεται σημαντικά το οβάλ περίγραμμα του προσώπου.
Σε ποια σημεία εντοπίζεται
η χαλάρωση του προσώπου;

Χαλάρωση στα βλέφαρα

Η μείωση του λίπους στην περιοχή γύρω από τα μάτια, προκαλεί έντονη χαλάρωση στο δέρμα του άνω βλεφάρου, ενώ στην περιοχή του κάτω βλεφάρου κάνουν την εμφάνισή τους οι αντιαισθητικοί μαύροι κύκλοι και οι σακούλες που "σκοτεινιάζουν" και "βαραίνουν" το βλέμμα.

Χαλάρωση στους κροτάφους

Αν και είναι μία περιοχή που περνάει για πολλά χρόνια απαρατήρητη, μόλις αρχίσουν να χάνονται τα νεανικά «μαξιλαράκια» λίπους που υπάρχουν εκεί, αναδεικνύεται η σημαντική αξία των κροτάφων καθώς αδειάζουν με αποτέλεσμα να ξεπροβάλλουν έντονα τα οστά των ζυγωματικών.

Χαλάρωση στα μάγουλα

Η μείωση κολλαγόνου, ελαστίνης αλλά και λίπους έχει ως αποτέλεσμα να χάνει το δέρμα την υποστήριξή του στην περιοχή των ζυγωματικών. Τα νεανικά στρογγυλά «μήλα» σταδιακά αρχίζουν να «πέφτουν» και αφήνουν τη θέση τους σε δύο σουφρωμένα μάγουλα, που φτάνουν να «κρέμονται» από τη σιαγόνα.

Χαλάρωση στη σιαγόνα

Καθώς το δέρμα δεν καταφέρνει πια να αντισταθεί στον νόμο της βαρύτητας, οι καθαρές γωνίες και γραμμές της σιαγόνας διαταράσσονται. Το δέρμα που πια "περισσεύει", σκεπάζει ιδίως τις πλαϊνές περιοχές της σιαγόνας, αλλοιώνοντας το οβάλ περίγραμμα του προσώπου.

Χαλάρωση στο πηγούνι

Το νεανικό θεληματικό πηγούνι αρχίζει να σουφρώνει, καθώς το δέρμα χάνει την εσωτερική υποστήριξή λίπους του και υποχωρεί. Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή γύρω από το πηγούνι χαλάει το νεανικό οβάλ σχήμα και κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο τετραγωνισμένο.

Χαλάρωση στον λαιμό

Ο λαιμός προδίδει συχνά την αληθινή ηλικία. Η σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος σε συνδυασμό με τη μυϊκή εξασθένιση έχουν ως αποτέλεσμα το φαινόμενο «turkey neck”, καθώς το δέρμα φτάνει να θυμίζει τη χαρακτηριστική χαλάρωση του λαιμού της γαλοπούλας.
Η χαλάρωση
εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες

Το νεανικό πρόσωπο έχει το δικό του... σχήμα!

Γνωρίστε το "τρίγωνο της ομορφιάς"
 
Το τρίγωνο της ομορφιάς μοιάζει ουσιαστικά με ένα ανάποδο τρίγωνο και απεικονίζει τους όγκους και τις αναλογίες του νεανικού πρόσωπου, το οποίο χαρακτηρίζεται από ψηλά, στρογγυλεμένα ζυγωματικά (βάση τριγώνου) και λεπτή, καθαρή γραμμή σιαγόνας (μύτη τριγώνου).

Η διαδικασία της γήρανσης φέρνει σταδιακά την αναστροφή του τριγώνου. Καθώς το δέρμα χάνει τους νεανικούς όγκους του και η επιδερμίδα «σακουλιάζει», τα ζυγωματικά «πέφτουν» και η γραμμή της σιαγόνας διαταράσσεται από το χαλαρό δέρμα στο κάτω μισό τμήμα του προσώπου. Το τρίγωνο πλέον δείχνει κανονικό, καθώς αδειάζει το μεσαίο τμήμα του προσώπου (μύτη τριγώνου) και αποκτά περισσότερο όγκο το κατώτερο τμήμα γύρω από το πηγούνι και τη σιαγόνα (βάση τριγώνου). Οι θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου είναι πλέον απαραίτητες.

Σε ποια ηλικία ξεκινάει η χαλάρωση του προσώπου;

Η ηλικία εμφάνισης της χαλάρωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που έχουν να κάνουν τόσο με τη χρονολογική γήρανση του δέρματος, όσο και με την έκθεσή του στους εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες. Επίσης, η χαλάρωση του δέρματος εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, καθώς το ανδρικό δέρμα είναι κατά 20-25% πιο παχύ και άρα ανθίσταται λίγο περισσότερο στον νόμο της βαρύτητας.

Σίγουρα, η χαλάρωση δεν είναι το πρώτο σημάδι γήρανσης που παρατηρείται στο δέρμα του προσώπου. Προηγούνται οι ρυτίδες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους γύρω στα 30. Τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης αρχίζουν να γίνονται ορατά κοντά στην ηλικία των 40 ετών. Είναι η περίοδος που έχουν μειωθεί αρκετά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθοριστικό ρόλο παίζει επίσης το λίπος, το οποίο όχι μόνο μειώνεται, αλλά ανακατανέμεται σε άλλα σημεία του προσώπου, κυρίως στο χαμηλότερο τμήμα του, συμπαρασύροντας το δέρμα προς τα κάτω.

Οδεύοντας προς την ηλικία των 50, οι γυναίκες είναι για μία ακόμη φορά λιγότερο ευνοημένες από τους άνδρες, καθώς οι ορμονικές διαταραχές που φέρνει η εμμηνόπαυση, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
Πού οφείλεται
η χαλάρωση του δέρματος

Το νεανικό δέρμα είναι απαλό, σφιχτό, σφριγηλό, λαμπερό. Καθώς γερνάει όμως, αρχίζει να χάνει αυτά τα νεανικά χαρακτηριστικά του. Αποκτά τραχιά υφή, θαμπή όψη, ρυτίδες και χαλάρωση. Τι φταίει;

Μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποτελούν τα θεμέλια του νεανικού, ελαστικού δέρματος. Η ελαστίνη διατηρεί το δέρμα ελαστικό και του επιτρέπει να επανέρχεται στο θέση του μετά από κάθε τράβηγμα, ενώ το κολλαγόνο αποτελείται από σφιχτά συνδεδεμένες ίνες, που βοηθάνε το δέρμα να διατηρεί τη στητή και σφιχτή δομή του. Μετά την ηλικία των 20 ετών όμως, κάθε χρόνο μειώνεται κατά 1% η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή χαλάρωση.

Μείωση κερατίνης

Μαζί με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, μειώνεται σταδιακά και η παραγωγή κερατίνης. Είναι η πρωτεΐνη από την οποία αποτελείται η εξωτερική στιβάδα του δέρματος (η επιδερμίδα) και είναι εκείνη που χαρίζει στο δέρμα το πάχος του. Καθώς μειώνεται η παραγωγή κερατίνης, το δέρμα λεπταίνει, με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο ανθεκτικό και επομένως πιο διάφανο, εύθραυστο, ευαίσθητο και επιρρεπές στη χαλάρωση.

Απώλεια όγκου και μυών

Η σταδιακή απώλεια λίπους και η μυϊκή εξασθένηση στην περιοχή των ζυγωματικών, των κροτάφων, των ματιών, της μύτης και του πηγουνιού έχουν ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά μία «σκελετική» όψη. Το δέρμα, χάνοντας τα «μαξιλαράκια» λίπους και τη μυική υποστήριξη, ζαρώνει και χαλαρώνει. Το πρόβλημα εντείνεται ειδικά μετά την ηλικία των 60 ετών που παρατηρείται επιπλέον μείωση της οστικής μάζας και των χόνδρων.

Αργή ανανέωση κυττάρων

Με το πέρασμα του χρόνου πραγματοποιείται όλο και πιο αργά η φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων. Μειώνεται η ικανότητα απολέπισης του δέρματος, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα, ενώ επιβραδύνεται και η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην τρέφεται σωστά, και επομένως να είναι τραχύ, αφυδατωμένο και τα σημάδια χαλάρωσης να γίνονται ακόμα πιο ορατά.
Χαλάρωση προσώπου
μετά από απώλεια βάρους

Η απώλεια των παραπανίσιων κιλών είναι σίγουρα κέρδος για την υγεία, όμως συχνά έχει ως αντίκτυπο τη χαλάρωση του δέρματος, καθιστώντας απαραίτητες τις θεραπείες για σύσφιξη προσώπου. Τρία πράγματα είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

1

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται αν χάσετε 5-10 κιλά, αλλά αν υπάρξει πολύ μεγάλη μείωση του βάρους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ή αν ακολουθείτε δίαιτες γιο-γιο, που δεν δίνουν χρόνο στο δέρμα να προσαρμοστεί.

2

Αν είστε χρόνια υπέρβαροι/παχύσαρκοι, το δέρμα έχει παραμείνει τεντωμένο για πολύ καιρό. Αυτή η χρόνια έκταση προκαλεί φθορές στις ίνες ελαστίνης, δηλαδή στη φυσιολογική ικανότητα του δέρματος να επανέρχεται στην αρχική του θέση μετά από τέντωμα. Επιπλέον, τα παραπανίσια κιλά προκαλούν φθορά στις ίνες του κολλαγόνου.

3

Τα κακά νέα είναι ότι μετά από μεγάλη απώλεια βάρους η χαλάρωση του δέρματος παρατηρείται πιο έντονα συνήθως στο πρόσωπο, το οποίο διαθέτει ούτως ή άλλως μικρότερο όγκο λίπους και πιο λεπτή επιδερμίδα. Τα καλά νέα όμως είναι ότι με τις σύγχρονες ιατρικές θεραπείες σύσφιξης, η χαλάρωση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά!

Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Μπορώ να καταπολεμήσω τη χαλάρωση του προσώπου με κρέμες σύσφιξης.

Αλήθεια

Κυκλοφορούν πολλές κρέμες προσώπου και καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο και υπόσχονται την καταπολέμηση της χαλάρωσης και τη σύσφιξη προσώπου, όμως στην πραγματικότητα τα μόρια του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για την αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου και της ελαστίνης, είναι με τη διέγερση των ινοβλαστών που τα παράγουν. Οι ινοβλάστες βρίσκονται στη μεσαία στιβάδα της δερμίδας και μπορούν να διεγερθούν με στοχευμένες ιατρικές θεραπείες σύσφιξης, όπως με Microneedling (Dermapen), Fractional Laser, RF ραδιοσυχνότητες, κτλ.

Μύθος

Μπορώ να προλάβω τη χαλάρωση του δέρματος κάνοντας ασκήσεις προσώπου.

Αλήθεια

Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι ασκήσεις του προσώπου μπορούν να διατηρήσουν τα νεανικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Παρά το γεγονός ότι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εναποθέσεων λίπους και την ενίσχυση του μυϊκού τόνου του προσώπου, δεν μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη σύσφιξη του περίσσιου χαλαρού δέρματος.

Μύθος

Η σύσφιξη προσώπου επιτυγχάνεται μόνο με επεμβατικό face lift.

Αλήθεια

Υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου που μπορούν να συσφίξουν και να ανορθώσουν τους ιστούς του προσώπου χωρίς νυστέρι. Το Microneedling (Dermapen), το Fractional Laser, οι RF ραδιοσυχνότητες, η μεσοθεραπεία με skin boosters και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη του δέρματος σε περιπτώσεις ήπιας έως μέτριας βαθμίδας χαλάρωσης. Την ίδια στιγμή, τα νήματα μπορούν να προσφέρουν άμεση ανόρθωση των ιστών, χαρίζοντας ένα αναίμακτο λίφτινγκ. Το επεμβατικό face lift ενδείκνυται κυρίως για σημαντικό βαθμό χαλάρωσης και περίσσια δέρματος. Με τις μη επεμβατικές θεραπείες μπορείτε να καθυστερήσετε για τουλάχιστον μία-δύο δεκαετίες το ραντεβού με το νυστέρι!

Πώς να προλάβετε
τη χαλάρωση του δέρματος

1. Καθημερινή αντηλιακή προστασία

Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και ευθύνεται σε συντριπτικό ποσοστό για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη(!) είναι η χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά.

2. Έξυπνη διατροφή

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας πιο υγιές και ελαστικό, φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά. Αντιθέτως, μειώστε στο ελάχιστο τη ζάχαρη, τα τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

3. Υπνος 7-8 ώρες κάθε βράδυ

Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, το δέρμα επανορθώνει τις βλάβες του και τα κύτταρα ανανεώνονται πιο αποτελεσματικά χάρη στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Μην στερείτε από τον οργανισμό σας 7-8 ώρες βραδινού ύπνου.

4. Μακριά από οξειδωτικό στρες

Η έκθεση σε πηγές οξειδωτικού στρες (μόλυνση, κάπνισμα, υπεριώδης ακτινοβολία, κακή διατροφή, στρεσογόνες καταστάσεις) μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμάει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων.
Φωτογραφίες Σύσφιξης Προσώπου Πριν & Μετά

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική