Μεσοθεραπεία Σώματος: Τι είναι, πώς δρα, τα οφέλη - THE ANTIAGERS
Μεσοθεραπεία σώματος

Μεσοθεραπεία σώματος

Μεσοθεραπεία σώματος
Στοχευμένη δράση για χαλάρωση, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μία εξελιγμένη θεραπεία πολλαπλών χρήσεων που διαμορφώνεται ακριβώς πάνω στις δικές σας ανάγκες και στοχεύει τα σημεία που σας απασχολούν με το κατάλληλο κοκτέιλ δραστικών ουσιών. Η μεσοθεραπεία ξεπερνάει το εμπόδιο της επιδερμίδας και διοχετεύει τα ενεργά συστατικά της εκεί ακριβώς όπου μπορούν να αξιοποιηθούν στο μάξιμουμ! Με τις πιο εξελιγμένες αναζωογονητικές, λιποδιαλυτικές και αποτοξινωτικές ουσίες, καταπολεμάει αποτελεσματικά τη χαλάρωση, την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, καθώς και όλα τα σημάδια γήρανσης.

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
15-30 λεπτά ανά περιοχή
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως και χρόνια με τη σωστή συντήρηση
Επίπεδο Πόνου
Ήπιο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς ή με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες Μεσοθεραπείας Σώματος Πριν & Μετά
Body contouring & body lift

Τι είναι η μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μία στοχευμένη ενέσιμη θεραπεία που παρέχει πολύτιμα ενεργά συστατικά στα μεσαία στρώματα του δέρματος, γι’ αυτό και έχει ονομαστεί «μεσοθεραπεία». Με την έγχυση ειδικά σχεδιασμένων κοκτέιλ ουσιών, μπορεί να προσφέρει στο δέρμα ενισχυμένη θρέψη, βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, τόνωση, καθώς επίσης να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους. Είναι κατάλληλη θεραπεία για άνδρες και γυναίκες, χωρίς περιορισμό ηλικίας, και σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιείται ακόμα και από πολύ νεαρές ηλικίες (20 ετών) για τη διατήρηση της νεότητας του δέρματος και την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων και χαλάρωσης.

Σε αντίθεση με τα καλλυντικά προϊόντα που συναντάνε το εμπόδιο της επιδερμίδας στην προσπάθειά τους να διοχετεύσουν πολύτιμα συστατικά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, η μεσοθεραπεία έχει την ικανότητα να δρα ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Χάρη σε «έξυπνα» κοκτέιλ βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, υαλουρονικού οξέως, αντιοξειδωτικών, λιποδιαλυτικών και άλλων ουσιών, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανανέωση των κυττάρων, την αποβολή τοξινών και κατακρατημένων υγρών που εντείνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, αλλά και την καταπολέμηση των λιποκυττάρων που ευθύνονται για το τοπικό πάχος. Είναι η θεραπεία που έχει ανάγκη κάθε δέρμα και κάθε σώμα!

Τι προσφέρει η μεσοθεραπεία σώματος

. Χαρίζει ενισχυμένη θρέψη, ενυδάτωση και αναζωογόνηση των ιστών
. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμά τη χαλάρωση
. Βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας και λειαίνει τις "λακκουβίτσες" του δέρματος
. Καταπολεμά το τοπικό πάχος και προσφέρει σημαντική μείωση πόντων στην περιοχή της θεραπείας
. Αντιμετωπίζει τις επίμονες ραγάδες χάρη στην ενισχυμένη παραγωγή κολλαγόνου
. Ενισχύει την τοπική μικροκυκλοφορία και ενδυναμώνει τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων
"Έξυπνα" δραστικά κοκτέιλ
για κάθε ανάγκη του σώματος

Ενισχυμένη μεσοθεραπεία σώματος για ενυδάτωση και σύσφιξη

Έχει διαπιστωθεί ότι μετά την ηλικία των 20 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κάθε χρόνο κατά 1%. Το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδωσης, χαλάρωσης, θαμπάδας, αφυδάτωσης και φωτογήρανσης του δέρματος. Τα καλλυντικά προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για να θρέφουν και να αναζωογονούν το δέρμα, βρίσκουν εμπόδιο την επιδερμίδα που λειτουργεί σαν ασπίδα, και τελικά μόνο το 10-20% των ενεργών συστατικών τους εισχωρεί κατά μέσο όρο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προσφέροντας τελικά ένα φτωχό αποτέλεσμα.

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να μεταφέρει τα πολύτιμα δραστικά συστατικά εκεί που το δέρμα μπορεί να τα αξιοποιήσει πλήρως. Τα skin boosters Jalupro και NCTF αποτελούν την πιο ενισχυμένη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου και σώματος, καθώς στη σύνθεσή τους περιέχουν ένα ισχυρό κοκτέιλ αντιγηραντικών ουσιών (αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, συνένζυμα, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμα, κ.α.) που διεγείρουν εντατικά την παραγωγή κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτόν, ενισχύουν συνολικά την υγεία και τη νεότητα του δέρματος, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση, λάμψη, σφριγηλότητα και σημαντική αναζωογόνηση.

Αριθμός συνεδριών: Συνήθως αρκούν 3-5 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 1-2 εβδομάδων.

Αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται 24 ώρες μετά τη θεραπεία, με το δέρμα να εμφανίζεται πιο φρέσκο και σφριγηλό. Καθώς προχωράνε οι θεραπείες και εντείνεται η κολλαγονογένεση, το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταθερά για τις επόμενες 8 βδομάδες και μπορεί να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια με μερικές θεραπείες συντήρησης στο μεσοδιάστημα.

Αποτελεσματική μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί πάνω από το 90% του γυναικείου πληθυσμού. Όπως και στην περίπτωση του τοπικού πάχους, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επιμένει ακόμα και σε ένα καλλίγραμμο, γυμνασμένο σώμα. Κληρονομικοί, ορμονικοί, διατροφικοί και άλλοι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση, αλλά και στην αντίστασή της σε παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης, όπως ειδικά καλλυντικά προϊόντα και τεχνικές μασάζ. Είναι καθοριστικής σημασίας η στοχευμένη ενίσχυση της τοπικής μικροκυκλοφορίας και η αποτοξίνωση των ιστών για να υπάρξει σημαντική βελτίωση της αντιαισθητικής όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Η μεσοθεραπεία σώματος Alidya είναι η πλέον εξελιγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της γυναικοειδούς λιποδυστροφίας (κυτταρίτιδα), καθώς δρα υποδόρια ακριβώς στα σημεία όπου εμφανίζονται οι χαρακτηριστικές «λακκουβίτσες» της κυτταρίτιδας, όπως στους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα και τα μπράτσα. Εκεί, χάρη στην ειδική σύνθεσή της, εξουδετερώνει τη συσσώρευση τοξικών ουσιών, όπως ο σίδηρος, που συμβάλλουν στη διόγκωση των λιποκυττάρων κι επομένως εντείνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα. Επίσης, η μεσοθεραπεία Alidya ενισχύει την τοπική αιματική και λεμφική κυκλοφορία, αποτοξινώνει τα κύτταρα, ευνοεί την αποβολή των κατακρατημένων υγρών, επανορθώνει τις βλάβες στους ιστούς και έτσι χαρίζει πιο λεία, βελούδινη επιδερμίδα.

Αριθμός συνεδριών: Συνήθως αρκούν 2-3 συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, με μεσοδιαστήματα περίπου 10-15 ημερών.

Αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα βελτιώνεται με κάθε συνεδρία. Χρειάζεται περίπου 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί και μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια με μερικές θεραπείες συντήρησης.

Στοχευμένη μεσοθεραπεία σώματος για τοπικό πάχος

Το τοπικό πάχος αποτελεί ένα από τα πέντε πιο κοινά αισθητικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες. Θα το έχετε διαπιστώσει πιθανότητα κι εσείς ότι ο εντοπισμός συσσωρευμένου λίπους σε μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματος καθιστά αδύνατη την καταπολέμησή του με παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης, όπως ένα αυστηρό πρόγραμμα αδυνατίσματος και άσκησης. Άλλωστε τοπικό λίπος μπορεί να έχει ακόμα και το πιο αδύνατο και αθλητικό κορμί. Η εξάλειψή του απαιτεί μια θεραπεία με στοχευμένη δράση.

Η εξελιγμένη μεσοθεραπεία σώματος Aqualyx για το τοπικό πάχος είναι μία μέθοδος που δρα ακριβώς μέσα στον λιπώδη ιστό. Με μία ασφαλή λιποδιαλυτική ουσία (δεοξυχολικό οξύ) - αντίγραφο της ίδιας ουσίας που χρησιμοποιεί εκ φύσεως ο οργανισμός για να διασπά τα λίπη των τροφών - η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες λιποαποθήκες του σώματος και να μειώσει τον αριθμό των λιποκυττάρων που ευθύνονται για το περίσσιο στρώμα λίπους στην περιοχή. Το Aqualyx διαλύει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, ρευστοποιεί το λίπος και διεγείρει την αποβολή του από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, επιτρέποντας body contouring με μόνιμο αποτέλεσμα. Το σώμα σμιλεύεται, αποκτά σωστές αναλογίες και εσείς ανακτάτε την αυτοπεποίθησή σας!

Αριθμός συνεδριών: Για τις πιο μικρές περιοχές όπως είναι το διπλοσάγονο και τα γόνατα, συνήθως αρκούν 1-3 συνεδρίες, ενώ για πιο μεγάλες περιοχές όπως η κοιλιά και τα ψωμάκια, χρειάζονται 3-8 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 20 ημερών.

Αποτέλεσμα: Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την 1η κιόλας συνεδρία μέσα σε διάστημα 3-6 εβδομάδων, καθώς η αποβολή των λιποκυττάρων πραγματοποιείται σταδιακά από τον οργανισμό. Το σημαντικότερο; Το αποτέλεσμα είναι οριστικό.
Step by step
Μεσοθεραπεία

Βήμα 1ο

Πρώτο βήμα είναι η αξιολόγηση της περιοχής της θεραπείας και η επιλογή του κατάλληλου κοκτέιλ μεσοθεραπείας σώματος. Το δέρμα καθαρίζεται προσεχτικά και, εάν κριθεί απαραίτητο, πριν τη θεραπεία προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Βήμα 2ο

Με ένα λευκό μολύβι σημαδεύεται η έκταση της περιοχής της θεραπείας και με μία πολύ λεπτή ενδοδερμική βελόνα εφαρμόζονται οι εγχύσεις του μεσοθεραπευτικού υλικού στο κατάλληλο βάθος.

Βήμα 3ο

Στα σημεία των εγχύσεων, σχηματίζονται πομφοί (σαν τσιμπηματάκια μέλισσας), όμως η αίσθηση είναι απολύτως ανεκτή. Ανάλογα με την έκταση της περιοχής, η διάρκεια της θεραπείας είναι 15-30 λεπτά. Αμέσως μετά, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη μεσοθεραπεία

  • Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων μη-στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για περίπου 7 ημέρες πριν τη μεσοθεραπεία σώματος, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης μωλωπισμού ή αιμορραγίας.
  • Τις προηγούμενες 4 βδομάδες, αποφύγετε τις θεραπείες απολέπισης του δέρματος με χημικά πήλινγκ.

Μετά τη μεσοθεραπεία

  • Τις προηγούμενες 4 βδομάδες, αποφύγετε τις θεραπείες απολέπισης του δέρματος με χημικά πίλινγκ.
  • Για τις επόμενες 12 ώρες, συστήνεται να μην γίνεται εφαρμογή καλλυντικών στην περιοχή της θεραπείας.
  • Θα πρέπει να αποφεύγονται οι άμεσες πηγές θερμότητας και ακτινοβολίας (ηλιοθεραπεία, σάουνα, κτλ).
  • Εάν έχετε κάνει μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης, συστήνεται να πίνετε αρκετό νερό μετά από κάθε συνεδρία για να διευκολύνετε την αποβολή του ρευστοποιημένου λίπους.
  • Αποφύγετε τις πισίνες με χλώριο για 3-5 ημέρες.
  • Αν εκτεθείτε στον ήλιο, θα πρέπει απαραιτήτως να προστατέψετε το δέρμα σας με αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας (SPF30+).
  • Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας σώματος
Ανώδυνη μέθοδος

Φυσικό αποτέλεσμα

Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος

Μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος

Ασφαλής, δοκιμασμένη μέθοδος

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

103% αύξηση
της σφριγηλότητας του δέρματος
Συχνές Ερωτήσεις
Σε γενικές γραμμές, αρκούν 3-5 συνεδρίες, που πραγματοποιούνται με μεσοδιαστήματα περίπου 2 εβδομάδων. Ο ακριβής αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών καθορίζεται από τον γιατρό, αφού μελετήσει την ηλικία, την κατάσταση και τις ανάγκες του δέρματός σας.
Όχι. Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με πολύ λεπτές ενδοδερμικές βελόνες, που πραγματοποιούν γρήγορα μικροτρυπήματα στην περιοχή της θεραπείας, τα οποία δεν προκαλούν κάποια ιδιαίτερη ενόχληση. Μάλιστα, ορισμένα κοκτέιλ μεσοθεραπείας περιέχουν στη σύνθεσή τους μικρή ποσότητα αναισθητικής ουσίας που δρα τοπικά στο σημείο της έγχυσης, ώστε να μην γίνεται καθόλου αισθητή η εισχώρηση των μεσοθεραπευτικών υλικών. Ωστόσο, σε περίπτωση που η εφαρμογή πρόκειται να γίνει σε κάποια πολύ ευαίσθητη περιοχή, όπως ο λαιμός ή το ντεκολτέ, τότε μπορεί να προηγηθεί η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για να έχει μουδιάσει το δέρμα.
Όχι, η μεσοθεραπεία δεν έχει χρόνο αποθεραπείας. Μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας χωρίς περιορισμούς. Όπως και σε κάθε παρόμοια ενέσιμη θεραπεία, είναι πιθανό να εκδηλωθούν κάποιες μελανιές ή ένα ήπιο οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, το ίδιο ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Είναι φαινόμενα φυσιολογικά που υποχωρούν το πολύ μέσα σε 5 ημέρες και δεν περιορίζουν τις δραστηριότητές σας. Επίσης, τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί να είναι ακόμα ορατοί οι πομφοί από την έγχυση του μεσοθεραπευτικού υλικού. Είναι επίσης ένα φυσιολογικό και παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί μέχρι την επόμενη ημέρα.
Όχι. Η μεσοθεραπεία είναι ουσιαστικά μία τεχνική για τη χορήγηση ουσιών σε πολύ χαμηλές δόσεις μέσω ενδοδερμικών εγχύσεων. Είναι μία τεχνική που ανακαλύφθηκε το 1952 και εφαρμόστηκε αρχικά στον τομέα της ρευματολογίας για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, καθώς και για τη θεραπεία μυοσκελετικών πόνων και αθλητικών τραυματισμών. Πολύ γρήγορα παρατηρήθηκε η χρησιμότητά της για την αντιμετώπιση αισθητικών ζητημάτων, όπως της επιδερμικής χαλάρωσης, των ρυτίδων, της όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα), αλλά και της τριχόπτωσης και των ραγάδων. Στη διάρκεια των περίπου 70 χρόνων εφαρμογής της, η τεχνική και τα μεσοθεραπευτικά υλικά έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που οι μοναδικές πιθανές παρενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν, είναι ήπιας έντασης και αφορούν σε πιθανή εκδήλωσης ερυθρότητας, οιδήματος, εκχυμώσεων ή αισθήματος κνησμού στα σημεία των εγχύσεων. Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο γιατρό με πιστοποιημένα μεσοθεραπευτικά σκευάσματα, τότε ελαχιστοποιούνται οι πιθανές παρενέργειες.
Η μεσοθεραπεία δεν ενδείκνυται για ασθενείς με ιστορικό αναφυλαξίας, αλλεργικών αντιδράσεων ή υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά της. Αντενδείκνυται επίσης σε ασθενείς που υποφέρουν από παθήσεις ή αλλοιώσεις του δέρματος, διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος, όπως επίσης από σοβαρές οργανικές ή συστημικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων νοσημάτων. Η μεσοθεραπεία δεν εφαρμόζεται ούτε σε παιδιά, αλλά ούτε και σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες.
Ασφαλώς. Η μεσοθεραπεία, ή αλλιώς mesolift, είναι μία δοκιμασμένη θεραπεία, που μπορεί να επανορθώσει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο. Με τα κατάλληλα κοκτέιλ βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αμινοξέων και υαλουρονικού οξέως, η μεσοθεραπεία προσφέρει σημαντική antiaging δράση. Μάλιστα, πέραν της ενισχυμένης αναζωογόνησης και ανόρθωσης των ιστών, με τα κατάλληλα μεσοθεραπευτικά υλικά μπορεί να επανορθώσει τις ουλές, τις πανάδες, τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους διεσταλμένους πόρους, και να αποκαταστήσει τη φωτεινότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Τα skin boosters Jalupro και Jalupro HMW της ελβετικής εταιρίας Professional Derma και το NCTF της γαλλικής εταιρίας Filorga, που χρησιμοποιούμε στα ιατρεία μας, είναι ό,τι πιο εξελιγμένο και πιστοποιημένο σε επίπεδο μεσοθεραπείας για τη συνολική ενίσχυση της υγείας και της νεότητας του προσώπου.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική