Νήματα Προσώπου: Τιμές | Κόστος | Δείτε Video με Πριν - Μετά
Νήματα προσώπου

Νήματα προσώπου

Νήματα προσώπου
Το αναίμακτο lunch-time facelift

Τα νήματα προσώπου είναι η μοναδική θεραπεία που μπορεί να προσφέρει άμεσο lifting με μη επεμβατικό τρόπο. Χάρη σε «αόρατα» στηρίγματα που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία κάτω από δέρμα, ανορθώνει τους ιστούς και χαρίζει αυτομάτως νεανική όψη. Αποτελεί μία από τις πιο δραστικές antiaging θεραπείες κατά της χαλάρωσης του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, που ολοκληρώνεται σε 30 μόλις λεπτά και προσφέρει αποτέλεσμα που διαρκεί έως και δύο χρόνια.

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
30 λεπτά
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως και 2 χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
από 800 €
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Τοπική
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες Νημάτων Πριν & Μετά
Έχουν λεπτή διάμετρο,
λεπτότερη από μία κλωστή

Τι είναι τα νήματα προσώπου

Τα νήματα προσώπου αποτελούν ουσιαστικά την κοσμητική έκδοση των απορροφήσιμων ραμμάτων που χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες στην ιατρική με απόλυτη ασφάλεια. Πρόκειται για ειδικές λεπτές ίνες, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν διάμετρο μικρότερη από μία κλωστή και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με στόχο την ανόρθωση και σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας.

Τα πιο γνωστά είναι τα νήματα PDO και COG, τα οποία είναι φτιαγμένα από ένα ειδικό συνθετικό πολυμερές, την πολυδιοξανόνη, που είναι 100% ασφαλής και πλήρως βιοδιασπώμενη από τον οργανισμό. Τα νήματα PDO τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα, το οποίο διεγείρει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, με θεαματικό όφελος για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Από την άλλη μεριά, τα νήματα COG είναι νήματα με μικροσκοπικά άγκιστρα που τοποθετούνται και συγκρατιούνται αυτομάτως κάτω από το δέρμα, προσφέροντας άμεση ανόρθωση της χαλαρής επιδερμίδας αλλά και μακροπρόθεσμη κολλαγονογένεση. Και στις δύο περιπτώσεις, τα νήματα απορροφώνται μέσα στους επόμενους μήνες από τον οργανισμό και στη θέση τους αφήνουν ένα νεανικό πρόσωπο.
Τα είδη των νημάτων
Τα νήματα προσώπου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που προσφέρουν σύσφιξη και εκείνα που προσφέρουν ανόρθωση.

Νήματα σύσφιξης

Τα νήματα σύσφιξης είναι απαλά νήματα χωρίς άγκιστρα, που τοποθετούνται κάτω από το πρόσωπο με τον σχηματισμό ενός πλέγματος, με στόχο να διεγείρουν τους μηχανισμούς ανταπόκρισής του, εξαιτίας της εισχώρησης ενός ξένου σώματος στο εσωτερικό του: κολλαγονογένεση, διέγερση μικροκυκλοφορίας, αύξηση τοπικού μεταβολισμού, λιπόλυση, χαλάρωση μυών και ενισχυμένη σύνδεση των ιστών. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική ενυδάτωση και πάχυνση του δέρματος, που μεταφράζονται σε σύσφιξη και ενδυνάμωση της επιδερμίδας. Συνήθως, τα νήματα αυτά, τα οποία μπορεί να είναι μονά, διπλά, τριπλά ή και σε σπιράλ μορφή, χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στις περιοχές του λαιμού, του μετώπου και κάτω από τα μάτια.

Νήματα ανόρθωσης

Τα νήματα ανόρθωσης είναι νήματα που διαθέτουν μικροσκοπικά άγκιστρα σε όλο το μήκος τους και τοποθετούνται με στρατηγικό τρόπο κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε να το «κλειδώνουν» σε συγκεκριμένες θέσεις για να χαρίζουν το αποτέλεσμα ενός face lift. Πέρα όμως από την άμεση ανόρθωση που προσφέρουν, τα νήματα αυτά έχουν και μακροπρόθεσμη αναζωογονητική δράση, καθώς διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα ανόρθωσης χρησιμοποιούνται συχνότερα για να ανυψώσουν τα πεσμένα μάγουλα και ζυγωματικά, να διορθώσουν τις ρινοχειλικές ρυτίδες, να βελτιώσουν το περίγραμμα της γνάθου και να τεντώσουν το χαλαρωμένο δέρμα του λαιμού.
Σημεία εφαρμογής

Το αναίμακτο lifting με νήματα προσώπου είναι η ιδανική θεραπεία για:

. Ανόρθωση χαλαρού δέρματος σε ζυγωματικά, μάγουλα και κάτω από τα μάτια
. Λείανση λεπτών γραμμών έκφρασης σε μέτωπο, μεσόφρυο και πόδι της χήνας
. Απάλυνση των ρινοχειλικών ρυτίδων και των ρυτίδων μαριονέτας
. Αντιμετώπιση της χαλάρωσης στη γνάθο, τον λαιμό και το ντεκολτέ
. Βελτίωση του οβάλ περιγράμματος του προσώπου
. Σύσφιξη και βελτίωση του διπλοσάγονου
Step by step
Νήματα προσώπου

Βήμα 1ο

Ο γιατρός αξιολογεί τον βαθμό χαλάρωσης του προσώπου, του λαιμού ή και του ντεκολτέ, και μαζί εξετάζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ο γιατρός σας ενημερώνει για το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστείτε, καθώς και για τα σημεία εφαρμογής τους.

Βήμα 2ο

Ο γιατρός σημειώνει τα σημεία εισόδου των νημάτων στο δέρμα σας και χορηγεί τοπική αναισθησία, ώστε η τοποθέτηση των νημάτων να είναι ανώδυνη.

Βήμα 3ο

Όλα είναι έτοιμα για τη θεραπεία, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των νημάτων, ενδέχεται να αισθανθείτε ένα απαλό τράβηγμα εσωτερικά, καθώς ο γιατρός ανορθώνει με τα νήματα το δέρμα σας. Κάθε πλεόνασμα νήματος κόβεται μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή ανόρθωση.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, οδηγείστε στον καθρέφτη για να απολαύσετε το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα. Ο γιατρός καταγράφει στο αρχείο σας τον αριθμό των νημάτων και τις περιοχές όπου τοποθετήθηκαν. Να θυμάστε ότι η θεραπεία συνεχίζει να δρα εσωτερικά για αρκετές βδομάδες, επομένως το αποτέλεσμα θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα το επόμενο διάστημα.
Τι πρέπει να γνωρίζετε
για τη θεραπεία

Πριν τη θεραπεία

  • Αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών ή αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων μία βδομάδα πριν τη θεραπεία.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα της θεραπείας.

Μετά τη θεραπεία

  • Είναι πιθανό να εμφανίσετε ήπιες μελανιές στα σημεία εισόδου των νημάτων. Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με τοπική εφαρμογή κρέμας με arnica ή λαμβάνοντας χάπια με arnica.
  • Για τις πρώτες ημέρες, θα σας δοθεί μία αντιβιοτική κρέμα για να βάζετε στα σημεία εισόδου των νημάτων.
  • Για να αντιμετωπίσετε τυχόν οίδημα στην περιοχή, μπορείτε να εφαρμόζετε απαλά μία κρύα κομπρέσα για 5-10 λεπτά κάθε μία ώρα.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά περιποίησης του προσώπου και προϊόντα μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.
  • Συστήνεται να κοιμάστε ανάσκελα τις πρώτες ημέρες, και όχι στο πλάι, για να μην ασκηθεί πίεση στις περιοχές της θεραπείας.
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση, καθώς και τη σάουνα την πρώτη βδομάδα.
  • Αν έχετε στο πρόγραμμα κάποια οδοντιατρική θεραπεία, να γνωρίζετε ότι είναι καλύτερα να μεσολαβήσουν μερικές βδομάδες μέχρι να επουλωθεί πλήρως το δέρμα. Το ίδιο ισχύει για περιποιήσεις ομορφιάς και μασάζ προσώπου.
Τα οφέλη της θεραπείας
Αναίμακτο λίφτινγκ

Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

Ασφαλές βιοαπορροφήσιμο υλικό

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Σύντομη διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Αύξηση κολλαγόνου
σε ποσοστό 100%

Νήματα προσώπου VS Επεμβατικό λίφτινγκ

  ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ Τοπική Γενική
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Καθόλου 2-3 βδομάδες
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ήπιος ερεθισμός και μελανιές Έντονος μωλωπισμός και αιμορραγία
ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ναι Όχι
ΟΥΛΕΣ Όχι Ναι, αν και "κρυμμένες" κοντά στο τριχωτό της κεφαλής
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ήπια έως μέτρια χαλάρωση Σημαντική χαλάρωση
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Έως 2 χρόνια Έως 10 χρόνια

Μία antiaging θεραπεία
με διπλό όφελος
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Τα νήματα μπορεί να μετακινηθούν ξαφνικά και να χαλάσει το αποτέλεσμα.

Αλήθεια

Τα νήματα στερεώνονται στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη κατεύθυνση και φορά, ώστε να συγκρατούν το δέρμα στα επιθυμητά σημεία. Είναι κατασκευασμένα από ειδικό υλικό, το οποίο δεν χάνει την τάση του με το πέρασμα του χρόνου, δεν χαλαρώνει εξαιτίας της θερμοκρασίας του σώματος, ούτε μετακινείται αν ασκηθεί εξωτερική πίεση ή τριβή στο δέρμα. Τα νήματα μένουν αγκιστρωμένα ακριβώς εκεί που έχουν τοποθετηθεί από τον γιατρό, μέχρι να απορροφηθούν φυσικά από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Μύθος

Τα νήματα δυσκολεύουν τις φυσικές κινήσεις του προσώπου.

Αλήθεια

Τα νήματα προσώπου είναι αρκετά εύκαμπτα και τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν με απόλυτη ακρίβεια και φυσικότητα τις κινήσεις του προσώπου. Όλες οι εκφράσεις πραγματοποιούνται κανονικά και αβίαστα, χωρίς να γίνεται αισθητή η παρουσία τους.

Μύθος

Τα νήματα διακρίνονται κάτω από το δέρμα.

Αλήθεια

Τα νήματα είναι τόσο λεπτά, που δεν γίνονται αντιληπτά ούτε τα ίδια, αλλά ούτε και η διαδικασία επούλωσης και κολλαγονογενέσης που ακολουθείται γύρω από αυτά. Φυσικά, παίζει καθοριστικό ρόλο η εμπειρία και η τεχνική του γιατρού που τα τοποθετεί, καθώς και η χρήση πιστοποιημένων νημάτων υψηλής ποιότητας.

Συχνές Ερωτήσεις
Τα νήματα προσώπου αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για όσους υποφέρουν από χαλάρωση του δέρματος, αλλά επιθυμούν να αποφύγουν την επεμβατική διαδικασία του facelift, κατά την οποία αφαιρείται με νυστέρι η περίσσια ποσότητα του χαλαρωμένου δέρματος. Με τα νήματα, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να ανορθώσει το δέρμα τοποθετώντας εσωτερικά προσωρινά ράμματα, τα οποία τραβάνε ελαφρά το δέρμα προς τα πάνω, προσφέροντας πιο νεανική και σφιχτή όψη. Πέρα όμως από το ότι είναι ιδανικά για αναίμακτο λίφτινγκ, τα νήματα καταπολεμούν τη διαδικασία γήρανσης και με έναν άλλον τρόπο: διεγείροντας τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος, προκαλώντας τον οργανισμό να κατευθύνει μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου στις θεραπευμένες περιοχές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το κολλαγόνο παίζει σημαντικό αντιγηραντικό ρόλο. Αποτελεί δομικό υλικό του δέρματος, που το βοηθάει να είναι δυνατό, ελαστικό και σφριγηλό. Καθώς γερνάμε, το σώμα παράγει σταδιακά όλο και λιγότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να αποδυναμώνεται σε ποσοστό 80% μέχρι την ηλικία των 70 ετών. Αυτή η απώλεια όγκου και δύναμης είναι καθοριστικός παράγοντας για την εμφάνιση χαλάρωσης και ρυτίδων. Καθώς το δέρμα γερνάει και αποδυναμώνεται, δεν είναι πια σε θέση να υποστηρίξει τους εσωτερικούς ιστούς, με αποτέλεσμα να υποτάσσονται στον νόμο της βαρύτητας. Η διέγερση φρέσκου κολλαγόνου όταν ακόμα τα σημάδια χαλάρωσης είναι μέτριας μορφής, μπορεί πρώτον να μειώσει τη χαλάρωση (με την πάχυνση και ενυδάτωση του δέρματος) και δεύτερον να προλάβει την επιδείνωσή της (με την ενδυνάμωση του δέρματος). Τα νήματα προσώπου προσφέρουν μία σταδιακή και σταθερή αναζωογόνηση των ιστών. Όσο τα ράμματα παραμένουν στη θέση τους, ο οργανισμός ενεργοποιείται διαρκώς να «επουλώσει» την περιοχή και να τα αποβάλλει, με αποτέλεσμα το δέρμα σας να κερδίζει σε σύσφιξη και σφριγηλότητα.
Ναι. Πρόκειται για το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στα βιοαπορροφήσιμα ράμματα για τη συρραφή τομών σε καρδιολογικές και ορθοπεδικές επεμβάσεις εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Η λεγόμενη πολυδιοξανόνη διασπάται πλήρως από τον οργανισμό μέσω της διαδικασίας της ενζυματικής υδρόλυσης μέσα σε διάστημα περίπου 6 μηνών.
Ο αριθμός των νημάτων που θα χρειαστείτε, καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζει η κατάσταση του δέρματός σας, η έκταση και η βαθμίδα της ρυτίδωσης, οι περιοχές που επιθυμείτε να βελτιώσετε, όπως επίσης αν έχουν εφαρμοστεί άλλες συνδυαστικές antiaging θεραπείες.
Όχι. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται η χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν αισθάνεστε την εισαγωγή των νημάτων στο δέρμα. Έχετε μόνο μία ήπια αίσθηση εσωτερικού τραβήγματος, καθώς ο γιατρός τα τοποθετεί στην τελική τους θέση, και είναι η στιγμή που αισθάνεστε το δέρμα σας να τσιτώνει!
Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως μετά τη θεραπεία. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο φρέσκο και αναζωογονημένο. Η θεραπεία όμως μόλις τώρα έχει αρχίσει να δουλεύει εσωτερικά. Μέσα στις επόμενες 5 βδομάδες, το αποτέλεσμα ενισχύεται καθώς νέες ίνες κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος χτίζονται γύρω από τα νήματα. Τα νήματα απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό μέσα σε 6 μήνες, αφήνοντας πίσω τους ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί από ζωντάνια και φρεσκάδα. Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με πιστοποιημένα υλικά, το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 2 χρόνια.
Όχι. Η τοποθέτηση των νημάτων είναι μία σύντομη και αναίμακτη διαδικασία, που δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
Όχι. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί ερυθρότητα, οίδημα ή μελανιές στα σημεία εισόδου, όπως είναι φαινόμενα ήπιας μορφής και παροδικά.
Όταν τα νήματα προσώπου τοποθετούνται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με γνώση της ανατομίας του προσώπου και της σωστής τεχνικής τοποθέτησης τους, το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό και πάνω από όλα φυσικό. Παρ’ όλα αυτά, στην εξαιρετική περίπτωση που κάτι δεν σας ικανοποιεί, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αφαίρεσης των νημάτων με το δέρμα να επιστρέφει αυτομάτως στην πρότερη κατάσταση.
Τα νήματα προσώπου ενδείκνυνται περισσότερο για άτομα ηλικίας 35-55 ετών με ήπιου ή μέτριου βαθμού δερματική χαλάρωση, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς θα επωφελούνταν περισσότερο από ένα επεμβατικό facelift. Παρ’ όλα αυτά, τα νήματα αποτελούν μία εναλλακτική λύση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργείο για ιατρικούς λόγους ή επειδή δεν το επιθυμούν. Καθότι η τοποθέτηση των νημάτων είναι μία μη επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, τα άτομα που υποφέρουν από παθήσεις όπως υπέρταση, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα και για τον λόγο αυτόν δεν αποτελούν κατάλληλους ασθενείς για ένα χειρουργικό lifting, μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε αναίμακτο lifting με την τοποθέτηση των νημάτων.
Η θεραπεία με νήματα προσώπου αποτελεί μία εξαιρετική μονοθεραπεία. Πραγματοποιείται δηλαδή σε μία συνεδρία και το αποτέλεσμά της διαρκεί έως και 2 χρόνια, μετά το πέρας των οποίων μπορεί να επαναληφθεί για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική