Τακτικός Καθαρισμός Δοντιών: Κλειδί για Στοματική Υγεία και Υγιές Χαμόγελο
Τακτικός καθαρισμός δοντιών

Τακτικός καθαρισμός δοντιών

Summer Offer!

Ειδική Τιμή μόνο 35€

Υγιές χαμόγελο που λάμπει

Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για τη διατήρηση τόσο της στοματικής υγείας όσο και της συνολικής ευεξίας. Αυτή η διαδικασία ρουτίνας, που εκτελείται από τον οδοντίατρο, περιλαμβάνει την αφαίρεση πλάκας, πέτρας και λεκέδων από τα δόντια σας για την πρόληψη της τερηδόνας, της νόσου των ούλων και άλλων οδοντικών προβλημάτων.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
photo
Χρόνος Θεραπείας
60 λεπτά
Αναισθησία
Χωρίς
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Διάρκεια αποθεραπείας
Χωρίς αποθεραπεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Το κλειδί για τη στοματική υγεία

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των δοντιών;

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι ζωτικής σημασίας γιατί βοηθά στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης πλάκας να εξαλειφθεί . Η (οδοντική μικροβιακή) πλάκα είναι μια κολλώδης μεμβράνη από συναθροίσεις βακτηρίων που σχηματίζεται στα δόντια σας μετά το φαγητό και το ποτό, ειδικά τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά. Εάν δεν αφαιρεθεί, η πλάκα σκληραίνει σε πέτρα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από έναν οδοντίατρο. Η πέτρα και η πλάκα μπορούν να οδηγήσουν σε τερηδόνα, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα, προκαλώντας δυνητικά απώλεια δοντιών και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα οφέλη του τακτικού καθαρισμού των δοντιών

Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών προσφέρει πολλά οφέλη που ξεπερνούν το λαμπερό σας χαμόγελο. Ο καθαρισμός βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και της νόσου των ούλων, δύο από τα πιο κοινά προβλήματα στοματικής υγείας. Οι καθαρισμοί μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμα σημάδια παθήσεων που εκδηλώνονται στο στόμα, όπως ο διαβήτης. Παράλληλα προσοχή δίνεται στην πρόληψη του καρκίνου του στόματος, διότι σε κάθε ραντεβού γίνεται αξιολόγηση της στοματικής κοιλότητας για τυχόν ύποπτα σημάδια που χρήζουν διερεύνησης. Οι καθαρισμοί συμβάλλουν επίσης στην πιο φρέσκια αναπνοή και μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική εμφάνιση των δοντιών σας αφαιρώντας τους επιφανειακούς λεκέδες, ειδικά σε άτομα που καπνίζουν πολύ ή κάνουν υπέρμετρη κατανάλωση καφέ και τσαγιού.
Step by Step

ΒΗΜΑ 1ο

Ο οδοντίατρος των The Antiagers εξετάζει το στόμα σας χρησιμοποιώντας έναν μικρό καθρέφτη για να ελέγξει για τυχόν σημάδια φλεγμονής των ούλων, κοιλότητες ή άλλα πιθανά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία ο οδοντίατρος αφαιρεί την πλάκα και την πέτρα γύρω από τη γραμμή των ούλων σας και ανάμεσα στα δόντια σας. Μετά την αφαίρεση, τα δόντια σας γυαλίζονται με ηλεκτρική βούρτσα υψηλής ισχύος και οδοντόκρεμα για να αφαιρεθούν οι επιφανειακοί λεκέδες.

ΒΗΜΑ 2ο 

Ο οδοντίατρος των The Antiagers εφαρμόζει οδοντικό νήμα ανάμεσα στα δόντια σας για να διασφαλίσει ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα από τη διαδικασία καθαρισμού.

ΒΗΜΑ 3ο

Θα ξεπλύνετε το στόμα σας για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα. Μπορεί να εφαρμοστεί θεραπεία με φθόριο για να ενισχύσει τα δόντια σας και να προστατεύσει από την τερηδόνα.
Μύθοι και αλήθειες για τον καθαρισμό των δοντιών

Μύθος: Ο καθαρισμός των δοντιών είναι επώδυνος.

Αλήθεια: Πέρα από μια ήπια ενόχληση που εμφανίζεται μόνο σε ασθενείς με ευαίσθητα ούλα ή σημαντική συσσώρευση πέτρας, η διαδικασία δεν είναι επώδυνη. Τα σύγχρονα οδοντιατρεία The Antiagers χρησιμοποιούν τεχνικές και εργαλεία σχεδιασμένα να ελαχιστοποιούν την ενόχληση.

Μύθος: Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί μπορούν να βλάψουν τα δόντια σας.

Αλήθεια: Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί είναι ασφαλείς και ωφέλιμοι για τα δόντια σας. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν χωρίς να καταστρέφουν το σμάλτο.

Μύθος: Δεν χρειάζεται να κάνετε συχνούς καθαρισμούς

Αλήθεια: Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί καλό είναι να γίνονται ανά έξι μήνες ώστε να διασφαλίζεται πως δεν βλάπτονται τα δόντια.

Μύθος: Δεν χρειάζεστε καθαρισμό εάν βουρτσίζετε και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά.

Αλήθεια: Ακόμη και με επιμελές βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος, η πλάκα μπορεί να συσσωρευτεί σε δυσπρόσιτες περιοχές. Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί είναι απαραίτητοι για την αφαίρεση αυτής της συσσώρευσης και τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Κίνδυνοι παράλειψης τακτικών καθαρισμών δοντιών
Η παραμέληση του τακτικού καθαρισμού των δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά οδοντικά προβλήματα, όπως:
  • Τερηδόνα: Η  πλάκα και η πέτρα μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα.
  • Ασθένεια των ούλων: Η συσσώρευση πλάκας μπορεί να οδηγήσει σε ουλίτιδα και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, σε περιοδοντίτιδα.
  • Απώλεια δοντιών: Η προχωρημένη ασθένεια των ούλων (περιοδοντική νόσος) μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών.
  • Θέματα συστημικής υγείας: Η κακή στοματική υγεία έχει συνδεθεί με συστηματικές παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτης. Μάλιστα, τεκμηριωμένα η περιοδοντική νόσος μπορεί να απορρυθμίσει τον σακχαρώδη διαβήτη.
Οφέλη
Προλαμβάνει την τερηδόνα αφαιρώντας την πλάκα και την πέτρα

Μειώνει τον κίνδυνο ουλίτιδας

Ανιχνεύει πρώιμα σημάδια προβλημάτων στοματικής υγείας

Βοηθά στη διατήρηση της φρέσκιας αναπνοής

Ενισχύει την εμφάνιση του χαμόγελου σας

Υποστηρίζει τη γενική υγεία

Συχνές Ερωτήσεις
Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για επαγγελματικό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να χρειάζονται συχνότερους καθαρισμούς με βάση τις ανάγκες της στοματικής τους υγείας. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης, το ιστορικό ουλίτιδας ή η τάση για τερηδόνα μπορεί να απαιτούν πιο τακτικές επισκέψεις.
  • Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα: Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με φθόριο. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε για τουλάχιστον δύο λεπτά κάθε φορά.
  • Νήμα: Το νήμα αφαιρεί την πλάκα και τα σωματίδια τροφής ανάμεσα στα δόντια σας και κάτω από τη γραμμή των ούλων.
  • Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα: Ένα αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πλάκας και να διατηρήσει την αναπνοή σας φρέσκια.
  • Υγιεινή διατροφή: Περιορίστε τα συχνά σνακ και τα ποτά με ζάχαρη. Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνετε άφθονο νερό για να ξεπλύνετε τα σωματίδια των τροφών και τα βακτήρια.
  • Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο: Προγραμματίστε εξετάσεις κάθε έξι μήνες ή όπως σας προτείνει ο οδοντίατρος των The Antiagers.
Γενικά, ο καθαρισμός των δοντιών δεν είναι επώδυνος. Μπορεί να αισθανθείτε μικρή ενόχληση εάν έχετε ευαίσθητα ούλα ή σημαντική συσσώρευση πέτρας, αλλά οι σύγχρονες τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την ενόχληση.
Ένα τυπικό ραντεβού καθαρισμού δοντιών διαρκεί από 30 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με τη βαρύτητα καθαρισμού που απαιτείται και εάν παρέχονται πρόσθετες θεραπείες.
Ένας τακτικός καθαρισμός, περιλαμβάνει την αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας από την επιφάνεια των δοντιών και πάνω από τη γραμμή των ούλων. Ο βαθύς καθαρισμός περιλαμβάνει καθαρισμό κάτω από τη γραμμή των ούλων για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας.
Ναι, ο επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών μπορεί να αφαιρέσει τους επιφανειακούς λεκέδες που προκαλούνται από φαγητό, ποτό και καπνό. Ωστόσο, οι βαθύτεροι λεκέδες μπορεί να απαιτούν πρόσθετες θεραπείες όπως διαδικασίες λεύκανσης.
Ναι, ο καθαρισμός των δοντιών είναι ασφαλής και συνιστάται για παιδιά. Οι παιδοδοντίατροι συχνά ξεκινούν επαγγελματικούς καθαρισμούς ήδη από την ηλικία 1 έως 2 ετών, για να προωθήσουν καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής και να παρακολουθούν την οδοντική ανάπτυξη.
Ναι, ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος εάν έχετε σιδεράκια. Τα σιδεράκια μπορούν να παγιδέψουν τρόφιμα και πλάκα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας και ουλίτιδας, επομένως οι επαγγελματικοί καθαρισμοί είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.
Κάποια αιμορραγία μετά από έναν καθαρισμό είναι φυσιολογική, ειδικά εάν έχετε ουλίτιδα ή δεν έχετε κάνει καθαρισμό εδώ και καιρό. Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Εάν επιμένει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.
Διατηρήστε τη στοματική υγιεινή βουρτσίζοντας δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα καθημερινά, χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και αποφεύγοντας σνακ και ποτά με ζάχαρη. Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι είναι επίσης σημαντικοί.
Ναι, μπορείτε να φάτε και να πιείτε μετά τον καθαρισμό των δοντιών. Ωστόσο, εάν κάνατε θεραπεία με φθόριο, συνιστάται να αποφεύγετε την τροφή και το ποτό για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε το φθόριο να απορροφηθεί πλήρως στα δόντια σας.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική