Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE: Όσα θέλετε να ξέρετε - THE ANTIAGERS
Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών
Η οριστική λύση για την αραίωση και την αλωπεκία

Η μεταμόσχευση μαλλιών ανήκει στο top-5 των δημοφιλέστερων αισθητικών επεμβάσεων για άνδρες. Είναι η μέθοδος που μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη πυκνότητα των μαλλιών σας για πάντα. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και επιτυγχάνεται με τις πλέον σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μάλιστα, στα ιατρεία Antiagers εφαρμόζουμε πρώτοι τη μεταμόσχευση μαλλιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) κι έτσι πραγματοποιούμε όλες τις καθοριστικές μετρήσεις με τεχνολογίες που ξεπερνούν τις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού και του ανθρώπινου εγκεφάλου για να σας εξασφαλίζουμε ένα άριστο, πυκνό και φυσικό αποτέλεσμα!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
8 ώρες
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Από τον 3ο μήνα και ολοκληρώνεται στους 12 μήνες
Τεχνική
Ελάχιστα επεμβατική
Αναισθησία
Τοπική αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας
Άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Φωτογραφίες Μεταμόσχευσης Μαλλιών Πριν & Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Ανήκει στο τοπ-5
των δημοφιλέστερων αισθητικών επεμβάσεων για άνδρες

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών

Έχει υπολογιστεί ότι η αραίωση μαλλιών προσθέτει έως και 10 χρόνια στην εξωτερική εμφάνιση ενός άνδρα και πλήττει σημαντικά την αυτοπεποίθησή του. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μοναδική ιατρική μέθοδο που μπορεί να αποκαταστήσει οριστικά την πυκνότητα των μαλλιών σας, προσφέροντας ένα θεαματικό και ταυτόχρονα 100% φυσικό αποτέλεσμα.

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να επαναφέρετε την εικόνα που είχαν τα μαλλιά σας πριν αρχίσει η τριχόπτωση και μαζί να ανακτήσετε και τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και αρκετές δεκαετίες και πλέον η τεχνική έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου, χωρίς τομές και ράμματα, χωρίς παρενέργειες και χρόνο αποθεραπείας.

Η εμφύτευση μαλλιών είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να επαναφέρει την πυκνότητα των μαλλιών σας και να αποκαταστήσει την αυτοεικόνα σας, χαρίζοντάς σας νέο αέρα στις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σας σχέσεις.

Πως εφαρμόζεται η μεταμόσχευση μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με τη μεταφορά υγιών τριχοθυλακίων από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής - όπου διατηρείται η πυκνότητα των μαλλιών - στην μπροστινή όπου παρατηρείται η αραίωση ή φαλάκρα. Η πίσω περιοχή, που αποτελεί τη δότρια περιοχή των μοσχευμάτων, είναι η ζώνη σταθερής τριχοφυΐας, καθώς περιέχει τριχοθυλάκια που δεν επηρεάζονται από τα αίτια της τριχόπτωσης και δεν πέφτουν ποτέ. Τα τριχοθυλάκια αυτά όταν μεταφερθούν στην αραιωμένη μπροστινή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, τη λεγόμενη λήπτρια περιοχή, διατηρούν αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό τους και παραμένουν στη νέα τους θέση για πάντα!

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί πλέον μία ανώδυνη μικροχειρουργική διαδικασία, καθώς πραγματοποιείται με τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction) με την οποία αφαιρούνται ένα-ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και εμφυτεύονται ένα-ένα στη λήπτρια, χωρίς να δημιουργούνται ουλές και σημάδια. Όλη η διαδικασία εφαρμόζεται με ειδικά μικροσκόπια και εξελιγμένα μικροσκοπικά εργαλεία σε όλα τα στάδια: εξαγωγή, διαχωρισμός και εμφύτευση τριχοθυλακίων.

Είναι μία ιατρική μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου.
Τεχνητή Νοημοσύνη
για απόλυτη ακρίβεια στη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκει για πρώτη φορά την εφαρμογή της στη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα. Στα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής Antiagers, πραγματοποιούμε όλες τις καθοριστικές μετρήσεις για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της μεταμόσχευσης μαλλιών σας με την ακρίβεια και την ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία AI (Artificial Intelligence). Χάρη σε υπερεξελιγμένους υπολογιστές και κάμερες υψηλής ανάλυσης, λαμβάνουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για τα τριχοθυλάκιά σας ανά τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού της κεφαλής!

Μία τεχνολογία πιο «έξυπνη» από τον άνθρωπο!

Στα Ιατρεία Antiagers, δεν στηριζόμαστε πλέον σε χειροκίνητες μεθόδους μέτρησης και μελέτης των τριχοθυλακίων, που πέρα από χρονοβόρες, επιτρέπουν μόνο έναν δειγματοληπτικό έλεγχο του τριχωτού της κεφαλής. Με την τεχνητή νοημοσύνη έχουμε τη δυνατότητα να «διαβάζουμε» όλη την επιφάνεια του τριχωτού, να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε ένα στοχευμένο και εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης μαλλιών. Αυτό που θα προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη δική σας περίπτωση!

. Μετρήσεις απόλυτης ακριβείας με υπερ-υπολογιστές που ξεπερνούν τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου
. Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με υπερ-κάμερες που σκανάρουν κάθε cm2 του τριχωτού της κεφαλής
. Λεπτομερέστατα αποτελέσματα που παρέχονται μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου
. Ακριβής εκτίμηση του Coverage Value (Τιμή Κάλυψης) που μπορεί να επιτευχθεί στις αραιωμένες περιοχές
. Ανάδειξη της καταλληλότερης δότριας περιοχής και της καλύτερης αξιοποίησής της στον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου
. Εγγύηση για τους ασθενείς σχετικά με την αντικειμενικότητα του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών
100% φυσικό αποτέλεσμα
Πώς το πετυχαίνουμε

Στα ιατρεία μας, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο με τη σύγχρονη μέθοδο FUE που δεν αφήνει κανένα σημάδι στο τριχωτό της κεφαλής. Για να μην μπορεί όμως κανείς να καταλάβει ότι έχετε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών, ακόμα και αν παρατηρήσει τα μαλλιά σας από κοντά ή αν τα κουρέψετε πολύ ή τα βρέξετε, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία-κλειδιά για απολύτως φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.

Αποκατάσταση αρχικού λουκ

Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, η μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να επαναφέρει τον τρόπο έκφυσης των μαλλιών σας πριν ξεκινήσει η τριχόπτωση. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή της τεχνικής FUE, που δεν αφήνει σημάδια, επιτυγχάνεται αποτέλεσμα που περνάει πραγματικά απαρατήρητο.

Σχεδιασμός σε συμμετρία με το πρόσωπο

Στον σχεδιασμό τόσο της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, όσο και ολόκληρης της μεταμόσχευσης μαλλιών, λαμβάνονται πάντα υπόψιν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι συμμετρικό και αρμονικό σε σχέση με το μέτωπο, τα μάτια, τη μύτη, τους κροτάφους και τα αυτιά του ασθενούς.

Φυσική μετωπιαία γραμμή

Ο τρόπος έκφυσης των μαλλιών στην μπροστινή μετωπιαία γραμμή τριχοφυΐας είναι καθοριστικός για τη φυσικότητα του αποτελέσματος. Ο σχεδιασμός της γίνεται με έναν πιο ασύμμετρο τρόπο (τεχνική ζικ ζακ), αφού εκ φύσεως η μετωπιαία γραμμή των μαλλιών δεν ξεκινάει σαν να είναι σχεδιασμένη με χάρακα.

«Έξυπνη» κατανομή τριχοθυλακίων

Για να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα των μαλλιών, χρησιμοποιείται αυξημένος αριθμός τριχοθυλακίων στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, γνωρίζοντας ότι η ενισχυμένη πυκνότητα σε αυτήν την περιοχή είναι ικανή να «ξεγελάει» το μάτι και να δημιουργεί την αίσθηση ενός πυκνού λουκ σε όλο το κεφάλι.

Τοποθέτηση με τη σωστή κατεύθυνση

Για τη φυσικότητα του αποτελέσματος, παίζει σημαντικό ρόλο και η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων στο κατάλληλο βάθος, την κατάλληλη γωνία και τη σωστή κατεύθυνση, καθώς τα φυσικά μαλλιά δεν φυτρώνουν κάθετα, αλλά με κλίση 45-60 μοιρών. Μία «κάθετη» εμφύτευση λοιπόν θα έδινε αποτέλεσμα «σκαντζόχοιρου».

Αποτέλεσμα σε αρμόνια με την ηλικία

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποκαθιστά την πυκνότητα των μαλλιών, πάντα όμως σε συνάρτηση με την ηλικία του ασθενούς, αφού ακόμα κι όταν δεν υπάρχει τριχόπτωση, η πρόσθια μετωπιαία γραμμή τριχοφυΐας ενός άνδρα δεν παραμένει η ίδια στα 25 του, στα 45 του και στα 65 του.
Step by step
Μεταμόσχευση μαλλιών

Βήμα 1ο

Πρώτο βήμα είναι η αναλυτική μελέτη της δότριας και της λήπτριας περιοχής με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Με μία κάμερα υψηλής ανάλυσης λαμβάνονται εικόνες από όλες τις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής (αριστερή και δεξιά κροταφική, αριστερή και δεξιά βρεγματική, ινιακή) και αποστέλλονται επί τόπου σε διεθνείς υπερ-υπολογιστές κα μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου λαμβάνουμε πίσω αναλυτικές και 100% ακριβείς απαντήσεις για κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες. Έχοντας στα χέρια μας καθοριστικές μετρήσεις (όπως τον αριθμό των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό, τον αριθμό των τριχών ανά τριχοθυλάκιο, τη μέση διάμετρο των τριχών, την εκτίμηση της τιμής κάλυψης, κ.α.), έχουμε πλέον μία ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων της δότριας περιοχής αλλά και της πυκνότητας που μπορούμε να επιτύχουμε στη λήπτρια περιοχή ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Βήμα 2ο

Ακολουθεί ο σχεδιασμός όλης της μεταμόσχευσης μαλλιών. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βέλτιστη αξιοποίηση της δότριας περιοχής, η οποία προστατεύεται από την αφαίρεση υπερβολικού αριθμό τριχοθυλακίων, ώστε να εξακολουθεί να φαίνεται πυκνή και μετά τη μεταμόσχευση. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η «έξυπνη» κατανομή των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα. Μεγάλη προσοχή δίνεται στον σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής της τριχοφυΐας. Προηγείται αναλυτική συζήτηση με τον γιατρό και λαμβάνεται υπόψιν η ηλικία του ασθενούς, καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και η συμμετρία του προσώπου για να είναι απολύτως φυσικό το αποτέλεσμα.

Βήμα 3ο

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών ξεκινάει με την εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα είτε με τη μέθοδο της manual FUE, είτε με την τεχνική της motorized FUE. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 2-4 ώρες για να συλλεχθούν όλα τα τριχοθυλάκια που θα μεταμοσχευθούν στη συνέχεια στη λήπτρια περιοχή.

Βήμα 4ο

Τα τριχοθυλάκια διαχωρίζονται και ομαδοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν και διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και μέσα σε διάλυμα με ειδικά συστατικά που ενισχύουν τα ποσοστά επιβίωσης και επαναφύτρωσής τους μετά την εμφύτευσή τους.

Βήμα 5ο

Η μέτρηση των τριχοθυλακίων που έχουν εξαχθεί, γίνεται με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μπροστά στα μάτια σας. Υπολογίζονται ένα-ένα τα υγιή τριχοθυλάκια και καταχωρούνται ανάλογα με τις τρίχες που φιλοξενεί το καθένα (μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα, τετράτριχα, κ.ο.κ.). Με τον τρόπο αυτόν, μπορείτε να είστε σίγουροι για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευθούν στις αραιωμένες περιοχές.

Βήμα 6ο

Ακολουθεί η εμφύτευση των τριχοθυλακίων στις περιοχές της αραίωσης. Η τοποθέτησή τους γίνεται πάντα με ένα ατραυματικό implanter pen, που ονομάζεται «τσόι». Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιείται το μικρότερο implanter pen της αγοράς που συμβάλλει στο να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα. Η διαδικασία της εμφύτευσης των τριχοθυλακίων διαρκεί περίπου 4 ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση μαλλιών, ακολουθεί το λούσιμο της δότριας περιοχής, σας δίνονται οδηγίες για το πρώτο διάστημα και προγραμματίζετε το επόμενο ραντεβού σας μετά από 2 ημέρες για λούσιμο και επανέλεγχο της περιοχής.
Τι πρέπει να γνωρίζετε
για τη θεραπεία

Οδηγίες μετά τη θεραπεία

  • Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας ημέρα.
  • Δεν τίθενται περιορισμοί στις δραστηριότητές σας, όμως θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός των εμφυτευμένων τριχοθυλακίων. Να θυμάστε ότι χρειάζονται περίπου 5 ημέρες για να «δέσουν» στη νέα τους θέση.
  • Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια ενυδατωμένα, ψεκάζοντάς τα συχνά τις πρώτες ημέρες με φυσιολογικό ορό.
  • Συστήνεται να αποφύγετε την άμεση έκθεση του τριχωτού της κεφαλής στον ήλιο για μία βδομάδα. Για την προστασία των τριχοθυλακίων από την ηλιακή ακτινοβολία, επιτρέπεται η χρήση καπέλου.
Τα οφέλη της θεραπείας
Ανώδυνη μέθοδος

Τεχνική χωρίς τομές και ράμματα

Πυκνό αποτέλεσμα σε 1 συνεδρία

Φυσικό, μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα

Τοποθέτηση μόνο με implanter pen

Τεχνική ζικ-ζακ για φυσικό hairline

Εφαρμογή μόνο από πλαστικό χειρουργό

Εγγύηση για αριθμό υγιών τριχοθυλακίων που μεταφέρονται

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Επανέκφυση μαλλιών
η εξέλιξη του αποτελέσματος ανά μήνα

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών δεν είναι άμεσο. Η εικόνα των μαλλιών σας θα θυμίζει αρκετά αυτή που είχαν προ χειρουργείου. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος για να αρχίσουν τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια να παράγουν νέες τρίχες και να αποκατασταθεί η πυκνότητα των μαλλιών σας. Μην ανησυχείτε όμως: το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

1ος μήνας

Αμέσως μετά το χειρουργείο, θα παρατηρήσετε έντονη τριχόπτωση. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πέφτουν εξαιτίας του «σοκ» που έχουν δεχτεί τα τριχοθυλάκια κατά την εξαγωγή και τη μεταφορά τους στη νέα τους θέση. Μην ανησυχείτε όμως: τα τριχοθυλάκια παραμένουν μεταμοσχευμένα και καλά συγκρατημένα κάτω από το δέρμα.

3ος μήνας

Ο κύκλος ζωής της τρίχας απαιτεί να περάσουν 3 μήνες προτού εμφανιστούν οι πρώτες νέες τρίχες στη λήπτρια περιοχή. Επομένως, τα νέα σας μαλλιά θα κάνουν την εμφάνισή τους περίπου 3 μήνες μετά τη μεταμόσχευση. Σημειώστε ότι δεν θα εμφανιστούν όλα ταυτόχρονα. Στους 3 μήνες, θα έχει συντελεστεί περίπου το 20% της επανέκφυσης.

5ος-8ος μήνας

Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ορατό. Μήνα με τον μήνα, τα νέα γερά μαλλιά σας θα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους. Κοντά στους 5 μήνες, θα παρατηρήσετε κατά μέσο όρο το 40% της επαναφύτρωσης των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων, ενώ φτάνοντας στον 8ο μήνα θα μπορείτε να δείτε πια το 80% του συνολικού αποτελέσματος.

12ος μήνας

Μόλις συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μεταμόσχευση μαλλιών, μπορείτε πια να δείτε το τελικό αποτέλεσμα! Είναι η στιγμή που σας καλούμε στο ιατρείο για να σας φωτογραφίσουμε και να μπορέσετε να απολαύσετε τη θεαματική διαφορά ανάμεσα στο «πριν» και «μετά»! Και το καλύτερο από όλα; Τα νέα σας μαλλιά είναι για πάντα!
Νέα, γερά, πυκνά μαλλιά
που δεν ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα!
Antiagers TV
Ο γιατρός απαντά
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Ο χειρουργός πρέπει να είναι πολύ γρήγορος στις κινήσεις του.

Αλήθεια

Η ταχύτητα του χειρουργού που πραγματοποιεί τη μεταμόσχευση μαλλιών, παίζει σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα, όμως η ταχύτητα θα πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζει την προσεχτική εξαγωγή, επεξεργασία και εμφύτευση των μοσχευμάτων. Όσο πιο γρήγορος είναι ο χειρουργός, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο να τραυματιστούν τα μοσχεύματα ιδίως στη φάση της εξαγωγής, κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την επιβίωσή τους. Αντιθέτως, όσο πιο αργός είναι, τόσο πιο πολύ μένουν τα μοσχεύματα εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, επομένως απειλείται και πάλι η επιβίωσή τους. Υπάρχει μία χρυσή τομή στην ταχύτητα που πρέπει να ακολουθείται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ώστε να επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα. Στο ιατρείο μας, ο ρυθμός εξαγωγής παρακολουθείται με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα και ελέγχεται ανά 10 λεπτά ώστε να επαναρυθμίζεται με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μύθος

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από τον αριθμό των διαθέσιμων τριχοθυλακίων.

Αλήθεια

Η ποσότητα των τριχοθυλακίων δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ποιότητά τους. Κάθε τριχοθυλάκιο μπορεί να φιλοξενεί 1, 2, 3 ή 4 τρίχες και αυτές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά (π.χ. διάμετρος). Είναι σημαντικό σε κάθε μεταμόσχευση μαλλιών να γνωρίζουμε από πριν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε τριχοθυλακίου και κάθε τρίχας, ώστε να μπορέσουμε να προϋπολογίσουμε την πυκνότητα που θα επιτύχουμε ανά τετραγωνικό εκατοστό στις περιοχές της αραίωσης. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιείται πάντα δειγματοληπτικός έλεγχος και χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία για να μετριέται η διάμετρος των τριχών, καθώς επίσης λαμβάνονται ψηφιακές φωτογραφίες για να διαπιστώνεται πόσες τρίχες φιλοξενεί το κάθε τριχοθυλάκιο. Μόνο έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις αραιωμένες περιοχές.

Μύθος

Αν δεν επαρκούν τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στη δότρια περιοχή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τριχοθυλάκια από άλλον δότη.

Αλήθεια

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται πάντα με τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια του ίδιου του ασθενούς. Διαφορετικά, θα έπρεπε ο ασθενής να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή εφ’ όρου ζωής για να μην απορρίψει τα μοσχεύματα, όπως συμβαίνει και στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς, νεφρού, ήπατος, κ.ο.κ.. Δεδομένου όμως ότι η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία αισθητική επέμβαση, θα ήταν υπερβολή να μπει ένας ασθενής στη διαδικασία μιας τέτοιας φαρμακευτικής υποστήριξης. Αν ο ασθενής δεν έχει μία αξιοποιήσιμη δότρια περιοχή τριχοθυλακίων, τότε απλά δεν είναι κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών.

Συχνές Ερωτήσεις
Η φαλάκρα είναι αποτέλεσμα της ανδρογενετικής αλωπεκίας, μιας μορφής τριχόπτωσης που επηρεάζει σε συντριπτικό ποσοστό τους άνδρες. Η απώλεια των μαλλιών ξεκινάει από την μπροστινή περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, προκαλώντας αρχικά υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής τριχοφυΐας και αραίωση των μαλλιών στην περιοχή των κροτάφων, και σταδιακά προχωράει προς τα πίσω με τρόπο που θυμίζει το γράμμα «Μ». Η ανδρογενετική αλωπεκία δεν επηρεάζει ωστόσο την πίσω περιοχή του τριχωτού (ινιακή ζώνη), καθώς τα τριχοθυλάκιά της έχουν διαφορετικό γενετικό κώδικα που τους επιτρέπει να αντέχουν σε συγκεκριμένες ορμόνες που κυκλοφορούν στο αίμα και ευθύνονται για την τριχόπτωση, να μην επηρεάζονται από αυτές και τελικά να μην πέφτουν ποτέ. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως, πάνω στο οποίο στηρίζεται και η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι ότι τα τριχοθυλάκια αυτά διατηρούν την ανθεκτική τους ιδιότητα και στη νέα τους θέση για πάντα.
Όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Και μάλιστα, χορηγείται πολύ μικρή δόση αναισθησίας, καθώς εγχέεται σε μερικά στοχευμένα σημεία όπου είναι αρκετό για να διακοπεί η διαδρομή του πόνου προς όλο το τριχωτό της κεφαλής. Για μία μεταμόσχευση μαλλιών, χρειάζεται μικρότερη ποσότητα αναισθητικής ουσίας από όση χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος!
Η μέθοδος FUT (Follicular Unit Transplantation) είναι μία παλαιότερη και πιο επεμβατική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς για να ληφθούν τα τριχοθυλάκια προς μεταφορά, αφαιρείται μία ολόκληρη λωρίδα δέρματος από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (γι’ αυτό η μέθοδος είναι γνωστή και ως Strip). Στη συνέχεια, η λωρίδα επεξεργάζεται στο μικροσκόπιο για να διαχωριστούν πολλά μοσχεύματα. Αν και μπορούν να ληφθούν πολλά τριχοθυλάκια, η λωρίδα δέρματος που έχει πλάτος περίπου 1,5-1,8 εκατοστά, αφήνει πίσω της μια μεγάλη και ορατή ουλή. Αντιθέτως, η μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction) δεν αφήνει ουλές ή σημάδια. Τα μοσχεύματα συλλέγονται ένα-ένα από τη δότρια περιοχή με ειδικά μικροσκοπικά εργαλεία και εμφυτεύονται ένα-ένα στη λήπτρια περιοχή. Η τεχνική έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που το αποτέλεσμα είναι άριστο. Επιπλέον, η μέθοδος FUE δίνει τον απόλυτο έλεγχο της επέμβασης στον γιατρό, ο οποίος δεν υπάρχει ανάγκη να αναθέσει σημαντικό υλικό (όπως είναι η λωρίδα δέρματος του ασθενούς) στο βοηθητικό προσωπικό προς επεξεργασία.
Τα τριχοθυλάκια κάθε άνθρωπου είναι πολύτιμα και αναντικατάστατα. Αν καταστραφούν, δεν μπορούν να αναπληρωθούν ποτέ και από κανέναν. Η μεταμόσχευση μαλλιών, παρά το ότι πλέον αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, παραμένει μία ιατρική μέθοδος που απαιτεί γνώση και εμπειρία ώστε να προσφέρει ένα άριστο αποτέλεσμα. Κάθε στάδιο της διαδικασίας, από τη μελέτη και τον σχεδιασμό μέχρι την εξαγωγή, τον διαχωρισμό και την εμφύτευση των τριχοθυλακίων, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, καθώς ένα λάθος μπορεί να επηρεάσει ακόμα και 3.000 τριχοθυλάκια που πρόκειται να μεταμοσχευθούν. Επιπλέον, πέρα από την επιστημονική γνώση, το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται και από την αισθητική προσέγγιση του ιατρού που την εφαρμόζει. Για να είναι απολύτως φυσικό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν κατά τον σχεδιασμό αλλά και την εκτέλεση της μεταμόσχευσης παράμετροι όπως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και η συμμετρία του προσώπου, που αποτελούν τομέα εξειδίκευσης μόνο των πλαστικών χειρουργών. Στο ιατρείο μας, όλη η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε διεθνές επίπεδο και έχει μεταφέρει με ασφάλεια και επιτυχία πάνω από 6.000.000 τριχοθυλάκια μέχρι σήμερα!
Κάθε εποχή είναι κατάλληλη για μία μεταμόσχευση μαλλιών. Δεν υπάρχει κάποια εποχή ή θερμοκρασία που να επηρεάζει το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ο μόνος εχθρός είναι η άμεση έκθεση στον ήλιο τις πρώτες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς σε μερικά δέρματα παρατηρείται μία ήπια ερυθρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία θα πρέπει να προστατευθεί από την ηλιακή ακτινοβολία. Βέβαια, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς επιλέγουν να χρησιμοποιούν καπέλο για ένα διάστημα, η προστασία του καπέλου είναι επαρκής για τον σκοπό αυτόν.
Ναι. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αποτελεί θεραπεία για την τριχόπτωση. Είναι μία μέθοδος μεταφοράς υγιών τριχοθυλακίων σε μία νέα περιοχή. Η τριχόπτωση θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Ωστόσο, τα μαλλιά που πέφτουν, είναι αυτά που προϋπήρχαν της μεταμόσχευσης μαλλιών. Τα νέα τριχοθυλάκια δεν πέφτουν ποτέ! Για την ακρίβεια, θα πέσουν όποτε ήταν προγραμματισμένα να πέσουν ακόμα και από τη δότρια περιοχή (για παράδειγμα, αν ήταν προορισμένα να πέσουν σε ηλικία 87 ετών, τότε θα πέσουν σε αυτήν την ηλικία και από τη νέα τους θέση).
Φυσικά! Τα νέα μαλλιά είναι όμοια με όλα τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Είναι δικά σας μαλλιά, που συμπεριφέρονται κανονικά και μπορείτε να τα φροντίσετε ακριβώς όπως κάνατε μέχρι σήμερα. Μπορείτε να τα λούσετε, να τα χτενίσετε, να τα κουρέψετε, να τα βάψετε και να τους κάνετε όποιο styling επιθυμείτε!

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική