Brotox (Botox - Μπότοξ για άνδρες): Τι είναι, Πριν-Μετά - THE ANTIAGERS
Brotox

Brotox

Brotox
Η πιο δημοφιλής antiaging θεραπεία για άνδρες

Το μπότοξ έχει καταφέρει να αλλάξει την άποψη που επικρατούσε παλαιότερα ότι «οι γυναίκες γερνάνε, ενώ οι άνδρες ωριμάζουν» και ότι «οι ρυτίδες στον άνδρα είναι γοητεία». Αποτελεί τη θεραπεία που ακόμα και οι πιο διστακτικοί άνδρες επαναλαμβάνουν ευλαβικά αφού τη δοκιμάσουν. Το αποδεικνύουν περίτρανα τα νούμερα: ο αριθμός των ανδρών που κάνει botox, έχει αυξηθεί την τελευταία 20ετία κατά 400%! Δικαίως λοιπόν η θεραπεία έχει μετονομαστεί σε brotox για όλους τους “bros” που έχουν αναγνωρίσει την αξία της από την πρώτη συνεδρία και δεν την έχουν… απατήσει από τότε!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
5 λεπτά
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως 6 μήνες
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Έναρξη μετά από 2-3 ημέρες και ολοκλήρωση σε 2 βδομάδες
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες Μπότοξ Πριν & Μετά
400% αύξηση
στις εφαρμογές brotox την τελευταία 20ετία

Τι είναι το brotox (μπρότοξ)

Το brotox (μπρότοξ) είναι η ανδρική εκδοχή του πασίγνωστου botox (μπότοξ), της Νο1 μη επεμβατικής antiaging θεραπείας παγκοσμίως. Η ονομασία προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων ‘brother’ και ‘botox’ για να παραπέμψει στην εφαρμογή της θεραπείας στους άνδρες, που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τις αναστολές τους απέναντι στις αισθητικές θεραπείες και έχουν κάνει το πρώτο βήμα αντιγήρανσης ποντάροντας στα σίγουρα. Γιατί ναι, το μπότοξ αποτελεί τη μοναδική θεραπεία που μπορεί να σβήσει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου και να χαρίσει μία πιο νεανική, ξεκούραστη όψη.

Οι μύες του προσώπου συσπώνται κάθε φορά που εσείς γελάτε, συνοφρυώνεστε, θυμώνετε ή παίρνετε ένα βλέμμα έκπληξης ή απορίας. Τις στιγμές εκείνες το δέρμα «σπάει» και αμέσως εμφανίζονται ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τη μύτη, γύρω από τα μάτια και το στόμα σας. Το brotox δρα στοχευμένα σε αυτούς τους μυς, που ειδικά στους άνδρες είναι πιο υπερτροφικοί και συσπώνται εντονότερα σε σχέση με αυτούς του γυναικείου προσώπου. Η δραστική ουσία του brotox (botulinum toxin) έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τους μυς, έτσι ώστε να μη συσπώνται στις στιγμές έκφρασης του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και ταυτόχρονα νεανικό, αφού η εκφραστικότητα του προσώπου διατηρείται, χωρίς όμως να σχηματίζονται οι ρυτίδες εκείνες που με το πέρασμα του χρόνου τείνουν να βαθαίνουν και να γίνονται μόνιμες στο δέρμα.
Brotox
Οι πιο δημοφιλείς περιοχές μπότοξ για άνδρες

Ρυτίδες μετώπου

Είναι οι οριζόντιες ρυτίδες που σχηματίζονται κατά μήκος του μετώπου και έχουν την τάση να εξελίσσονται σε πολύ βαθιές μόνιμες αυλακώσεις, καθώς το ανδρικό δέρμα είναι πιο παχύ από το γυναικείο, και οι μυϊκές συσπάσεις εντονότερες. Οι ρυτίδες του μετώπου δημιουργούνται από το ανασήκωμα των φρυδιών σε στιγμές έκπληξης ή ακόμα και γέλιου. Μπορεί να είναι μία, δύο, τρεις ή και περισσότερες οριζόντιες γραμμές, οι οποίες μάλιστα να εκτείνονται από τη μία άκρη του μετώπου έως την άλλη, καθώς το δέρμα «τσαλακώνεται» τη στιγμή της έκφρασης.

Ρυτίδες μεσόφρυου

Είναι οι κάθετες ρυτίδες που δημιουργούνται ανάμεσα στα φρύδια, καθώς συνοφρυώνεστε ή θυμώνετε. Ξεκινάνε ως μικρές και λεπτές γραμμές, όμως με το πέρασμα του χρόνου βαθαίνουν και εκτείνονται κάθετα προς το μέτωπο, σχηματίζοντας τον αριθμό «11». Μάλιστα, αρκετές φορές φτάνουν στο σημείο να τέμνουν τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου. Θα τις δείτε πιθανότατα να σχηματίζονται στα πρόσωπα κάποιων μεσήλικων προπονητών, καθώς φωνάζουν και συνοφρυώνονται έντονα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μπορεί να προκληθούν επίσης αν έχετε την τάση να μισοκλείνετε τα μάτια σας στην προσπάθεια να δείτε καλύτερα.

Ρυτίδες ματιών

Μπορεί το ανδρικό πρόσωπο να έχει πιο παχύ δέρμα, όμως η περιοχή γύρω από τα μάτια παραμένει πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στις ρυτίδες. Το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ πιο λεπτό σε σχέση με άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος με αποτέλεσμα να «σπάει» γρηγορότερα. Οι ρυτίδες εμφανίζονται ακτινωτά στην εξωτερική γωνία των ματιών. Θυμίζουν σε μορφή τις ακτίνες του ήλιου ή αλλιώς το περίφημο «πόδι της χήνας», και εκτείνονται προς τους κροτάφους. Σχηματίζονται όταν γελάτε, όμως όσο περνάνε τα χρόνια, αρχίζουν να γίνονται μόνιμες και βαθύτερες.

Ρυτίδες στόματος

Οι ευχάριστες στιγμές γέλιου αποτυπώνονται γύρω από το στόμα με το σχήμα παρενθέσεων. Το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα με τις κάθετες λεπτές ρυτίδες θλίψης στις γωνίες του στόματος. Επίσης, αν είστε ή υπήρξατε καπνιστές, τότε είναι πιθανό να παρατηρήσετε λεπτές κάθετες γραμμούλες να εμφανίζονται γύρω από τα χείλη σας από τη συχνή κίνηση ρουφήγματος του καπνού. Το brotox μπορεί να διορθώσει όλες αυτές τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, όπως και αυτές που εμφανίζονται στο πηγούνι όταν υπάρχει σούφρωμα της περιοχής που διαταράσσει το περιβόητο «θεληματικό πηγούνι».
Step by step
Brotox

Βήμα 1ο

Ο ιατρός αξιολογεί τον τύπο του δέρματός σας, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του προσώπου σας, ώστε να διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

Βήμα 2ο

Χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι, ο ιατρός σημειώνει τα σημεία έγχυσης του brotox. Για να εντοπίσει τα σημεία αυτά, σας ζητάει να χαμογελάσετε, να συνοφρυωθείτε και να λάβετε εκφράσεις θυμού και έκπληξης. Λαμβάνοντας τις συγκεκριμένες εκφράσεις, ο ιατρός παρατηρεί την κινητικότητα των μυών του προσώπου σας ώστε να είναι απολύτως στοχευμένη η θεραπεία.

Βήμα 3ο

Είναι η ώρα για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το brotox σας. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 5-10 λεπτά και είναι ανώδυνη, όμως αν το επιθυμείτε, μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή κρύας κομπρέσας ή αναισθητικής κρέμας ώστε να μουδιάσει η περιοχή.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθεί το brotox, ο ιατρός σημειώνει στο ψηφιακό αρχείο σας το πλάνο θεραπείας που εφάρμοσε και τη δοσολογία που χρησιμοποίησε ανά περιοχή. Πριν αποχωρήσετε, προγραμματίζετε το επόμενο ραντεβού σας μετά από περίπου 15-20 ημέρες, όταν πια θα είναι εμφανές το αποτέλεσμα του brotox. Στο ραντεβού αυτό, ο ιατρός θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα και ενδεχομένως να ενισχύσει ορισμένα σημεία με λίγη ακόμη δόση (retouch).
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Την τελευταία βδομάδα πριν την εφαρμογή, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
  • Για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης μωλώπων στα σημεία των εγχύσεων, συστήνεται να διακόψετε τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή συμπληρωμάτων διατροφής με αντιπηκτική δράση.

Μετά τη θεραπεία

  • Για 2-3 ημέρες, αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα (εντατική άσκηση στο γυμναστήριο, αερόβια προγράμματα, άρση μεγάλου βάρους, κ.α.).
  • Για πιθανούς μώλωπες στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική κρέμα arnica.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε, να πραγματοποιείτε μασάζ και να ασκείτε πιέσεις στην περιοχή της θεραπείας για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία. Αν θέλετε να ανακουφίσετε τυχόν οίδημα, μπορείτε να τοποθετήσετε τοπικά μία κρύα κομπρέσα για 5-10 λεπτά ανά μία ώρα.
  • Συστήνεται να μην κοιμηθείτε για τις επόμενες 3-4 ώρες αμέσως μετά τη θεραπεία, προκειμένου να μην ασκήσετε ασυναίσθητα πίεση στην περιοχή. Το πρώτο βράδυ, θα βοηθήσει αν χρησιμοποιήσετε και ένα δεύτερο μαξιλάρι ώστε το κεφάλι σας να παραμείνει υπερυψωμένο κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Τα πλεονεκτήματα του Brotox
Ανώδυνη μέθοδος

Ασφαλής θεραπεία με έγκριση FDA

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Σύντομη διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

Brotox vs Botox
Τα σημεία όπου κρίνεται το ανδρικό αποτέλεσμα

Η διαφορετική ανατομία του ανδρικού προσώπου, οι ιδιαιτερότητες του ανδρικού δέρματος και οι ανάγκες ομορφιάς του κάθε άνδρα καθορίζουν το πλάνο θεραπείας μας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

1

Δοσολογία

Το ανδρικό πρόσωπο έχει πιο υπερτροφικούς μυς, οι οποίοι συσπώνται εντονότερα με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δοσολογία brotox για να τους χαλαρώσουμε και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2

Σημεία εγχύσεων

Το ανδρικό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από το φαρδύ, πλατύ μέτωπο και τους ανοιχτούς κροτάφους, χαρακτηριστικά τα οποία τα λαμβάνουμε υπόψιν στο πλάνο θεραπείας μας για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

3

Γωνία φρυδιών

Με τη θεραπεία μπότοξ έχουμε τη δυνατότητα να ανασηκώσουμε ελαφρά τη γωνία του φρυδιού (brow lift), κάτι που είναι επιθυμητό από πολλές γυναίκες. Το αποφεύγουμε όμως στους άνδρες, καθώς θηλυκοποιεί το αποτέλεσμα.

4

Hairline

Στο ανδρικό πρόσωπο συχνά υπάρχει υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής τριχοφυΐας (hairline) ή και πλήρη απουσία της. Αυτό απαιτεί ένα πλάνο εγχύσεων που να εκτείνεται και προς το τριχωτό της κεφαλής, για να μην είναι μισό το αποτέλεσμα.

Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Μπότοξ κάνουν μόνο οι γυναίκες.

Αλήθεια

Πρόκειται για ένα κοινωνικό στερεότυπο, ίσως επειδή οι γυναίκες σπεύδουν νωρίτερα και με μεγαλύτερη προθυμία στις αισθητικές θεραπείες. Το botox είναι μία θεραπεία που στοχεύει τις δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή τις ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες δεν κάνουν διακρίσεις σε ανδρικά και γυναικεία πρόσωπα. Μάλιστα, στα ανδρικά πρόσωπα το botox έχει ακόμα πιο θεαματικό αποτέλεσμα, αφού οι ρυτίδες έκφρασης τείνουν να είναι πιο βαθιές και αισθητές, λόγω της εντονότερης σύσπασης των μυών του ανδρικού προσώπου. Με το brotox οι ρυτίδες λειαίνονται και ενώ η εκφραστικότητα του προσώπου παραμένει, το δέρμα δεν «τσαλακώνεται» με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό και ξεκούραστο.

Μύθος

Το brotox αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αλήθεια

Όχι. Το brotox έχει σχεδιαστεί για να επιδρά πάνω στους μυς που πραγματοποιούν εκατοντάδες μυϊκές συσπάσεις καθημερινά, εξαιτίας των οποίων σχηματίζονται οι γραμμές έκφρασης. Το μπρότοξ έχει στόχο να χαλαρώσει τους συγκεκριμένους μυς ώστε να μην συσπώνται σε στιγμές έκφρασης, κι έτσι το δέρμα να μην «σπάει» και να εμφανίζονται οι χαρακτηριστικές αυλακώσεις στο μέτωπο, το μεσόφρυο, γύρω από το στόμα και τα μάτια. Με το brotox δεν διαταράσσεται καθόλου η εκφραστικότητα του προσώπου, ούτε αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του. Λειαίνονται μονάχα οι ρυτίδες που διαταράσσουν τη νεανικότητά του.

Συχνές Ερωτήσεις
Ως ενέσιμη θεραπεία, το brotox μπορεί να επιφέρει κάποια ενόχληση, όμως οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του είναι τόσο λεπτές που η ενόχληση αυτή είναι στην πραγματικότητα πολύ ήπια και ανεκτή. Σε μία κλίμακα πόνου από 1 έως 10, οι περισσότεροι ασθενείς το βαθμολογούν με «1 ή 2». Ωστόσο, εάν το επιθυμείτε, ο γιατρός μπορεί να μουδιάσει την περιοχή 10-20 λεπτά πριν την έναρξη της θεραπείας, εφαρμόζοντας τοπικά μία κρύα κομπρέσα ή αναισθητική κρέμα.
Όχι. Το brotox αποτελεί μία μη επεμβατική antiaging θεραπεία, που δεν χρήζει αναισθησίας, αλλά ούτε και κάποιας ιδιαίτερης φροντίδας μετά την ολοκλήρωσή της. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει τη σωστή τεχνική των εγχύσεων, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.
Όταν η θεραπεία brotox εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, τότε είναι απολύτως ασφαλής. Μπορεί μονάχα να εμφανιστούν κάποιες ήπιες και παροδικές παρενέργειες, όπως πόνος, οίδημα ή και μώλωπες στα σημεία των εγχύσεων, ερυθρότητα στο πρόσωπο, πεσμένα βλέφαρα ή και ανομοιόμορφα φρύδια, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, έντονη ξηροφθαλμία ή δακρύρροια. Είναι φαινόμενα παροδικά που υποχωρούν μετά από λίγες μέρες και δεν χρήζουν ανησυχίας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το botox έχει λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΜΑ, καθώς και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων FDA.
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της θεραπείας brotox είναι ότι το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ σύντομα. Η θεραπεία αρχίζει να δρα μετά από 2-3 ημέρες και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε δύο βδομάδες με τις ρυτίδες έκφρασης να αποτελούν πια παρελθόν. Το δέρμα δείχνει πιο νεανικό, πιο λαμπερό και πιο σφριγηλό, διατηρώντας τη φυσικότητα της έκφρασής του, αλλά όχι τις ρυτίδες του! Το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο για 4-6 μήνες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του αποτελέσματος παίζει και η εμπειρία και η τεχνική που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός, ώστε να εγχύσει τη δραστική ουσία στα σημεία όπου θα επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Όταν το μπότοξ εφαρμόζεται σωστά, το ποσοστό ικανοποίησης ξεπερνά το 97%!
Καθώς ο οργανισμός μεταβολίζει τη δραστική ουσία του μπότοξ, η δράση της εξασθενεί, οι μύες ανακτούν σιγά-σιγά την κινητικότητά τους και το πρόσωπό σας επιστρέφει στην κατάσταση προ-θεραπείας. Μπορείτε όμως να συντηρήσετε το αποτέλεσμα του μπρότοξ, επαναλαμβάνοντας τη θεραπεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά μέσο όρο, αρκούν 2-3 θεραπείες τον χρόνο.
Ναι. Η χρήση του brotox ως θεραπεία πρόληψης των ρυτίδων από νεότερους ασθενείς αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την ηλικιακή κατηγορία των 13-19 ετών. Η δραστική ουσία του μπότοξ περιορίζει τις μυϊκές συσπάσεις, που ευθύνονται μακροπρόθεσμα για την πρόκληση δυναμικών και στατικών ρυτίδων. Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται σε νεαρή ηλικία, αρκούν μόνο λίγες μονάδες botox για να μπορεί το δέρμα να αντιστέκεται απέναντι στο «τσαλάκωμα» που προκαλούν οι εκφράσεις του προσώπου. Επομένως, το κόστος είναι ακόμα πιο προσιτό και το μακροχρόνιο όφελος ακόμα πιο πολύτιμο.
Ένα καλό αποτέλεσμα μπότοξ θα σας προσφέρει μία πιο φρέσκια, χαρούμενη και αναζωογονημένη όψη. Οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν, είναι πιθανότερο να σκεφτούν ότι αυτό το διάστημα είστε πιο ξεκούραστοι ή ότι διανύετε μία περίοδο με λιγότερο άγχος και έγνοιες.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική