Αφαίρεση τατουάζ με Laser ClearLift: Τι είναι, Πώς δρα - THE ANTIAGERS
Αφαίρεση Τατουάζ

Αφαίρεση Τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ
Πλήρης αφαίρεση όλων των χρωμάτων με Laser ClearLift

Αν έχετε μετανιώσει το τατουάζ σας και θέλετε να το σβήσετε τελείως ή να ξεθωριάσετε το χρώμα του με στόχο ένα cover up, το Laser ClearLift του Harmony XL PRO μπορεί να το αφαιρέσει χωρίς παρενέργειες. Είναι το πλέον αποτελεσματικό Laser για κάθε τύπο δέρματος και κάθε χρώμα τατουάζ, αφού χρησιμοποιεί διαφορετικά μήκη κύματος για να σβήνει τόσο τα μονόχρωμα, όσο και τα πολύχρωμα σχέδια και να αφαιρεί ακόμα και τις πιο ανθεκτικές χρωστικές ουσίες. Με κάθε συνεδρία το ανεπιθύμητο σχέδιο ξεθωριάζει, μέχρι που αφαιρείται πλήρως, χωρίς να μένουν σκιές, σημάδια, ουλές ή υποχρωμίες στο δέρμα.

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
5-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Μετά από 4-8 βδομάδες και βελτιώνεται σταθερά με κάθε συνεδρία
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς ή με αναισθητική κρέμα
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Τέλειο αποτέλεσμα
για μονόχρωμα και πολύχρωμα τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ με Laser

Ο μηχανισμός δράσης του Laser

Όταν κάνετε ένα τατουάζ, τα μόρια της μελάνης παγιδεύονται από το κολλαγόνο στη δερμίδα (χόριο) και παραμένουν εκεί, καθώς είναι πολύ μεγάλα για να διασκορπιστούν. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι κάποια τατουάζ που τα έχετε για πολλά χρόνια, έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν ή να χάνουν το χρώμα τους. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται τη χρωστική ουσία ως ξένο σώμα και προσπαθεί να τη διασπάσει, με αποτέλεσμα το ξεθώριασμα ή την αλλοίωση του χρώματος. Παρ’ όλα αυτά, επειδή τα μόρια της μελάνης είναι πολύ μεγάλα, ο οργανισμός δεν καταφέρνει να τα διαλύσει.

Ο βασικός στόχος της αφαίρεσης τατουάζ με Laser είναι να θρυμματίσει τα μόρια της μελάνης σε μικρότερα σωματίδια, ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό να τα αποβάλει. Μόλις τα μόρια της μελάνης δεχτούν την ενέργεια του Laser, θρυμματίζονται σε μικρότερα κομμάτια. Ορισμένα μόρια μελάνης μπορεί να αποβληθούν από το δέρμα με τη μορφή κρούστας. Τα περισσότερα όμως θρυμματισμένα σωματίδια της μελάνης αποβάλλονται μέσω του λεμφικού συστήματος το επόμενο διάστημα. Καθώς ο οργανισμός αποβάλλει τη χρωστική ουσία, το τατουάζ αρχίζει να ξεθωριάζει. Το τατουάζ ατονεί αισθητά μέσα σε διάστημα 4-8 βδομάδων και γίνεται όλο και πιο αχνό με κάθε νέα συνεδρία Laser, μέχρι που εξαφανίζεται πλήρως.

Ολοκληρωμένη θεραπεία με το Harmony XL PRO

Το Harmony XL PRO προσφέρει μία ολοκληρωμένη θεραπεία για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τατουάζ. Σε αντίθεση με άλλες ιατρικές συσκευές που αφαιρούν αποτελεσματικά τα σκουρόχρωμα τατουάζ, αλλά συναντούν αντίσταση στα πιο ανοιχτόχρωμα σχέδια, το Laser ClearLift του Harmony XL PRO έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί πλήρως (ή μερικώς σε περίπτωση που επιθυμείτε ένα cover up) τόσο τα μαύρα, όσο και τα πολύχρωμα τατουάζ. Δρα στοχευμένα ανάλογα με το χρώμα και το βάθος εμποτισμού της μελάνης και διασπά ακόμα και τις πιο ανθεκτικές χρωστικές ουσίες του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου.

Πώς τα καταφέρνει; Το Laser ClearLift είναι ένα Q-Switched Nd:YAG Laser που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εκπέμπει ενέργεια σε διαφορετικά μήκη κύματος και να στοχεύει διαφορετικά χρώματα. Μόλις η ενέργεια του Laser εφαρμοστεί στη χρωστική ουσία για τον κατάλληλο χρόνο και με το κατάλληλο μήκος κύματος, η χρωστική ουσία διασπάται. Το Laser Clearlift συνοδεύεται από διαφορετικά tips (ειδικές μικρές κεφαλές) που προσαρμόζονται μπροστά από τη βασική κεφαλή του Laser και του επιτρέπουν να δρα σε διαφορετικά βάθη μέσα στο δέρμα, αφήνοντας πάντα άθικτους τους γύρω ιστούς.

Τα σημεία υπεροχής του Laser ClearLift

Τα περισσότερα Laser εκπέμπουν σε συγκεκριμένο μήκος κύματος και μπορούν να διασπάσουν αποτελεσματικά τα μαύρα ή σκουρόχρωμα τατουάζ, όμως δεν τα καταφέρνουν με τις πιο απαιτητικές αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του πράσινου. Για τον λόγο αυτόν, αρκετές φορές χρειάζεται να εφαρμοστούν διαφορετικοί τύποι Laser για να αντιμετωπιστούν τα πιο δύσκολα χρώματα τατουάζ. Το Harmony XL PRO υπερέχει ακριβώς σε αυτό το σημείο: συνδυάζει σε μία κεφαλή όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να στοχεύει και να αφαιρεί όλα τα χρώματα.

. Αφαιρεί όλα τα χρώματα μελάνης
. Κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος (Fitzpatrick I-VI)
. Δεν αφήνει σκιές, σημάδια, ουλές και υποχρωμίες
. Κατάλληλη θεραπεία προετοιμασίας για cover up
. Διπλάσια ισχύς σε σχέση με άλλα Q-Switched Lasers
. Ασφαλές αποτέλεσμα με λιγότερες συνεδρίες
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Step by step
Αφαίρεση τατουάζ με Laser

Βήμα 1ο

Η περιοχή του τατουάζ καθαρίζεται και εάν πρόκειται για κάποια ευαίσθητη περιοχή του δέρματος, ακολουθεί τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ώστε να είναι απολύτως ανεκτή η αίσθηση του Laser. Ανάλογα με τον τύπο και το σημείο του τατουάζ, ρυθμίζεται το Laser στις κατάλληλες παραμέτρους ώστε να αφαιρεθούν αποτελεσματικά όλα τα χρώματα μελάνης. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σας δίνονται προστατευτικά γυαλιά. Η εφαρμογή είναι ολιγόλεπτη για τα τατουάζ μικρού ή μεσαίου μεγέθους, ενώ και για τα πιο μεγάλα σχέδια η συνεδρία δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Όλη η περιοχή του τατουάζ σαρώνεται με το Laser. Σε κάθε παλμό του Laser, το χρώμα του τατουάζ ασπρίζει, που αποτελεί ένδειξη ότι τα μόρια της χρωστικής ουσίας απορροφούν τη φωτεινή ενέργεια.

Βήμα 3ο

Στο τέλος της συνεδρίας, εφαρμόζεται αναπλαστική κρέμα στην περιοχή του τατουάζ και μπορείτε να αποχωρήσετε για να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Η επόμενη συνεδρία προγραμματίζεται μετά από 8 βδομάδες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά τη θεραπεία

  • Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να εκδηλωθεί το φαινόμενο frosting, δηλαδή το σημείο του τατουάζ να εμφανίζεται ελαφρώς πρησμένο και με λευκές φουσκαλίτσες. Είναι μία απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση που αποκαλύπτει ότι τα μόρια της χρωστικής ουσίας απορρόφησαν την ενέργεια του λέιζερ.
  • Το γειτονικό δέρμα μπορεί να παρουσιάσει μία ήπια ερυθρότητα. Είναι επίσης ένα φυσιολογικό φαινόμενο που υποχωρεί σύντομα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία καταπραϋντική κρέμα σε όλη την περιοχή για να την ανακουφίσετε.
  • Είναι σημαντικό να κρατάτε την περιοχή του τατουάζ καθαρή, να μην την ξύνετε και να την προστατεύετε από την τριβή με τα ρούχα.
  • Αποφύγετε την έκθεση του τατουάζ στον ήλιο για τις επόμενες δύο βδομάδες.
Οι 3 βασικοί λόγοι
για να προχωρήσετε σε αφαίρεση του τατουάζ

Τα τατουάζ συνδέονται συνήθως με κάποιο ρητό που μας εκφράζει, κάποιο σύμβολο που μας χαρακτηρίζει, κάποιο πρόσωπο ή γεγονός που μας έχει στιγματίσει. Αυτό μπορεί όμως να αφορά σε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής μας και όταν περάσουν τα χρόνια, να μην ταυτιζόμαστε πια με το σχέδιο που είχαμε αποφασίσει κάποτε να «χτυπήσουμε» ανεξίτηλα στο δέρμα μας.

1

Δεν σας εκφράζει πια

Έχει αποδειχτεί ότι 1 στα 2 άτομα που έχουν κάνει τατουάζ, το έχουν μετανιώσει. Μπορεί να έχουν μετανιώσει για το ίδιο το σχέδιο ή για το χρώμα του, το μέγεθός του ή το σημείο στο οποίο είχαν αποφασίσει να το «χτυπήσουν», και επιθυμούν να το σβήσουν εντελώς επαναφέροντας την ομοιοχρωμία του δέρματός τους. Την πλήρη αφαίρεση του τατουάζ μπορούν να την πετύχουν μόνο με το λέιζερ.

2

Επιθυμείτε ένα cover up

Αρκετοί είναι εκείνοι που παραμένουν εφ’ όρου ζωής λάτρεις των τατουάζ, όμως μετανιώνουν για το σχέδιο που είχαν επιλέξει κάποτε και επιθυμούν να το τροποποιήσουν, όμως αυτό είναι δύσκολο να συμβεί αν το αρχικό τατουάζ είναι πολύ σκούρο ή πολύ μεγάλο. Με το πλέον εξελιγμένο λέιζερ του Harmony XL PRO μπορείτε να ξεθωριάσετε το τατουάζ σας όσους τόνους επιθυμείτε και να προετοιμάσετε το «έδαφος» για ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο!

3

Το επιβάλλουν κοινωνικοί λόγοι

Αν και το τατουάζ αποτελεί μία ελεύθερη επιλογή, αρκετές φορές ορισμένοι προσωπικοί, κοινωνικοί ή επαγγελματικοί λόγοι μπορεί να σας οδηγήσουν στην απόφαση να το αφαιρέσετε. Για παράδειγμα, είναι σύνηθες κάποιος να θέλει να σβήσει το τατουάζ με το όνομα πρώην συντρόφου μετά το άδοξο τέλος της σχέσης τους, ενώ αρκετοί αισθάνονται ότι ένα τατουάζ σε κάποιο πολύ ορατό σημείο του σώματος τούς κρατάει πίσω στο μονοπάτι της καριέρας τους.

Το τατουάζ γίνεται πιο αχνό
με κάθε συνεδρία μέχρι που εξαφανίζεται πλήρως
Φωτογραφίες Αφαίρεσης Τατουάζ Πριν & Μετά
Συχνές Ερωτήσεις

Τα πρώτα Laser που χρησιμοποιήθηκαν για την αφαίρεση τατουάζ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήταν τα λέιζερ αργού (Argon Laser) και διοξειδίου του άνθρακα (CO2 Laser). Και τα δύο ανήκαν στην κατηγορία των ablative Lasers, δηλαδή αφαιρούσαν διαδοχικές στιβάδες της επιδερμίδας μέχρι να φέρουν στην επιφάνεια τις χρωστικές ουσίες του τατουάζ για να τις εξαχνώσουν. Παρ’ όλα αυτά, καθώς δεν υπήρχε επιλεκτική απορρόφηση της ενέργειας του Laser από κάθε χρωστική ουσία, προκαλούνταν θερμικές βλάβες στο γύρω δέρμα, υπερμελαγχρώσεις, υπομελαγχρώσεις και ουλές. Για τον λόγο αυτόν, τα Long Pulsed Lasers και οι συσκευές IPL κρίθηκαν ακατάλληλες για την αφαίρεση των τατουάζ.

To ClearLift είναι ένα Q-Switched Laser που μπορεί να λειτουργήσει σε δύο διαφορετικά μήκη κύματος ώστε να αφαιρέσει αποτελεσματικά τα τατουάζ όλων των χρωμάτων. Με το μήκος κύματος 1064nm αφαιρεί αποτελεσματικά τα πιο σκούρα χρώματα (μαύρο, γκρι, μπλε), ενώ με το μήκος κύματος 532nm σβήνει τις πιο φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου. Η υψηλής έντασης ενέργεια του Laser προκαλεί ένα φωτοακουστικό σοκ που έχει την ικανότητα να διασπά τα μόρια της χρωστικής ουσίας σε εκατομμύρια μικροσκοπικά σωματίδια. Καθώς η περιοχή επουλώνεται, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αποβάλλει τα θρυμματισμένα μόρια της μελάνης μέσω του λεμφικού συστήματος, προκαλώντας το σταδιακό ξεθώριασμα του τατουάζ χωρίς να προκαλεί σημάδια ή ουλές στο δέρμα.

Απαιτούνται κατά μέσο όρο 6-8 συνεδρίες για να αφαιρέσετε πλήρως ένα τατουάζ, ενώ περίπου οι μισές αν επιθυμείτε να ξεθωριάσετε το χρώμα του και να αλλάξετε το σχέδιό του με ένα cover up. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του τατουάζ, το χρώμα και το βάθος εμποτισμού της μελάνης, το σημείο του σώματος όπου βρίσκεται το τατουάζ, και άλλες παραμέτρους. Οι συνεδρίες εφαρμόζονται με μεσοδιαστήματα 8 εβδομάδων, που είναι ο απαραίτητος χρόνος για να αποβληθούν τα μόρια της χρωστικής ουσίας μέσω του λεμφικού συστήματος.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ολοκληρώσουμε την αφαίρεση ενός τατουάζ. Συνήθως, ξεκινάμε με την αφαίρεση του σκουρόχρωμου ή μαύρου μελανιού, καθώς αυτό είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται ευρύτερα για τη δημιουργία των τατουάζ. Ακόμα και στην περίπτωση των πολύχρωμων σχεδίων, πολύ συχνά χρησιμοποιούνται σκουρόχρωμα μελάνια στο μίγμα των χρωστικών. Τα σκούρα μελάνια αφαιρούνται πολύ αποτελεσματικά, αφήνοντας πίσω τους τις πιο φωτεινές αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, λευκό). Σε αυτό το σημείο, αλλάζουμε την κεφαλή στο ClearLift Laser ώστε να στοχεύσουμε αποτελεσματικά και αυτά τα χρώματα. Σε γενικές γραμμές, τα παλαιότερα τατουάζ σκούρου χρώματος ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα στη Laser θεραπεία, ενώ τα πιο πρόσφατα πολύχρωμα τατουάζ απαιτούν μερικές επιπλέον συνεδρίες.

Η θεραπεία είναι ανεκτή σε επίπεδο πόνου, καθώς προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Αν αντέξατε τον πόνο τη στιγμή εφαρμογής του ίδιου του τατουάζ, τότε θα μπορέσετε να διαχειριστείτε και την ενόχληση της αφαίρεσής του με Laser. Άλλωστε πρόκειται για μία σύντομη θεραπεία, αφού ένα μικρό ή μεσαίο τατουάζ χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά εφαρμογής Laser. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, έχετε την αίσθηση του στιγμιαίου καψίματος στο σημείο της εφαρμογής, όμως υποχωρεί πολύ γρήγορα.

Καθώς το Laser κινείται πάνω από το τατουάζ, μπορεί να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες, που συχνά έχουν λευκό χρώμα, δίνοντας στο δέρμα μία παγωμένη (frosted) όψη. Το φαινόμενο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και οφείλεται σε μία χημική αντίδραση που προκαλείται καθώς η θερμική ενέργεια του Laser στοχεύει τα μόρια της μελάνης μέσα στο δέρμα. Καθώς τα μόρια της χρωστικής θερμαίνονται γρήγορα, ένα αέριο ελευθερώνεται στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και μετατρέπεται σε φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα που εμφανίζονται ακριβώς πάνω από την περιοχή της εφαρμογής. Πρόκειται για έναν απολύτως φυσιολογικό και ασφαλή μηχανισμό, που αποτελεί μάλιστα μία καλή ένδειξη ότι τα μόρια της μελάνης του τατουάζ απορροφάνε αποτελεσματικά την ενέργεια του λέιζερ. Το frosting είναι ένα παροδικό φαινόμενο που διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά μετά τη θεραπεία. Μάλιστα, καθώς προχωράνε οι συνεδρίες, το φαινόμενο αυτό εξασθενεί.

Ναι, πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο δέρματος (Fitzpatrick I-VI), ακόμα και στα πιο λεπτά και ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ. Το ClearLift δρα στοχευμένα στη στιβάδα του δέρματος όπου βρίσκεται εμποτισμένη η χρωστική ουσία του τατουάζ και προκαλεί τη διάσπασή της, χωρίς να επηρεάζει καθόλου την επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα “lunchtime treatment”, καθώς μπορείτε να εφαρμόσετε τη θεραπεία οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα και να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική