Λιπομεταφορά στο πρόσωπο: Τι είναι, πριν & μετά - THE ANTIAGERS
Λιπομεταφορά στο Πρόσωπο

Λιπομεταφορά στο Πρόσωπο

Λιπομεταφορά στο πρόσωπο
Fat grafting

Εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες και ασφαλείς τεχνικές λιπομεταφοράς για να αναπληρώσουμε τους χαμένους όγκους του προσώπου, να ενισχύσουμε τη σφριγηλότητα του δέρματος και να σας χαρίσουμε ένα θεαματικό αποτέλεσμα αναίμακτου λίφτινγκ!

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Καθολική αναζωογόνηση του προσώπου με millifat, microfat και nanofat

Αναπλήρωση του χαμένου όγκου σε κροτάφους, ζυγωματικά, μάγουλα, πηγούνι

Λείανση επιφανειακών και βαθύτερων ρυτίδων, διόρθωση ασυμμετριών

Αποκατάσταση του νεανικού «τριγώνου ομορφιάς» και του οβάλ περιγράμματος

Εντατικοποίηση του ρυθμού ανανέωσης του δέρματος με πολυδύναμα βλαστοκύτταρα

Χρήση προηγμένης τεχνολογίας για τη βέλτιστη επεξεργασία και αξιοποίηση του λίπους

Απολύτως φυσικό αποτέλεσμα σε όψη και αφή

Ελαχιστοποίηση του χρόνου αποθεραπείας

Αποτέλεσμα που διαρκεί για πάρα πολλά χρόνια

Χρόνος Θεραπείας
45 λεπτά
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 1500€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο, αλλά τελειοποιείται στους 3 μήνες.
Αναισθησία
Τοπική
Διάρκεια αποθεραπείας
Μετά την επέμβαση ίσως παρουσιαστούν εκχυμώσεις (μελανιές) και οίδημα (πρήξιμο). Συνήθως οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις ήπιες δραστηριότητές τους και σε εργασία γραφείου μετά από 3-4 ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
fat grafting
Λίφτινγκ με nanofat
Μία θεραπεία-σταθμός στην ιστορία του facelift

Γυρίζουμε τον χρόνο… μία δεκαετία πίσω!

Η λιπομεταφορά (fat grafting) αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η πλαστική χειρουργική στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους λίφτινγκ προσώπου, που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε αποτελέσματα από τις επεμβατικές! Με το δικό σας λίπος μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις ατέλειες που παρατηρείτε στο δέρμα σας ως αποτέλεσμα της γήρανσης.

Σε αντίθεση με τα fillers, το λίπος δεν αποτελεί ένα ξένο υλικό για το δέρμα σας. Αντιθέτως, αποτελεί ένα δικό σας, απολύτως συμβατό υλικό, το οποίο μάλιστα συνδυάζει διπλό όφελος: από τη μια μεριά, λειτουργεί ως υλικό αναπλήρωσης των χαμένων όγκων και λείανσης των ρυτίδων, και την ίδια στιγμή χάρη στην περιεκτικότητά του σε βλαστοκύτταρα διεγείρει την εντατική ανάπλαση του δέρματος. Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα μετατρέπονται σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, προκαλούν νεοαγγειογένεση και επιταχύνουν τους ρυθμούς ανανέωσης των δερματικών κυττάρων.

Το αποτέλεσμα; Αποκατάσταση του νεανικού τριγώνου του προσώπου, φρεσκάδα, σφριγηλότητα, αναζωογονημένη όψη. Ένα αποτέλεσμα απολύτως φυσικό, που διατηρείται για πολλά-πολλά χρόνια και επιτυγχάνεται με ασφάλεια, χωρίς νυστέρι, χωρίς αναισθησία!
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Λιπομεταφορά στο πρόσωπο (Fat grafting)

Θεαματική αναζωογόνηση με τον συνδυασμό λίπους και βλαστοκυττάρων

Με τις σύγχρονες τεχνικές λιπομεταφοράς, έχουμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε όσο λίπος χρειαζόμαστε από μία περιοχή του σώματος και να το μεταφέρουμε στο πρόσωπο για να επαναφέρουμε τους νεανικούς όγκους και τη φρεσκάδα του δέρματος. Το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε τις λεπτές ρυτίδες αλλά και τις βαθύτερες αύλακες, να αποκαταστήσουμε το νεανικό οβάλ σχήμα του προσώπου, να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες, να αναζωογονήσουμε επιπλέον την περιοχή του λαιμού αλλά και του ντεκολτέ, καθώς και να εξομαλύνουμε σημεία ατροφικών ουλών.

Η λήψη του λίπους γίνεται από οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει περίσσεια, όπως την κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης και τα ψωμάκια. Άλλωστε η ποσότητα που χρειαζόμαστε για τη λιπομεταφορά στο πρόσωπο, δεν ξεπερνάει συνήθως τα 30ml, επομένως μπορεί να αντληθεί ακόμα και από ένα πολύ αδύνατο σώμα. Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης είναι απολύτως ανώδυνη, ασφαλής και σύντομη. Πραγματοποιείται με μικροσκοπικές κάνουλες και οι χειρισμοί είναι εξαιρετικά λεπτοί και ήπιοι, ώστε να μην τραυματιστούν τα λιποκύτταρα.

Μετά τη λιποαναρρόφηση, ακολουθεί ειδική επεξεργασία του λίπους με την πλέον εξελιγμένη συσκευή Lipocube. Στόχος να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα, διατηρώντας την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα αναζωογονητικά βλαστοκύτταρα. Με το Lipocube η επεξεργασία του λίπους γίνεται μέσα σε ένα απολύτως κλειστό και αποστειρωμένο κύκλωμα, το οποίο μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε τη ρευστότητα του υλικού (από millifat σε microfat και nanofat) ανάλογα με το βάθος στο οποίο θέλουμε στη συνέχεια να το εγχύσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε προσώπου.

Το αποτέλεσμα της αναπλήρωσης των χαμένων όγκων και της λείανσης των ρυτίδων φαίνεται αμέσως, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται μία θεαματική αλλαγή στην όψη και την υφή του δέρματος, αποτέλεσμα της εντατικής δράσης των πολυδύναμων βλαστοκυττάρων!

Lipocube: Πώς μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα της λιπομεταφοράς

Το Lipocube αποτελεί μία συσκευή προηγμένης τεχνολογίας για την επεξεργασία του λίπους πριν τη μεταφορά του στο πρόσωπο (fat transfer). Αποτελεί ένα κλειστό αποστειρωμένο σύστημα με ειδικές πατενταρισμένες λεπίδες που μας επιτρέπουν αρχικά να διαχωρίζουμε το λίπος από τα υπόλοιπα υγρά και στη συνέχεια να το ομογενοποιούμε και να το ρευστοποιούμε πριν το εγχύσουμε στο πρόσωπο.

Η τεχνολογία του Lipocube εξασφαλίζει την επιβίωση των λιποκυττάρων, αλλά και τη διατήρηση της υψηλής συγκέντρωσης των βλαστοκυττάρων τους που είναι πολύτιμα για την αναζωογόνηση του δέρματος. Χάρη στις πατενταρισμένες λεπίδες και τα ειδικά φίλτρα του Lipocube, τα λιποκύτταρα φιλτράρονται και ρευστοποιούνται χωρίς να έρθουν σε επαφή με ανθρώπινο χέρι ή με πιο επιθετικές τεχνικές διαχωρισμού και επεξεργασίας, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Επιπλέον, με το Lipocube έχουμε τη δυνατότητα να ρευστοποιήσουμε τα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια και να τα μετατρέψουμε από millifat σε δύο μικροσκοπικά μεγέθη ανάλογα με τον σκοπό που θέλουμε να επιτύχουμε: microfat και nanofat.

Millifat, Microfat & Nanofat: Η "έξυπνη" διαχείριση του λίπους στο πρόσωπο

Millifat: Αποτελεί την πιο παχύρρευστη μορφή λιποκυττάρων διαμέτρου 2,4 χιλιοστών. Χρησιμοποιούμε αυτό το πιο πυκνό λίπος για βαθύτερες εγχύσεις κοντά στα οστά, προκειμένου να ενισχύσουμε το σύστημα στήριξης του προσώπου και να ανορθώσουμε τους συνδέσμους. Με το millifat βελτιώνουμε το περίγραμμα του προσώπου, ανορθώνουμε τα φρύδια, τονίζουμε τις γωνίες της σιαγόνας (jawline).

Microfat: Το microfat είναι πιο λεπτόρρευστο λίπος (1,2mm), κατάλληλο για πιο επιφανειακή έγχυση. Το χρησιμοποιούμε για να λειάνουμε βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο, γύρω από τα χείλια αλλά και τις ρινοπαρειακές αύλακες. Είναι ιδανικό επίσης για να αποκαταστήσουμε την απώλεια του όγκου λίπους στους κροτάφους, τα ζυγωματικά και το πηγούνι, καθώς επίσης να βελτιώσουμε την όψη των μαύρων κύκλων και του tear trough (κοιλάδα δακρύων).

Nanofat: Το nanofat αποτελεί την πιο λεπτόρρευστη μορφή λίπους (600 microns) και είναι το πλέον κατάλληλο για να σβήσουμε λεπτές και επιφανειακές ρυτίδες, να ενισχύσουμε το πάχος και την ποιότητα του δέρματος, να εντατικοποιήσουμε τη διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης, να επαναφέρουμε τη λεία και στιλπνή υφή της επιδερμίδας, καθώς επίσης να καταπολεμήσουμε σημάδια και υπερμελαγχρώσεις. Το nanofat, το οποίο είναι πλούσιο σε αναζωογονητικά βλαστοκύτταρα, χρησιμοποιείται και για μεσοθεραπεία!

Τα πλεονεκτήματα της λιπομεταφοράς έναντι των fillers

. Περιέχει πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που προσφέρουν καθολική αναζωογόνηση του προσώπου
. Βελτιώνει το πάχος, την ποιότητα, την υφή και τη στιλπνότητα του δέρματος
. Είναι ένα απολύτως συμβατό υλικό, καθώς προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό
. Το λίπος ενσωματώνεται άριστα, δεν είναι ψηλαφητό, ούτε διαγράφεται κάτω από το δέρμα
. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ
. Προσφέρει αποτέλεσμα που διαρκεί πάρα πολλά χρόνια και δεν χρειάζεται επαναληπτικές συνεδρίες

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Ναι. Για τη λιπομεταφορά στο πρόσωπο, χρειάζονται κατά μέσο όρο 15-30ml λίπους, μία ποσότητα που μπορεί να αντληθεί εύκολα ακόμα και από ένα αδύνατο σώμα.
Ακριβώς στο τέλος της θεραπείας, έχετε μία πολύ καλή εικόνα του αποτελέσματος, καθώς το λίπος έχει λειάνει τις αύλακες του δέρματος, έχει ενισχύσει τον όγκο στις ελλειμματικές περιοχές, έχει διορθώσει το νεανικό σχήμα του προσώπου και έχει διορθώσει ασυμμετρίες. Θα χρειαστεί ωστόσο να κάνετε υπομονή περίπου 3 μήνες μετά τη λιπομεταφορά στο πρόσωπο για να δείτε την αλλαγή στο πάχος, την ποιότητα, την υφή και τη στιλπνότητα του δέρματος, που είναι αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς των βλαστοκυττάρων. Επιπλέον, μέσα σε αυτό το διάστημα θα απορροφηθεί από τον οργανισμό περίπου το 30% του λίπους που έχουμε μεταφέρει στο πρόσωπο. Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Επομένως, υπολογίζουμε ότι το οριστικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά το 3μηνο.
Το λίπος που μεταφέρουμε στο πρόσωπο, μένει για πάντα. Ωστόσο, συνεχίζει να ακολουθεί τη βιολογική πορεία που θα είχε και στην περιοχή του σώματος από την οποία το λάβαμε. Είναι αναμενόμενο δηλαδή να μειωθεί ο όγκος του στο βάθος των χρόνων, όμως το αποτέλεσμα δεν θα διαταραχθεί σημαντικά. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία συμπληρωματική συνεδρία fat grafting όταν αποδυναμωθεί το αποτέλεσμα.
Αν απασχολείστε σε εργασία γραφείου, υπολογίστε ότι μπορείτε να επιστρέψετε μετά από 3 ημέρες στη δουλειά σας, ενώ για την επιστροφή σας στις αθλητικές δραστηριότητες υπολογίστε ότι θα πρέπει να περάσουν περίπου 15-20 ημέρες.
Στο τέλος της λιπομεταφοράς, τοποθετούμε ένα ειδικό ελαστικό ένδυμα γύρω από το πρόσωπο (μοιάζει με φαρδιά κορδέλα) για καλύτερη στήριξη και ενσωμάτωση του λίπους με τους υπόλοιπους ιστούς. Συστήνεται να το φοράτε για 24 ώρες/ημέρα τις πρώτες δύο βδομάδες και για 12 ώρες/ημέρα τις επόμενες δύο βδομάδες.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική