Σύσφιξη σώματος: Οι καλύτερες θεραπείες για το 2022 - THE ANTIAGERS
Χαλάρωση - Σύσφιξη

Χαλάρωση - Σύσφιξη

Θεραπείες σύσφιξης
Βελτιώνουν την υφή, το πάχος και τον τόνο του δέρματος

Το δέρμα παράγει 1% λιγότερο κολλαγόνο κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 20 ετών. Τα πρώτα 5 χρόνια της εμμηνόπαυσης, το δέρμα των γυναικών χάνει περίπου το 30% του κολλαγόνου του, ενώ για τα επόμενα 20 χρόνια χάνει επιπλέον 2% κάθε χρόνο. Το δέρμα παραδίνεται σταδιακά στον νόμο της βαρύτητας, όμως με τις σύγχρονες ιατρικές θεραπείες για τη σύσφιξη σώματος μπορείτε να ενισχύσετε την κολλαγονογένεση και να επαναφέρετε τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας.

Κλείστε το ραντεβού σας
Οι καλύτερες θεραπείες
για τη χαλάρωση του σώματος

RF Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία για τη σύσφιξη του σώματος. Οι συσκευές RF τελευταίας γενιάς έχουν τη δυνατότητα να κατευθύνουν εστιασμένη ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να «ξυπνάνε» τους ινοβλάστες που με το πέρασμα των χρόνων ατονούν και παράγουν όλο και λιγότερο κολλαγόνο. Οι ραδιοσυχνότητες αυξάνουν τη θερμοκρασία του δέρματος στους 41-43οC, προκαλώντας την άμεση σύσπαση των ινών κολλαγόνου με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται αμέσως πιο σφριγηλό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διεγείρουν την κολλαγονογένεση, αλλάζοντας μακροπρόθεσμα θεαματικά την υφή, το πάχος και τον τόνο του δέρματος. Η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή, ελαστική και σφριγηλή.

Επιπλέον, η πιστοποιημένη συσκευή Accent που χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας, συνδυάζει τη χρήση μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέποντας έτσι τη σύσφιξη του δέρματος με την ταυτόχρονη καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Είναι μία θεραπεία ιδανική για τα μπράτσα, την κοιλιά, το εσωτερικό των μηρών και κάθε περιοχή του σώματος που εμφανίζει επιδερμική χαλάρωση, λέπτυνση του δέρματος ή και συσσώρευση τοπικού λίπους. Είναι μία μέθοδος απολαυστική, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ενός ζεστού και χαλαρωτικού μασάζ, ενώ στην πραγματικότητα «ξυπνάει» όλους τους μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος.

Αριθμός συνεδριών: Συνήθως απαιτούνται 8-10 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες.

LPG Endermologie® Alliance

Η πιο αποτελεσματική και δοκιμασμένη θεραπεία κυτταρικής διέγερσης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας αποτελεί πλέον και μία πολύτιμη μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Με την κεφαλή νέας γενιάς Alliance, η θεραπεία LPG Endermologie® προσφέρει 71% αύξηση της δερματικής σύσφιξης, καθώς συνδυάζει δύο πατενταρισμένες τεχνολογίες για να μαλάσσει εντατικά το δέρμα και να προκαλεί εντατική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το μηχανικό λιπομασάζ αυξάνει σημαντικά την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, με αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική θρέψη, οξυγόνωση και αποτοξίνωση των ιστών, την αποβολή των κατακρατημένων υγρών, την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και της διόγκωσης των λιποκυτττάρων. Το LPG επιτρέπει ένα φυσικό body contouring με σημαντική ενίσχυση του πάχους, της υφής και της πυκνότητας του δέρματος.

Αποτελεί μία 100% φυσική θεραπεία, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε περιοχή του σώματος. Μάλιστα, η κεφαλή Alliance διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων “Skin Identity Sensor” που μελετάει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του δέρματος και αυτομάτως προσαρμόζει τη θεραπεία στα μέτρα του. Η θεραπεία θυμίζει έντονη χειρομάλαξη, όμως είναι πολύ πιο απολαυστική και χαλαρωτική, καθώς εφαρμόζεται πάνω από ένα ειδικό κορμάκι που επιτρέπει στην κεφαλή του μηχανήματος να γλιστράει πάνω στο δέρμα χωρίς να προκαλεί την παραμικρή ενόχληση.

Αριθμός συνεδριών: Για τη σύσφιξη σώματος, συνήθως απαιτούνται 8-10 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες.
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
1% λιγότερο κολλαγόνο
παράγει το δέρμα κάθε χρόνο μετά τα 20

Σε ποια σημεία εντοπίζεται κυρίως η χαλάρωση του σώματος;

. Ντεκολτέ
. Μπράτσα
. Κοιλιά
. Μηροί
. Γλουτοί
. Γόνατα
20-25% πιο λεπτό δέρμα
έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες

Σε ποια ηλικία ξεκινάει η χαλάρωση του σώματος;

Στην πορεία γήρανσης του δέρματος, η χαλάρωση κάνει την εμφάνισή της συνήθως δεύτερη μετά τις ρυτίδες. Αν και η ηλικία εμφάνισης της χαλάρωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συνήθως γίνεται ορατή γύρω στα 40. Αρχικά, είναι πιο αισθητή στην περιοχή του προσώπου, καθώς το δέρμα είναι πιο λεπτό και πιο εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Όμως, σύντομα και το δέρμα του σώματος παραδίνεται στον νόμο της βαρύτητας. Τα επίπεδα κολλαγόνου έχουν μειωθεί πια αρκετά, αφού ήδη από την ηλικία των 20 ετών μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου κατά 1% κάθε χρόνο.

Οι γυναίκες παρατηρούν τη χαλάρωση του σώματος νωρίτερα από τους άνδρες, καθότι το δέρμα τους είναι κατά 20-25% πιο λεπτό από το ανδρικό. Η εμμηνόπαυση επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς μέσα στην πρώτη πενταετία το δέρμα χάνει περίπου το 30% του κολλαγόνου του και για τα επόμενα 20 χρόνια καταγράφεται επιπλέον 2% μείωση κάθε χρόνο. Παράλληλα, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και λεπτό, ενώ παράλληλα μειώνεται ο όγκος του λίπους και παρατηρείται σταδιακή μυϊκή εξασθένηση. Καθώς το δέρμα χάνει την ανθεκτικότητα και τον όγκο του, δυσκολεύεται να διατηρήσει τη φόρμα του και «κρεμάει».
Πού οφείλεται η χαλάρωση
Ένδειξη μείωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι οι δύο πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα σφιχτό και ελαστικό. Είναι φυσιολογικό αυτές οι δύο πρωτεΐνες να φθείρονται και να φθίνουν με το πέρασμα των χρόνων. Όμως, υπάρχουν 6 καθοριστικοί παράγοντες που επιταχύνουν τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.

1

Έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία φθοράς της υποστηρικτικής δομής του δέρματος. Μάλιστα, ευθύνεται σε ποσοστό 80% για τη γήρανση του δέρματος. Μπορεί το πρόσωπο να είναι η πιο εκτεθειμένη περιοχή, όμως και το σώμα δέχεται ακτινοβολία, ειδικά αν είστε λάτρεις της ηλιοθεραπείας ή του σολάριουμ.

2

Ορμονικές διακυμάνσεις

Μετά την εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, τη λέπτυνση του δέρματος και την πιο αργή ανανέωση των δερματικών κυττάρων. Ακόμα, το δέρμα δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υγρασία του, γι’ αυτό εμφανίζει τάση ξηρότητας και απολέπισης.

3

Θρεπτικές ελλείψεις

Το δέρμα έχει ανάγκη από συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για να μπορεί να ανανεώνει αποτελεσματικά τα κύτταρά του. Μία έλλειψη σε βιταμίνη C ή βιταμίνη Ε μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σημειώστε επίσης ότι σε πρόωρη γήρανση του δέρματος μπορεί να οδηγήσει και μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη.

4

Απώλεια βάρους

Η μείωση των παραπανίσιων κιλών ωφελεί την υγεία, αλλά έχει επιπτώσεις για το δέρμα που καλείται να «συρρικνωθεί» για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του το χαμένο λίπος. Σε νεαρή ηλικία, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Μετά την ηλικία των 50 όμως, οι φθαρμένες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μεγάλη απώλεια βάρους.

5

Κάπνισμα

Ο καπνός του τσιγάρου περιλαμβάνει χιλιάδες χημικές ουσίες που καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες κρατάνε το δέρμα σφιχτό και σφριγηλό. Επιπλέον, το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες.

6

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό που φθείρουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, και επιταχύνουν την επιδερμική χαλάρωση. Επιπλέον, το αλκοόλ έχει διουρητική δράση και στερεί από το δέρμα το πολύτιμο νερό που του είναι απαραίτητο για να είναι σφιχτό και υγιές, επιφέροντας αφυδάτωση.

Πώς να αποφύγετε
τη χαλάρωση του δέρματος μετά από εγκυμοσύνη

Η χαλάρωση του δέρματος είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από εγκυμοσύνη, καθώς το δέρμα τεντώνεται πάρα πολύ τους εννέα μήνες της κύησης. Ο βαθμός της χαλάρωσης εξαρτάται από τον ηλικία, τα γονίδια, την ελαστικότητα του δέρματος, τον αριθμό των κιλών και την ταχύτητα της αύξησης του βάρους. Ωστόσο, η χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε γυναίκες που είχαν ένα καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα προ εγκυμοσύνης, δεν πήραν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της κύησης και έσπευσαν να τα χάσουν αμέσως μετά τον τοκετό συνδυάζοντας υγιεινή διατροφή και συστηματική άσκηση.

Μειώστε το ποσοστό σωματικού λίπους

Μερικές φορές, το χαλαρό δέρμα δεν είναι στην πραγματικότητα χαλαρό, απλά υπάρχει περίσσιο λίπος. Για να βεβαιωθείτε, μπορείτε να κάνετε μία λιπομέτρηση ή μία μέτρηση με δερματοπτυχόμετρο.

Χάστε τα κιλά αργά και σταθερά

Ακριβώς όσο σημαντικό είναι να πάρετε αργά τα κιλά της εγκυμοσύνης, εξίσου σημαντικό είναι και να τα χάσετε αργά. Δώστε χρόνο στο δέρμα σας να προσαρμοστεί και να σφίξει γύρω από τους μυς!

Ποντάρετε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις με βάρη χτίζουν νέους μυς, που είναι πολύτιμοι καθώς γεμίζουν τον άδειο χώρο του χαλαρού δέρματος, κάνοντάς το να δείχνει πιο σφιχτό. Επιπλέον, η μυϊκή μάζα αυξάνει τις καύσεις ακόμα κι όταν κάθεστε.

Πίνετε άφθονο νερό

Το νερό είναι αυτό που διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο, ελαστικό και υγιές. Βελτιώνει την υφή του δέρματος, επαναφέρει τη φωτεινότητα του και το κάνει λιγότερο επιρρεπές στα σπασίματα.
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Το τρέξιμο προκαλεί χαλάρωση του δέρματος.

Αλήθεια

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς αναπηδήσεις του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης, προκαλούν πρόωρη χαλάρωση του δέρματος. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να το αποδεικνύουν αυτό. Αντιθέτως, έχει αποδειχτεί ότι η άσκηση έχει αντιγηραντική δράση, καθότι αντισταθμίζει τις βλάβες των ελευθέρων ριζών. Επιπλέον, καθώς αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς και την αιματική ροή, στέλνει περισσότερες θρεπτικές ουσίες σε όλες τις στιβάδες του δέρματος, ενισχύοντας τη λάμψη και την υγεία του.

Μύθος

Τα αποτελέσματα των θεραπειών για τη σύσφιξη σώματος είναι προσωρινά.

Αλήθεια

Οι σύγχρονες θεραπείες για τη σύσφιξη σώματος υπερέχουν ακριβώς στο γεγονός ότι δεν δρουν επιφανειακά, όπως για παράδειγμα τα καλλυντικά προϊόντα, αλλά χάρη σε εξελιγμένη τεχνολογία έχουν τη δυνατότητα να στοχεύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, εκεί όπου κρίνεται η παραγωγή του κολλαγόνου και η ανανέωση των κυττάρων. Πέρα από το άμεσα ορατό αποτέλεσμα, οι θεραπείες διεγείρουν την κολλαγονογένεση και ενισχύουν την θρέψη και την ενυδάτωση των ιστών, χτίζοντας μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, η μεγάλη διαφορά φαίνεται μετά από 2-3 μήνες, καθώς το φρέσκο κολλαγόνο χαρίζει φωτεινότητα, ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα. Φυσικά, η γήρανση του δέρματος δεν σταματάει. Όμως, με μερικές θεραπείες συντήρησης, το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια.

Μύθος

Οι θεραπείες σύσφιξης δεν είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους και τόνους δέρματος.

Αλήθεια

Πλέον, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που ο τύπος ή ο τόνος του δέρματος δεν αποτελεί εμπόδιο για τις σύγχρονες θεραπείες σύσφιξης. Τόσο τα εξελιγμένα Fractional Laser, όσο και οι ιατρικές συσκευές όπως το LPG Endermologie® και η συσκευή ραδιοσυχνοτήτων Accent δίνουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης της θεραπείας με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Διαθέτουν ενσωματωμένα θερμόμετρα και ειδικούς αισθητήρες «ανάγνωσης» του δέρματος που επιτρέπουν ασφαλή εφαρμογή και εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Μύθος

Οι θεραπείες για τη σύσφιξη σώματος προσφέρουν μόνο αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Αλήθεια

Μπορεί η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος να είναι ο βασικός στόχος των θεραπειών σύσφιξης σώματος, όμως την ίδια στιγμή βασίζονται σε εξελιγμένες τεχνολογίες ή ενεργά συστατικά που έχουν ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη για το δέρμα. Για παράδειγμα, η μεσοθεραπεία με τα skin boosters προσφέρει λείανση λεπτών και βαθύτερων ρυτίδων, το Fractional Laser σβήνει ουλές, κηλίδες και ραγάδες, οι ραδιοσυχνότητες εξαλείφουν το τοπικό λίπος, ενώ η μέθοδος LPG Endermologie® Alliance αποτελεί κορυφαία μέθοδο για τη μείωση της κυτταρίτιδας!

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική