Αυξητική στήθους: Τι είναι, πώς γίνεται, πριν & μετά - THE ANTIAGERS
Αυξητική Στήθους

Αυξητική Στήθους

Αυξητική Στήθους
No Pain, Flash Recovery

Εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές αυξητικής στήθους για να σας προσφέρουμε ένα στήθος πλούσιο, στητό και αρμονικό με το σώμα σας!

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Σύγχρονη, γρήγορη μέθοδος, χωρίς νοσηλεία-διανυκτέρευση

Ανάρρωση χωρίς σωληνάκια, παροχετεύσεις και σφιχτό δέσιμο του στήθους

Διεξοδικό προεγχειρητικό πλάνο με λεπτομερή ανάλυση στήθους

Αποτέλεσμα απόλυτα αρμονικό με το σώμα σας. Κανένας δεν θα υποψιάζεται ότι έχετε «πειράξει» το στήθος σας

Ελάχιστο τραύμα των φυσιολογικών ιστών, τάχιστη αποθεραπεία

Μίνιμουμ πιθανότητα σχηματισμού ρικνωτικής κάψας

Δεν διακυβεύεται η ικανότητα θηλασμού

Δεν επηρεάζεται η αισθητικότητα των θηλών

Ταυτόχρονη ανόρθωση μαστών σε 1 χειρουργείο

Χρόνος Θεραπείας
90’ περίπου
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: 4500€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο, αν και το αποτέλεσμα οριστικοποιείται περίπου σε 3-6 μήνες.
Αναισθησία
Γενική
Διάρκεια αποθεραπείας
Η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα της επέμβασης, ενώ τις πρώτες 3-4 ημέρες υπάρχουν μικροί περιορισμοί στις κινήσεις. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 10-12 ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
αυξητικής στήθους
Νιώστε το νέο στήθος σας
σαν να ήταν πάντα δικό σας

Δημιουργούμε το στήθος που έχετε ονειρευτεί

Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, στόχος μας είναι να σας χαρίσουμε ένα πλούσιο στήθος, το οποίο θα δείχνει ταυτόχρονα φυσικό και αρμονικό με το σώμα σας. Αναδεικνύουμε τη θηλυκότητά σας, διατηρώντας πάντα άθικτη τη λειτουργικότητα του στήθους και διαφυλάσσοντας την ικανότητα του θηλασμού. Πριν μπούμε στο χειρουργείο, έχουμε και έχετε την ακριβή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Ακολουθούμε αυστηρά σωματομετρικά κριτήρια και χρησιμοποιούμε τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης με συνεκτική γέλη για να αισθανθείτε το νέο στήθος σας σαν να ήταν πάντα δικό σας.
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Αυξητική Στήθους Διπλού Επιπέδου (Dual Plane)

Η αυξητική στήθους Dual Plane είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική στην τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης, καθώς συνδυάζει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των άλλων τεχνικών. Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου το φυσικό στήθος είναι μικρό και ελαφρώς πτωτικό, η αυξητική στήθους διπλού επιπέδου μας δίνει τη δυνατότητα και να το αυξήσουμε και να το ανορθώσουμε. Τοποθετούμε τα ενθέματα στο πάνω μέρος τους κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, που έχει την ικανότητα να τα συγκρατεί λίγο πιο ψηλά και να χαρίζει ένα πλούσιο αποτέλεσμα στον άνω πόλο του στήθους, ενώ χαμηλά τα τοποθετούμε πίσω από τον μαζικό αδένα, ώστε να διαγράφονται πιο φυσικά ο κάτω πόλος του μαστού και η υπομάστια πτυχή.

. 100% φυσικό σχήμα μαστού που δεν επηρεάζεται από τη σύσπαση του μυός
. Ανόρθωση του στήθους έως και 3 εκατοστά
. Τέλεια κάλυψη των ορίων των ενθεμάτων
. Ελαχιστοποίηση σχηματισμού ρικνωτικής κάψας
. Διασφάλιση του μηχανισμού του θηλασμού
. Μακράς διάρκειας αισθητικό αποτέλεσμα

Άλλες τεχνικές

Ανάλογα με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία από τις ακόλουθες τεχνικές.

Υποαδενικά (Subglandular): Όταν το φυσικό στήθος έχει αρκετό όγκο και είναι ελαφρώς πτωτικό, επιλέγουμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα κάτω από τον μαστικό (μαζικό) αδένα. Με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζουμε κάλυψη των ενθεμάτων από το φυσικό λίπος του στήθους.

Υπομυϊκά (Submuscular): Στην περίπτωση που το φυσικό στήθος είναι μικρό και όχι πτωτικό, τότε τοποθετούμε τα ενθέματα κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, ώστε ο μυς να καλύπτει αποτελεσματικά τα ενθέματα και να τα συγκρατεί λίγο πιο ψηλά, προσφέροντας ένα φυσικό πλούσιο αποτέλεσμα.

Υποπεριτονιακά (Subfascial): Στις πολύ αδύνατες γυναίκες, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα κάτω από την περιτονία του μυός, αποφεύγοντας έτσι τη διατομή του μυός και προσφέροντας ένα επιπλέον στρώμα προστασίας των ενθεμάτων.

Αυξητική στήθους με αυτόλογο λίπος

Για τις γυναίκες που επιθυμούν μικρή αύξηση του στήθους τους (ένα νούμερο), η προσθετική μπορεί να πραγματοποιηθεί και με αυτόλογο λίπος, το οποίο το συλλέγουμε από σημεία του σώματός τους με τοπικό πάχος και μετά από ειδική επεξεργασία, το εγχέουμε στους μαστούς για να ενισχύσουμε το σχήμα και το μέγεθός τους. Με αυτόλογο λίπος μπορούμε επίσης να διορθώσουμε το αποτέλεσμα μιας παλαιότερης αυξητικής στήθους, για να καλύψουμε για παράδειγμα τυχόν μεγάλα ενθέματα ή για να γεμίσουμε σημεία ρίκνωσης του δέρματος. Ακόμα, το αυτόλογο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με ενθέματα σιλικόνης, ώστε να καλύψει αποτελεσματικά τα όρια των ενθεμάτων σε γυναίκες με εξαιρετικά λεπτό δέρμα ή πολύ αδύνατο σώμα.

Συνδυασμός Αυξητικής & Ανόρθωσης Στήθους

Η αυξητική στήθους μπορεί να προσφέρει ένα ήπιο αποτέλεσμα ανόρθωσης, καθώς τα ενθέματα γεμίζουν τον άνω πόλο του μαστού, επομένως ένα ελαφρώς πτωτικό στήθος δείχνει πιο στητό μετά από την αυξητική. Στις περιπτώσεις όμως που υπάρχει έντονη πτώση των μαστών, με τις θηλές να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ή και χαμηλότερα από το ύψος της υπομάστιας πτυχής, συνδυάζουμε την αυξητική με τη μέθοδο της μαστοπηξίας, κατά την οποία ανορθώνουμε τον μαστό και τη θηλή στο ιδανικό ύψος. Οι δύο τεχνικές πραγματοποιούνται συνδυαστικά στο ίδιο χειρουργείο, ώστε να σας χαρίσουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Σχεδιασμός χειρουργικού πλάνου
Λεπτομερείς μετρήσεις της ανατομίας του μαστού

Για ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, πραγματοποιούμε συγκεκριμένες μετρήσεις πριν τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Οι μετρήσεις αυτές είναι καθοριστικές για την επιλογή του κατάλληλου ενθέματος για την αυξητική στήθους, το ακριβές σημείο τοποθέτησής του μέσα στον μαστό, καθώς και το είδος της τομής μέσω της οποίας θα το εισάγουμε. Εξετάζουμε τόσο τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά του στήθους και της θηλής, όσο και την ποιότητα και το πάχος του δέρματος στην περιοχή. Στόχος είναι να επιλέξουμε το ιδανικό ένθεμα, το οποίο θα προσφέρει ένα αποτέλεσμα τόσο ταιριαστό με τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος κάθε γυναίκας, που θα αφήνει τους γύρω της να αναρωτιούνται!

Βάση μαστού (διάμετρος στήθους)

Με ένα ειδικό εργαλείο υπολογίζουμε τη διάμετρο του στήθους (βάση μαστού ή αλλιώς footprint of the breast). Είναι μία καθοριστική μέτρηση για την επιλογή του κατάλληλου ενθέματος, αφού η διάμετρος του ενθέματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο του μαστού, γιατί διαφορετικά τα όρια του ενθέματος θα είναι ορατά και απτά. Γνωρίζοντας το πλάτος του στήθους, γνωρίζουμε τον μέγιστο όγκο ενθέματος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Απόσταση θηλής-υπομάστιας πτυχής

Ζωγραφίζουμε μία γραμμή στο σημείο της υπομάστιας πτυχής, δηλαδή της πτυχής που δημιουργείται ακριβώς κάτω από το στήθος, και μετράμε υπό τάση την απόσταση από τη θηλή μέχρι τη γραμμή αυτή. Η απόσταση αυτή είναι χρήσιμη για να γνωρίζουμε για να επιλέξουμε το μέγιστο «τόξο» του ενθέματος, καθώς το δέρμα σε αυτό το σημείο θα λειτουργήσει ως «ύφασμα» πάνω από τη χαμηλή καμπύλη του ενθέματος.

Ελαστικότητα δέρματος

Ελέγχουμε την ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή όπου θα δημιουργήσουμε τη θήκη του ενθέματος. Αν το δέρμα είναι αρκετά σφιχτό, τότε δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ενός πολύ μεγάλου ενθέματος. Αντιθέτως, αν το δέρμα είναι χαλαρό και ελαστικό, τότε έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε και μεγαλύτερο ένθεμα αν το επιθυμούμε.

Πάχος δέρματος

Τσιμπάμε το δέρμα στα πλαϊνά και το πάνω μέρος του μαστού για να ελέγξουμε το πάχος του. Το λεγόμενο «pinch test» είναι μία καθοριστική μέτρηση για να αποφασίσουμε ποια τεχνική θα ακολουθήσουμε για την τοποθέτηση του ενθέματος, αφού μας δείχνει αν υπάρχει αρκετό λίπος στην περιοχή για να καλύψει το ένθεμα και να προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν μία γυναίκα είναι αδύνατη και έχει μικρό στήθος και το «pinch test» της είναι μικρότερο από 3 εκατοστά, το ένθεμα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Πιθανές ασυμμετρίες

Παρατηρούμε το στήθος για τυχόν ασυμμετρίες μεταξύ των θηλών ή του όγκου των δύο μαστών. Πολύ συχνά, οι δύο μαστοί διαφέρουν μεταξύ τους και με την αυξητική στήθους μπορούμε να διορθώσουμε πολύ αποτελεσματικά την ανισομαστία και την ασυμμμετρία.

Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος

Αφού ολοκληρωθούν οι αναλυτικές μετρήσεις του στήθους σας, ακολουθεί το στάδιο στο οποίο δοκιμάζετε διαφορετικά ενθέματα. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται φορώντας αθλητικό σουτιέν και στενή αθλητική μπλούζα. Με τη βοήθεια του γιατρού, δοκιμάζετε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα ενθεμάτων και κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη en face και προφίλ για να δείτε πώς αλλάζει κάθε φορά η εμφάνιση του ντεκολτέ σας, αλλά και ολόκληρου του σώματος, αφού η αύξηση του στήθους διαφοροποιεί όλον τον σωματότυπο.

Στο στάδιο αυτό μπορείτε να σχηματίσετε μία πολύ καλή εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Αντιλαμβάνεστε τον όγκο που σας προσφέρει το κάθε ένθεμα, αλλά και το βάρος του. Με την εμπειρία και την καθοδήγηση του γιατρού, κάνετε την τελική επιλογή ενθέματος. Αυτή η επιλογή εξετάζεται για τελευταία φορά και την ώρα του χειρουργείου, όπου αφού δημιουργήσουμε μέσα στους μαστούς τις θήκες που θα φιλοξενήσουν τα ενθέματα, τα δοκιμάζουμε με τη βοήθεια ειδικών sizers (δοκιμαστικά ενθέματα) πριν αποφασίσουμε το οριστικό μέγεθος. Έτσι, είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Αυξητική στήθους
με αθέατες τομές

Τι διορθώνουμε με την αυξητική στήθους

. Μικρομαστία
. Ανισομαστία
. Πτωτικό στήθος
. Χαμένος όγκος μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους
. Συγγενής υποπλασία μαστού
. Αποκατάσταση μετά απο μαστεκτομή

Ενθέματα σιλικόνης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα πιστοποιημένα ενθέματα σιλικόνης της αμερικανικής εταιρίας Mentor που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, έχουν λάβει έγκριση FDA για αυξητική μαστού και φέρουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Δεν χρησιμοποιούμε αντιθέτως ενθέματα φυσιολογικού ορού, καθώς έχει αποδειχτεί ότι είναι λιγότερο ανθεκτικά στον χρόνο και προκαλούν την εμφάνιση εξωτερικών πτυχώσεων στο δέρμα (rippling).

Τα ενθέματα στήθους χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα στρογγυλά και τα ανατομικά. Τα πρώτα έχουν στρογγυλό σχήμα, ενώ τα δεύτερα έχουν σχήμα σταγόνας (δάκρυ). Η διαφορά στο αποτέλεσμα είναι ότι τα στρογγυλά ενθέματα χαρίζουν ομοιόμορφο όγκο στον άνω και κάτω πόλο του στήθους (το ήμισυ του μαστού άνω και κάτω από τη θηλή αντίστοιχα), ενώ τα ανατομικά ενθέματα διατηρούν λιγότερο γεμάτο τον άνω πόλο και τονίζουν περισσότερο τη χαμηλή καμπύλη του μαστού.

Τόσο τα στρογγυλά, όσο και τα ανατομικά ενθέματα, διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από ενθέματα με όγκο από 75cc έως και 550cc, τα οποία πέρα από τον όγκο τους, μπορούν να διαφέρουν και ως προς την προβολή τους. Όλα τα ενθέματα διακρίνονται σε low, moderate και high profile, ανάλογα με το πόσο προεξέχουν από το στήθος, δηλαδή πόσο «μυτερό» είναι το σχήμα τους.

Όλα τα πλεονεκτήματα της υπομάστιας τομής

Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, προτιμάμε την υπομάστια τομή, αυτή δηλαδή που γίνεται ακριβώς πάνω στη φυσική πτυχή που υπάρχει κάτω από το στήθος. Η συγκεκριμένη τομή που δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά, έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να κρύβεται από τον ίδιο τον μαστό (φαίνεται μόνο σε ανάσκελη στάση), σε αντίθεση με την τομή στην περιθηλαία άλω που είναι πάντα ορατή. Επιπλέον, με την υπομάστια τομή διατηρούνται άθικτα τα νεύρα που σχετίζονται με την αισθητικότητα της θηλής, όπως και οι γαλακτοφόροι αδένες του εξασφαλίζουν τον θηλασμό, η ακεραιότητα των οποίων διακυβεύεται με την περιθηλαία τομή. Σε ό,τι αφορά τη μασχαλιαία τομή, την αποφεύγουμε, καθώς συχνά αφήνει πίσω της μία δύσμορφη ουλή και επιπλέον βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που δεν κρύβεται ούτε από τα εσώρουχα και επομένως προδίδει την επέμβαση που έχει γίνει.
Antiagers TV
Ο γιατρός απαντά

Ο Έλληνας γιατρός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σας

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, χρησιμοποιούμε ειδικές ατραυματικές τεχνικές ώστε να ελαχιστοποιούμε την κακοποίηση των ιστών κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Τόσο η προετοιμασία της θήκης, όσο και η τοποθέτηση του ενθέματος γίνονται με άσηπτες τεχνικές, χωρίς να έρθει το ένθεμα σε επαφή ούτε καν με τα γάντια του χειρουργού! Περιορίζοντας την αιμορραγία και την ταλαιπωρία των ιστών, ελαχιστοποιούμε σημαντικά τον πόνο αμέσως μετά το χειρουργείο και επιτρέπουμε στις ασθενείς μας να είναι πλήρως λειτουργικές μετά από ένα μόλις 24ωρο.
Όχι. Με τις σύγχρονες τεχνικές αυξητικής στήθους, δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις ή σωληνάκια στο στήθος. Η αυξητική στήθους αποτελεί πλέον μία σύντομη και ελάχιστα τραυματική διαδικασία, που δεν ταλαιπωρεί τους ιστούς με αποτέλεσμα να περιορίζονται το οίδημα, οι μώλωπες και ο πόνος μετά το χειρουργείο.
Όχι. Δεν υπάρχει ανάγκη σφιχτού δεσίματος του στήθους μετά την αυξητική μαστού με τις σύγχρονες μεθόδους. Οι θήκες όπου τοποθετούνται τα ενθέματα, προετοιμάζονται πολύ προσεχτικά και έχουν πολύ αυστηρά όρια που δεν επιτρέπουν στα ενθέματα να μετακινηθούν ή να στρίψουν. Όταν έχει ακολουθηθεί ένα σωστό χειρουργικό πλάνο, δεν υπάρχει ανάγκη από κανένα σφιχτό δέσιμο και κανένα ειδικό σουτιέν για να συγκρατηθούν τα ενθέματα στη θέση τους. Το μόνο που συστήνουμε στις ασθενείς μας, είναι να φοράνε σουτιέν χωρίς μπανέλα το πρώτο διάστημα, για να μην αισθάνονται την ενόχληση από την μπανέλα πάνω στην τομή. Άλλωστε, το στήθος θα είναι πλέον τόσο στητό που δεν θα έχει την ανάγκη της μπανέλας για υποστήριξη!
Στην αυξητική στήθους, πραγματοποιούμε ενδοδερμικές ραφές, που σημαίνει ότι τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν αφαιρούνται.
Ναι, μπορεί να παρατηρηθεί μειωμένη ή αντιθέτως αυξημένη ευαισθησία των θηλών για μερικούς μήνες, όμως πρόκειται για ένα παροδικό και καθόλου ανησυχητικό φαινόμενο.
Αν είναι εργασία γραφείου, τότε μπορείτε να επιστρέψετε ακόμα και την επόμενη ημέρα στη δουλειά σας. Αν όμως πρόκειται για μία πιο σωματικά απαιτητική εργασία, τότε συστήνεται να περάσουν 2-3 ημέρες πριν την επιστροφή σας.
Μία πολύ καλή εικόνα του αποτελέσματος την έχετε αμέσως μετά το χειρουργείο. Καθώς όμως το στήθος θα πρηστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να έχετε μία καλή εικόνα του αποτελέσματος, ενώ να περιμένετε 3-6 μήνες για να δείτε αλλά και να αγγίξετε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το στήθος το πρώτο διάστημα είναι πιο σκληρό στην αφή. Επιπλέον, τα ενθέματα φαίνονται να βρίσκονται λίγο πιο ψηλά και χρειάζονται περίπου 2-3 μήνες για να έρθουν στην τελική τους θέση.
Ναι, η αυξητική στήθους δεν επηρεάζει τον μηχανισμό του θηλασμού, καθώς δεν τραυματίζει τους γαλακτοφόρους αδένες, ούτε αφαιρεί τμήμα του μαζικού αδένα. Ο κίνδυνος αυτός υπάρχει μόνο στη μειωτική στήθους. Επιπλέον, καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει εντοπίσει αυξημένα επίπεδα σιλικόνης στο μητρικό γάλα γυναικών με ενθέματα στήθους.
Η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του φυσικού στήθους και έχει μείνει σταθερή για δύο χρόνια, άρα περίπου μετά την ηλικία των 18-20 ετών.
Καμία απολύτως. Τα σύγχρονα ενθέματα στήθους μπορεί να σπάσουν μόνο αν πέσει κάτι πάρα πολύ βαρύ πάνω στο σώμα της γυναίκας, το οποίο όμως θα είναι τέτοιο που μπορεί να απειλήσει και τη ζωή της. Τα ενθέματα δεν σπάνε από τη διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης. Ένα ένθεμα μπορεί να σπάσει μόνο αν γεράσει. Αυτή η πιθανότητα είναι περίπου 3% ανά δύο χρόνια και άρα είναι 25-30% πιθανό να χρειαστεί αντικατάσταση του ενθέματος μετά από 20 χρόνια. Είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζετε ότι ακόμα κι αν σπάσει το ένθεμα, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός κίνδυνος για την υγεία, απλά θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική