Λεύκανση Δοντιών: Αισθητική Οδοντιατρική για Λαμπερό Χαμόγελο | Πληροφορίες & Μέθοδοι
Λεύκανση Δοντιών

Λεύκανση Δοντιών

Για εκτυφλωτικά χαμόγελα εύκολα και γρήγορα

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια αισθητική και οδοντιατρική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση λεκέδων και χρωστικών από την επιφάνεια των δοντιών για ένα πιο φωτεινό και πιο λευκό χαμόγελο. Με την πάροδο του χρόνου, τα δόντια μπορεί να αποχρωματιστούν λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η ηλικία, οι διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα. Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών στοχεύουν στην αναστροφή αυτού του αποχρωματισμού, αποκαθιστώντας τη φυσική φωτεινότητα των δοντιών.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
photo
Χρόνος Θεραπείας
Αναλόγως τη τεχνική
Τεχνικές
1) Στο ιατρείο μόνο
2-3 συνεδρίες
2) Στο σπίτι μόνο
9-14 ημέρες
3) Συνδυαστική μέθοδος
1 συνεδρία ιατρείου και μετά 7-9 ημέρες στο σπίτι
Επίπεδο Πόνου
Ανώδυνη
Αναισθησία
Χωρίς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Step by Step

Βήμα 1ο

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν οδοντίατρο των The Antiagers για να συζητήσετε τους στόχους σας και να αξιολογήσετε την καταλληλότητά σας για θεραπεία λεύκανσης δοντιών.
Ο οδοντίατρος The Antiagers θα βεβαιωθεί ότι τα δόντια και τα ούλα σας είναι υγιή, αντιμετωπίζοντας τυχόν υποκείμενα οδοντικά προβλήματα, όπως τερηδόνα ή ασθένεια των ούλων πριν προχωρήσετε στη λεύκανση.

Συζητήστε τις επιλογές σας για λεύκανση δοντιών με τον οδοντίατρο, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών στο ιατρείο και κιτ λεύκανσης στο σπίτι.

Βήμα 2ο

Ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια και τα ούλα σας για να διασφαλίσει ότι είναι υγιή και απαλλαγμένα από τυχόν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία λεύκανσης.

Ένα προστατευτικό φράγμα ή γέλη μπορεί να εφαρμοστεί στα ούλα για να τα προστατεύσει από τον λευκαντικό παράγοντα.

Ο οδοντίατρος θα εφαρμόσει ένα τζελ λεύκανσης υψηλής συγκέντρωσης στην επιφάνεια των δοντιών σας και μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικό φως ή λέιζερ για να ενεργοποιήσει τον λευκαντικό παράγοντα.

Το τζελ λεύκανσης αφήνεται στα δόντια για καθορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως περίπου 30 έως 60 λεπτά, ανάλογα με τη μέθοδο λεύκανσης που χρησιμοποιείται.

Αφού παρέλθει ο καθορισμένος χρόνος, αφαιρείται το τζελ λεύκανσης και τα δόντια ξεπλένονται καλά.

Βήμα 3ο

  • Εάν ακολουθήσει συνέχεια της λεύκανσης στο σπίτι τότε θα προμηθευτείτε κιτ από τον οδοντίατρό σας, μαζί με τζελ λεύκανσης επαγγελματικής ποιότητας και εξατομικευμένα μασελάκια που κατασκευάστηκαν στην κλινική The Antiagers.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του οδοντιάτρου για την εφαρμογή του λευκαντικού τζελ στο μασελάκι και την τοποθέτησή του πάνω από τα δόντια σας.
  • Φορέστε το μασελάκι για την καθορισμένη διάρκεια, συνήθως μερικές ώρες κάθε μέρα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως συνιστάται από τον οδοντίατρό σας.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για την προβλεπόμενη περίοδο θεραπείας, συνήθως μία έως δύο εβδομάδες, μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο λεύκανσης.
  • Παρακολουθήστε για τυχόν σημάδια ευαισθησίας των δοντιών ή ερεθισμό των ούλων και συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας εάν προκύψουν προβλήματα.

Βήμα 4ο

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών και ποτών που μπορεί να λερώσουν τα δόντια σας, όπως καφές, τσάι, κόκκινο κρασί και σκουρόχρωμες σάλτσες, αμέσως μετά τη λεύκανση.

Ακολουθήστε καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού βουρτσίσματος και του οδοντικού νήματος, για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της θεραπείας λεύκανσης.

Τηρήστε τα ραντεβού με τον οδοντίατρο των The Antiagers όπως συνιστάται για να παρακολουθήσετε την αποτελεσματικότητα της λεύκανσης και να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Γιατί να κάνει κάποιος λεύκανση;  

Ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμφάνιση και να τονώσει τα επίπεδα αυτοπεποίθησης. Πολλοί άνθρωποι έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση λόγω του χρώματος των δοντιών τους, ιδιαίτερα αν έχουν εμφανείς λεκέδες ή αποχρωματισμό. Η λεύκανση δοντιών παρέχει μια μη επεμβατική λύση για τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης των δοντιών, με αποτέλεσμα ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο.

Πώς λειτουργεί η λεύκανση δοντιών;

Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών λειτουργούν με τη χρήση λευκαντικών παραγόντων, όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, για τη διάσπαση των λεκέδων και του αποχρωματισμού στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτοί οι λευκαντικοί παράγοντες διεισδύουν στο σμάλτο (το εξωτερικό στρώμα του δοντιού) και αντιδρούν με τα αποχρωματισμένα μόρια, με αποτέλεσμα να διασπώνται και να γίνονται λιγότερο ορατά. Αυτή η διαδικασία φωτίζει αποτελεσματικά το συνολικό χρώμα των δοντιών, με αποτέλεσμα ένα πιο φωτεινό χαμόγελο. Ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στα δόντια ως γέλη ή να χορηγηθούν χρησιμοποιώντας ειδικά κατασκευασμένα μασελάκια.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων λεύκανσης δοντιών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών στοματικής υγιεινής του ατόμου, των διατροφικών επιλογών και παραγόντων τρόπου ζωής. Γενικά, τα αποτελέσματα των θεραπειών λεύκανσης δοντιών δεν είναι μόνιμα και τα αποτελέσματα λεύκανσης μπορεί σταδιακά να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, με την κατάλληλη συντήρηση, τα αποτελέσματα της λεύκανσης των δοντιών μπορούν να παραταθούν. Πολλά άτομα επιλέγουν περιοδικές θεραπείες για να διατηρήσουν τη φωτεινότητα του χαμόγελου τους, συνήθως κάθε 6 έως 12 μήνες. Η άσκηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής, όπως το τακτικό βούρτσισμα, το νήμα και ο επαγγελματικός καθαρισμός, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων των θεραπειών λεύκανσης δοντιών για μεγαλύτερες περιόδους.

Οφέλη της λεύκανσης των δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών προσφέρει μια σειρά από οφέλη πέρα ​​από την απλή βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου. 

  • Ένα πιο φωτεινό, πιο λευκό χαμόγελο μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, οδηγώντας σε βελτιωμένη και πιο θετική εικόνα του εαυτού μας. 
  • Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών είναι σχετικά γρήγορες και μη επεμβατικές σε σύγκριση με άλλες αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις, καθιστώντας τις μια προσιτή επιλογή για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. 
  • Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων και του αποχρωματισμού που προκαλούνται από τη γήρανση, τις διατροφικές συνήθειες ή τους παράγοντες του τρόπου ζωής, με αποτέλεσμα ένα πιο υγιές χαμόγελο συνολικά.
Πλεονεκτήματα
Βελτιωμένη εμφάνιση

Αυξημένη Αυτοπεποίθηση

Γρήγορη Θεραπεία

Νεανικό χαμόγελο

Μη Επεμβατική Διαδικασία

Πράγματα που πρέπει να προσέχετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λεύκανση των δοντιών 
1

Πριν υποβληθείτε σε θεραπεία λεύκανσης δοντιών, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο The Antiagers για να αξιολογήσει τη στοματική σας υγεία και να καθορίσει εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος για τη διαδικασία. 

Άτομα με υποκείμενα οδοντικά προβλήματα, όπως ασθένεια των ούλων ή τερηδόνα, θα χρειαστούν θεραπεία πριν προχωρήσουν στη λεύκανση των δοντιών.

2



Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε προσεκτικά τις συστάσεις και τις οδηγίες του οδοντιάτρου των The Antiagers τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη διαδικασία λεύκανσης για να εξασφαλίσετε βέλτιστα αποτελέσματα και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο παρενεργειών.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποφυγή ορισμένων τροφών και ποτών που μπορεί να προσδώσουν χρωστικές στα δόντια, την άσκηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής και την παρακολούθηση όπως συνιστάται από τον οδοντίατρο. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πιθανές πλήρως αναστρέψιμες και ακίνδυνες παρενέργειες (για παράδειγμα ευαισθησία των δοντιών ή ερεθισμός των ούλων) οι οποίες είναι πλήρως αναστρέψιμες, ακίνδυνες και παρέρχονται μετά από 2-3 ημέρες.

3


Πρέπει να ενημερώσετε τον οδοντίατρο εάν αισθανθείτε οποιαδήποτε ενόχληση ή ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Συνολικά, η σωστή φροντίδα και συντήρηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λεύκανση των δοντιών μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και να εξασφαλίσει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Συχνές Ερωτήσεις
Η λεύκανση στο ιατρείο παρέχει τον πιο γρήγορο τρόπο λεύκανσης των δοντιών, όμως, τεκμηριωμένα, η συνδυαστική μέθοδος με 1 συνεδρία ιατρείου και έπειτα συνέχεια με 7-9 ημέρες στο σπίτι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και την μεγαλύτερη χρονικά διατήρηση του αποτελέσματος.

Όσον αφορά την λεύκανση ιατρείου, το προϊόν λεύκανσης  εφαρμόζεται απευθείας στα δόντια, ενώ προηγουμένως έχουν καλυφθεί τα ούλα, από τον οδοντίατρο, για να προστατευτούν. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με θερμότητα, ειδικό φως ή λέιζερ. Τα αποτελέσματα φαίνονται συνήθως μόνο σε μία θεραπεία, διάρκειας 30 έως 60 λεπτών.
Ο αισθητικός οδοντίατρος The Antiagers μπορεί να προσφέρει θεραπεία που διεισδύει βαθιά στο σμάλτο και αφαιρεί λεκέδες ετών με έναν ισχυρό λευκαντικό παράγοντα.
  • Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. 
  • Άτομα που έχουν αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, εμφυτεύματα, στεφάνες και οδοντικές γέφυρες, μπορούν αν επιθυμούν να κάνουν λεύκανση απλώς μετά, αναλόγως το αποτέλεσμα της λεύκανσης, θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση σφραγισμάτων ή προσθετικών εργασιών (θήκες, γέφυρες)  όταν βρίσκονται στην πρόσθια αισθητική ζώνη. Ο λευκαντικός παράγοντας μπορεί να λευκάνει μόνο οδοντικό ιστό και άρα δεν έχει καμία επίδραση στα σφραγίσματα ή στις προσθετικές εργασίες.
  • Παιδιά κάτω των 16 ετών. 
  • Ασθενείς με περιοδοντική νόσο, τερηδόνα και εκτεθειμένες ρίζες, στους οποίους η λεύκανση θα γίνει ΜΕΤΑ την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Με την κατάλληλη φροντίδα και προφύλαξη, οι ασθενείς δεν πρέπει να αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λεύκανσης των δοντιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί ήπια ευαισθησία στα δόντια, η οποία παρέρχεται πλήρως μετά από 2-3 ημέρες, ή ερεθισμός των ούλων.
Με την κατάλληλη φροντίδα, το νέο χαμόγελο μπορεί να διαρκέσει για 8-12 μήνες. Μια μεμονωμένη συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 40 λεπτά έως μία ώρα. Η διαδικασία απαιτεί την εφαρμογή ενός ειδικά διαμορφωμένου τζελ που περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου για τη λεύκανση των δοντιών.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική