Όψεις Ρητίνης: Ανώδυνη Επιλογή για Φυσικό Χαμόγελο | The Antiagers
Όψεις Ρητίνης

Όψεις Ρητίνης

Για ένα όμορφο χαμόγελο

Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις μικρού πάχους (resin veneers) που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών για τη βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου. Οι όψεις προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις για την αλλαγή σχήματος, χρώματος και θέσης των δοντιών, ενώ όσον αφορά την επεξεργασία του δοντιού θα πρέπει να γίνει πολύ ήπιο τρόχισμα μόνο στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού της τάξης των 0,2-0,5mm (σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην χρειαστεί και καθόλου τρόχισμα). Κατασκευάζονται από  σύνθετη ρητίνη προσφέροντας φυσική εμφάνιση και αντοχή.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
photo
Χρόνος Θεραπείας
1 συνεδρία
Επίπεδο Πόνου
Ανώδυνη
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα
Αναισθησία
Χωρίς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Γιατί όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να διορθώσουν διάφορα κοσμητικά προβλήματα των δοντιών τους, χωρίς την ανάγκη για πιο απαιτητικές και επεμβατικές διαδικασίες. Ένας από τους κύριους λόγους που προτιμούνται οι όψεις ρητίνης είναι η δυνατότητά τους να βελτιώσουν την εμφάνιση των δοντιών χωρίς την αφαίρεση σημαντικού μέρους της φυσικής οδοντικής ουσίας, όπως συμβαίνει σε άλλες μεθόδους όπως οι στεφάνες (θήκες) ή οι γέφυρες.

Oι όψεις προσφέρουν εξαιρετική φυσική εμφάνιση, αφού μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα στο χρώμα και τη μορφολογία των υπόλοιπων δοντιών. Είναι εύκολο να τις καθαρίσει κανείς και αντέχουν στον χρόνο.

Οφέλη

Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται σε ποικίλες περιπτώσεις, όπως η αραιοδοντία, η αντικατάσταση παλαιών σφραγισμάτων, η διόρθωση αποχρωματισμένων δοντιών, η αλλαγή σχήματος των δοντιών. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αποφεύγεται η τοποθέτηση όψεων ρητίνης, όπως στην περίπτωση ασθενών που καπνίζουν πολύ ή πάσχουν από ορισμένες παθήσεις των ούλων αλλά και περιπτώσεων που τα κενά προς αποκατάσταση των δοντιών είναι αρκετά μεγάλα (σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει αποκατάσταση με όψεις πορσελάνης).

Σε πόσα δόντια μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις;

Γενικά, η τοποθέτηση 6-10 όψεων στην άνω γνάθο και άλλων τόσων στην κάτω γνάθο οδηγεί σε ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις όπου τα τόξα των γνάθων είναι φαρδιά και προκύπτουν αντιαισθητικά σημεία στα πίσω δόντια δεξιά και αριστερά από τις παρειές, μπορεί να χρειαστεί η επέμβαση σε περισσότερα δόντια για να επιτευχθεί η επιθυμητή κάλυψη.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

-Δεν είναι κατάλληλες για την αποκατάσταση μεγάλων ανυποστήρικτων δομών σε απόσταση μεγαλύτερη από 1-1,5 χιλιοστά, όπως μεγάλες αραιοδοντίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως προτιμάται η χρήση όψεων πορσελάνης.

-Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρουσιαστεί "θάμπωμα" της επιφάνειας της ρητίνης και για αυτό συνίσταται λείανση κάθε 6-9 μήνες.

-Προϋπόθεση για την επιλογή των όψεων ρητίνης είναι η καλή υγεία των περιοδοντικών ιστών (ούλων και οστού), ατραυματικής σύγκλεισης και η απουσία ανάγκης για επιμέρους ειδικές θεραπείες.
Πλεονεκτήματα
Φυσική εμφάνιση

Εύκολη συντήρηση

Ανθεκτικότητα

Οικονομική λύση

Ελάχιστα επεμβατική

Άνετη και ανώδυνη

Step by Step

Βήμα 1ο

Αξιολόγηση και σχεδιασμός

Αρχικά, ο οδοντίατρος των The Antiagers αξιολογεί την κατάσταση των δοντιών και σχεδιάζει την κατάλληλη θεραπεία, έπειτα μετά από εκτεταμένη συζήτηση με τον ασθενή ο οποίος εξηγεί πως επιθυμεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 2ο

Προετοιμασία των δοντιών

Γίνεται η προετοιμασία της επιφάνειας του δοντιού για να δημιουργηθεί χώρος για την εφαρμογή της όψης.

Βήμα 3ο

Τοποθέτηση

Γίνεται σταδιακή επίστρωση των στρωμάτων ρητίνης πάνω στα δόντια με μεγάλη δεξιοτεχνία ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό και αισθητικό χαμόγελο.
Συχνές Ερωτήσεις
Μπορούμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση των δοντιών μας, να διορθώσουμε ατέλειες και να αλλάξουμε το σχήμα ή το χρώμα τους.
Οι όψεις ρητίνης ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο της ανάγκης του ασθενούς, όπως αλλαγή σχήματος, αποχρωματισμός ή διόρθωση ατελειών.
Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται για αραιοδοντία, αντικατάσταση παλαιών σφραγισμάτων, αλλαγή σχήματος ή χρώματος δοντιών, και άλλες αισθητικές βελτιώσεις.
Όχι, η τοποθέτηση όψεων ρητίνης είναι σχετικά γρήγορη και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ή δύο συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.
Μία από τις κύριες χρήσεις των όψεων ρητίνης είναι η κάλυψη πολλών εμφράξεων στα μπροστινά δόντια. Ωστόσο, η αλλαγή των παλιών εμφράξεων με νέες είναι προτεραιότητα, καθώς συχνά κρύβουν τερηδόνες. Στη συνέχεια, μπορεί να ακολουθήσει η αισθητική αποκατάσταση με όψεις ρητίνης.
Οι όψεις ρητίνης προσφέρουν ευελιξία στη θεραπεία και μπορούν να συνδυαστούν με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, στεφάνες, θήκες, εμφυτεύματα, λεύκανση κλπ. Ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς, μπορούν να διορθώσουν τοπικά ένα πρόβλημα σε ένα ή περισσότερα δόντια. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αισθητικών προτιμήσεων, του κόστους και της γενικής κατάστασης της στοματικής υγείας.
Αν η ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι εφικτή, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όψεις ρητίνης για την ευθυγράμμιση των στραβών δοντιών, αλλά μόνο σε πολύ ήπιες περιπτώσεις. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο όγκο σε κάποια δόντια για να επιτύχουμε την επιθυμητή ευθυγράμμιση, κάτι που ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται με τη γλώσσα του για το πρώτο διάστημα. 
Εάν επιθυμούμε να αλλάξουμε το χρώμα των όψεων μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε το επιφανειακό στρώμα και να προσθέσουμε υλικό με λευκότερη απόχρωση, διότι η λεύκανση αλλάζει μόνο το χρώμα των φυσικών δοντιών αλλα δεν έχει καμία επίδραση στη ρητίνη. Υπάρχει ευρεία γκάμα χρωμάτων και πάντα μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μετά την τοποθέτηση των όψεων ρητίνης, είναι σημαντικό να τηρούνται ορισμένες οδηγίες διατήρησης ώστε να εξασφαλiστεί η μακροζωία των νέων σας όψεων:

  • Αποφύγετε το μάσημα σκληρών τροφών όπως οι ξηροί καρποί ή τα παγάκια, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις όψεις.
  • Αποφύγετε το δάγκωμα σκληρών αντικειμένων (δάγκωμα μολυβιού, νυχιών ή άλλων αντικειμένων) καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ρήξη ή αποκόλληση των όψεων.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση καφέ, καπνού, κόκκινου κρασιού και άλλων ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν χρωστικές στις όψεις ρητίνης, οδηγώντας σε αλλοίωση του χρώματος, ή τουλάχιστον, εάν συμβεί κάτι από τα παραπάνω κάντε αμέσως μία καλή πλύση της στοματικής κοιλότητας με νερό.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες στοματικής υγιεινής και συμπεριλάβετε το βούρτσισμα των δοντιών σας στη καθημερινή σας ρουτίνα τουλάχιστον για δύο φορές την ημέρα, όπως και τη χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος.
  • Προγραμματίστε τακτικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς κάθε έξι μήνες, για την αφαίρεση τυχόν χρωστικών και μακροζωία των όψεων και για την λείανση των όψεων ρητίνης, διότι η ρητίνη είναι γενικά ένα πορώδες υλικό όπου με την πάροδο του χρόνου χάνει την γυαλάδα της και πρέπει να γίνει επαγγελματική λείανση από τον οδοντίατρο ώστε να αποκτήσει πάλι λάμψη.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική