Ραδιοσυχνότητες RF: Σύσφιξη & Λιποδιάλυση - THE ANTIAGERS
Ραδιοσυχνότητες (RF) Σώματος

Ραδιοσυχνότητες (RF) Σώματος

Ραδιοσυχνότητες RF
Θεραπεία "2 σε 1" για χαλάρωση και τοπικό πάχος

Οι ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν μία επαναστατική body contouring θεραπεία, σχεδιασμένη κυρίως για τη σύσφιξη του δέρματος και την εξάλειψη του τοπικού πάχους, αλλά και για τη βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας και των ραγάδων. Είναι μία ευχάριστη και την ίδια στιγμή δραστική θεραπεία, που έχει την αίσθηση ενός hot-stone massage, όμως έχει την ικανότητα να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος για να προσφέρει ενισχυμένη antiaging δράση!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
20-40 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 8-10 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως και χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα και τελειοποιείται με την ολοκλήρωση των συνεδριών
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Η καλύτερη θεραπεία
για την επιδερμική χαλάρωση

Τι είναι η θεραπεία RF

Οι ραδιοσυχνότητες RF είναι μία δοκιμασμένη μη επεμβατική θεραπεία, που μπορεί να εφαρμοστεί στις περισσότερες περιοχές του σώματος και να καταπολεμήσει ταυτόχρονα τη δερματική χαλάρωση και το τοπικό πάχος. Χάρη σε προηγμένη τεχνολογία, οι ραδιοσυχνότητες RF κατευθύνουν θερμική ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος όπου ανεβάζουν τη θερμοκρασία στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Αυτομάτως, οι ίνες του κολλαγόνου συσπώνται και το δέρμα δείχνει αμέσως πιο λαμπερό και σφριγηλό. Ταυτόχρονα, η υψηλή θερμοκρασία διεγείρει την κολλαγονογένεση με αποτέλεσμα το φρέσκο κολλαγόνο να προσφέρει μακροπρόθεσμα θεαματική σύσφιξη του δέρματος και του συνδετικού ιστού. Η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή, σφιχτή και νεανική.

Την ίδια στιγμή, οι ραδιοσυχνότητες δρουν και στον λιπώδη ιστό όπου η αυξημένη θερμοκρασία διαλύει τα λιποκύτταρα, ρευστοποιεί το λίπος και διεγείρει την αποβολή τους από τον οργανισμό με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Ο συνδυασμός αντιμετώπισης της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού λίπους προσφέρει ένα συνολικό body contouring αποτέλεσμα με απόλυτα φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Πώς εφαρμόζονται οι ραδιοσυχνότητες RF

Η θεραπεία εφαρμόζεται με την πιστοποιημένη συσκευή Accent που είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA και είναι η μοναδική που συνδυάζει δύο τύπους της τεχνολογίας των ραδιοσυχνοτήτων: τις μονοπολικές και τις διπολικές ραδιοσυχνότητες.

Αυτή η προηγμένη διπλή τεχνολογία επιτρέπει στη συσκευή να στοχεύει με ελεγχόμενο τρόπο σε δύο διαφορετικά βάθη των ιστών και να επιτυγχάνει ταυτόχρονα σύσφιξη και λιποδιάλυση. Η θεραπεία μοιάζει με ένα απολαυστικό ζεστό μασάζ. Κάθε πέρασμα της συσκευής πάνω από το δέρμα αυξάνει σταδιακά τη θερμοκρασία εσωτερικά, ενώ ο ενσωματωμένος μηχανισμός ψύξης προστατεύει την επιδερμίδα. Αρκούν μερικά περάσματα για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία των 41-43 βαθμών Κελσίου.

Οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες έχουν την ικανότητα να διεισδύουν σε βάθος 20 χιλιοστών, εκεί όπου βρίσκεται ο λιπώδης ιστός, και να αυξάνουν τον τοπικό μεταβολισμό και τις καύσεις κατά 110%. Στη θερμοκρασία αυτή, διασπάται η μεμβράνη των λιποκυττάρων και ξεκινάει η αποβολή του λίπους. Καθώς το σώμα δεν είναι σε θέση να δημιουργεί νέα λιποκύτταρα, η συγκεκριμένη περιοχή της θεραπείας σμιλεύεται οριστικά!

Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες, από την άλλη μεριά, δρουν πιο επιφανειακά σε βάθος μόλις 2-6 χιλιοστών, εκεί που βρίσκεται το χόριο και ο υποδόριος ιστός. Η θερμική ενέργεια κάνει τις ίνες του κολλαγόνου να συσπώνται και κινητοποιεί τους ινοβλάστες να εργαστούν εντατικά για να παράξουν φρέσκο κολλαγόνο, προσφέροντας έτσι βαθιά ενυδάτωση, ανανέωση και σύσφιξη του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει την όψη των ραγάδων και της κυτταρίτιδας!
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Θεραπεία RF Accent
Τα σημεία υπεροχής της
. Συνδυασμός μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων
. Ταυτόχρονη αντιμετώπιση χαλάρωσης και τοπικού πάχους
. Ανώδυνη εφαρμογή χάρη σε ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης
. Μέγιστη ακρίβεια στη στόχευση του βάθους μέσω ψηφιακής ρύθμισης
. Ψηφιακή θερμομέτρηση του δέρματος καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής
. Ασφαλής μέθοδος με ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE και αμερικανική έγκριση FDA
Step by step
RF Ραδιοσυχνότητες

Βήμα 1ο

Αφού καθαριστεί το δέρμα, η περιοχή της θεραπείας χωρίζεται σε ζώνες με ένα λευκό μολύβι. Στη συνέχεια, επιλέγεται και προσαρμόζεται η κατάλληλη κεφαλή στη συσκευή και εφαρμόζεται στο δέρμα ένα ειδικό gel που επιτρέπει στην κεφαλή να γλιστράει ευκολότερα.

Βήμα 2ο

Ανάλογα με το σημείο και τον σκοπό της θεραπείας, ρυθμίζεται η ένταση και το βάθος δράσης των ραδιοσυχνοτήτων στην ψηφιακή οθόνη της συσκευής. Αν στόχος είναι η λιποδιάλυση, τότε το βάθος ρυθμίζεται περίπου στα 20 χιλιοστά ώστε η θερμική ενέργεια να δράσει στον λιπώδη ιστό, ενώ αν σκοπός της θεραπείας είναι η σύσφιξη, τότε η δράση εστιάζεται πιο επιφανειακά σε βάθος μόλις 2-6 χιλιοστών.

Βήμα 3ο

Με στόχο να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία των 41-43 βαθμών Κελσίου, πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα περάσματα με την κεφαλή στην περιοχή της θεραπείας, ακολουθώντας ζιγκ-ζαγκ ή κυκλικές κινήσεις. Με ειδικό ψηφιακό θερμόμετρο παρακολουθείται διαρκώς η αύξηση της θερμοκρασίας στο δέρμα. Η κίνηση της κεφαλής είναι σταθερή ώστε η θερμότητα να διαχέεται ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή. Σε γενικές γραμμές, η επιθυμητή θερμοκρασία επιτυγχάνεται μέσα σε 2-3 λεπτά εφαρμογής και στη συνέχεια στόχος είναι να διατηρηθεί σταθερά υψηλή για μερικά λεπτά ώστε να επιτύχουν τον σκοπό τους οι ραδιοσυχνότητες RF.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, σημειώνονται στο προσωπικό αρχείο σας οι περιοχές της εφαρμογής και η ένταση των ραδιοσυχνοτήτων RF που χρησιμοποιήθηκε. Είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας σε 10-15 ημέρες και να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Συστήνεται η κατανάλωση άφθονου νερού πριν τη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF για να εξασφαλίσετε την καλή ενυδάτωση των ιστών.
  • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, το σολάριουμ και ο,τιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας πριν τη θεραπεία.
  • Ορισμένες γυναίκες γίνονται περισσότερο ευαίσθητες στον πόνο πριν και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, επομένως ίσως πρέπει να το λάβετε υπόψιν όταν προγραμματίζετε το ραντεβού σας.

Μετά τη θεραπεία

  • Για να ανακουφίσετε τυχόν ερυθρότητα του δέρματος, μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή της θεραπείας μία ενυδατική, δροσιστική κρέμα, ή μία κρύα κομπρέσα.
  • Ενυδατώστε τον οργανισμό σας για να συμβάλλετε στην αποβολή των τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος.
  • Περιορίστε τις ουσίες/τροφές που προκαλούν κατακράτηση υγρών, όπως το αλκοόλ και το αλάτι.
Πλεονεκτήματα
Ανώδυνη μέθοδος

Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

Σύντομη διαδικασία χωρίς παρενέργειες

Σταθερή βελτίωση αποτελέσματος με κάθε συνεδρία

Φυσική μέθοδος ενίσχυσης κολλαγόνου, χωρίς ξένες ουσίες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Ραδιοσυχνότητες RF
Σε ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλη η θεραπεία;
. Aντιμετώπιση της επιδερμικής χαλάρωσης
. Ενίσχυση του όγκου και της σφριγηλότητας
. Μείωση πόντων στην περιοχή της θεραπείας
. Body contouring (σμίλευση του σχήματος)
. Bελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας
. Bελτίωση της όψης των ραγάδων
. Καταπολέμηση του τοπικού λίπους σε μπράτσα, κοιλιά, πλαϊνά μέσης και πόδια
. Πάχυνση του δέρματος σε περιοχές όπως λαιμός, ντεκολτέ και μπράτσα
. Eξομάλυνση δέρματος και αντιμετώπιση οιδήματος από λιποαναρρόφηση
Τριπλή δράση
Σύσφιξη, λιποδιάλυση και body contouring ταυτόχρονα

Βελτίωση από την 1η συνεδρία

Ενίσχυση αποτελέσματος με κάθε επαναληπτική συνεδρία

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες RF φαίνεται σε δύο φάσεις. Υπάρχει το άμεσο αποτέλεσμα που το παρατηρείτε στο τέλος της συνεδρίας, καθώς έχουν συσπαστεί οι υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου και κάνουν αυτομάτως το δέρμα σας να δείχνει πιο σφιχτό και αναζωογονημένο. Υπάρχει όμως και το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα από τη διέγερση της παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα αυτό χρειάζεται μερικές βδομάδες για να φανεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η κολλαγονογένεση και να αλλάξει θεαματικά την υφή, την πυκνότητα και τον τόνο της επιδερμίδας σας. Επιπλέον, σε επίπεδο λιποδιάλυσης, απαιτείται ένα διάστημα περίπου 3 μηνών για να αποβάλλει ο οργανισμός τα περίσσια λιποκύτταρα και να φανεί η μείωση πόντων στην περιοχή της θεραπείας.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του δέρματος και τον σκοπό της θεραπείας. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται περίπου 4-6 μήνες μετά από την τελευταία θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων και διαρκεί περίπου 2 χρόνια σε ό,τι αφορά την αναζωογόνηση του δέρματος. Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του τοπικού πάχους, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα το σωματικό βάρος σας.
Μία multitasking θεραπεία
για κάθε ανάγκη του σώματος
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF δεν βελτιώνει την κυτταρίτιδα.

Αλήθεια

Η συσκευή ραδιοσυχνοτήτων Accent έχει λάβει την ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE για τη μείωση της κυτταρίτιδας από το 2005. Χάρη στις μονοπολικές ραδιοσυχνότητες, επιτρέπει την ελεγχόμενη διείσδυση της θερμικής ενέργειας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος όπου αντιμετωπίζει τα αίτια της κυτταρίτιδας με τρεις βασικούς μηχανισμούς: 1) αναδομεί τις υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου και διεγείρει την κολλαγονογένεση προσφέροντας καλύτερη στήριξη της επιδερμίδας, 2) αυξάνει την αιματική κυκλοφορία στην περιοχή της θεραπείας και ευνοεί την αποστράγγιση των τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος, και 3) διασπά τα λιπαρά οξέα και ευνοεί την αποβολή των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την αποσυμπίεση των ιστών της περιοχής.

Μύθος

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF αδυνατίζει.

Αλήθεια

Η μείωση λίπους που επιτυγχάνεται με τη θεραπεία των ραδιοσυχνοτήτων δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σημαντικό δίπτυχο της υγιεινής διατροφής και άσκησης και δεν θα διαφοροποιήσει σημαντικά το σωματικό βάρος σας. Η θεραπεία RF δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, παρά έναν τρόπο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους που οφείλεται σε κληρονομικούς, ορμονικούς ή άλλους παράγοντες, με στόχο να αποκαταστήσει τις αναλογίες στο σχήμα του σώματος. Γι’ αυτό, η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα με φυσιολογικό βάρος που παρουσιάζουν εναποθέσεις τοπικού λίπους.

Συχνές Ερωτήσεις
Όχι. Η εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων RF στο σώμα είναι μία ανώδυνη διαδικασία. Αισθάνεστε μονάχα μία ζεστασιά, καθώς η κεφαλή γλιστράει πάνω στο δέρμα. Η αίσθηση θυμίζει το hot-stone massage (μασάζ με ζεστές πέτρες) και προκαλεί ένα διάχυτο αίσθημα ζεστασιάς και χαλάρωσης. Η αίσθηση της εσωτερικής θερμότητας είναι η απόδειξη ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν αρχίσει να συσπώνται και η διαδικασία της κολλαγονογένεσης έχει διεγερθεί.
Όχι. Όταν η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF πραγματοποιείται από έμπειρο γιατρό με τη χρήση πιστοποιημένης συσκευής ραδιοσυχνοτήτων RF, όπως είναι η συσκευή Accent, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος για το δέρμα, όπως για παράδειγμα η πρόκληση εγκαύματος. Χάρη στην εστιασμένη δράση των ραδιοσυχνοτήτων, τον ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης της συσκευής και τη σταθερή θερμομέτρηση του δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής, το δέρμα μόνο επωφελείται από τη θεραπεία. Η πιθανή ερυθρότητα ή ξηροδερμία που μπορεί να παρατηρηθεί στο τέλος της θεραπείας, είναι φυσιολογικό και παροδικό φαινόμενο που δεν χρήζει ανησυχίας και μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία ενυδατική κρέμα.
Η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων είναι ένα είδος ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που χρησιμοποιείται με ασφάλεια εδώ και πολλές δεκαετίες στην ιατρική. Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων για τον έλεγχο της αιμορραγίας των αιμοφόρων αγγείων. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας και της κρυογενετικής έχει καταστήσει δυνατή τη στοχευμένη εκπομπή ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων στα βαθύτερα στρώματα της δερμίδας και της υποδερμίδας, διατηρώντας πλήρως προστατευμένη την επιδερμίδα. Η συσκευή Accent έχει λάβει τόσο την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση CE, όσο και την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο γιατρό με πιστοποιημένη συσκευή, δεν τίθεται κανένας κίνδυνος παρενέργειας, καθώς πρόκειται για μία θεραπεία που ποντάρει στη φυσική διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου από τα δερματικά κύτταρα.
Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF αντενδείκνυται τόσο σε περίοδο εγκυμοσύνης, όσο και σε περίοδο γαλουχίας, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα έρευνες που να έχουν μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις των ραδιοσυχνοτήτων στα μωρά.
Η θεραπεία αντενδείκνυται τόσο σε περίοδο εγκυμοσύνης, όσο και σε περίοδο γαλουχίας, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα έρευνες που να έχουν μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις των ραδιοσυχνοτήτων στα μωρά.
Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF αντιμετωπίζει τη χαλάρωση των ιστών και τη συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Μπορεί να προσφέρει βελτίωση σε κάθε τύπο δέρματος, με τα μεγαλύτερα οφέλη όμως να παρατηρούνται σε άτομα ηλικίας 30-55 ετών που παρουσιάζουν ήπιου έως μέτριου βαθμού επιδερμική χαλάρωση. Στις ηλικίες αυτές, ο δείκτης ικανοποίησης ξεπερνά το 92%! Επιπλέον, κατάλληλοι υποψήφιοι είναι όσοι επιθυμούν να επέμβουν στις λιποαποθήκες του σώματός τους με μη επεμβατικό τρόπο για να επιτύχουν ένα ανώδυνο body contouring.
Για τη συντήρηση του αποτελέσματος, αρκούν μερικές επαναληπτικές συνεδρίες κάθε χρόνο. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό και τη συχνότητα των συνεδριών συντήρησης με βάση την κατάσταση και τις ανάγκες του δέρματός σας. Ενδεχομένως για να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια του αποτελέσματος να προταθεί ο συνδυασμός της θεραπείας ραδιοσυχνοτήτων με κάποια άλλη κοσμητική θεραπεία σώματος, όπως μία μεσοθεραπεία ενυδάτωσης και αναζωογόνησης του δέρματος (Jalupro ή NCTF), αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας (Alidya) ή καταπολέμησης του τοπικού πάχους (Aqualyx). Σε γενικές γραμμές πάντως, αρκεί 1 συνεδρία ραδιοσυχνοτήτων ανά 6μηνο ή 12μηνο.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική