Όψεις Πορσελάνης: Η Αισθητική και Λειτουργική Λύση για τα Δόντια σας | The Antiagers
Όψεις Πορσελάνης

Όψεις Πορσελάνης

Μεταμορφώστε την εμφάνιση του χαμόγελου σας

Αποκτήστε το λαμπερό χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν με όψεις πορσελάνης για τη βελτίωση της εμφάνισης λεκιασμένων, παραμορφωμένων ή κατεστραμμένων δοντιών.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
photo
Χρόνος Θεραπείας
3-4 ραντεβού
Επίπεδο Πόνου
Ανώδυνη
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Στο 3ο ή 4ο ραντεβού
Αναισθησία
Χωρίς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης (ονομάζονται επίσης κεραμικές όψεις)  είναι λεπτά καλύμματα που τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού για να διορθώσουν τα αισθητικά και δομικά ελαττώματα. Είναι κατασκευασμένες από ένα ανθεκτικό και λεπτό στρώμα πορσελάνης για ένα δυνατό, όμορφο και φυσικό χαμόγελο.

Οι όψεις είναι μια καλή επιλογή εάν τα δόντια σας είναι μόνιμα αποχρωματισμένα, δεν ανταποκρίνονται στις θεραπείες λεύκανσης, είναι ραγισμένα ή κακοσχηματισμένα. Οι όψεις μπορούν επίσης να ελαχιστοποιήσουν τα κενά μεταξύ των δοντιών σας ή να προσαρμόσουν μικρά προβλήματα που σχετίζονται με το δάγκωμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τα δόντια είναι σοβαρά κατεστραμμένα ή φθαρμένα, μπορεί να απαιτούνται άλλες θεραπευτικές επιλογές όπως κεραμικές (θήκες) ή οδοντικές γέφυρες.

Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι των The Antiagers προσφέρουν όψεις πορσελάνης σε ασθενείς που θέλουν να κλείσουν τα κενά στα δόντια τους, να θεραπεύσουν τυχόν αποχρωματισμένα δόντια ή να αποκαταστήσουν το φυσικό τους χαμόγελο.

Πώς λειτουργούν οι όψεις;

Οι όψεις είναι ειδικά κατασκευασμένα κελύφη από πορσελάνη φτιαγμένα για να τοποθετηθούν στην επιφάνεια των δοντιών σας. Ακόμη και αν απαιτείται ελάχιστη μείωση της επιφάνειας των δοντιών, συνήθως προηγείται ένα πολύ επιφανειακό τρόχισμα (όσο είναι το πάχος ενός φακού επαφής) για να διασφαλιστεί η σωστή πρόσφυση των όψεων. Κάθε σετ όψεων είναι προσαρμοσμένο για να ταιριάζει με ακρίβεια στα δόντια σας, απαιτώντας ένα ραντεβού τόσο για την κατασκευή όσο και για την εφαρμογή.


Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι όψεις δεν απαιτούν πάντα εκτεταμένη μείωση της επιφάνειας των δοντιών. Ενώ ορισμένες περιπτώσεις, όπως η σοβαρή κακή ευθυγράμμιση των δοντιών ή η επιθυμία για μείωση του μεγέθους των δοντιών, μπορεί να απαιτούν σημαντικό τρόχισμα, πολλοί ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να αφαιρεθεί μια ελάχιστη ποσότητα σμάλτου, συνήθως περίπου 0,3-0,7 χιλιοστά.

Η διαδικασία

Η διαδικασία τοποθέτησης όψεων πορσελάνης τυπικά εκτείνεται σε τρία ραντεβού σε περίπου 2-3 εβδομάδες. Η αρχική συνεδρία περιλαμβάνει την εξέταση των δοντιών σας από τον οδοντίατρο της ομάδας των The Antiagers, λήψη αρχικών ενδοστοματικών και εξωστοματικών φωτογραφιών και συζήτηση των στόχων σας, ενώ στο δεύτερο ραντεβού γίνεται μια τρισδιάστατη απεικόνιση μέσα στο στόμα σας για να δείτε LIVE  ακριβώς πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πλήρως προβλέψιμο και ο κάθε ασθενής είναι ενήμερος από πριν για το πως θα είναι το χαμόγελό του μόλις κολληθούν οι όψεις πορσελάνης. 
Τέλος, οι όψεις εφαρμόζονται και συγκολλούνται μόνιμα κατά το τρίτο ραντεβού.
Step by Step

Βήμα 1ο

Διάγνωση και Σχεδιασμός Θεραπείας

Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο οδοντίατρος των The Antiagers αξιολογεί τη κατάσταση του οδοντικού φραγμού σας και συζητά τους στόχους θεραπείας μαζί σας, διασφαλίζοντας σαφή επικοινωνία σχετικά με τους περιορισμούς και τις προσδοκίες της διαδικασίας. Ακτινογραφίες μπορούν επίσης να ληφθούν για να βοηθήσουν στη διάγνωση και τον προγραμματισμό.

Βήμα 2ο

Προετοιμασία και παρασκευή 

Στο στάδιο της προετοιμασίας, δημιουργείται ένα μοντέλο ή αποτύπωμα των δοντιών σας και, εάν είναι απαραίτητο, τα δόντια σας προσαρμόζονται ή τροχίζονται για να εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή. Παρέχονται προσωρινές όψεις ενώ κατασκευάζονται οι μόνιμες.

Βήμα 3ο

Εφαρμογή και Συγκόλληση

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ραντεβού, οι όψεις σας επικολλώνται στα δόντια σας, με προσαρμογές που γίνονται όπως απαιτείται για την επιθυμητή εμφάνιση. Το υλικό οδοντικής συγκόλλησης χρησιμοποιείται για τη στερέωση των όψεων στη θέση τους και αφαιρείται τυχόν περίσσεια ποσότητα υλικού. Παρέχονται οδηγίες μετέπειτα φροντίδας και μπορεί να προγραμματιστεί ένα επόμενο ραντεβού για να ελεγχθούν τυχόν προβλήματα.
Όψεις πορσελάνης vs Όψεις ρητίνης 

Πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε οδοντιατρική επέμβαση, ειδικά μια τόσο μόνιμη όσο οι όψεις, είναι σημαντικό να σταθμίσετε τις επιλογές για να διασφαλίσετε ότι ταυτίζονται με τις ανάγκες σας. Οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις σύνθετης ρητίνης παρουσιάζουν ευδιάκριτες διαφορές που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ταχύτητα Εφαρμογής

Οι όψεις ρητίνης διαθέτουν ταχύτερη διαδικασία εφαρμογής.

Ανθεκτικότητα

Οι όψεις πορσελάνης προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις σύνθετες όψεις. 
Πορσελάνης: 9-15 χρόνια
Ρητίνης: 6-7 χρόνια

Αντοχή και Επισκευή

Αντοχή: Οι όψεις πορσελάνης είναι ισχυρότερες από τις αντίστοιχες ρητίνης.

Δυνατότητα επισκευής: Οι κατεστραμμένες όψεις πορσελάνης απαιτούν αντικατάσταση, ενώ οι όψεις ρητίνης  μπορούν να επισκευαστούν.

Φυσική εμφάνιση & Ανθεκτικότητα

Φυσική εμφάνιση: Οι όψεις πορσελάνης τείνουν να μιμούνται καλύτερα τα φυσικά δόντια όσον αφορά την αντανάκλαση του φωτός.

Ανθεκτικότητα στους λεκέδες: Οι όψεις πορσελάνης αντιστέκονται στους λεκέδες, ενώ οι σύνθετες όψεις αποχρωματίζονται με τον καιρό επειδή η ρητίνη είναι πορώδες υλικό. Για αυτό χρειάζονται ραντεβού για λείανση ανά 6-9 μήνες.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες όψεις

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται γενικά ανώτερες λόγω της αντοχής και της φυσικής τους εμφάνισης. 

Οι όψεις πορσελάνης είναι ιδανικές για άτομα που αναζητούν μακροπρόθεσμη λύση σε οδοντικές ατέλειες όπως ανομοιομορφία, αποχρωματισμό ή διάβρωση.

Από την άλλη πλευρά, οι σύνθετες όψεις μπορεί να ταιριάζουν σε όσους αναζητούν μια πιο προσιτή και οικονομικότερη λύση.

Συχνές Ερωτήσεις
Ασθενείς με υγιή ούλα, καλή στοματική υγιεινή και καλή δομή των οστών είναι ιδανικοί υποψήφιοι. Για αλλαγή χρώματος, σχήματος ή μεγέθους δοντιών οι όψεις ενδέχεται να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.


Εάν έχετε στραβά δόντια και θέλετε να το διορθώσετε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε πρώτα άλλες επιλογές όπως ορθοδοντική θεραπεία .
Κατά μέσο όρο, οι όψεις πορσελάνης μπορεί να διαρκέσουν έως και 15 χρόνια, ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης συνήθως διαρκούν έως και 7. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να καταφέρετε να παρατείνετε αυτό το προσδόκιμο ζωής.
Η σύνθεση των όψεων τις καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικές στην εμφάνιση ρωγμών, αν και η συμπεριφορά του ασθενούς μετά την τοποθέτηση είναι σύμφωνη με τις γενικές οδηγίες όπως την αποφυγή πολύ σκληρών τροφίμων ή τη χρήση δοντιών ως εργαλείων.

Εάν ο οδοντίατρός σας έχει τοποθετήσει σωστά τις οδοντικές όψεις, η αίσθησή τους θα πρέπει να είναι σαν αυτή των φυσικών δοντιών σας.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική