Fractional Laser: Ανάπλαση Προσώπου | Τιμές | Βίντεο Πριν & Μετά - ANTIAGERS
Fractional Laser

Fractional Laser

Fractional Laser
Νεό δέρμα στην επιφάνεια με laser skin resurfacing

To 89% των ανθρώπων επιθυμεί να δείχνει νεότερο. Με το Fractional Laser, το 100% μπορεί να το καταφέρει! Το Fractional Laser αποτελεί ένα σπουδαίο πολυεργαλείο που μπορεί να επαναφέρει τη νεανική λάμψη του προσώπου και να σβήσει τα σημάδια του χρόνου και της φωτογήρανσης. Λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει το δέρμα, συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους, βελτιώνει την όψη των ουλών, καταπολεμάει τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες. Με λίγα λόγια, σας προσφέρει ένα νέο δέρμα. Γι’ αυτό και η θεραπεία είναι γνωστή και ως Laser Skin Resurfacing!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
25 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 20 ημέρες
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Σε 2 βδομάδες
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
Διάρκεια αποθεραπείας
Υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 1-2 ημέρες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες Fractional Laser Πριν & Μετά
Ετοιμαστείτε για 50-90%
βελτίωση της όψης των ρυτίδων!

Τι είναι το fractional laser

Το Fractional Laser είναι ένα εξελιγμένο είδος Laser, το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια τη νεανικότητα του προσώπου. Με την τεχνική του Laser Skin Resurfacing, απομακρύνει την εξωτερική και πιο ταλαιπωρημένη στιβάδα της επιδερμίδας, οδηγώντας αυτομάτως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος να αναπτύξουν μία νέα επιδερμίδα με αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα; Σημαντική βελτίωση στο χρώμα, την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, και ταυτόχρονα απαλλαγή από ουλές ακμής και σημάδια φωτογήρανσης.

Η δυνατότητα ρύθμισης του Laser στην κατάλληλη ένταση ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε δέρματος, το καθιστά ξεκάθαρα πιο στοχευμένη και αποτελεσματική antiaging θεραπεία σε σχέση με τη θεραπεία της δερμοαπόξεσης ή του χημικού πήλινγκ.

Πως εφαρμόζεται το laser skin resurfacing

To Fractional Laser παράγει υψηλής ισχύος ενέργεια, η οποία διεισδύει στο δέρμα και απορροφάται αμέσως από τα μόρια νερού που είναι το βασικό συστατικό των ιστών. Αυτό προκαλεί ελεγχόμενη εξάχνωση των κυττάρων της επιδερμίδας και ταυτόχρονα θερμικό τραυματισμό των κυττάρων της δερμίδας (χόριο). Με τον τρόπο αυτόν, διεγείρεται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του δέρματος και η εντατική παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Fractional Laser ή αλλιώς κλασματικού λέιζερ είναι ότι αφήνει πίσω του υγιή ιστό και έτσι η επούλωση είναι ταχύτερη. Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Το Fractional Laser έχει την ιδιότητα να διασπά τη δέσμη της ενέργειάς του σε μικρότερες δέσμες (π.χ. 7Χ7 ή 9Χ9). Η διάμετρος της κάθε δέσμης είναι μικρότερη από μία τρίχα. Έτσι, σε κάθε συνεδρία τραυματίζονται μόνο μερικά σημεία του δέρματος, ενώ τα γειτονικά σημεία παραμένουν άθικτα και υγιή. Αμέσως μετά τη θεραπεία, τα υγιή κύτταρα μετακινούνται προς τα τραυματισμένα σημεία και διεγείρουν την ταχεία επούλωσή τους.
Step by step
Fractional laser

Βήμα 1ο

Ο γιατρός μελετάει τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας και σας ενημερώνει αναλυτικά για τις δυνατότητες της Laser θεραπείας. Πριν την έναρξη της θεραπείας, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για να είναι απολύτως ανεκτή η ενέργεια του Laser και σας δίνονται προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια. Στη συνέχεια, το δέρμα καθαρίζεται καλά για να απομακρυνθούν υπολείμματα λιπαρότητας, βακτηρίων και μακιγιάζ.

Βήμα 2ο

Η δράση του Laser ρυθμίζεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον σκοπό της θεραπείας. Εφόσον γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ξεκινάει η σάρωση του δέρματος. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα ελάχιστο αίσθημα καύσου τη στιγμή της εφαρμογής, αλλά είναι απολύτως ανεκτό.

Βήμα 3ο

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση του δέρματος, σας αφαιρούνται τα προστατευτικά γυαλιά και εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή της θεραπείας ενυδατική και αναπλαστική κρέμα (baume). Είναι η στιγμή που μπορείτε να προγραμματίσετε την επόμενη συνεδρία (μετά από περίπου 15 ημέρες) και να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Εάν πριν τη θεραπεία είχατε ξεκινήσει εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης, πρέπει να την διακόψετε 3 ημέρες πριν την πραγματοποίηση της θεραπείας.
  • Εάν καπνίζετε, συστήνεται να διακόψετε το κάπνισμα για δύο εβδομάδες πριν τη θεραπεία, ώστε να συμβάλλετε στην ταχύτερη επούλωση του δέρματος αμέσως μετά.

Μετά τη θεραπεία

  • Για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό και το οίδημα των πρώτων ημερών, μπορείτε να εφαρμόσετε κρύες κομπρέσες στην περιοχή της θεραπείας.
  • Τις πρώτες 3 ημέρες, συστήνεται να εφαρμόζετε καθημερινά μία αναπλαστική κρέμα.
  • Μετά το πέρας των 3 ημερών από την θεραπεία, χρειάζεται εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης για 15 ημέρες για την καταστολή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων.
  • Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας από 30 και άνω.
  • Για το μακιγιάζ σας, συστήνονται oil-free προϊόντα μετά το Laser Skin Resurfacing.
Τα πλεονεκτήματα του Fractional Laser
Ανώδυνη μέθοδος

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Σύντομη διαδικασία

Μικρός χρόνος αποθεραπείας

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

Πιο σφριγηλό δέρμα
αμέσως μετά τη θεραπεία
Τι προσφέρει
το fractional laser;

Χαρίζει νεανική λάμψη

Μετά από περίπου μία-δύο βδομάδες, ετοιμαστείτε να λάμψετε! Το Fractional Laser απομακρύνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος που είναι ταλαιπωρημένη και αποτελείται από πολλά νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα να έρχεται στην επιφάνεια φρέσκο, λαμπερό δέρμα.

Μειώνει τις ρυτίδες

Έχει υπολογιστεί ότι το Fractional Laser μειώνει κατά 50-90% την εμφάνιση των ρυτίδων. Ανάλογα με την ένταση της θεραπείας, έχει την ικανότητα να δρα τόσο στις λεπτές γραμμές έκφρασης, όσο και στις βαθύτερες πτυχώσεις, καθώς επίσης να βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος.

Συστέλλει τους διεσταλμένους πόρους

Καθώς το Laser αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας και αφήνει να αναδυθεί νέο φρέσκο δέρμα, βελτιώνει σημαντικά την όψη των διεσταλμένων πόρων που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην επιφάνεια του δέρματος.

Συσφίγγει το χαλαρό δέρμα

Χάρη στην εντατική διέγερση κολλαγόνου, το Fractional Laser αποκαθιστά τη σφριγηλότητα του δέρματος και επιτυγχάνει σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών, χαρίζοντας έτσι πιο νεανικό περίγραμμα προσώπου.

Βελτιώνει τις ουλές ακμής

Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, το Fractional Laser μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την όψη τους σε λίγες μόνο συνεδρίες (σε 1 έως 3) με μηδαμινές παρενέργειες.

Αντιμετωπίζει τα σημάδια φωτογήρανσης

Χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης του βάθους δράσης της δέσμης του, το Fractional Laser αποτελεί ιδανική θεραπεία για καφέ κηλίδες και άλλα σημάδια φωτογήρανσης.
Πιο σύντομη αποθεραπεία
από το Fractional Laser CO2
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Όλα τα Fractional Laser είναι ίδια.

Αλήθεια

Οι δύο βασικοί τύποι Fractional Laser που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία Laser Skin Resurfacing είναι το CO2 και το Erbium, που ανήκουν στην κατηγορία των ablative Lasers. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την ιδιότητα να εξαχνώνουν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, προκαλώντας το ξεφλούδισμά της και εν συνεχεία την ανάδυση νέου δέρματος. Παρ’ όλα αυτά, το Erbium LASER (ή αλλιώς Er:YAG) προτιμάται σε σχέση με το CO2, καθώς επιτρέπει καλύτερη απορρόφηση της ενέργειάς του από τα μόρια νερού των ιστών. Αυτό συνεπάγεται μηδαμινή θερμική βλάβη στους γειτονικούς ιστούς, ταχύτερη επιθηλιοποίηση (μέρος της διαδικασίας επούλωσης) και ταχύτερη αποθεραπεία. Με λίγα λόγια, είναι λιγότερο επιθετικό για τους ιστούς, γι’ αυτό και η αποθεραπεία μετά από μία θεραπεία με Fractional Laser Erbium διαρκεί περίπου τον μισό χρόνο από όσο μία Laser θεραπεία με CO2. Επιπλέον, με το Erbium Fractional Laser δεν υπάρχει ο κίνδυνος μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης που υπάρχει με το CO2 Fractional Laser.

Μύθος

Το Fractional Laser είναι μόνο για θεραπείες προσώπου.

Αλήθεια

Το Fractional Laser μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια ασφάλεια και στο σώμα. Συνηθέστερα εφαρμόζεται στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, αλλά και σε άλλα σημεία όπου το δέρμα εμφανίζει σημάδια φωτογήρανσης (κηλίδες και πανάδες), όπως είναι τα χέρια και η ωμοπλάτη. Δρα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας ένα ήπιο πήλινγκ (γνωστό και ως Laser Peeling) που βελτιώνει την όψη, την υφή και το χρώμα του δέρματος. Δεν μπορεί ωστόσο να δράσει σε μεγαλύτερο βάθος ώστε να καταπολεμήσει κοινά αισθητικά προβλήματα του σώματος, όπως την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση και το τοπικό πάχος.

Μύθος

Το Fractional Laser είναι μόνο για ανοιχτόχρωμα δέρματα.

Αλήθεια

Το Fractional Laser Erbium είναι κατάλληλο ακόμα και για τα πιο σκουρόχρωμα δέρματα, καθώς εκπέμπει σε πιο ήπιο μήκος κύματος σε σχέση με άλλα Fractional Lasers, όπως για παράδειγμα το CO2. Επιτρέπει στον γιατρό να αφαιρεί στιβάδα-στιβάδα το ταλαιπωρημένο και θαμπό δέρμα. Επιπλέον, προκαλεί λιγότερη ερυθρότητα και οίδημα μετά τη θεραπεία και επιτρέπει ταχύτερη επούλωση.

Συχνές Ερωτήσεις
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Fractional Laser. Στο ιατρείο, η εφαρμογή της θεραπείας πραγματοποιείται με το Laser Harmony, που είναι Fractional Laser κατηγορίας Erbium. Το μήκος κύματος του συγκεκριμένου Laser είναι τα 2.940 νανόμετρα και αυτό σημαίνει ότι η ενέργειά του απορροφάται πιο αποτελεσματικά από το δέρμα σε σχέση με ένα Fractional Laser τύπου CO2.
Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα δείχνει ήδη πιο σφιχτό και σφριγηλό λόγω της θερμότητας του Laser που προκαλεί άμεση σύσπαση στις υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου. Χρειάζεται όμως να περιμένετε να περάσει περίπου μία βδομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεφλουδίσματος, ώστε να απομακρυνθεί η εξωτερική θαμπή επιδερμίδα που φέρει πολλά νεκρά και γερασμένα κύτταρα, για να αρχίσει να αναδύεται το νέο ολόφρεσκο δέρμα. Χάρη στη διέγερση της παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου, το αποτέλεσμα αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο μέσα στις επόμενες βδομάδες και να ενισχυθεί φυσικά ακόμα περισσότερο με τις επόμενες συνεδρίες. Το αποτέλεσμα του Laser Skin Resurfacing μεγιστοποιείται στους 6 μήνες και μπορεί να διαρκέσει έως και 5 χρόνια.
Ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας, αλλά και τον σκοπό της θεραπείας, ο γιατρός ορίζει τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών. Αν στόχος είναι η καταπολέμηση των ρυτίδων και η σύσφιξη του δέρματος, τότε μπορεί να χρειαστούν 4-6 συνεδρίες. Αν αντιθέτως επιθυμείτε να καταπολεμήσετε τα σημάδια της ακμής ή πανάδες και κηλίδες λόγω έκθεσης στον ήλιο, τότε είναι πιθανό να χρειαστούν μόνο 1-3 συνεδρίες.
Όχι. Πριν την έναρξη της εφαρμογής, εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας ώστε η εφαρμογή του Laser να είναι απολύτως ανεκτή. Καθώς η ενέργεια του Fractional Laser Erbium απορροφάται πολύ καλά από τα μόρια νερού των ιστών, εξαχνώνεται άμεσα η εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Το πάχος του δέρματος μειώνεται μόνο κατά μερικά εκατομμυριοστά του μέτρου (microns) με κάθε πέρασμα του Laser.
Παρατηρείται ερυθρότητα και ξεφλούδισμα στην περιοχή της θεραπείας για λίγες ημέρες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ενέργεια του Laser στοχεύει συγκεκριμένα μικροσκοπικά σημεία του δέρματος, αφήνοντας άθικτους τους γύρω ιστούς. Τα σημεία που τραυματίζονται, έχουν διάμετρο όσο μία τρίχα μαλλιών. Οι γύρω ιστοί που παραμένουν υγιείς, σπεύδουν κατευθείαν σε αυτά τα μικροσκοπικά τραυματισμένα σημεία και διεγείρουν την άμεση επούλωσή τους. Η διαδικασία επούλωσης διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, όμως η ερυθρότητα του προσώπου δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 ημέρες και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί κάποια έντονη ενόχληση. Περίπου 5-7 ημέρες μετά τη θεραπεία, παρατηρείται ξεφλούδισμα του δέρματος, σαν να είχατε κάνει ένα χημικό πήλινγκ. Γι’ αυτό άλλωστε το Laser Skin Resurfacing αναφέρεται συχνά και ως Laser Peeling. Είναι η στιγμή που η ταλαιπωρημένη επιδερμίδα απομακρύνεται για να αφήσει τη θέση της σε φρέσκο, λαμπερό δέρμα.
Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο γιατρό με εξελιγμένο Fractional Laser τύπου Erbium, τότε η πιθανότητα πρόκλησης ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως έγκαυμα ή άλλο τραυματισμό του δέρματος εξαιτίας της θερμότητας, είναι μηδαμινή. Επιπλέον, τα Fractional Laser Erbium είναι λιγότερο επιθετικά για το δέρμα και επιτρέπουν ταχύτερη επούλωση σε σχέση με τα Fractional Laser CO2.
Ναι. Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας έχει αποκτήσει μία ερυθρότητα. Μπορείτε να την καμουφλάρετε χρησιμοποιώντας ένα μέικ-απ με πράσινη βάση για να εξουδετερώσετε την κοκκινίλα της επιδερμίδας. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι το προϊόν είναι oil-free.
Δεν είστε κατάλληλος υποψήφιος για θεραπεία ανανέωσης με Fractional Laser αν έχετε δέρμα με ενεργή ακμή, καθώς η ενέργεια του Laser μπορεί να την επιδεινώσει. Επιπλέον, το Fractional Laser δεν αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία για δέρματα που παρουσιάζουν πολύ βαθιές ρυτίδες ή πολύ έντονη χαλάρωση, καθώς υπάρχουν θεραπείες, όπως τα νήματα και οι ραδιοσυχνότητες RF, που μπορούν να προσφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική