IPL: Τι είναι, πώς δρα, τα οφέλη της φωτοανάπλασης - THE ANTIAGERS
IPL

IPL

IPL
Φωτοανάπλαση για δέρμα χωρις κηλίδες και πανάδες

Με το IPL (γνωστό και ως Photofacial) μπορείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας από αντιαισθητικές κηλίδες, δυσχρωμίες και σημάδια που το στιγματίζουν, και να αποδεσμευτείτε από την ανάγκη κονσίλερ και άλλων καλυπτικών προϊόντων μακιγιάζ για να τις καμουφλάρετε. Ταυτόχρονα, το πρόσωπό σας θα επωφεληθεί από τη διέγερση παραγωγής κολλαγόνου, που θα βελτιώσει σημαντικά τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σας. Το Photofacial έχει μόνο οφέλη για το δέρμα σας!

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
25 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 3-5 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά 20-30 ημέρες
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Σε 1-2 βδομάδες
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
Διάρκεια αποθεραπείας
Υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 1-2 ημέρες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Το διάχυτο φως του IPL
αντιμετωπίζει πολλές ατέλειες ταυτόχρονα

Τι είναι το IPL

Το IPL προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Intense Pulsed Light και είναι το Έντονο Παλμικό Φως, που μπορεί να προσφέρει σημαντική φωτοανάπλαση του δέρματος. Μοιάζει με LASER, όμως δεν είναι. Το LASER εκπέμπει μία εστιασμένη δέσμη ενός μήκους κύματος φωτός και στοχεύει ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος. Αντιθέτως, το IPL εκπέμπει πιο διάχυτο φως από διαφορετικά μήκη κύματος, επομένως δρα σε μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, μία IPL φωτοθεραπεία είναι πιο ήπια σε σχέση με μία LASER θεραπεία, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα ταυτόχρονα και συνεπάγεται μικρότερο χρόνο αποθεραπείας.

Πώς εφαρμόζεται το IPL

Η τεχνολογία του IPL του επιτρέπει να εκπέμπει σύντομους παλμούς από φωτεινή ενέργεια ευρέως φάσματος με στόχο να διαλύει τα φθαρμένα δερματικά κύτταρα και ταυτόχρονα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Η φωτεινή ενέργεια του IPL δρα σε μοριακό επίπεδο, επομένως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα. Αφενός, η φωτεινή ενέργεια απορροφάται από τη χρωστική ουσία της μελανίνης με αποτέλεσμα να διαλύει τα μελανόκυτταρα που ευθύνονται για τις σκουρόχρωμες κηλίδες και τις δυσχρωμίες του δέρματος. Αφετέρου, ένα μέρος της φωτεινής ενέργειας απορροφάται από την αιμοσφαιρίνη των αιμοφόρων αγγείων, που ευθύνονται για τυχόν ερυθρότητα του δέρματος, ροδόχρου νόσο, ευρυαγγείες και άλλες αγγειακές βλάβες.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συσκευών IPL. Στο ιατρείο, η εφαρμογή της θεραπείας πραγματοποιείται με το νέας γενιάς IPL Harmony της εταιρίας Alma, που ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και καλύπτει μεγαλύτερο εύρος μήκων κύματος φωτός. Το αποτέλεσμα; Διείσδυση περισσότερης φωτεινής ενέργειας στο δέρμα, καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των κηλίδων, των πανάδων και των δυσχρωμιών, και αντιμετώπιση διαφόρων ατελειών του δέρματος ταυτόχρονα.
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Σημεία εφαρμογής
Για ποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλη η θεραπεία IPL;
. Δυσχρωμίες και υπερμελαγχρώσεις
. Φακίδες, κηλίδες, πανάδες
. Λεπτές και βαθιές ρυτίδες
. Ευρυαγγείες και αγγειακές βλάβες
. Ακμή και ροδόχρους
. Διεσταλμένοι πόροι
Step by step
IPL

Βήμα 1ο

Καθαρίζεται καλά η περιοχή της θεραπείας από μακιγιάζ και ρύπους, και ακολουθεί η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για να μουδιάσει το δέρμα.

Βήμα 2ο

Πριν την έναρξη της θεραπείας, σας δίνονται προστατευτικά γυαλιά και εφαρμόζεται στην περιοχή ένα ειδικό gel που επιτρέπει στην κεφαλή του μηχανήματος να γλιστράει πάνω στο δέρμα και διατηρεί το δέρμα δροσερό κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Βήμα 3ο

Ρυθμίζονται οι παράμετροι δράσης της συσκευής IPL ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον σκοπό της θεραπείας, και ακολουθεί η σάρωση όλης της περιοχής. Η φωτεινή ενέργεια του IPL δρα στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, χωρίς όμως να σας προκαλεί καμία ενόχληση.

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, σας αφαιρούνται τα γυαλιά και εφαρμόζεται στην περιοχή μία αναπλαστική και ενυδατική κρέμα (baume). Μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε την επόμενη συνεδρία σας μετά από περίπου 30 ημέρες και να γυρίσετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

 • Για βέλτιστα αποτελέσματα, συστήνεται η εφαρμογή λοσιόν υδροκινόνης σε καθαρό πρόσωπο για 15 βράδια.
 • Τα τελευταία τρία βράδια πριν την ημέρα της θεραπείας, θα πρέπει να διακόπτεται η εφαρμογή της υδροκινόνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το σολάριουμ τον τελευταίο μήνα πριν τη θεραπεία.
 • Μην προγραμματίσετε θεραπεία αποτρίχωσης ή πίλινγκ στην περιοχή της θεραπείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μετά τη θεραπεία

 • Περιμένετε 2-3 ημέρες για να υποχωρήσει η ερυθρότητα του δέρματος και ξεκινήστε εκ νέου την εφαρμογή της λοσιόν υδροκινόνης για άλλες 15 ημέρες. Η υδροκινόνη καταστέλλει τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από υπερμελάγχρωση.
 • Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας με δείκτη SPF30+, ώστε να προστατέψετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB.
 • Καθαρίζετε καθημερινά το δέρμα σας με χλιαρό νερό, χωρίς να το τρίβετε.
 • Χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα περιποίησης.
 • Αποφύγετε το πολύ ζεστό μπάνιο για 48 ώρες.
 • Αποφύγετε την κολύμβηση σε πισίνα με χλώριο.
 • Αποφύγετε για μερικές ημέρες τις δραστηριότητες που προκαλούν έντονη εφίδρωση.
 • Απαγορεύεται η αποτρίχωση της περιοχής για 14 ημέρες μετά τη θεραπεία.
 • Αποφύγετε σαπούνια ή λοσιόν με αρώματα, καθώς και προϊόντα περιποίησης με ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη και γλυκολικό οξύ.
Τα πλεονεκτήματα του IPL
Ανώδυνη μέθοδος

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Σύντομη διαδικασία

Μηδαμινός χρόνος αποθεραπείας

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

Ορατή βελτίωση
από την 1η κιόλας συνεδρία
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Το IPL είναι κατάλληλη θεραπεία μόνο για τις κηλίδες.

Αλήθεια

To IPL είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κηλίδων, των πανάδων και των δυσχρωμιών. Μπορεί να προσφέρει όμως και σημαντική φωτοανάπλαση του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που ευθύνεται για τη σφριγηλή και υγιή όψη του προσώπου. Το IPL εφαρμόζεται και για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και άλλων αγγειακών βλαβών, τη μείωση της ερυθρότητας και της ροδόχρου, τη βελτίωση των ουλών και των σημαδιών της ακμής, αλλά και τη μείωση των διεσταλμένων πόρων.

Μύθος

Το IPL ενδείκνυται μόνο για τη θεραπεία του προσώπου.

Αλήθεια

Το IPL μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια και στο σώμα. Οι συνηθέστερες περιοχές εφαρμογής είναι ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια, δηλαδή τα πιο εκτεθειμένα και άρα φωτογερασμένα σημεία του σώματος, όπου εντοπίζονται οι περισσότερες κηλίδες και πανάδες.

Μύθος

Το IPL δεν είναι θεραπεία πρόληψης.

Αλήθεια

Κι όμως! Οι συχνές θεραπείες φωτοανάπλασης (Photofacials) δεν αντιμετωπίζουν μονάχα τα σημάδια γήρανσης, αλλά μπορούν και να τα προλάβουν, καθώς το IPL ενισχύει την παραγωγή νεανικών και υγιών δερματικών κυττάρων. Το επιβεβαίωσε και μία δεκαετής μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που έδειξε ότι οι συμμετέχοντας που ακολουθούσαν 2-3 photofacials κάθε χρόνο για διάστημα μίας δεκαετίας, είχαν στο τέλος πιο υγιές, σφριγηλό και ομοιόχρωμο δέρμα σε σχέση με την περίοδο έναρξης των θεραπειών δέκα χρόνια νωρίτερα!

Αποτέλεσμα που
διαρκεί πολλά χρόνια!
Συχνές Ερωτήσεις
Η φωτεινή ενέργεια του IPL μετατρέπεται σε θερμότητα καθώς φτάνει στον στόχο της, που μπορεί να είναι είτε η συσσωρευμένη μελανίνη που ευθύνεται για τις δυσχρωμίες, είτε η αιμοσφαιρίνη των αιμοφόρων αγγείων που ευθύνονται για την ερυθρότητα και τις ευρυαγγείες του προσώπου, είτε ακόμα και τα βακτήρια που ευθύνονται για την ακμή. Χάρη στην υψηλή θερμότητα, ο στόχος θρυμματίζεται και αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, φέρνοντας φρέσκο, υγιές και ομοιόχρωμο δέρμα στην επιφάνεια μέσα στο επόμενο διάστημα.
Όχι. Πριν την έναρξη της εφαρμογής, εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα στην περιοχή της θεραπείας ώστε η εφαρμογή του IPL να είναι απολύτως ανεκτή.
Η θεραπεία IPL είναι σχεδιασμένη ώστε να θεραπεύει μία στιβάδα δέρματος σε κάθε συνεδρία. Οι δυσχρωμίες όμως μπορεί να έχουν προκληθεί σε διαφορετικές στιβάδες του δέρματος. Με τις επαναληπτικές συνεδρίες, δίνεται η δυνατότητα να στοχεύεται διαφορετικό βάθος κάθε φορά με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, με κάθε νέα θεραπεία εξελίσσεται το αποτέλεσμα της προηγούμενης, καθώς έρχεται στην επιφάνεια ολοένα και πιο ομοιόχρωμο δέρμα.
Η θεραπεία με IPL είναι μία non-ablative μέθοδος, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί την εξάχνωση του δέρματος. Μετά τη θεραπεία λοιπόν δεν ακολουθεί το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας, όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη θεραπεία με Fractional Laser. Μπορεί να εκδηλωθεί μία ήπια ερυθρότητα ή να φαίνονται πιο σκούρα κάποια σημεία του δέρματος, όμως μετά από 1-2 ημέρες μπορείτε να τα καλύψετε εύκολα με προϊόντα μακιγιάζ. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.
Όταν η θεραπεία εφαρμόζεται από έμπειρο γιατρό, τότε δεν τίθεται κανένας κίνδυνος. Το IPL αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’90 και ήταν μία από τις πρώτες τεχνολογίες φωτοαναζωογόνησης του δέρματος. Έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.
Ναι. Η θεραπεία IPL αντενδείκνυται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Επίσης, δεν ενδείκνυται σε περίπτωση δερματοπάθειας ή εγκαύματος στην περιοχή της θεραπείας, ούτε σε περίπτωση φωτοευαισθησίας.
Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα σας μπορεί να δείχνει πιο σκούρο σε κάποιο σημεία. Είναι κάτι συνηθισμένο και δεν πρέπει να σας ανησυχήσει. Αυτό συμβαίνει στα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένη καφέ χρωστική ουσία στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος (κυρίως εκεί που υπάρχουν φακίδες και γεροντικές κηλίδες). Αυτά τα σκούρα σημεία θα χρειαστούν περίπου 7 έως 14 ημέρες για να ξεθωριάσουν. Τότε είναι που θα αρχίσετε να διαπιστώνετε ότι οι δυσχρωμίες που σας ενοχλούσαν στην περιοχή της θεραπείας έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν και να περνάνε πιο απαρατήρητες. Δεν θα εξαφανιστούν με μία συνεδρία, όμως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις σημειώνεται ορατή βελτίωση από την 1η θεραπεία! Το βέλτιστο αποτέλεσμα θα το δείτε περίπου 3-5 μήνες μετά από μία σειρά θεραπειών IPL με μεσοδιαστήματα ενός μηνός.
Αν η χρωστική ουσία βρίσκεται στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος, τότε συνήθως αρκούν περίπου 3 συνεδρίες, ενώ αν είναι στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις πανάδες, τότε ενδεχομένως να χρειαστούν έως και 5 συνεδρίες. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεσοδιαστήματα περίπου ενός μηνός, καθώς τα δερματικά κύτταρα ανανεώνονται κάθε 30 ημέρες. Είναι το απαραίτητο διάστημα που χρειάζεται για να έρθει στην επιφάνεια υγιές δέρμα με λιγότερες κηλίδες και δυσχρωμίες. Ταυτόχρονα, παράγεται άφθονο κολλαγόνο, το οποίο ενισχύει τη βελούδινη υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, κάτι που αποτελεί ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της θεραπείας IPL!

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική