Μειωτική στήθους: Τι είναι, πώς γίνεται, δείτε πριν-μετά - THE ANTIAGERS
Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Μειωτική στήθους

Η επέμβαση που αποτελεί την οριστική λύση για τη μεγαλομαστία και χαρίζει στήθος στητό, φυσικό και αρμονικό με το σώμα σας

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Breast contouring για ένα στητό, νεανικό, φυσικό αποτέλεσμα

Μέγεθος αρμονικό και αναλογικό σε σχέση με το σώμα σας

Επιλογή ανάμεσα σε σχήμα σταγόνας ή πιο στρογγυλό με αύξηση του άνω πόλου

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, σφριγηλό αποτέλεσμα

Αποκατάσταση της ασυμμετρίας των μαστών (ανισομαστία)

Μείωση των ραγάδων που συνδέονται με τη μεγαλομαστία

Χρόνος Θεραπείας
3 ώρες περίπου
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 3800€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο
Αναισθησία
Γενική αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας
Η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα της επέμβασης, ενώ τις πρώτες 3-4 ημέρες υπάρχουν μικροί περιορισμοί στις κινήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
μειωτικής στήθους
Όχι απλά μικρότερο στήθος
Επιτυγχάνουμε το απόλυτο breast contouring

Στήθος ελκυστικό και αρμονικό με το σώμα σας

Με τις σύγχρονες τεχνικές μειωτικής στήθους, δεν περιοριζόμαστε απλά στη μείωση του μεγέθους του στήθους σας, ώστε να απελευθερώσουμε τη σπονδυλική σας στήλη από το περίσσιο φορτίο και να διευκολύνουμε τις κινήσεις, τις δραστηριότητες και τις ενδυματικές επιλογές σας. Ο απώτερος στόχος της μειωτικής στήθους είναι ο σχηματισμός ενός ελκυστικού στήθους δίνοντας έμφαση στο σχήμα, τη θέση, την προβολή και την αναλογία του σε σχέση με τον σωματότυπό σας.

Η σύγχρονη μειωτική στήθους αποτελεί μία επέμβαση υψηλής χειρουργικής τεχνικής, που αποτελεί τη μοναδική οριστική λύση για την υπερτροφία των μαστών, απαλλάσσοντάς σας από λειτουργικές δυσκολίες και χαρίζοντάς σας ένα αποτέλεσμα που αναπτερώνει τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθησή σας.
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Αναλυτικός σχεδιασμός χειρουργικού πλάνου

Λεπτομερείς μετρήσεις για τον καθορισμό της κατάλληλης τεχνικής

Πριν προβούμε στην επέμβαση μειωτικής μαστών, λαμβάνουμε συγκεκριμένες μετρήσεις βάσει των οποίων σχεδιάζουμε βήμα-βήμα όλο το χειρουργικό πλάνο, προκειμένου να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα. Οι πιο καθοριστικές μετρήσεις σχετίζονται με το μέγεθος των μαστών, τον βαθμό χαλάρωσης ή πτώσης τους, το σχήμα και τη συμμετρία τους. Εξετάζουμε επίσης τη θέση, την προβολή και το μέγεθος της θηλής και της θηλαίας άλω, καθώς σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μεγαλομαστίας απαιτείται μετακίνηση της θηλής αλλά και μείωση της διαμέτρου της θηλαίας άλω που συχνά διαπλατύνεται ως αποτέλεσμα της υπερτροφίας των μαστών.

Για τον καθορισμό του τελικού μεγέθους των μαστών, γίνεται αξιολόγηση και του σωματότυπου προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και αναλογικό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Φυσικά, για την απόφαση του τελικού μεγέθους του στήθους, παίζει ρόλο και η προσωπική προτίμηση της ασθενούς, όμως ακολουθείται διεξοδική συζήτηση με τον γιατρό ώστε να ληφθούν υπόψιν όλοι οι καθοριστικοί παράγοντες.

Μειωτική στήθους

Πάντα σε συνδυασμό με ανόρθωση για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα

Με τη σύγχρονη μειωτική στήθους, αφαιρούμε μέρος του λίπους και του μαζικού αδένα που ευθύνονται για το υπερβολικό μέγεθος των μαστών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα στήθος που θα έχει αναλογικό σχήμα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και τη χαλάρωση, απομακρύνοντας την περίσσια του δέρματος και μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις ραγάδες που τις περισσότερες φορές έχουν δημιουργηθεί στο στήθος εξαιτίας της υπερβολικής διόγκωσής του.

Στο πλαίσιο της μειωτικής, πραγματοποιείται και ανόρθωση, καθώς οι πολύ μεγάλοι μαστοί είναι πάντα πτωτικοί. Για να προσφέρουμε ένα νεανικό, στητό αποτέλεσμα, μεταφέρουμε τη θηλή με τη θηλαία άλω σε πιο υψηλή θέση, κι αν κριθεί απαραίτητο μειώνουμε τη διάμετρο της θηλαίας άλω που συχνά διαπλατύνεται εξαιτίας της διόγκωσης των μαστών.

Για να επιτύχουμε τη μείωση και την ανόρθωση του στήθους, δεν βασιζόμαστε στη στήριξη του εξωτερικού δέρματος, αλλά στην ανακατανομή των εσωτερικών δομών του μαστού (μαζικού αδένα και λίπους), ώστε να ανορθωθούν σε πιο νεανικές θέσεις και να προσφέρουν ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Αντιμετώπιση ανισομαστίας (ασυμμετρίας μαστών)

Mε μειωτική του ενός μαστού ή και αυξητική του άλλου

Στις περιπτώσεις ασυμμετρίας των δύο μαστών, συνήθως ο ένας έχει φυσιολογικό μέγεθος, ενώ ο άλλος είναι υπερμεγέθης. Σε αυτά τα περιστατικά, προχωράμε σε μειωτική μόνο του ενός μαστού ώστε να αποκαταστήσουμε τη συμμετρία μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου ο ένας μαστός δεν έχει αναπτυχθεί καθόλου ή έχει πολύ μικρό μέγεθος. Τότε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα ωραίο, θηλυκό αποτέλεσμα, πραγματοποιούμε αυξητική του μη ανεπτυγμένου μαστού με ένθεμα σιλικόνης. Ο συνδυασμός μειωτικής και αυξητικής στήθους πραγματοποιούνται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και συμμετρικό.

Ποια προβλήματα λύνει η μειωτική στήθους:

Η υπερτροφία του στήθους μπορεί να είναι εκ γενετής ή να είναι αποτέλεσμα αύξησης του βάρους ή εγκυμοσύνης. Η μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία επιφέρει συχνά μυοσκελετικούς πόνους λόγω του έξτρα φορτίου που επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και τη στάση του σώματος, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί αιτία εκδήλωσης επαναλαμβανόμενης δερματίτιδας κάτω από το στήθος εξαιτίας της συχνής εφίδρωσης και της ανάπτυξης μικροβίων. Αρκετές γυναίκες επίσης υποστηρίζουν ότι το υπερτροφικό στήθος δυσχεραίνει την αναπνοή τους, ενώ για πολλές γυναίκες γίνεται αιτία να περιορίζουν τις αθλητικές ή κοινωνικές τους δραστηριότητες.

. Μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία
. Ασυμμετρία μαστών (ανισομαστία)
. Μυοσκελετικοί πόνοι & λανθασμένη στάση σώματος
. Δερματίτιδες κάτω από το στήθος λόγω εφίδρωσης
. Περιορισμός αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων
. Δυσχέρεια στην αναπνοή

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Είναι η μοναδική επέμβαση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της υπερτροφίας των μαστών. Η μειωτική μαστών δεν είναι μόνο μία αισθητική επέμβαση, αλλά έχει και θεραπευτικό χαρακτήρα, καθώς οι ασθενείς ταλαιπωρούνται συχνά από μυοσκελετικούς πόνους (στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση) λόγω του υπερβολικού όγκου και βάρους του στήθους, πόνους στους ώμους από την πίεση που ασκούν οι τιράντες του σουτιέν, ακόμα και κύφωση, αλλά και συχνές δερματίτιδες κάτω από το στήθος εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης και της συγκέντρωσης μικροβίων.
Ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και τη χαλάρωση του στήθους, επιλέγουμε διαφορετικές τεχνικές για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μειωτική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνο μέσω μίας κυκλικής τομής γύρω από τη θηλή, είτε μέσω μιας τομής που ονομάζεται «Lollipop», ακριβώς επειδή κάτω από την κυκλική τομή της θηλής εκτείνεται και μία κάθετη τομή μέχρι την υπομάστια πτυχή, θυμίζοντας έτσι το σχήμα του γλειφιτζουριού, είτε πραγματοποιώντας επιπλέον και μία οριζόντια τομή ακριβώς πάνω στην υπομάστια πτυχή. Οι τομές αυτές δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς, όμως με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο αχνές και παίρνουν το χρώμα του δέρματος.
Στη μειωτική στήθους, όλα τα ράμματα είναι ενδοδερμικά, δηλαδή δεν αφαιρούνται, αλλά απορροφώνται από τον οργανισμό.
Αν απασχολείστε σε εργασία γραφείου, τότε μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά μετά από 4-5 ημέρες. Για εργασίες που απαιτούν σωματική άσκηση, καθώς και για την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες, υπολογίστε ότι θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 20 ημέρες.
Όχι. Δεν συστήνεται σφιχτό δέσιμο του στήθους. Αρκεί να φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν (χωρίς μπανέλα) για 20-30 ημέρες.
Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, φροντίζουμε ώστε η θηλή και η θηλαία άλως να μεταφερθούν στη νέα τους θέση μαζί με τα αγγεία και τα νεύρα από τα οποία κρίνεται η αισθητικότητά τους. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί μία υπαισθησία ή υπερευαισθησία της θηλής το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο, πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο.
Πριν από μία-δύο δεκαετίες, όσες γυναίκες προχωρούσαν σε μειωτική στήθους, δεν είχαν τη δυνατότητα να θηλάσουν μετά το χειρουργείο, καθώς διακόπτονταν τα νεύρα και η αγγείωση των γαλακτοφόρων αδένων. Στη σύγχρονη μειωτική μαστού, χρησιμοποιούμε τεχνικές που διατηρούν αδιατάραχτες τις γαλακτοφόρες δομές. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι εξαιτίας της αφαίρεσης τμήματος του μαζικού αδένα και των γαλακτοφόρων πόρων, να υπάρχει μειωμένη παραγωγή γάλακτος, όμως ακόμα κι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ο οργανισμός καταφέρνει να το αντισταθμίσει σε αρκετές περιπτώσεις.
Όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά. Το στήθος συνεχίζει να ανταποκρίνεται φυσιολογικά στις ορμονικές διακυμάνσεις. Είναι αναμενόμενο να μεγαλώσει το διάστημα της κύησης και να ξεπρηστεί μετά και την πάροδο της περιόδου γαλουχίας.
Όχι. Η γυναικομαστία στους άνδρες έχει διαφορετικά αίτια και ο ανδρικός μαστός έχει διαφορετική κατανομή από τον γυναικείο. Στους άνδρες, διερευνούμε πρώτα με ένα υπερηχογράφημα αν η υπερτροφία του στήθους οφείλεται σε περίσσιο λίπος ή σε διόγκωση του μαζικού αδένα. Στην πρώτη περίπτωση, αντιμετωπίζουμε τη γυναικομαστία με κάποια σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης, ενώ αντιθέτως στη δεύτερη περίπτωση εφαρμόζουμε υποδόρια μαστεκτομή. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασθενείς απαλλάσσονται από τον περίσσιο όγκο στο στήθος, με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό!

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική