PRP Θεραπεία: Προσώπου | Λαιμού | Κόστος | Ενέσεις | Δες Πριν - Μετά
PRP

PRP

PRP
Ενισχυμένη αναζωογόνηση με "Vampire Lift"

Μία θεραπεία που πήρε τα διαπιστευτήριά της από διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ και μέσα σε λίγο διάστημα κατάφερε να κάνει τον γύρο του πλανήτη, κερδίζοντας χιλιάδες θερμούς οπαδούς. Το PRP είναι μία μη επεμβατική θεραπεία που έχει γνωστή και ως «Vampire Lift», καθώς εκμεταλλεύεται το αίμα του ίδιου του ασθενούς για να προκαλέσει έκρηξη κολλαγόνου μέσα στο δέρμα και να προσφέρει θεαματική ανανέωση στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
30 λεπτά
Διάρκεια Αποτελέσματος
Αν γίνονται θεραπείες συντήρησης 3 φορές τον χρόνο, το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα.
Επίπεδο Πόνου
Απόλυτα ανεκτό
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Μετά από 1-2 βδομάδες
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς ή Τοπική
Διάρκεια αποθεραπείας
Επιστροφή στις δραστηριότητές σας 2-3 ώρες μετά τη θεραπεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες PRP Πριν & Μετά
Η αγαπημένη θεραπεία
των celebrities του Χόλιγουντ

Τι είναι το PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία ανώδυνη θεραπεία που αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος, για να επιταχύνει τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της θεραπείας και να αποκαθιστά έτσι τις βλάβες που παρουσιάζονται στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου.

Το PRP είναι ουσιαστικά πλάσμα του αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια κατόπιν ειδικής επεξεργασίας. Τα αιμοπετάλια είναι σχεδιασμένα για να επουλώνουν τους τραυματισμένους ιστούς χάρη στην περιεκτικότητά τους σε αυξητικούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα; Απαλύνει τις ρυτίδες, χαρίζει πάχος στο δέρμα, βελτιώνει τον τόνο και την υφή του, μειώνει τους διεσταλμένους πόρους και τις ουλές.

Πως εφαρμόζεται το PRP

Το PRP εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροεγχύσεων, όπως και η απλή μεσοθεραπεία. Αποτελεί ουσιαστικά ένα είδος μεσοθεραπείας, καθώς παίρνει το όνομά της από την ενδιάμεση στιβάδα του δέρματος (χόριο), στην οποία εφαρμόζεται. Όμως, η σημαντική διαφορά και ταυτόχρονα το μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας PRP είναι ότι είναι αυτόλογη, δηλαδή προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και δεν περιλαμβάνει ξένες ουσίες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ, κ.α.

Το PRP προκύπτει μετά από αιμοληψία και ειδική επεξεργασία του αίματος μέσω της διαδικασίας της φυγοκέντρησης προκειμένου να διαχωριστούν τα συστατικά του. Από τον διαχωρισμό, συλλέγεται μόνο το πλάσμα, το οποίο μέσω αυτής της διαδικασίας έχει 2 έως 6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια περιέχουν μεταξύ άλλων αυξητικούς παράγοντες, που διακρίνονται για τις επουλωτικές, αναπλαστικές και αναγεννητικές ιδιότητές τους.

Με την έγχυση του PRP στην περιοχή της θεραπείας, επιτυγχάνεται ισχυρή antiaging δράση, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες προσφέρουν ενισχυμένη ενυδάτωση, αναδόμηση και ανάπλαση των ιστών. Το πρόσωπο δείχνει πιο γεμάτο, λείο και σφριγηλό, τα σημάδια ακμής και φωτογήρανσης σβήνουν, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό, φωτεινό και νεανικό.
Ενισχυμένη αναζωογόνηση
με 2 έως 6 φορές πιο εμπλουτισμένο πλάσμα
Σημεία εφαρμογής
Μεσοθεραπεία
Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλη την περιοχή του προσώπου και του λαιμού, για να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν:

. Επιφανειακές ή βαθύτερες ρυτίδες
. Επιδερμική χαλάρωση και απώλεια όγκου
. Θαμπό, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα
. Απωλεια σφριγηλότητας, μαύροι κύκλοι, διεσταλμένοι πόροι
. Ουλές ακμής ή ουλές από ατύχημα, έγκαυμα ή χειρουργική επέμβαση
. Χαλάρωση σε ντεκολτέ και χέρια (ράχης παλάμης), ή ραγάδες σε κοιλιά και περιφέρεια

Συνδυασμός PRP & Microneedling για ενισχυμένη δράση

Η antiaging δράση του PRP μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά αν η θεραπεία συνδυαστεί με microneedling. Η μέθοδος microneedling που εφαρμόζεται με την αυθεντική συσκευή Dermapen 4, χρησιμοποιεί ειδικές μικροβελόνες για να ανοίγει μικροσκοπικά κανάλια στο δέρμα που επιτρέπουν στους αυξητικούς παράγοντες να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, εκεί ακριβώς όπου συντελείται η κυτταρική ανάπτυξη.

Επιπλέον, η ίδια η διαδικασία του μικροβελονισμού αποτελεί ένα είδος «τραυματισμού» για το δέρμα, που διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσής του με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, το όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο για το δέρμα, αφού με τον συνδυασμό PRP και microneedling μπορεί να αποκατασταθεί συνολικά η νεανικότητα του προσώπου, να αντιμετωπιστούν επιφανειακές ή βαθιές ρυτίδες, να μειωθεί η διάμετρος των διεσταλμένων πόρων, να καταπολεμηθούν σημάδια φωτογήρανσης (όπως πανάδες και κηλίδες), αλλά και να βελτιωθούν ουλές από ακμή ή άλλη αιτία.
Step by step
PRP (Platelet Rich Plasma)

Βήμα 1ο

Η θεραπεία ξεκινάει με μία απλή αιμοληψία από το χέρι. Ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας, λαμβάνονται περίπου 10ml, όσα δηλαδή λαμβάνονται και σε μία απλή εξέταση αίματος.

Βήμα 2ο

Το αίμα τοποθετείται με μεγάλη προσοχή σε μία ειδική συσκευή που λέγεται φυγόκεντρος, προκειμένου να φυγοκεντρηθεί για να διαχωριστούν τα συστατικά του. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 8-10 λεπτά. Όσο περιμένετε, απλώνεται στην περιοχή της θεραπείας αναισθητική κρέμα ώστε το δέρμα στην περιοχή να μουδιάσει και η θεραπεία να είναι απολύτως ανεκτή.

Βήμα 3ο

Μόλις ολοκληρωθεί η φυγοκέντρηση του αίματος, μπορείτε να δείτε μέσα στα φιαλίδια τον διαχωρισμό των συστατικών του αίματος και το PRP. Το εμπλουτισμένο πλάσμα έχει ένα χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα και αυτό μόνο αξιοποιείται στη συνέχεια για τις εγχύσεις. Εάν επιθυμείτε να γίνει συνδυασμός του PRP με υαλουρονικό οξύ ή υλικά μεσοθεραπείας, τότε σε αυτό το στάδιο πραγματοποιείται η ανάμιξή τους μέσα στα φιαλίδια PRP.

Βήμα 4ο

Καθώς πραγματοποιούνται οι εγχύσεις του PRP στο δέρμα σας, δημιουργούνται μικροί πομφοί (σαν τσιμπήματα μέλισσας). Οι εγχύσεις μπορεί να γίνουν είτε με απλή σύριγγα, είτε με τη συσκευή microneedling Dermapen 4 για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος της θεραπείας, μία μικρή ποσότητα εμπλουτισμένου πλάσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επάλειψη στο πρόσωπο ως μάσκα.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Αποφύγετε τη λήψη βιταμινών C και E, λιπαρών οξέων Ωμέγα-3, ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων μη-στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για 10 ημέρες πριν τη θεραπεία. Είναι ουσίες που επηρεάζουν τις λειτουργίες των αιμοπεταλίων κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής διαδικασίας πηκτικότητας του αίματος, και επομένως ενισχύουν την πιθανότητα μωλωπισμού και αιμορραγίας κατά τη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία

  • Αποφύγετε κινήσεις και προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω την περιοχή της θεραπείας. Το ίδιο ισχύει και για θεραπείες ομορφιάς, όπως μικροδερμοαπόξεση ή πήλινγκ.
  • Ελαχιστοποιήστε την έκθεσή σας στον ήλιο για τις επόμενες 7 ημέρες και μην ξεχνάτε σε καμία περίπτωση το αντηλιακό σας.
  • Αποφύγετε επίσης την έντονη γυμναστική για 7 ημέρες.
  • Αποφύγετε την χρήση σάουνας και τζακούζι για τις επόμενες 14 ημέρες.
Τα πλεονεκτήματα του PRP
Ανώδυνη μέθοδος

Φυσικό αποτέλεσμα

Μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος

Χωρίς παρενέργειες, χωρίς κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης

Άμεση επιστροφή στις κσαθημερινές δραστηριότητες

Προσιτό κόστος

PRP ή Υαλουρονικό;
Μπορείτε να τα έχετε και τα δύο με "Vampire Facelift"
Τα fillers υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικά για να γεμίζουν συγκεκριμένα σημεία του δέρματος όπου παρουσιάζονται είτε πτυχώσεις, όπως για παράδειγμα η περιοχή γύρω από το στόμα, είτε απώλεια όγκου, όπως για παράδειγμα τα ζυγωματικά.

Το PRP αντιθέτως δίνει τη δυνατότητα μιας συνολικής ανανέωσης του προσώπου, αντί να επικεντρώνεται σε μία ρυτίδα κάθε φορά. Χάρη στην ικανότητά του να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμάει συνολικά την κουρασμένη όψη του προσώπου, ενισχύει τη σφριγηλότητα του δέρματος προσφέροντας ένα πιο «γεμάτο» εφέ στα βυθισμένα μάγουλα, αποκαθιστά τη βελούδινη υφή της επιδερμίδας και «γεμίζει» σημεία του προσώπου, που το υαλουρονικό οξύ δεν μπορεί να γεμίσει είτε λόγω αδυναμίας πρόσβασης, είτε λόγω πιθανής αντίδρασης.

Παρ’ όλα αυτά, το PRP μπορεί να συνδυαστεί με την εφαρμογή fillers υαλουρονικού, καθώς η μία θεραπεία μπορεί να συμπληρώσει την άλλη για την απόκτηση ενός νεανικού προσώπου. Ο συνδυασμός τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς προσφέρει τόσο μία εστιασμένη λύση σε συγκεκριμένες ρυτίδες (π.χ. ρινοπαρειακές αύλακες), όσο και μία συνολική ενίσχυση της σφριγηλότητας, του τόνου και της υφής του δέρματος. Ζητήστε αυτή τη συνδυαστική θεραπεία με το όνομα «Vampire Facelift»!
Συχνές Ερωτήσεις
Όχι. Πριν την έναρξη της θεραπείας, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ώστε η αίσθηση των εγχύσεων του PRP να είναι απόλυτα ανεκτή.
Τα αιμοπετάλια είναι τα κύτταρα που βοηθάνε τους ιστούς να επουλώνονται και να παράγουν νέα κύτταρα. Το PRP ξεγελάει ουσιαστικά τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος με στόχο την αναζωογόνησή του. Στην περιοχή της θεραπείας όπου εγχέονται, τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες που διεγείρουν την παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου, νέου λιπώδους ιστού (για απαλότητα) και νέων αιμοφόρων αγγείων (για υγιή λάμψη) προκειμένου να «επιδιορθώσουν» το δέρμα που στην πραγματικότητα δεν τραυματίστηκε ποτέ!
Το PRP αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma, δηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Πιο συγκεκριμένα, το πλάσμα που συλλέγεται στο φιαλίδιο κατόπιν της διαδικασίας φυγοκέντρησης, έχει 2 έως 6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων. Για την ακρίβεια, ο μέσος όρος συγκέντρωσης αιμοπεταλίων στο αίμα είναι 200.000 ανά mm3, ενώ στο PRP περιέχονται περίπου 1.000.000 αιμοπετάλια ανά mm3. Μέσα στο PRP, περιέχονται επίσης πολλοί αυξητικοί παράγοντες όπως: TGF-b (Transforming Growth Factor beta), IGf (Insulin like Growth Factor), PDGF (Platelet Derived Growth Factor), VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor), EGF (Epidermal Growth Factor), FGF-2 (Fibroblast Growth Factor-2). Οι αυξητικοί παράγοντες διακρίνονται για τις επουλωτικές και αναγεννητικές τους ιδιότητες και είναι αυτοί που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στα σημεία των εγχύσεων καταφέρνοντας έτσι να αποκαταστήσουν τη νεανικότητα του προσώπου.
Σε γενικές γραμμές, αρκούν 3 συνεδρίες για να εντατικοποιηθεί η φυσική παραγωγή κολλαγόνου, όμως ο ακριβής αριθμός συνεδριών καθορίζεται μετά από αξιολόγηση της κατάστασης και των αναγκών του δέρματός σας από τον γιατρό.
Για 2-3 ώρες, το πρόσωπο μπορεί να έχει μία ήπια ερυθρότητα και οι πομφοί από τις εγχύσεις είναι ακόμα ευδιάκριτοι. Όμως, είναι ένα παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί μετά από λίγο και δεν επηρεάζει καθόλου την επιστροφή σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Το PRP είναι μία θεραπεία που εφαρμόζεται με ασφάλεια εδώ και αρκετές δεκαετίες σε διάφορους κλάδους της ιατρικής. Οι πρώτοι που άρχισαν να εκμεταλλεύονται τις επουλωτικές του ιδιότητες ήταν οι ορθοπεδικοί τη δεκαετία του ’90, που το εφάρμοζαν σε επαγγελματίες αθλητές με στόχο την ταχύτερη αποκατάστασή τους από πληγές, φλεγμονές και τραυματισμούς. Υπολογίζεται χαρακτηριστικά ότι η θεραπεία PRP επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και επιτυγχάνει αποκατάσταση στον μισό χρόνο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, ενώ προλαμβάνει και τον επανατραυματισμό. Έκτοτε έγινε μία πολύ διαδεδομένη θεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων μυοσκελετικών παθήσεων, όπως οστεοαρθρίτιδες, τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, διαστρέμματα, έξω επικονδυλίτιδα (tennis elbow), τραυματισμούς των συνδέσμων, χρόνιους πόνους της μέσης και άλλα. Στην πορεία, το PRP βρήκε εφαρμογή και στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ χάρη στις επουλωτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται ευρέως και σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, καθώς και σε μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Από το 2010, έχει αποκαλύψει τα σημαντικά οφέλη του και σε ό,τι αφορά την ανανέωση του δέρματος, κερδίζοντας μία σημαντική θέση στη λίστα των μη επεμβατικών θεραπειών. Είναι μία απολύτως ασφαλής θεραπεία, καθώς χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενούς, επομένως δεν τίθεται κανένας κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης ή οποιασδήποτε αντίδρασης σε κάποιο από τα συστατικά του. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε ο κίνδυνος να επιφέρει ένα αφύσικο αποτέλεσμα ή ένα αποτέλεσμα που να προδίδει ότι έχει προηγηθεί κάποια αισθητική θεραπεία.
Από τη στιγμή της έγχυσης του PRP, οι αυξητικοί παράγοντες αρχίζουν να εργάζονται εντατικά για να αναδομήσουν την επιδερμίδα. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 1-2 βδομάδες. Το δέρμα αρχίζει να δείχνει πιο φρέσκο, σφριγηλό και βελούδινο. Η εντατική παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται για τους επόμενους 2-3 μήνες και επαυξάνεται με τις επαναληπτικές συνεδρίες. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και δύο χρόνια. Στην περίπτωση που επιλέξετε τη θεραπεία Vampire Facelift με τον συνδυασμό PRP και υαλουρονικού, τότε τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται αμέσως, καθώς το υαλουρονικό γεμίζει κατευθείαν τα σημεία των ρυτίδων ή τις περιοχές όπου παρατηρείται απώλεια όγκου, προσφέροντας άμεση ανόρθωση, πιο σφριγηλό δέρμα και βελτίωση του οβάλ περιγράμματος του προσώπου.
Συνήθως, αρκούν 3 συνεδρίες τον χρόνο, αλλά ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί από τον γιατρό βάσει της κατάστασης του δέρματός σας και των αναγκών σας.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική