Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ωτοπλαστικής για να επαναφέρουμε την ισορροπία στο πρόσωπό σας εξασφαλίζοντας αρμονικό σχήμα, μέγεθος και θέση στα αυτιά σας

icon

Σύγχρονες τεχνικές γλυπτικής του ωτικού χόνδρου για αποκατάσταση του σχήματος, του μεγέθους και της θέσης των αυτιών

icon

Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία (στους ενήλικες)

icon

Εξατομικευμένη προσέγγιση για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

icon

Αποκατάσταση πιθανής ασυμμετρίας των αυτιών

icon

Άμεση επιστροφή στην εργασία

icon

Αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα

Χρόνος Θεραπείας
Περίπου 1 ώρα
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 1200€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα
Αναισθησία
Τοπική στους ενήλικες και γενική στα παιδιά
Διάρκεια αποθεραπείας
Εκτός από το ότι θα χρειαστεί να φοράτε μία ελαστική κορδέλα για 2 εβδομάδες και να προσέχετε τους τραυματισμούς, δεν υπάρχει άλλη ιδιαίτερη σύσταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

Certification
Εγκεκριμενο απο τον Ευρωπαϊκο & Αμερικανικο Οργανισμο Φαρμακων

Δείτε αποτελέσματα

ωτοπλαστικής

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

100% φυσικό αποτέλεσμα

Αυτιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο περνώντας απαρατήρητα

Αυτιά σε απόλυτη ισορροπία με το πρόσωπο

Σε αντίθεση με τα μάτια και το στόμα που προσελκύουν τα βλέμματα και συχνά αποσπούν σχόλια θαυμασμού, τα αυτιά είναι ένα χαρακτηριστικό του προσώπου που είθισται να περνάει απαρατήρητο. Αν φτάσει να κάνει έντονη την παρουσία του, τότε σημαίνει ότι το μέγεθος ή η θέση των αυτιών είναι τέτοια που δεν πλαισιώνουν αρμονικά το πρόσωπο, ξεπροβάλλουν έντονα και κλέβουν την προσοχή από τα πιο εκφραστικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Με τις σύγχρονες τεχνικές ωτοπλαστικής, διορθώνουμε το μέγεθος, τη θέση και την προβολή των αυτιών, ώστε να έρθουν σε απόλυτη ισορροπία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Μπορούμε επίσης να αναδιαμορφώσουμε τις πτυχές (ανθέλικα και κόγχη) καθώς και το περίγραμμα των αυτιών (έλικα και λοβό), ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο αρμονικό σχήμα. Στόχος μας είναι τα αυτιά να περνάνε απαρατήρητα χάρη στη φυσικότητά τους.

Σμίλευση ωτικού χόνδρου

Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Αναλυτικός σχεδιασμός χειρουργικού πλάνου

Λεπτομερείς μετρήσεις για τον καθορισμό της κατάλληλης τεχνικής

Το φυσιολογικό πτερύγιο του αυτιού έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό, αναγνωρίσιμο σχήμα. Αν και υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, οι σημαντικές αποκλίσεις από το «φυσιολογικό» γίνονται αμέσως αντιληπτές. Η διόρθωση απαιτεί πολύ προσεχτική ανατομική ανάλυση για να καθοριστεί η ακριβής αιτία και να σχεδιαστεί το κατάλληλο χειρουργικό πλάνο.

Για τον καθορισμό του χειρουργικού πλάνου, λαμβάνουμε συγκεκριμένες φωτογραφίες και μετρήσεις των αυτιών. Συγκρίνουμε τα πτερύγια μεταξύ τους, τόσο σε ό,τι αφορά τη συμμετρία, όσο και την προβολή τους από το κεφάλι. Αξιολογούμε επίσης την αναλογία τους σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στη συνέχεια, εξετάζουμε τη μορφολογία των πτερυγίων, ώστε να διαπιστώσουμε τυχόν αποκλίσεις από τη φυσιολογική μορφή.

Παρατηρούμε επίσης τη σχέση ανάμεσα σε συγκεκριμένες δομές του αυτιού, καθώς το επιθυμητό είναι να υπάρχει μία ισορροπία για παράδειγμα ανάμεσα στην έλικα και την ανθέλικα, τον τράγο και τον αντιτράγο. Ελέγχουμε ακόμα τη θέση των αυτιών καθώς γνωρίζουμε ότι το υψηλότερο σημείο τους θα πρέπει ιδανικά να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα φρύδια, ενώ εξετάζουμε και την περίσσεια του δέρματος πίσω από το πτερύγιο, καθώς και το πάχος καi την ελαστικότητα του χόνδρου.

Ωτοπλαστική για αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο, με συχνότητα που ξεπερνά το 5%. Το πρόβλημα αυτό που σχετίζεται με το σχήμα και τη θέση των αυτιών, μπορεί να είναι ήπιο με τα πτερύγια να προεξέχουν λίγο από το κεφάλι αλλά να διαθέτουν τις φυσιολογικές πτυχώσεις και το περίγραμμά τους, αλλά μπορεί να παρατηρούνται και πιο σημαντικά θέματα με το μέγεθος, το σχήμα και τις πτυχώσεις τους (π.χ. αυτιά νυχτερίδας).

Με την ωτοπλαστική, διορθώνουμε τα αφεστώτα ώτα, μειώνοντας τη λεγόμενη ωτοκεφαλική γωνία, δηλαδή τη γωνία μεταξύ των αυτιών και του κεφαλιού, ώστε να μην προεξέχουν έντονα τα πτερύγια. Για να το επιτύχουμε αυτό, πραγματοποιούμε μία μικρή τομή στην πίσω πλευρά του αυτιού και μέσω αυτής σμιλεύουμε τον ωτικό χόνδρο ή αφαιρούμε ένα τμήμα του. Επιπλέον, αν είναι απαραίτητο, ανακατασκευάζουμε την έλλειψη πτύχωσης της έλικας ή της ανθέλικας, καθώς και την υπέρμετρη κύρτωση της κόγχης, που συνήθως ευθύνονται για την αύξηση της ωτοκεφαλικής γωνίας και το φαινόμενο των πεταχτών αυτιών.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για ωτοπλαστική:

icon

Αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά)

icon

Πεταχτά λοβία

icon

Μεγάλη κόγχη στα πτερύγια των αυτιών

icon

Μακρωτία

icon

Μικρωτία ή ανωτία (εκ γενετής απλασία των πτερυγίων του αυτιού)

icon

Ασύνηθες σχήμα (εξαιτίας τραύματος, ατυχήματος ή δομικής ανωμαλίας)

icon

Ασυμμετρία αυτιών

icon

Αυτιά δίκην κυπέλλου

icon

Αυτιά δίκην κοχυλιού

2+1 λόγοι

για να μην καθυστερείτε την ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να διορθώσει το σχήμα, το μέγεθος, τη θέση και την προβολή των αυτιών. Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη των αυτιών ολοκληρώνεται μέχρι την ηλικία των 6 ετών, συστήνεται η επέμβαση να πραγματοποιείται πριν την έναρξη του σχολείου.

Τα αυτιά δεν αλλάζουν μεγαλώνοντας

Πολλοί γονείς τείνουν να καθυστερούν την ωτοπλαστική του παιδιού τους θεωρώντας ότι το σχήμα ή και η θέση των αυτιών θα βελτιωθεί μέχρι την ενηλικίωσή του. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς το εκ γενετής σχήμα και η θέση των πτερυγίων δεν αλλάζουν μεγαλώνοντας. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθός τους, το οποίο φτάνει στην τελική του εικόνα γύρω στην ηλικία των 6 ετών. Ακριβώς μάλιστα επειδή τα αυτιά είναι το πρώτο ανθρώπινο όργανο η ανάπτυξη του οποίου ολοκληρώνεται τόσο γρήγορα, είναι ορατές από πολύ νωρίς οποιεσδήποτε δυσμορφίες ή παράξενα σχήματα αυτιών σε παιδιά.

Δεν υπάρχουν φυσικοί τρόποι διόρθωσης

Εχει αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κανένας φυσικός τρόπος για τη διόρθωση των αυτιών. Δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα οι προσπάθειες κάποιων γονέων να χρησιμοποιούν επιδέσμους ή άλλα μέσα προκειμένου να σταθεροποιήσουν τα αυτιά των παιδιών τους σε μία πιο επιθυμητή θέση, ούτε φυσικά να αναγκάζουν τα παιδιά να κοιμούνται εναλλάξ στο δεξί και το αριστερό πλευρό με στόχο να πιέζονται τα αυτιά και να «διορθωθούν» από μόνα τους.

Επιβαρύνεται η ψυχολογία των παιδιών

Καθώς τα αυτιά λαμβάνουν την τελική μορφή τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών, συστήνεται η ωτοπλαστική να πραγματοποιείται πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου. Με τον τρόπο αυτόν, τα παιδιά εντάσσονται πιο ομαλά στο σχολικό περιβάλλον και αποφεύγουν τα ενοχλητικά πειράγματα των συμμαθητών τους, που συχνά οδηγούν αγόρια και κορίτσια να αφήνουν μακριά και λιτά τα μαλλιά τους, να φοράνε καπέλα και να αποφεύγουν τα σκουλαρίκια για να μην προσελκύουν τα βλέμματα και τα σχόλια γύρω από τα αυτιά τους.

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το πτερύγιο αγγίζει το 85% του ενήλικου μεγέθους του μέχρι την ηλικία των 3 ετών και το 90-95% του τελικού μεγέθους του μέχρι την ηλικία των 5-6 ετών, αν και μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 1-1,5 εκατοστό κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Το πλάτος του αυτιού πρέπει να αντιστοιχεί ιδανικά με το 55% του μήκους του. Οι «εξιδανικευμένες» διαστάσεις είναι 63,5 χιλιοστά επί 35,3 χιλιοστά για τους άνδρες και 59,0 χιλιοστά επί 32,5 χιλιοστά για τις γυναίκες. Η γωνία προβολής του πτερυγίου (ή αλλιώς η ωτοκεφαλική γωνία) είναι συνήθως μεταξύ 15-30 μοιρών (στις γυναίκες τείνει να είναι μικρότερη από τους άνδρες).

Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) εμφανίζονται από τα πρώτα παιδικά χρόνια, αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και στην ενήλικη ζωή. Η ιδανική ηλικία χειρουργικής διόρθωσης είναι μεταξύ 4 και 6 ετών. Σε αυτήν την ηλικία, το πτερύγιο του αυτιού έχει φτάσει σχεδόν στο τελικό μέγεθός του και το παιδί είναι σε θέση να συμμετέχει στη μετεγχειρητική φροντίδα των αυτιών του. Επίσης, είναι ένα καλό τάιμινγκ καθώς το παιδί ετοιμάζεται για τη σχολική ένταξή του και δυστυχώς τα αφεστώτα ώτα γίνονται συχνά αντικείμενο περιπαιχτικών σχολίων από τους μικρούς συμμαθητές.

Η ωτοπλαστική για τα αφεστώτα ώτα είναι μία ασφαλής επέμβαση, που στους ενήλικες πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου, και έχει σύντομη αποθεραπεία και άμεσο αποτέλεσμα. Παραμένει μία απλή επέμβαση και για τα παιδιά, στα οποία ωστόσο εφαρμόζεται γενική αναισθησία ώστε να αποφευχθούν πιθανές απότομες κινήσεις τους. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα και εφαρμόζουμε σύγχρονες τεχνικές γλυπτικής του ωτικού χόνδρου για να διορθώσουμε το σχήμα, το μέγεθος και την προβολή των πτερυγίων.

Όχι. Η ουλή της ωτοπλαστικής βρίσκεται καλά κρυμμένη πίσω από το αυτί και δεν φαίνεται ακόμα κι αν έχετε τα μαλλιά σας κομμένα πολύ κοντά ή πιασμένα ψηλά. Έχει μήκος περίπου 3 εκατοστά και αποτελεί το μοναδικό σημείο εισόδου μας προς τον ωτικό χόνδρο για τη σμίλευσή του. Με το πέρασμα του χρόνου, η ουλή παίρνει το χρώμα του δέρματος. Ειδικά μάλιστα στα παιδιά που τα κύτταρα του δέρματός τους αναπλάθονται τάχιστα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ουλή μπορεί να μην είναι καν ανιχνεύσιμη.

Συνήθως, τα ράμματα που τοποθετούμε στην ωτοπλαστική, είναι απορροφήσιμα, επομένως δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Οι ενήλικες μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους από την επόμενη κιόλας ημέρα, αν πρόκειται για εργασία γραφείου. Για τα παιδιά, η επιστροφή στο σχολείο συστήνεται μετά από περίπου 10 ημέρες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα ή άγαρμπα χτυπήματα από συμμαθητές.

Στο τέλος του χειρουργείου, τοποθετείται μία ελαστική κορδέλα γύρω από τα αυτιά, ώστε να ασκείται μία μέτρια πίεση, για διάστημα δύο εβδομάδων.

Καμία απολύτως. Ο σκοπός της ωτοπλαστικής είναι να διορθώσει το σχήμα, το μέγεθος ή και τη θέση των πτερυγίων, κάτι που επιτυγχάνεται με τη γλυπτική του ωτικού χόνδρου στο έξω αυτί. Σε καμία περίπτωση, δεν επηρεάζεται το ακουστικό κανάλι και οι υπόλοιπες ανατομικές δομές που συνδέονται με την αίσθηση της ακοής και οι οποίες βρίσκονται στο μέσο και έσω αυτί.

Διεύθυνση

Αγ. Γεωργίου 1 & Ολυμπιονικών,

Νέο Ψυχικό, 15451

(στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, πάνω από το Kosta Boda, είσοδος από Αγ. Γεωργίου)

T: 210 67 77 101

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Διεύθυνση

Λαρίσης 33,

Αθήνα - Αμπελόκηποι ,11523

(δίπλα στο Μετρό στάση "Πανόρμου")

T: 210 67 77 101

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Κάντε τη δική σας ερώτηση στον γιατρό

Κλείστε το ραντεβού σας online!

T: 210 67 77 101
Ε: [email protected]

📍 Αγ. Γεωργίου 1 & Ολυμπιονικών,
Νέο Ψυχικό, 15451
(στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, πάνω από το Kosta Boda, είσοδος από Αγ. Γεωργίου)

📍 Λαρίσης 33,
Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523
(δίπλα στη στάση Μετρό "Πανόρμου")