Ρινοπλαστική: Τι είναι, πώς γίνεται, βίντεο πριν & μετά - THE ANTIAGERS
Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική
Nose Job

Φέρνουμε στην Ελλάδα τις πιο σύγχρονες τεχνικές ρινοπλαστικής και σας προσφέρουμε μία φυσική μύτη, με αθέατες τομές, αρμονική με το πρόσωπό σας!

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Σύγχρονη, γρήγορη μέθοδος, χωρίς νοσηλεία-διανυκτέρευση, με άμεση αποθεραπεία

Ταυτόχρονη αποκατάσταση αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων σε 1 χειρουργείο

Διεξοδικό προεγχειρητικό πλάνο με λεπτομερή ανάλυση προσώπου

Αποτέλεσμα απόλυτα αρμονικό με το πρόσωπο. Κανένας δεν θα υποψιάζεται ότι έχετε «πειράξει» τη μύτη σας

Εμπειρία σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές ρινοπλαστικής με αθέατες τομές

Ελάχιστο τραύμα των φυσιολογικών ιστών, μίνιμουμ πιθανότητα επιπλοκών

Χρόνος Θεραπείας
90’ περίπου
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: 2800€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο
Αναισθησία
Γενική νάρκωση
Διάρκεια αποθεραπείας
Ο ασθενής δε χρειάζεται να παραμείνει για νοσηλεία μετά το χειρουργείο. Η επόμενη επίσκεψη στο γιατρό γίνεται σε μία περίπου εβδομάδα για να αφαιρεθεί ο νάρθηκας που μπήκε στη μύτη μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
αισθητικής και λειτουργικής ρινοπλαστικής
Δημιουργούμε τη νέα μύτη
πριν μπούμε στο χειρουργείο

Γνωρίζουμε από πριν το αποτέλεσμα

Στην κλινική εξέταση πριν το χειρουργείο, εκτός από το να καταγράφουμε τις επιθυμίες σας για το πως θέλετε την καινούρια σας μύτη, κάνουμε ψηλάφηση, λεπτομερή ανάλυση του προσώπου σας και λαμβάνουμε συγκεκριμένες φωτογραφικές λήψεις της μύτης σας με ειδικό φωτισμό και πολλαπλές γωνίες. Η κλινική εξέταση και η μελέτη των φωτογραφιών στατικής και δυναμικής απεικόνισης μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε το πλήρως εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο μιας επέμβασης, τη στοχευμένη σμίλευση των ιστών, την τροποποίηση των γωνιών της μύτης και να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα που θα προκύψει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό.
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Κλειστή Ρινοπλαστική

Η κλειστή ρινοπλαστική εφαρμόζεται με αθέατες τομές που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της μύτης. Είναι η πρώτη μέθοδος ρινοπλαστικής που αναπτύχθηκε και αυτή που προτιμάμε για πιο απλά περιστατικά, όπως για παράδειγμα τη διόρθωση του ύβου της μύτης (καμπούρα). Η βασική διαφορά με την ανοιχτή ρινοπλαστική είναι ότι δεν διαχωρίζουμε το δέρμα από τον σκελετό της μύτης, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το μετεγχειρητικό οίδημα. Η κλειστή ρινοπλαστική είναι ένα πιο σύντομο χειρουργείο με ταχύτερη αποθεραπεία, αφού ένα μεγάλο μέρος των ανατομικών σχέσεων της μύτης παραμένει ανέπαφο.

Ανοιχτή Ρινοπλαστική

Η ανοιχτή ρινοπλαστική πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής που γίνεται στο στενό μέρος της στυλίδας και προεκτείνεται ελαφρώς μέσα στα δύο ρουθούνια. Είναι η μέθοδος που επιλέγουμε για πιο πολύπλοκα ανατομικά, αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως όταν αντιμετωπίζονται θέματα διαφράγματος. Με την ανοιχτή ρινοπλαστική διαχωρίζουμε το δέρμα της μύτης από τον σκελετό της, αποκτώντας έτσι καλύτερη ορατότητα του χειρουργικού πεδίου και πρόσβαση σε όλες τις ανατομικές δομές της μύτης. Είναι η μέθοδος που προτιμάμε για αυξητικές ή διορθωτικές ρινοπλαστικές, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στη διόρθωση της μύτης.

Αυξητική Ρινοπλαστική

Η αυξητική ρινοπλαστική είναι μία τεχνική που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και δεξιοτεχνία στην εκτέλεσή της. Χρησιμοποιούμε μοσχεύματα που μας επιτρέπουν να στηρίζουμε καλύτερα τη μύτη, να διορθώνουμε τη ράχη της ή την προβολή του ακρορινίου, αλλά και να βελτιώνουμε την αναπνοή. Τα μοσχεύματα είναι αυτόλογα και όχι σύνθετα, δηλαδή τα λαμβάνουμε από τον ίδιο τον ασθενή (π.χ. χόνδρος από το διάφραγμα ή το αυτί, τμήμα οστού από τα πλευρά ή συνδετικός ιστός από την περιοχή των κροτάφων). Η αυξητική ρινοπλαστική πραγματοποιείται συχνότερα με την ανοιχτή μέθοδο, καθώς είναι μία επέμβαση υψηλών απαιτήσεων.

Μειωτική Ρινοπλαστική

Με τη μειωτική ρινοπλαστική αφαιρούμε ιστούς από τις οστικές ή τις χόνδρινες δομές της μύτης, σμιλεύοντας έτσι μία ογκώδη ή πεσμένη μύτη. Στόχος της μειωτικής ρινοπλαστικής είναι να εναρμονίσουμε τον όγκο, το σχήμα και το μέγεθος της μύτης με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε η μύτη να μην κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της. Ταυτόχρονα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε λειτουργικά προβλήματα και να βελτιώσουμε την αναπνοή. Η μειωτική ρινοπλαστική εφαρμόζεται συνηθέστερα με την ανοιχτή μέθοδο και συνήθως δεν απαιτείται η χρήση μοσχευμάτων.

Ρινοπλαστική Ακρορινίου

Με τη ρινοπλαστική ακρορινίου διορθώνουμε κάθε ατέλεια του ακρορινίου, προσφέροντας σημαντική βελτίωση στη συνολική εικόνα της μύτης αλλά και όλου του προσώπου. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το μέγεθος, το σχήμα, τις γωνίες και την προβολή του ακρορινίου, δίνοντας λύση σε συνήθεις ατέλειες όπως «boxy nose tip» (τετράγωνη μύτη), «bulbous tip» (ογκώδης κορυφή), αλλά και σε περιπτώσεις που το ακρορίνιο είναι πλατύ, γαμψό, προεξέχον ή ασύμμετρο. Για τη ρινοπλαστική ακρορινίου επιλέγουμε είτε την ανοιχτή, είτε την κλειστή μέθοδο (delivery method) ανάλογα με τη διόρθωση που θέλουμε να επιτύχουμε.

Διαφραγματοπλαστική & Κογχοτομή

Στραβό διάφραγμα & υπερτροφικές κόγχες

Το ρινικό διάφραγμα και οι ρινικές κόγχες παρουσιάζουν συχνά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής. Το διάφραγμα, το οποίο αποτελεί το κεντρικό οστεο-χόνδρινο τμήμα της μύτης που τη χωρίζει σε δύο ίσες κοιλότητες, παρουσιάζεται συχνά στραβό, παραμορφωμένο και μη συμμετρικό, επιφέροντας δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και πονοκεφάλους, ροχαλητό, υπνική άπνοια, κ.α.

Οι κόγχες την ίδια στιγμή λειτουργούν ως φίλτρα του εισπνεόμενου αέρα, που τον θερμαίνουν και τον υγραίνουν για να μην προκαλείται ξηρότητα στον φάρυγγα. Συχνά όμως, παρουσιάζουν υπερτροφία με αποτέλεσμα να εμποδίζουν σημαντικά την αναπνοή. Με τη μέθοδο της διαφραγματοπλαστικής και της κογχοτομής αντίστοιχα, έχουμε τη δυνατότητα να αποκαθιστούμε την ομαλή ροή αέρα και να ελευθερώνουμε την αναπνοή σας.
Φωτογραφική ανάλυση
Το πιο αξιόπιστο εργαλείο σχεδιασμού όλου του χειρουργείου

Η λεπτομερής φωτογραφική ανάλυση του προσώπου αποτελεί το πιο αξιόπιστο εργαλείο σχεδιασμού όλου του χειρουργείου. Η ανάλυση βασίζεται πάνω σε 6 στάνταρ λήψεις του προσώπου: μία μετωπιαία, δύο προφίλ (δεξιά και αριστερά), δύο σε στάση τριών τετάρτων (δεξιά και αριστερά), και μία της βάσης της μύτης με το πρόσωπο στραμμένο προς τα πάνω. Για να σχεδιάσουμε το χειρουργικό πλάνο, παρατηρούμε όχι μόνο τις στατικές εικόνες της μύτης, αλλά και πώς αυτή αλλάζει ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου. Επίσης, λαμβάνουμε υπόψιν τους επιστημονικούς αλγόριθμους που συνοδεύουν την «όμορφη» μύτη, έχοντας όμως πάντα ως στόχο η νέα σας μύτη να ισορροπεί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Μετωπιαία λήψη προσώπου (en face)

Εστιασμένη μετωπιαία λήψη μύτης

Λήψη προφίλ

Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του προφίλ της μύτης είναι η προβολή και η καμπύλη του ακρορίνιου και του περιγράμματος της ράχης της. Εξετάζουμε επίσης τη γωνία ανάμεσα στη ράχη της μύτης και το σημείο έναρξης του μετώπου, γνωρίζοντας ότι η ιδανική γωνία είναι περίπου 120 μοίρες. Στη λήψη προφίλ λαμβάνουμε σημαντικές πληροφορίες και για την προβολή της στυλίδας (εσωτερικό δέρμα ρουθουνιών), τη γωνία μεταξύ του ακρορίνιου και το άνω χείλος, αλλά και για τη σχέση της μύτης με το πηγούνι, ώστε να πετύχουμε την αρμονία στο προφίλ του προσώπου (bird-eye view).

Λήψη τριών τετάρτων

Οι λήψεις τριών τετάρτων μας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για το οστέινο και χόνδρινο τμήμα του ύβου της μύτης, αποκαλύπτοντας ασυμμετρίες ή προεξοχές της ρινικής ράχης.

Λήψη βάσης της μύτης

Για να αξιολογήσουμε τη βάση της μύτης, το κεφάλι πρέπει να είναι στραμμένο προς το ταβάνι, τόσο ώστε το ακρορίνιο να προβάλει ανάμεσα στα φρύδια. Το σχήμα της βάσης της μύτης είναι ιδανικά ένα ισόπλευρο τρίγωνο, ενώ αν εμφανίζεται ως ένα μακρύ ισοσκελές, τότε είναι πιθανό να υπερ-προβάλει το ακρορίνιο. Στη συνέχεια, το τρίγωνο αυτό το χωρίζουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη, με τα δύο κατώτερα να καταλαμβάνονται από τα ρουθούνια, τα οποία πρέπει να είναι συμμετρικά και οβάλ, αλλιώς αποκαλύπτουν πιθανή ανωμαλία στο διάφραγμα ή άλλες δυσμορφίες.
Τι ΔΕΝ κάνουμε:

ΔΕΝ δημιουργούμε την τέλεια γαλλική μύτη

Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, κάθε ρινοπλαστική είναι μοναδική. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ζητούμενο η τέλεια γαλλική μύτη. Το πρότυπο αυτό, που όπως ήταν αναμενόμενο έδειξε «ξένο» σε χιλιάδες πρόσωπα τα προηγούμενα χρόνια, έχει ξεπεραστεί πια. Η νέα σας μύτη δεν θέλουμε να δείχνει χειρουργημένη και να τραβάει τα βλέμματα πάνω της. Αντιθέτως, θέλουμε να «δένει» αρμονικά με το πρόσωπό σας και να δείχνει απολύτως φυσική. Γι’ αυτό, δεν δημιουργούμε έναν συγκεκριμένο τύπο μύτης σε όλα τα πρόσωπα. Κάθε ρινοπλαστική είναι εξατομικευμένη και σχεδιάζεται με βάση τη λεπτομερή ανάλυση του προσώπου σας.

ΔΕΝ κάνουμε σχεδιασμό με βάση ψηφιακά συστήματα προσομοίωσης

Τα λογισμικά προγράμματα εικονικής ρινοπλαστικής αποτελούν μία πολύ επιφανειακή προσέγγιση του αποτελέσματος ενός χειρουργείου. Κανένα ψηφιακό σύστημα προσομοίωσης δεν μπορεί να αποτυπώσει το τελικό αποτέλεσμα. Τα οστά, οι χόνδροι και το δέρμα της μύτης είναι δομές που διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, απαιτούν κλινική εξέταση και ψηλάφηση, και δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί ένα λογισμικό πρόγραμμα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναπτυχθούν ψευδείς προσδοκίες. Στις κλινικές Antiagers, μετά από διεξοδική συζήτηση μαζί σας ώστε να καταγράψουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, ακολουθούμε λεπτομερή ανάλυση του προσώπου σας και μελετάμε δεκάδες φωτογραφίες στατικής και δυναμικής απεικόνισης για να σχεδιάσουμε το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο.
Τι διορθώνουμε
με τη ρινοπλαστική

Αισθητικά προβλήματα

. Ύβος (καμπούρα) στη ράχη της μύτης
. Μεγάλη, μακριά, φαρδιά ή αποκλίνουσα (στραβή) μύτη
. Πλατιά, ογκώδης ή τετράγωνη κορυφή
. Πτωτικό (γαμψό), προεξέχον ή ασύμμετρο ακρορίνιο
. Μεγάλα ή ασύμμετρα ρουθούνια
. Παραμόρφωση μύτης από προηγούμενη ρινοπλαστική

Λειτουργικά προβλήματα

. Σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα (στραβό διάφραγμα)
. Υπερτροφία των κόγχων
. Ανεπάρκεια ρινικής βαλβίδας
. Αποκατάσταση κατάγματος ρινικών οστών και διαφράγματος
. Αντιμετώπιση σύμπτωσης ρουθουνιών στην εισπνοή (collapse)
. Αντιμετώπιση ροχαλητού και αποφρακτικής υπνικής άπνοιας
. Αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια)
. Αφαίρεση ρινικών πολυπόδων
. Θεραπεία χρόνιας ιγμορίτιδας – παραρινοκολπίτιδας
Antiagers TV
Ο γιατρός απαντά

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Για να υποβληθεί ένας ασθενής σε ρινοπλαστική, είναι σημαντικό να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης. Στα κορίτσια, η ανάπτυξη της μύτης ολοκληρώνεται συνήθως γύρω στην ηλικία των 14 ετών, ενώ στα αγόρια λίγο αργότερα. Πέρα από αυτό, δεν τίθεται κάποιος άλλος ηλικιακός περιορισμός για να βελτιώσει ένας ασθενής την αισθητική ή την λειτουργικότητα της μύτης του με τη ρινοπλαστική.
Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, επομένως δεν υπάρχει καθόλου πόνος στη διάρκεια του χειρουργείου. Όσον αφορά στην ανάρρωση, τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολη από ό,τι την αναμένουν οι ασθενείς μας. Η ρινοπλαστική είναι χειρουργείο μιας ημέρας, δεν απαιτεί δηλαδή διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς μας επιστρέφουν μετά από λίγες ώρες στο σπίτι τους και για την αντιμετώπιση του πόνου αρκεί η λήψη κοινών αναλγητικών. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, αισθάνονται πολύ καλύτερα και πέρα από το οίδημα της περιοχής, δεν υπάρχει πόνος ή άλλη ενόχληση.
Στην περίπτωση της κλειστής ρινοπλαστικής, τα ράμματα είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό της μύτης και δεν αφαιρούνται, αλλά απορροφούνται από τον οργανισμό. Στην περίπτωση της ανοιχτής ρινοπλαστικής αντιθέτως, όπου τα ράμματα τοποθετούνται στη στυλίδα της μύτης, αφαιρούνται την 7η ημέρα μετά το χειρουργείο. Η εξωτερική τομή επουλώνεται τόσο καλά μέσα στους επόμενους 1 έως 3 μήνες, που σχεδόν εξαφανίζεται.
Η ρινοπλαστική είναι μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που σας επιτρέπει να επιστρέψετε πολύ σύντομα στις δραστηριότητές σας. Από την 3η κιόλας ημέρα μετά το χειρουργείο, το μετεγχειρητικό οίδημα έχει υποχωρήσει σχεδόν πλήρως και μόνο ο μικρός ειδικός νάρθηκας που έχει τοποθετηθεί πάνω στη μύτη για την προστασία της, σας θυμίζει ότι έχετε υποβληθεί σε χειρουργείο. Αν απασχολείστε σε δουλειά γραφείου, μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στην εργασία σας, διαφορετικά θα χρειαστεί να περιμένετε να αφαιρεθούν τα ράμματα την 7η ημέρα για να επανέλθετε σταδιακά στις δραστηριότητές σας.
Η κλειστή ρινοπλαστική είναι η πιο κλασική μέθοδος, κατά την οποία οι τομές είναι ενδορινικές, δηλαδή γίνονται μέσα στα ρουθούνια. Είναι μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη μέθοδος που προτιμάται συνήθως για την επίλυση πιο απλών αισθητικών ή λειτουργικών ατελειών της μύτης. Αντιθέτως, η ανοιχτή ρινοπλαστική πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής στη στυλίδα της μύτης, μέσω της οποίας προσφέρεται ευρεία πρόσβαση και άμεση όραση όλου του χειρουργικού πεδίου, και συνήθως επιλέγεται για τη διόρθωση πιο σύνθετων ζητημάτων ή όταν απαιτείται η τοποθέτηση μοσχευμάτων (αυξητική ρινοπλαστική). Ωστόσο, η επιλογή ανάμεσα στην ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική είναι απόφαση που λαμβάνεται από τον χειρουργό, μετά από τη λεπτομερή ανάλυση των χαρακτηριστικών και των αναγκών κάθε περιστατικού, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική