Ανόρθωση στήθους: Τι είναι, πώς γίνεται, πριν-μετά - THE ANTIAGERS
Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση στήθους
Μαστοπηξία

Εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανόρθωσης του πτωτικού, χαλαρού στήθους προσφέροντας συνολικό breast contouring και ένα στητό, νεανικό, σφριγηλό αποτέλεσμα

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Θεαματικό λίφτινγκ του πτωτικού στήθους, νεανικό σχήμα, επαναφορά όγκου στον άνω πόλο, σφριγηλό δέρμα

Αποκατάσταση του νεανικού σχήματος των μαστών, με επιλογή ανάμεσα σε σχήμα σταγόνας ή πιο στρογγυλό

Δυνατότητα ανόρθωσης του στήθους με ενθέματα σιλικόνης για πτώση μικρού βαθμού

Μείωση των ραγάδων που συνδέονται με το «κρέμασμα» του δέρματος

Αποκατάσταση της ασυμμετρίας των μαστών (ανισομαστία)

Αποτέλεσμα που διαρκεί έως και 20 χρόνια

Χρόνος Θεραπείας
3 ώρες περίπου
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 3800€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Αμέσως μετά το χειρουργείο
Αναισθησία
Γενική αναισθησία
Διάρκεια αποθεραπείας
Η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα της επέμβασης, ενώ τις πρώτες 3-4 ημέρες υπάρχουν μικροί περιορισμοί στις κινήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Δείτε αποτελέσματα
ανόρθωσης στήθους
Νεανικό, ελκυστικό σχήμα
Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος

Επαναφέρουμε το στήθος στη νεανική θέση του

Για πολλές γυναίκες, πολύ πιο σημαντικό από το μέγεθος του στήθους είναι το σχήμα του. Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις του βάρους, η κληρονομικότητα και η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης έχουν επιπτώσεις στο σχήμα, τον όγκο, την προβολή και τη θέση των μαστών. Ένα πτωτικό στήθος δείχνει αυτομάτως πιο άδειο και γερασμένο.

Με τις σύγχρονες τεχνικές ανόρθωσης στήθους, σμιλεύουμε τους μαστούς, ώστε να αποκαταστήσουμε το νεανικό και ελκυστικό σχήμα τους. Η ανόρθωση στήθους, ή αλλιώς μαστοπηξία, είναι η μοναδική λύση για τους χαλαρούς και πτωτικούς μαστούς. Με τον σωστό σχεδιασμό, τη στρατηγική τοποθέτηση των εσωτερικών δομών του μαστού, αλλά και τη μετακίνηση του ύψους της θηλής, το στήθος δείχνει πιο γεμάτο, στητό, σφριγηλό και ιδιαίτερα ελκυστικό!
100% φυσικό αποτέλεσμα
Εφαρμόζουμε την τεχνική που είναι κατάλληλη για να προσφέρει το τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας περίπτωση

Αναλυτικός σχεδιασμός χειρουργικού πλάνου

Λεπτομερείς μετρήσεις για τον καθορισμό της κατάλληλης τεχνικής

Πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση ανόρθωσης των μαστών, προηγείται αναλυτική εξέταση του στήθους. Το πιο σημαντικό κριτήριο για τον καθορισμό της κατάλληλης τεχνικής είναι ο βαθμός πτώσης των μαστών, καθώς μία ήπια πτώση μπορεί να διορθωθεί μέσω μόνο μιας περιθηλαίας τομής (κυκλική τομή γύρω από τη θηλή), ενώ μία πιο προχωρημένη πτώση θα χρειαστεί μία επιπλέον κάθετη τομή από τη θηλή μέχρι την υπομάστια πτυχή ή και μία οριζόντια τομή ακριβώς πάνω στην υπομάστια πτυχή.

Εξετάζουμε επίσης την ελαστικότητα του δέρματος, το ύψος της θηλής, την απόσταση της θηλής από την υπομάστια πτυχή, τη διάμετρο της θηλαίας άλω, την πυκνότητα του μαζικού αδένα και το γενικότερο σχήμα και την προβολή του στήθους. Παρατηρούμε επίσης αν υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ των μαστών, καθώς η ανόρθωση στήθους μας επιτρέπει να διορθώσουμε τυχόν ανισομαστία.

Τα στάδια πτώσης του στήθους

Οι βαθμοί πτώσης του στήθους διακρίνονται με βάση το ύψος της θηλής σε σχέση με την υπομάστια πτυχή. Σε ένα φυσιολογικό, νεανικό στήθος, η θηλή βρίσκεται πάνω από το ύψος της υπομάστιας πτυχής.

Πτώση 1ου βαθμού: Πρόκειται για τον πιο ήπιο βαθμό πτώσης του στήθους, κατά τον οποίο η θηλή βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο ύψος με την υπομάστια πτυχή (η πτυχή που σχηματίζεται κάτω από το στήθος).

Πτώση 2ου βαθμού: Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για μέτριου βαθμού πτώση. Η θηλή απέχει περίπου 3 εκατοστά από το ύψος της υπομάστιας πτυχής και έχει πλέον καθοδική φορά. Παραμένει ωστόσο πιο ψηλά από την κάτω καμπύλη του μαστού.

Πτώση 3ου βαθμού: Αποτελεί τον πιο σοβαρό βαθμό πτώσης του στήθους. Η θηλή πλέον απέχει περισσότερο από 3 εκατοστά από το ύψος της υπομάστιας πτυχής και η φορά της είναι στραμμένη προς τα κάτω. Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις πτώσης, η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η θηλή να μην είναι ορατή, αλλά να βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το στήθος.

Ψευδοπτώση: Δεν πρόκειται για πραγματική πτώση του στήθους, αλλά για κατασκευαστική ατέλεια. Η θηλή βρίσκεται πάνω από το ύψος της υπομάστιας πτυχής, όμως ο μαστός μοιάζει πεσμένος εξαιτίας της υποχώρησης του μαζικού αδένα, που έχει ως αποτέλεσμα να «αδειάζει» ο άνω πόλος του μαστού και το στήθος να φαίνεται «κρεμασμένο».

Ανόρθωση στήθους (Μαστοπηξία)

Με τη σύγχρονη ανόρθωση στήθους, διορθώνουμε αποτελεσματικά τη χαλάρωση του δέρματος και την πτώση του όγκου των μαστών, επιτυγχάνοντας ένα στητό, σφριγηλό αποτέλεσμα. Αναδιαμορφώνουμε την εσωτερική δομή του μαστού ώστε να αποκαταστήσουμε το φυσικό, νεανικό σχήμα του στήθους, το οποίο διαταράσσεται με τις αυξομειώσεις του βάρους, τις εγκυμοσύνες, αλλά και την εξέλιξη της γήρανσης. Ανορθώνουμε τον μαζικό αδένα, αποκαθιστώντας τον όγκο στον άνω πόλο των μαστών (την περιοχή πάνω από τη θηλή), που τείνει να αδειάζει καθώς χαλαρώνει το δέρμα και «κρεμάει» το στήθος.

Επιπλέον, ανορθώνουμε τη θηλή που τείνει να συμπαρασύρεται με την πτώση του στήθους και την επανατοποθετούμε στη νεανική της θέση, πιο ψηλά από το ύψος της υπομάστιας πτυχής. Την ίδια στιγμή, μειώνουμε τη διάμετρο της θηλαίας άλω, που συχνά διαπλατύνεται καθώς «πέφτει» το στήθος, επιλέγοντας μία πιο αναλογική διάμετρο σε σχέση με το μέγεθος του μαστού (συνήθως 4-5 εκατοστά). Στο τέλος, αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος, ώστε να αποκαταστήσουμε τη σφριγηλότητα του στήθους και να προσφέρουμε ένα υπέροχο, ελκυστικό αποτέλεσμα.

Ανόρθωση στήθους με ενθέματα (Αυξητική μαστοπηξία)

Στις περιπτώσεις που έχουμε μικρούς και ελαφρώς πτωτικούς μαστούς, μπορούμε να επιτύχουμε την ανόρθωση του στήθους με τη μέθοδο της αυξητικής. Χρησιμοποιούμε ενθέματα σιλικόνης για να ενισχύσουμε το μέγεθος ή να αναπληρώσουμε τον χαμένο όγκο στον άνω πόλο του στήθους που συνήθως «αδειάζει» μετά από εγκυμοσύνη, θηλασμό ή μεγάλη απώλεια βάρους. Με την τοποθέτηση του ενθέματος, το χαλαρό δέρμα τεντώνεται και το στήθος γεμίζει και δείχνει αμέσως πιο στητό και σφριγηλό. Με την επιλογή των κατάλληλων ενθεμάτων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα και προβλήματα ασυμμετρίας (ανισομαστίας).

Τι διορθώνει η ανόρθωση στήθους:

. Χαλάρωση δέρματος και απώλεια σφριγηλότητας
. Υποχώρηση όγκου στήθους και άδειασμα του άνω πόλου
. Πτώση και καθοδική φορά θηλής
. Μεγέθυνση διαμέτρου θηλαίας άλω
. Διαταραχή νεανικού σχήματος στήθους
. Ασυμμετρία μαστών (ανισομαστία)

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις
Μία από τις πιο βασικές αιτίες χαλάρωσης του στήθους είναι η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός. Το στήθος μεγαλώνει πολύ κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας, όμως αμέσως μετά αδειάζει απότομα και συνήθως «κρεμάει». Το πρόβλημα επιδεινώνεται με κάθε εγκυμοσύνη. Επιβαρυντικός παράγοντας για την πτώση του στήθους είναι και οι μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους, καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι ιστοί δεν έχουν αρκετή ελαστικότητα για να ανακτήσουν το σχήμα τους. Ακόμα όμως κι αν δεν έχει προηγηθεί κάποια εγκυμοσύνη ή αυξομείωση του βάρους, η χαλάρωση του στήθους αποτελεί μία επίπτωση της φυσιολογικής πορείας γήρανσης, καθώς λόγω της σταδιακά μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, το δέρμα και οι υποστηρικτικοί ιστοί του στήθους χάνουν τον τόνο και την ελαστικότητά τους.
Είναι η μοναδική επέμβαση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος και της υποχώρησης του όγκου του μαστού, που κάνει το στήθος να δείχνει πεσμένο, άδειο και γερασμένο. Η ανόρθωση στήθους, ή αλλιώς μαστοπηξία, μάς επιτρέπει να αποκαταστήσουμε το νεανικό σχήμα του στήθους, να ενισχύσουμε τον άνω πόλο του μαστού, να ανορθώσουμε την πεσμένη θηλή και να επαναφέρουμε τη σφριγηλότητα του δέρματος.
Ανάλογα με τον βαθμό πτώσης του στήθους, επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ανόρθωση στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνο μέσω μίας κυκλικής τομής γύρω από τη θηλή, είτε μέσω μιας τομής που ονομάζεται «Lollipop», ακριβώς επειδή κάτω από την κυκλική τομή της θηλής εκτείνεται και μία κάθετη τομή μέχρι την υπομάστια πτυχή, θυμίζοντας έτσι το σχήμα του γλειφιτζουριού, είτε πραγματοποιώντας επιπλέον και μία οριζόντια τομή ακριβώς πάνω στην υπομάστια πτυχή. Οι τομές αυτές δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς, όμως με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο αχνές και παίρνουν το χρώμα του δέρματος.
Στην ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία), όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.
Αν απασχολείστε σε εργασία γραφείου, τότε μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά μετά από μία βδομάδα. Για εργασίες που απαιτούν σωματική άσκηση, καθώς και για την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες, υπολογίστε ότι θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 20 ημέρες.
Όχι. Δεν συστήνεται σφιχτό δέσιμο του στήθους. Αρκεί να φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν (χωρίς μπανέλα) για 20-30 ημέρες.
Στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής Antiagers, φροντίζουμε ώστε η θηλή και η θηλαία άλως να μεταφερθούν στη νέα τους θέση μαζί με τα αγγεία και τα νεύρα από τα οποία κρίνεται η αισθητικότητά τους. Ακόμα κι αν παρουσιαστεί μία υπαισθησία ή υπερευαισθησία της θηλής το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο, πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο.
Ναι. Με τις σύγχρονες τεχνικές μαστοπηξίας, μεταφέρουμε τη θηλή και τη θηλαία άλω στη νέα τους θέση διατηρώντας ανέπαφα τα νεύρα και την αγγείωση των γαλακτοφόρων αδένων. Επιπλέον, στην ανόρθωση στήθους αφαιρείται ελάχιστο τμήμα του μαζικού αδένα και των γαλακτοφόρων πόρων, επομένως δεν τίθεται θέμα ούτε μειωμένης παραγωγής γάλακτος μετά την επέμβαση.
Το στήθος συνεχίζει να ανταποκρίνεται φυσιολογικά στις ορμονικές διακυμάνσεις. Είναι αναμενόμενο να μεγαλώσει το διάστημα της κύησης και να ξεπρηστεί μετά και την πάροδο της περιόδου γαλουχίας.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική