Κυτταρίτιδα: Τι είναι & Πώς φεύγει - THE ANTIAGERS
Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Θεραπείες κυτταρίτιδας
Εξομαλύνουν τις "λακκουβίτσες" του δέρματος

Με 9 στις 10 γυναίκες να ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή κυτταρίτιδας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το Νο1 πιο συχνό αισθητικό ζήτημα του δέρματος, χωρίς μάλιστα να αποτελούν εξαίρεση τα αδύνατα και καλλίγραμμα σώματα. Οι σύγχρονες ιατρικές θεραπείες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δράσουν στη ρίζα του προβλήματος, καταπολεμώντας έτσι την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» και τις «λακκουβίτσες» του δέρματος.

Κλείστε το ραντεβού σας
Οι καλύτερες θεραπείες
για την κυτταρίτιδα

LPG Endermologie® Alliance

Η συσκευή LPG Endermologie® Alliance αποτελεί την πιο αποτελεσματική ιατρική συσκευή παγκοσμίως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, που προσφέρει 67% βελτίωση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού» από την 3η κιόλας συνεδρία. Είναι μία ασφαλής, 100% φυσική θεραπεία που βασίζεται στη μηχανική μάλαξη του δέρματος, με στόχο την αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, την κυτταρική διέγερση και το στράγγισμα των ιστών από τις τοξίνες και τα κατακρατημένα υγρά. Καθώς αποσυμπιέζονται οι ιστοί, γίνονται αυτομάτως πιο ελαστικοί και το δέρμα εμφανίζεται πιο λείο και βελούδινο, χωρίς τις χαρακτηριστικές «λακκουβίτσες» της κυτταρίτιδας.

Την ίδια στιγμή, καθώς το δέρμα μαλάσσεται με εντατικό και στοχευμένο τρόπο, η θεραπεία δρα και στον λιπώδη ιστό. Τα λιποκύτταρα κινητοποιούνται ώστε να αποβάλλουν πιο αποτελεσματικά το συσσωρευμένο λίπος με αποτέλεσμα να καταπολεμάται η διόγκωση των λιποκυττάρων, που επιδεινώνει την όψη της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, το μηχανικό λιπομασάζ «ξυπνάει» τους ινοβλάστες που ξεκινάνε να παράγουν εντατικά κολλαγόνο και ελαστίνη, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Η τελευταίας γενιάς συσκευή LPG Endermologie® Alliance υπερέχει στα εξής:
  • ταυτόχρονη αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, τοπικού πάχους και χαλάρωσης
  • εξελιγμένη κεφαλή εφαρμογής για πιο βαθιά δράση και 25% αύξηση της κινητοποίησης και της ελαστικότητας του ιστού
  • αποτελεσματική προσομοίωση εντατικής χειρομάλαξης
  • ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων “Alliance Skin Identity Sensor” για καταγραφή της ποιότητας του δέρματος και εξατομίκευση του προγράμματος θεραπείας
  • εξελιγμένο σύστημα τηλεμετρίας με ειδικά tablet διάγνωσης 
Αριθμός συνεδριών: Χρειάζονται περίπου 10-12 συνεδρίες, με συχνότητα 2 συνεδρίες τη βδομάδα.

Μεσοθεραπεία Alidya

Η μεσοθεραπεία Alidya καταπολεμάει μία από τις σημαντικότερες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας, τη χαμηλή αιματική κυκλοφορία. Τα ενεργά συστατικά της μεσοθεραπείας έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την τοπική κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και να αποτοξινώνουν τους ιστούς, καθώς δεσμεύουν τους παράγοντες σιδήρου που έχει αποδειχτεί ότι ευθύνονται για την τοξικότητα και την φτωχή ροή αίματος στις περιοχές της κυτταρίτιδας. Το αποτέλεσμα; Φτάνει περισσότερο οξυγόνο στους ιστούς, οι οποίοι ανακτούν την ελαστικότητά τους.

Επιπλέον, η σύνθεση της εξελιγμένης μεσοθεραπείας Alidya εξουδετερώνει και την αιμοσιδηρίνη, η οποία προκαλεί τη διόγκωση των λιποκυττάρων, που επιδεινώνει την όψη της κυτταρίτιδας. Μάλιστα, δρα και προληπτικά μειώνοντας τον σχηματισμό νέων εναποθέσεων λίπους. Οι ιστοί αποσυμπιέζονται και το δέρμα δείχνει πιο απαλό, σφριγηλό και ομοιόμορφο.

Αριθμός συνεδριών: Χρειάζονται περίπου 2-3 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 10-15 ημερών.

Celluerase

Είναι θεραπεία σχεδιασμένη για να δίνει οριστική λύση στις βαθιές εσοχές της κυτταρίτιδας που εμφανίζονται σαν «χαρακιές» πάνω στο δέρμα. Συνήθως αποτελούν φαινόμενο προχωρημένου βαθμού κυτταρίτιδας, καθώς έχουν σχηματιστεί πλέον ολόκληρες νησίδες συνδετικού ιστού που τραβάνε το δέρμα προς τα κάτω. Οι εσοχές αυτές είναι βαθύτερες και μεγαλύτερου μήκους από τις χαρακτηριστικές «λακκουβίτσες» της όψης φλοιού πορτοκαλιού, εντοπίζονται συνήθως στην περιοχή των γλουτών ή των μηρών, και απαιτούν μία στοχευμένη δραστική θεραπεία για να αντιμετωπιστούν.

Το Celluerase προσφέρει οριστική και άμεση απαλλαγή από αυτές, καθώς ο γιατρός εισάγει ένα ειδικό εργαλείο κάτω από την τοπική ίνωση του συνδετικού ιστού και την κόβει, απελευθερώνοντας έτσι το δέρμα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία, και το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Μόλις κοπεί η ίνωση που ευθύνεται για την εμβύθιση, το δέρμα αυτομάτως απελευθερώνεται και η ανομοιομορφία εξαλείφεται.

Αριθμός συνεδριών: Αρκεί μόνο μία συνεδρία για άμεσο και μόνιμο αποτέλεσμα.
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Ταυτοποίηση κυτταρίτιδας
για εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Θερμογράφηση κυτταρίτιδας

Η θερμογράφηση αποτελεί το απαραίτητο πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς ανιχνεύει τη μορφή, την έκταση και τις πιο «προβληματικές» περιοχές της. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπει την επιλογή του καταλληλότερου πρωτόκολλου θεραπείας.

Χάρη σε ειδικές εύκαμπτες πλάκες υγρών κρυστάλλων, που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα, η θερμογράφηση «διαβάζει» την κατάσταση στον υποδόριο ιστό με τη βοήθεια της θερμοκρασίας του δέρματος. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, οι πλάκες χρωματίζονται και πάνω τους απεικονίζονται «νησίδια» που αποκαλύπτουν τα σημεία όπου υπάρχουν οιδήματα, οζίδια ή χαμηλή αιματική μικροκυκλοφορία.
Πώς φαίνεται η κυτταρίτιδα
στη θερμογράφηση του δέρματος

Τα χρώματα και τα όρια των νησιδίων δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την ταυτότητα και το στάδιο της κυτταρίτιδας. Η θερμογράφηση αποτελεί ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο, καθώς η ταυτοποίηση της κυτταρίτιδας είναι καθοριστική για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Οιδηματώδης κυτταρίτιδα

Νησίδια διαφορετικών χρωμάτων με θολές άκρες που περιβάλλονται από «φωτοστέφανα» υποδηλώνουν την ύπαρξη κρύων περιοχών με χαμηλή αιματική ροή. Το δέρμα είναι τραχύ στην αφή και η ελαστικότητά του έχει μειωθεί. Αν πιέσουμε με τα δάχτυλά μας το δέρμα για μερικά δευτερόλεπτα, μένει ένα λευκό αποτύπωμα που αποκαλύπτει την παρουσία υγρών στον υποδόριο ιστό.

Ινώδης κυτταρίτιδα

Πολλά χρωματιστά νησίδια με ξεκάθαρα όρια, που σχηματίζουν την εικόνα του δέρματος της λεοπάρδαλης, υποδηλώνουν φλεβική στασιμότητα και παρουσία κρύων περιοχών. Η συνοχή του δέρματος έχει διαταραχθεί και οι ιστοί πονάνε στο τσίμπημα, ενώ υπάρχει σημαντική μείωση της ελαστικότητας και του τόνου του δέρματος. Η περιοχή μπορεί να εμφανίζεται πολύ σκληρή ή μαλακή. Συνήθως η παρουσία λίπους συνοδεύει αυτό το στάδιο.

Σκληρωτική κυτταρίτιδα

Τα νησίδια έχουν πιο σκούρο χρώμα, μαύρο ή καφέ, και υποδηλώνουν την παρουσία μακρο-οζιδίων ή πολύ κρύων περιοχών. Η συνοχή του δέρματος έχει διαταραχθεί σημαντικά, οι ιστοί πονάνε ακόμα και μόνο με το άγγιγμα και υπάρχει μεγάλη μείωση στην ελαστικότητα και τον τόνο του δέρματος. Το δέρμα μπορεί να εμφανίζεται σκληρό ή μαλακό, ενώ η τοπική συσσώρευση λίπους είναι σχεδόν βέβαιη.
9 στις 10 γυναίκες
ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή κυτταρίτιδας

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μία διαταραχή κατά την οποία το δέρμα εμφανίζει ανομοιόμορφη επιφάνεια με «λακκουβίτσες», που του δίνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε αλλαγές στη δομή των λιποκυττάρων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα. Αυτές οι αλλαγές προκαλούν τη διόγκωση των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τους συνδετικούς ιστούς. Επιπλέον, η μειωμένη κυκλοφορία αίματος και λέμφου στις συγκεκριμένες περιοχές, προκαλούν κατακράτηση υγρών και τοξινών στους ιστούς, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του φαινομένου.
Τα σημεία εμφάνισης
της κυτταρίτιδας

Μηροί

Γλουτοί

Μπράτσα

Στομάχι

Κοιλιά

Πλαϊνά μέσης

Γόνατα

Γάμπες

Μόνο το 10% των ανδρών
έχει κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα: Γυναίκες VS Άνδρες

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε συντριπτικό ποσοστό στο «ωραίο» φύλο, καθώς υπολογίζεται ότι ταλαιπωρεί περίπου το 90% των γυναικών και μόλις το 10% των ανδρών.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η διαφορά στον τρόπο διάταξης του συνδετικού ιστού και των λιποκυττάρων των γυναικών κάτω από το δέρμα. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αριθμό λιποκυττάρων που στέκονται κάθετα κάτω από το δέρμα πιέζοντας με την κορυφή τους τον συνδετικό ιστό. Αντιθέτως, οι άντρες τείνουν να έχουν μικρότερο αριθμό λιποκυττάρων που βρίσκονται σε οριζόντια διάταξη κάτω από το δέρμα, προσφέροντας έτσι μία πιο ισχυρή δομή που συγκρατεί καλύτερα το λίπος.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η δράση των ορμονών. Τα γυναικεία οιστρογόνα δημιουργούν λίπος οδηγώντας στην διόγκωση των λιποκυττάρων, ενώ η ανδρική τεστοστερόνη διασπάει το λίπος. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν τρία στρώματα λίπους σε κάποια σημεία του σώματός τους (όπως στα μπράτσα, το στομάχι, τους γλουτούς, τους μηρούς και τα γόνατα), ενώ οι άνδρες έχουν μόνο ένα στρώμα λίπους σε όλο το σώμα.
Τα στάδια της κυτταρίτιδας

Στάδιο 1: Οιδηματώδης κυτταρίτιδα

Το δέρμα είναι λείο τόσο σε όρθια, όσο και σε ξαπλωτή θέση. Όταν όμως πιέζεται, τότε εμφανίζονται οι χαρακτηριστικές «λακκουβίτσες» της κυτταρίτιδας. Υπάρχει φλεβική στασιμότητα και συχνά παρατηρούνται διαταραχές, όπως οίδημα, αίσθημα βάρους και κράμπες στα πόδια. Το δέρμα είναι ωχρό, αλλά δεν πονάει στην πίεση ή το άγγιγμα.

Στάδιο 2: Ινώδης κυτταρίτιδα

Το δέρμα δείχνει λείο σε ξαπλωτή στάση, όμως σε όρθια στάση εμφανίζει όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η στασιμότητα των υγρών και η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου προκαλούν διόγκωση των κυττάρων και σχηματισμό μικροοζιδίων (ινώσεων), ενώ συχνά το στάδιο αυτό συνοδεύεται και από συσσώρευση λίπους. Το δέρμα είναι χλωμό, υποθερμικό και πονάει στην πίεση.

Στάδιο 3: Σκληρωτική κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι πλέον ορατή σε κάθε στάση, με ή χωρίς πίεση του δέρματος. Ο δερματικός ιστός έχει εκφυλιστεί και υπάρχει έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού λόγω της διόγκωσης των λιποκυττάρων και του σχηματισμού μακροοζιδίων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται και έντονες εμβυθίσεις (εσοχές μεγαλύτερου βάθους και έκτασης). Το δέρμα μοιάζει σαν μπαλόνι και πονάει ακόμα και στο άγγιγμα.
Παράγοντες εμφάνισης
Τι καθορίζει τον σχηματισμό της κυτταρίτιδας;

Υπάρχουν ενδογενείς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα και οι ορμονικές επιδράσεις, αλλά και εξωγενείς παράγοντες, όπως η μη ισορροπημένη διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η επιλογή στενών ρούχων, το άγχος, οι διαταραχές πέψης, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Τα γονίδια

Ορισμένοι γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με την ταχύτητα του μεταβολισμού, την κατανομή λίπους κάτω από το δέρμα και τα επίπεδα κυκλοφορίας του αίματος, μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Οι ορμόνες

Τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η νοραδρεναλίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδούς και η προλακτίνη συνδέονται με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ειδικά κοντά στην εμμηνόπαυση, η μείωση των οιστρογόνων επιφέρει μειωμένη ροή αίματος, μικρότερη παραγωγή κολλαγόνου και διόγκωση των λιποκυττάρων.

Η ηλικία

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 25 ετών (μπορεί όμως και νωρίτερα), και επιδεινώνεται καθώς περνάνε τα χρόνια και το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, λιγότερο ελαστικό και πιο επιρρεπές στη χαλάρωση.

Διατροφή

Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα, υδατάνθρακες και αλάτι, και αντιθέτως φτωχή σε φυτικές ίνες, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Τρόπος ένδυσης

Τα εσώρουχα που είναι σφιχτά στην περιοχή γύρω από τους γλουτούς και τα στενά παντελόνια δυσχεραίνουν τη ροή του αίματος και συμβάλλουν στον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

Καθιστική ζωή

Η κυτταρίτιδα είναι συχνότερη σε άτομα που δεν γυμνάζονται, ακολουθούν καθιστική ζωή και μένουν καθημερινά στην ίδια καθιστή ή όρθια στάση για πολλές ώρες.
Το Celluerase εξαλείφει
τις βαθιές εσοχές της κυτταρίτιδας
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Κυτταρίτιδα εμφανίζουν μόνο όσοι είναι εκτός φόρμας.

Αλήθεια

Τα παραπανίσια κιλά κάνουν πράγματι πιο ορατή την όψη της κυτταρίτιδας. Όσο περισσότερο λίπος υπάρχει κάτω από το δέρμα, τόσο πιο πιθανό είναι να ασκεί πίεση στον συνδετικό ιστό και να ξεπροβάλλει στα πιο αδύναμα σημεία του. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η κυτταρίτιδα κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή της και σε γυναίκες με αδύνατα, καλλίγραμμα ή και γυμνασμένα σώματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, κυτταρίτιδα έχει το 90% των γυναικών, δηλαδή σχεδόν όλες!

Μύθος

Η αερόβια άσκηση είναι η πιο αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Αλήθεια

Το τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση συμβάλλει στο αδυνάτισμα, το οποίο όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει την όψη του δέρματος, καθώς η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα. Αν δηλαδή υπάρχει χαλάρωση στο δέρμα, τότε η απώλεια βάρους μπορεί να επιδεινώσει την όψη της κυτταρίτιδας. Είναι πιο σημαντικές λοιπόν οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος, καθώς η σύσφιξη και η τόνωση των μυών, συσφίγγει το δέρμα και λειαίνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Μύθος

Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Αλήθεια

Καμία κρέμα κατά της κυτταρίτιδας δεν μπορεί να προσφέρει μόνιμη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Δεν υπάρχουν άλλωστε ούτε επαρκείς επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν καφεΐνη, τζίντζερ, τσάι και άλλα φυτικά συστατικά που δρουν κατά κύριο λόγο πάνω στα λιποκύτταρα, όμως δεν μπορούν να βελτιώσουν τη μειωμένη κυκλοφορία του αίματος που αποτελεί βασικό παράγοντα εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Μία παροδική βελτίωση μπορεί να προσφέρουν οι κρέμες ρετινοειδών (ρετινόλη) που αυξάνουν το πάχος του δέρματος και καμουφλάρουν έτσι τις «λακκουβίτσες» της κυτταρίτιδας.

Φωτογραφίες Θεραπείας Κυτταρίτιδας Πριν & Μετά
4 συμβουλές
για να μειώσετε την κυτταρίτιδα
1

Ισορροπημένη διατροφή

Ακολουθήστε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο. Μείνετε μακριά από τηγανητά και επεξεργασμένα φαγητά, καθώς και από τρόφιμα με πολλή ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με άφθονα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και προϊόντα ολικής άλεσης.

2

Συστηματική άσκηση

Η τακτική άσκηση δεν θεραπεύει την κυτταρίτιδα, όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προλάβει ή να περιορίσει την εμφάνισή της. Συνδυάστε αερόβια γυμναστική με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

3

Νερό

Το νερό όχι μόνο κρατάει ενυδατωμένο τον οργανισμό σας, αλλά συμβάλλει στην καλύτερη αιματική και λεμφική κυκλοφορία, και άρα στην καλύτερη οξυγόνωση και αποτοξίνωση των ιστών.

4

Ιατρικές θεραπείες

Με τις σύγχρονες ιατρικές θεραπείες μπορείτε να δράσετε στοχευμένα στα αίτια της κυτταρίτιδας, να προλάβετε την επιδείνωση, να κερδίσετε χρόνο και να απολαύσετε λείο, ομοιόμορφο, υγιές δέρμα.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική