Τοπικό πάχος: Τι είναι & Πώς φεύγει οριστικά - THE ANTIAGERS
Τοπικό Πάχος

Τοπικό Πάχος

Θεραπείες για τοπικό πάχος
Αλλάζουν το σχήμα του σώματός σας

Οι εξελιγμένες αισθητικές θεραπείες σας επιτρέπουν να αλλάξετε το σχήμα του σώματός σας και να αποδεσμευτείτε από το τοπικό πάχος που περιορίζει τις ενδυματικές σας επιλογές και ρίχνει την αυτοπεποίθησή σας. Τώρα πια μπορείτε να έχετε το σώμα που θέλετε με θεραπείες μη επεμβατικές που προσφέρουν οριστικό αποτέλεσμα.

Κλείστε το ραντεβού σας
Οι καλύτερες θεραπείες
για το τοπικό πάχος

Κρυολιπόλυση Clatuu 360ο

Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πρώτη και μοναδική μη επεμβατική μέθοδο οριστικής μείωσης του τοπικού πάχους. Είναι ένα σύντομο «lunchtime treatment» που μπορεί να σμιλεύσει το σχήμα του σώματός σας και να αποκαταστήσει τις αρμονικές αναλογίες σας, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της κρυολιπόλυσης, η περιοχή του τοπικού πάχους ψύχεται στους -11 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να κρυσταλλοποιούνται, να πεθαίνουν και να αποβάλλονται εν συνεχεία με φυσιολογικό τρόπο από τον οργανισμό.

Το μηχάνημα κρυολιπόλυσης Clatuu που χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας, είναι το πρώτο μηχάνημα με μηχανισμό ψύξης 360ο Surround Maximum Coverage για μέγιστη κάλυψη του όγκου λίπους, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Προσφέρει 20% πιο ισχυρή αναρρόφηση της περιοχής και συνοδεύεται από διπλές κεφαλές εφαρμογής για ταυτόχρονη θεραπεία δύο περιοχών. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και δεν προκαλείται χαλάρωση. Είναι μέθοδος εγκεκριμένη από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2010 και έχει χαρίσει σε περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο το σώμα των ονείρων τους.

Αριθμός συνεδριών: Μία συνεδρία αρκεί για να μειωθεί το τοπικό στρώμα λίπους κατά 25-45%.

Λιποδιάλυση Aqualyx

Αποτελεί την πλέον στοχευμένη μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης για ρευστοποίηση και οριστική αποβολή του τοπικού λίπους μέσα σε 3 έως 6 βδομάδες. Η ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualyx δρα απευθείας μέσα στις λιποαποθήκες και εξουδετερώνει τα περίσσια λιποκύτταρα, επαναφέροντας την αρμονία στις αναλογίες του σώματος. Πώς το επιτυγχάνει αυτό; Με μία απολύτως ασφαλή ουσία, η παρασκευή της οποίας βασίστηκε στην ίδια ουσία που εκκρίνει ο ανθρώπινος οργανισμός για να διαλύει το λίπος των τροφών. Ο λόγος για το δεοξυχολικό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να διασπά τα λιποκύτταρα.

Η λιποδιάλυση Aqualyx υπερέχει και στην τεχνική εφαρμογής, καθώς εγχέεται με τέτοιο τρόπο στο τοπικό πάχος που επιτυγχάνεται τρισδιάστατη καταπολέμηση του όγκου λίπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό body contouring, καθώς επιτυγχάνεται η μικρολιπογλυπτική του σώματος χωρίς να δημιουργούνται ανομοιομορφίες ή χαλάρωση στο δέρμα.

Αριθμός συνεδριών: Ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας και τον όγκο λίπους, χρειάζονται 3 έως 8 συνεδρίες, που εφαρμόζονται με μεσοδιαστήματα 3 εβδομάδων.

LPG Endermologie® Alliance

Η μέθοδος LPG Endermologie δρα συμπληρωματικά και ενισχυτικά στο πλάνο θεραπείας για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους, επιταχύνοντας την αποσυμφόρηση των ιστών και την αποβολή των λιποκυττάρων. Είναι μια επαναστατική φυσική μέθοδος που βασίζεται στο μηχανικό μασάζ και την κινητοποίηση του δέρματος, με στόχο την αύξηση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας.

Η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή της συσκευής LPG διαθέτει δύο κυλίνδρους που πραγματοποιούν μηχανικό λιπομασάζ του δέρματος και ενισχύουν την κυκλοφορία κατά 400%. Το αποτέλεσμα; Οι ιστοί αποσυμπιέζονται, οι τοξίνες και τα κατακρατημένα υγρά αποβάλλονται και επιτυγχάνεται μείωση έως και 5 πόντους στην περιφέρεια. Επιπλέον, η θεραπεία LPG δρα πάνω στα λιποκύτταρα που τείνουν να συσσωρεύουν λίπος με τα χρόνια και τα επανεκπαιδεύουν ώστε να το αποβάλλουν αποτελεσματικά, καταπολεμώντας έτσι τη διόγκωση των λιποκυττάρων. Ταυτόχρονα, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με σημαντικά οφέλη για την υφή, τον τόνο και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Αριθμός συνεδριών: Σε γενικές γραμμές, αρκούν 6-10 συνεδρίες, με συχνότητα 2 συνεδρίες τη βδομάδα.

RF Ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν μία απολαυστική θεραπεία, με διπλό όφελος για το δέρμα, καθώς μπορεί να επιτύχουν τόσο καταπολέμηση του τοπικού πάχους, όσο και σύσφιξη της χαλαρής επιδερμίδας. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα από τη συνύπαρξη μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων σε μια συσκευή, όπως είναι η πιστοποιημένη συσκευή Accent που χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας. Με την επιλογή του κατάλληλου βάθους δράσης, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την εξάλειψη του τοπικού πάχους, χρησιμοποιούνται οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες που δρουν σε βάθος 20 χιλιοστών, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται ο λιπώδης ιστός. Με την ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας στους 41-43 βαθμούς Κελσίου, αυξάνονται κατά 110% οι τοπικές καύσεις, διασπάται η μεμβράνη των λιποκυττάρων και ξεκινάει η αποβολή του λίπους ανεπιστρεπτί!

Αριθμός συνεδριών: Χρειάζονται περίπου 8-10 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 10-15 ημερών.
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
10% περισσότερο λίπος
έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες

Τι είναι το τοπικό πάχος

Το τοπικό πάχος είναι το λίπος που συσσωρεύεται σε μία περιοχή, στην οποία υπάρχουν δυσανάλογα περισσότερα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι αρμονικές αναλογίες του σώματος. Τα λιποκύτταρα αυτά μπορούν να αυξήσουν τον όγκο τους έως και 60 φορές, προκαλώντας την κατακράτηση υγρών και εμποδίζοντας την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Το τοπικό πάχος αντιστέκεται σθεναρά ακόμα και στα πιο αυστηρά προγράμματα διατροφής, ενώ δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε με εντατική άσκηση. Στις γυναίκες εντοπίζεται συνηθέστερα γύρω από τους γλουτούς και τους μηρούς (τα γνωστά «ψωμάκια»), ενώ στους άντρες εμφανίζεται κυρίως στην κοιλιά (το χαρακτηριστικό «σωσίβιο»). Αλλά όχι μόνο. Μπορεί να παρουσιαστεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχουν λιποαποθήκες, καθώς και στο πρόσωπο (συνηθέστερα με τη μορφή του διπλοσάγονου). Το τοπικό πάχος αποδεικνύεται στατιστικά ότι είναι 1 από τα 5 πιο σημαντικά αισθητικά θέματα που απασχολούν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Σημεία τοπικού πάχους

. Διπλοσάγονο (προγούλι)
. Μπράτσα και παχάκια γύρω από τις μασχάλες
. Γυναικομαστία στους άνδρες
. Παχάκια πλάτης και γύρω από το σουτιέν (bra fat)
. Παχάκια κάτω από τους γλουτούς (banana roll)
. Εσωτερική και εξωτερική πλευρά μηρών (ψωμάκια)
. Στομάχι & κοιλιά (σωσίβιο)
. Πλαϊνά μέσης (love handles)
. Γόνατα
4 τύποι σώματος
ανάλογα με την κατανομή του λίπους

Τύπος σώματος αχλάδι

Είναι ο κλασικός τύπος σώματος των μεσογειακών γυναικών που χαρακτηρίζεται από στενή μέση, ενώ η περιφέρεια των μηρών είναι μεγαλύτερη από την περιφέρεια του στήθους. Το συσσωρευμένο λίπος εντοπίζεται στους γλουτούς, τους μηρούς και την πλάτη.

Τύπος σώματος μήλο

Το σώμα δείχνει πιο στρογγυλεμένο, καθώς το λίπος συσσωρεύεται στο στομάχι και την κοιλιά, ενώ τα χέρια, τα πόδια, οι γλουτοί και η πλάτη είναι πιο αδύνατα. Αυτός ο τύπος σώματος είναι συνηθέστερος στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Τύπος σώματος μπανάνα

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν λεπτά και μακριά άκρα, αλλά δεν συσσωρεύουν τοπικό λίπος σε ένα σημείο του σώματος. Το λίπος είναι μοιρασμένο στον κορμό, την κοιλιά, τους γλουτούς, το στήθος και το πρόσωπο, χωρίς όμως να δημιουργούνται έντονες δυσαναλογίες.

Τύπος σώματος κλεψύδρα

Αποτελεί το πιο ελκυστικό – κατά τους άνδρες – γυναικείο τύπο σώματος, καθώς χαρακτηρίζεται από πλούσιες καμπύλες στο στήθος και τους γλουτούς, ενώ η μέση είναι εξαιρετικά στενή, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας.
20-25 εκατ. λιποκύτταρα
διαθέτει το ανθρώπινο σώμα κατά μέσο όρο

Ο ρόλος των λιποκυττάρων

Τα λιποκύτταρα αρχίζουν να σχηματίζονται στο σώμα κατά την εμβρυϊκή φάση. Συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται κατά την παιδική ηλικία και αγγίζουν τον μέγιστο αριθμό τους στα τέλη της εφηβείας. Μετά την ενηλικίωση, ο αριθμός τους σταθεροποιείται και πλέον το σώμα μετράει κατά μέσο όρο 20 έως 25 εκατομμύρια λιποκύτταρα.

Τα λιποκύτταρα είναι υπεύθυνα για τη σύνθεση, την αποθήκευση και την απελευθέρωση λίπους στο αίμα ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Επομένως, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή της απαραίτητης ενέργειας στους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Επιπλέον, παρέχουν προστασία στους μυς και τα οστά από τα χτυπήματα και τις πτώσεις, ενώ λειτουργούν και ως «μόνωση» του σώματος, συμβάλλοντας στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, όταν η πρόσληψη λίπους ξεπερνάει τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού, τότε τα λιποκύτταρα διογκώνονται και το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί έως και 60 φορές σε σχέση με το αρχικό.
Τι καθορίζει
την εναπόθεση λίπους στο σώμα

Τα γονίδια

Περίπου το 50% της κατανομής του λίπους στο σώμα καθορίζεται από τα γονίδια.

Το φύλο

Οι γυναίκες αποθηκεύουν 10% περισσότερο λίπος, που τους χρησιμεύει για την εγκυμοσύνη.

Η ηλικία

Με το πέρασμα των χρόνων, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και μειώνεται ο μυϊκός ιστός.

Οι ορμόνες

Ειδικά μετά την ηλικία των 40, η φυσική μείωση των ορμονών οδηγεί σε συσσώρευση λίπους.
Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Οι θεραπείες τοπικού πάχους είναι για τους υπέρβαρους και τους παχύσαρκους.

Αλήθεια

Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Οι θεραπείες που μπορούν να εξαλείψουν το τοπικό πάχος, έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε όσους έχουν φυσιολογικό βάρος (ή όχι παραπάνω από 10 κιλά), αλλά παρουσιάζουν συσσωρεμένο λίπος σε μία περιοχή. Για να βεβαιωθείτε αν είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για τις μη επεμβατικές θεραπείες εξάλειψης του τοπικού πάχους, αρκεί να υπολογίσετε τον δείκτη μάζας του σώματός σας (Body Mass Index ή αλλιώς ΒΜΙ). Αρκεί να διαιρέσετε το βάρος σας με το τετράγωνο του ύψους σας. Αν το αποτέλεσμα είναι από 18,5 έως 24,9, τότε έχετε φυσιολογικό βάρος. Αν είναι από 25 έως 29,9, τότε είστε υπέρβαροι, ενώ αν είναι από 30 και πάνω, είστε παχύσαρκοι.

Μύθος

Με τις θεραπείες εξάλειψης τοπικού πάχους, μπορώ να απαλλαγώ από όσο τοπικό λίπος κι αν έχω στην κοιλιά.

Αλήθεια

Ειδικά για την περιοχή της κοιλιάς, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πρώτα αν το λίπος είναι υποδόριο (κάτω από δέρμα) ή ενδοσπλαχνικό (γύρω από τα όργανα). Οι θεραπείες εξάλειψης του τοπικού πάχους μπορούν να στοχεύσουν και να εξαλείψουν με ασφάλεια μόνο το υποδόριο λίπος της κοιλιάς, όπως και το υποδόριο λίπος που εντοπίζεται σε άλλες περιοχές του σώματος (γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, διπλοσάγονο, κ.α.). Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το σπλαχνικό λίπος, το οποίο βρίσκεται πολύ βαθύτερα και είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία, καθώς εντοπίζεται γύρω από τα όργανα της κοιλιάς και συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Φωτογραφίες Θεραπείας Τοπικού Πάχους Πριν & Μετά
Ενίσχυση αποτελέσματος
5 συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα

Οι σύγχρονες θεραπείες εξάλειψης του τοπικού πάχους μπορούν να σας προσφέρουν το σώμα που έχετε ονειρευτεί. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να ενισχύσετε, αλλά και να διατηρήσετε το αποτέλεσμα!

1

Ισορροπημένη διατροφή

Ακολουθήστε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο. Μείνετε μακριά από τηγανητά και επεξεργασμένα φαγητά, καθώς και από τρόφιμα με πολλή ζάχαρη. Αντικαταστήστε τα με άφθονα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και προϊόντα ολικής άλεσης.

2

Συστηματική άσκηση

Η τακτική άσκηση ενισχύει την αποβολή του λίπους και συμβάλλει στην απελευθέρωση ντοπαμίνης, προσφέροντας ένα αίσθημα ευεξίας. Μην περιοριστείτε σε αερόβια και διαλειμματική προπόνηση. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη χτίζουν μυϊκή μάζα, που επίσης καίει λίπος.

3

Μακριά από στρες

Το στρες παίζει καθοριστικό ρόλο στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, καθώς αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό που οδηγούν σε αύξηση κυρίως του σπλαχνικού λίπους, αλλά και σε κατακράτηση υγρών και τοξινών. Αποφύγετε τις στρεσογόνες καταστάσεις.

4

Ελάχιστο αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες που μεταβολίζονται γρήγορα σε λίπος και επιπλέον αφυδατώνει τον οργανισμό. Περιορίστε την κατανάλωση σε ένα ποτήρι την ημέρα. Αντιθέτως, το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και ευνοεί την αποβολή των κατακρατημένων υγρών και των τοξινών!

5

Επαρκής ύπνος

Τη νύχτα, το σώμα απελευθερώνει αναπτυξιακές ορμόνες που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση μυών και πρωτεϊνών, καθώς και για τη διαδικασία διάσπασης του λίπους. Επομένως, ο ανεπαρκής ύπνος μπλοκάρει τη διαδικασία της λιπόλυσης. Να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ!

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική