Buccal fat pad removal: Τι είναι, δείτε πριν-μετά - THE ANTIAGERS
Buccal Fat Pad Removal

Buccal Fat Pad Removal

Buccal fat pad removal
Αφαίρεση λίπους από μάγουλα

Εφαρμόζουμε τις πιο εξελιγμένες τεχνικές μείωσης του λίπους στα μάγουλα για να αλλάξουμε το σχήμα του προσώπου και να δημιουργήσουμε γωνίες μοντέλου!

Κλείστε το ραντεβού σας
Πλεονεκτήματα
Face contouring με αφαίρεση όγκου από τα μάγουλα για ανάδειξη των ζυγωματικών και της γωνίας της κάτω γνάθου

Σύγχρονη επέμβαση που έχει αγαπηθεί από celebrities και top models

Εξατομικευμένη προσέγγιση για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία

Άμεση επιστροφή στην εργασία

Αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα

Χρόνος Θεραπείας
45'
Διάρκεια Αποτελέσματος
Για πάντα
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
Ενδεικτική τιμή: από 1200€
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
σε 4-5 εβδομάδες, οπότε υποχωρεί πλήρως το οίδημα
Αναισθησία
Τοπική
Διάρκεια αποθεραπείας
Στην περιοχή της τομής τοποθετούνται απορροφήσιμα ράμματα. Το οίδημα είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τις δραστηριότητές σας, αλλά κι αυτό δε διαρκεί πάνω από 2-3 ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Δείτε Χειρουργεία - Μαρτυρίες - Πριν/Μετά
Δείτε αποτελέσματα
buccal fat pad removal
100% φυσικό αποτέλεσμα
Πρόσωπο με γωνίες μοντέλου
Αν και τα στρογγυλά μάγουλα είναι χαριτωμένα στα παιδιά, όταν διατηρούνται μεγαλώνοντας, στερούν από το πρόσωπο τη γοητεία της ενηλικίωσης, που συνδέεται με ένα πιο μακρόστενο πρόσωπο με «κοψίματα» και γωνίες. Το buccal fat pad removal είναι μία από τις πλέον σύγχρονες πλαστικές επεμβάσεις που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το “baby face” και να τονίσουμε τα ζυγωματικά, όχι προσθέτοντάς τους όγκο με τη συνηθισμένη χρήση υαλουρονικού, αλλά αφαιρώντας όγκο από τα μάγουλα.

Με τη μέθοδο Buccal Fat Pad Removal, αφαιρούμε ή μειώνουμε τα buccal fat pads, τα μαξιλαράκια λίπους που βρίσκονται κάτω από τα μάγουλα και ευθύνονται για το “baby face”. Στόχος είναι να τονίσουμε τις γωνίες του προσώπου, σμιλεύοντας το λίπος που υπάρχει ανάμεσα στα οστά των ζυγωματικών και της κάτω γνάθου, και να δείξει το πρόσωπο πιο αδύνατο. Πρόκειται για μία από τις νεότερες πλαστικές επεμβάσεις, που πραγματοποιείται μέσα σε 45 λεπτά στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία, και μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε φυσικό contouring του προσώπου και να σας χαρίσουμε τις γοητευτικές γωνίες που θαυμάζετε στα πρόσωπα των μοντέλων.
Τέλος στο “baby face”
Ανάδειξη των ζυγωματικών όχι με τη συνηθισμένη προσθήκη υαλουρονικού, αλλά με αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα

Buccal fat pad removal

Αναδεικνύουμε τις γωνίες του προσώπου σας

Τα buccal fat pads είναι μαξιλαράκια λίπους που βρίσκονται βαθιά κάτω από τα μάγουλα, εκτείνονται μέχρι τους κροτάφους και ενώ έχουν το μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σχήμα του προσώπου. Αν είναι υπερτροφικά, τότε κάνουν το χαμηλότερο τμήμα του προσώπου να δείχνει πιο στρογγυλό, μεγαλύτερο και βαρύτερο. Με την τεχνική buccal fat pad removal, αφαιρούμε ή μειώνουμε το λίπος της περιοχής, δημιουργώντας ένα πιο καλοσμιλεμένο λουκ, καθώς αναδεικνύουμε τις φυσικές γωνίες των ζυγωματικών και της σιαγόνας.

Το buccal fat pad removal μας επιτρέπει να αλλάξουμε το σχήμα του προσώπου, να μειώσουμε τα στρογγυλά, γεμάτα μάγουλα και να αντιμετωπίσουμε το “baby face” που συχνά δεν είναι επιθυμητό από μια ηλικία και μετά. Πρόκειται για μία σύντομη επέμβαση που πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και δεν συνεπάγεται ταλαιπωρία ή μακρύ χρόνο αποθεραπείας για τους ασθενείς. Η αφαίρεση του λίπους πραγματοποιείται μέσα από μία μικρή τομή 1-2 εκατοστών, η οποία γίνεται μέσα στο στόμα (στα πλαϊνά του στοματικού βλεννογόνου) και επομένως δεν αφήνει κανένα σημάδι πίσω της.

Πώς πραγματοποιείται το buccal fat pad removal

Εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την ανατομία του προσώπου και την κατανομή του λίπους, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο. Σε αρκετές περιπτώσεις, επιλέγουμε να μην αφαιρέσουμε όλο τον όγκο του buccal fat, αλλά να τον μειώσουμε όσο χρειάζεται προκειμένου να δημιουργήσουμε το επιθυμητό «κόψιμο» κάτω από το ζυγωματικό τόξο, χωρίς όμως να προκαλέσουμε ένα «σκελετωμένο» λουκ.

Αντίστοιχα, μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσουμε ένα τμήμα του buccal fat και να το ανακατανείμουμε στη μεσαία ζώνη του προσώπου, ώστε να ενισχύσουμε για παράδειγμα τον όγκο των ζυγωματικών ή να γεμίσουμε τις ρινοπαρειακές αύλακες. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει ανάγκη να υποβάλουμε το λίπος σε κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία, όπως χρειάζεται αντίθετα στην περίπτωση της λιπομεταφοράς, αφού διατηρούμε ανέπαφη την αρχική αιμάτωση και αγγείωση του buccal fat και επομένως μπορούμε να το μετακινήσουμε και να το στηρίξουμε απευθείας στα σημεία που θέλουμε να ενισχύσουμε!

Τι προσφέρει το buccal fat pad removal:

. Αλλαγή του σχήματος του προσώπου
. Μείωση του όγκου στα μάγουλα
. Ανάδειξη των οστών των ζυγωματικών
. Τονισμός της γωνίας της κάτω γνάθου
. Πιο λεπτό περίγραμμα προσώπου
. Υψηλότερη αυτοπεποίθηση

Κατάλληλοι υποψήφιοι για buccal fat removal

Ποιοι είναι οι καθοριστικοί παράγοντες

Για την επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων, παίζουν καθοριστικό ρόλο η ηλικία, η ποιότητα του δέρματος, το σχήμα του προσώπου, η κατανομή και ο όγκος του λίπους. Το buccal fat removal είναι μία επέμβαση που απευθύνεται σε άτομα με στρογγυλό ή οβάλ πρόσωπο, έντονα φουσκωμένα μάγουλα και σημαντικό λίπος κάτω από το ζυγωματικό τόξο.

Δεν είναι μία επέμβαση για έφηβους ή πολύ νεαρά άτομα με “baby fat”, καθώς το buccal fat είναι ένας όγκος λίπους που αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 20 ετών και εν συνεχεία μειώνεται αργά μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Δεν συστήνεται ούτε σε άτομα με μακρόστενο πρόσωπο που θέλουν να αναδείξουν περισσότερο τις γωνίες του. Στην περίπτωση αυτή, πραγματοποιούμε face contouring με ενίσχυση των ζυγωματικών και της κάτω σιαγόνας με την προσθήκη υαλουρονικού οξέος ή άλλων fillers.

Ο Έλληνας γιατρός που εμπιστεύονται οι Γερμανοί ασθενείς

Ο Πλαστικός Χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε όλο το εύρος των πλαστικών, επανορθωτικών και αισθητικών χειρουργείων, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 επεμβάσεις ως βασικός χειρουργός στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Από το 2016 κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Ο Γεώργιος Βελημβασάκης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και από μικρός έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» (4,88/5) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Αφού έλαβε την ελληνική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στη Γενική Χειρουργική στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ειδικευόμενος Ιατρός στην Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων «ΚΑΤ». Επί σειρά ετών μετεκπαιδεύτηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές πλαστικών επεμβάσεων προσώπου, λαιμού, σώματος και στήθους συμμετέχοντας σε δεκάδες ιατρικά σεμινάρια, workshops, webinars και masterclasses.

Το 2007, επιδιώκοντας μία υψηλού επιπέδου ειδικότητα, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία όπου αφού απέκτησε και τη γερμανική άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος κατόπιν εξετάσεων, εργάστηκε σε κορυφαία κέντρα Πλαστικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε γερμανικές μητροπόλεις (Ντόρτμουντ, Έσσεν, Βισμπάντεν), εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και τελειοποιώντας την τεχνική του δίπλα σε καταξιωμένους Γερμανούς επιστήμονες.

Το 2017, αποφάσισε να επιστρέψει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, με στόχο να ιδρύσει τις σύγχρονες κλινικές Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers” και να προσφέρει σε χώρους υψηλής αισθητικής και διεθνών προδιαγραφών τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών, προσελκύοντας ασθενείς από τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια για προηγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής και φέρει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) και της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), ενώ κατέχει διπλή πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
Συχνές Ερωτήσεις

Το buccal fat pad είναι τμήμα λίπους που βρίσκεται κάτω από τα μάγουλα, ανάμεσα στους μυς της μάσησης, και εκτείνεται μέχρι τους κροτάφους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτά τα μαξιλαράκια λίπους, όμως το μέγεθός τους μπορεί να διαφέρει κατά πολύ. Συνήθως τα buccal fat pads έχουν το μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Αν όμως είναι υπερτροφικά, τότε δημιουργούν την αίσθηση του “baby face”, καθώς τα μεγάλα, στρογγυλά μάγουλα είναι χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας.

Τις πρώτες ημέρες, υπάρχει ένα τοπικό οίδημα που κρύβει το αποτέλεσμα. Καθώς όμως αυτό απορροφάται, θα αρχίσει να διαγράφεται το «κόψιμο» που έχει δημιουργηθεί κάτω από τα ζυγωματικά από την αφαίρεση του λίπους. Μετά από 4-5 βδομάδες, θα μπορείτε να απολαύσετε τις γωνίες μοντέλου που θα έχετε αποκτήσει.

Όχι. Η τομή για την πρόσβαση στο σημείο όπου βρίσκεται το buccal fat pad, γίνεται μέσα στο στόμα. Η τομή είναι μόλις 1-2 εκατοστά και πραγματοποιείται στα πλαϊνά του στοματικού βλεννογόνου, μία περιοχή που θρέφει πολύ γρήγορα. Τα ράμματα που τοποθετούνται, είναι απορροφήσιμα.

Ναι. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Το λίπος που έχει αφαιρεθεί, δεν επιστρέφει. Θα πρέπει όμως να προσέξετε τη μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους, γιατί μπορεί τα μάγουλά σας να δείξουν και πάλι πιο στρογγυλά.

Αν και η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί τεχνικά σε οποιαδήποτε ηλικία, συστήνεται να αποφεύγεται σε πολύ νεαρή ηλικία, καθώς μετά την ηλικία των 30 ετών πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν ένα μέρος από το νεανικό λίπος του προσώπου. Επομένως, είναι σημαντικό να μην βιαστούν να μειώσουν τον όγκο λίπους στα μάγουλα για να μην καταλήξουν με ένα υπερβολικά αδυνατισμένο πρόσωπο. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το buccal fat pad removal δεν πραγματοποιείται σε άτομα με μακρόστενο πρόσωπο. Θα πρέπει πάντα να προηγείται ιατρική αξιολόγηση.

Φυσικά θα μπορείτε να τρώτε, όμως για να ελαχιστοποιήσουμε την οποιαδήποτε ενόχληση, συστήνουμε την κατανάλωση πιο ρευστής τροφής για τα πρώτα 24ωρα. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η μάσηση τσίχλας.

Όχι. Το buccal fat pad removal δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για τη λιποαναρρόφηση σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα λίπους βρίσκεται κάτω από μυς και νεύρα του προσώπου, τα οποία είναι πολύ σημαντικό να μην τραυματιστούν.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική