Ρυτίδες: Τι είναι, Πού οφείλονται & Πώς φεύγουν - THE ANTIAGERS
Θεραπείες για ρυτίδες

Θεραπείες για ρυτίδεςΘεαματικό αποτέλεσμα ακόμα και με μία μόνο συνεδρία

Ρυτίδες
Γνωρίστε τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ρυτίδων για το 2024. Στοχευμένη δράση για λείανση ρυτίδων και θεαματική ανανέωση προσώπου

Όλες οι σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης λειτουργούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά για να λειάνουν ακόμα και τις βαθύτερες ρυτίδες στο δέρμα σας. Tο πρόσωπο δείχνει νεότερο, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φυσικότητα των εκφράσεων και των χαρακτηριστικών του.

Κλείστε το ραντεβού σας
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Νεανικό πρόσωπο
που διατηρεί τις εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά του

Οι πιο δραστικές θεραπείες αντιγήρανσης

Η αισθητική ιατρική διαθέτει όλα τα μέσα για να εξαφανίσει ακόμα και σε μία μόνο συνεδρία τις ρυτίδες που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να δημιουργηθούν.

Ανάλογα με τον τύπο και το βάθος των ρυτίδων, αλλά και τη συνολική κατάσταση του δέρματός σας, επιλέγονται οι κατάλληλες δραστικές θεραπείες αντιγήρανσης. Οι θεραπείες ρυτίδων χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτές που στοχεύουν συγκεκριμένες ρυτίδες και εκείνες που με εξελιγμένους μηχανισμούς συμβάλλουν στη συνολική ανανέωση του προσώπου. Ο συνδυασμός τους προσφέρει τα πιο θεαματικά αποτελέσματα!

Στοχευμένες θεραπείες ρυτίδων

Είναι ενέσιμες θεραπείες που εφαρμόζονται ακριβώς στα σημεία όπου εντοπίζονται οι ρυτίδες, με στόχο να τις λειάνουν.

  • Botox: Χαλαρώνει συγκεκριμένους μυς κυρίως στο άνω τμήμα το προσώπου ώστε να μην σχηματίζονται οι δυναμικές ρυτίδες. Ιδανική θεραπεία για τις γραμμές έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο, το «πόδι της χήνας», τα βλέφαρα και τη μύτη. Εφαρμόζεται και ως θεραπεία πρόληψης ρυτίδων (baby botox).
  • Υαλουρονικό οξύ: Γεμίζει τις βαθιές στατικές ρυτίδες κυρίως στο κάτω τμήμα του προσώπου και τον λαιμό. Κατάλληλη θεραπεία για ρινοπαρειακές και ρινοχειλικές ρυτίδες, αλλά και για ενίσχυση όγκου σε ζυγωματικά, χείλη και πηγούνι.

Θεραπείες συνολικής ανανέωσης προσώπου

Είναι θεραπείες που εφαρμόζονται ενέσιμα ή με εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, ώστε να διεγείρουν με διαφορετικούς τρόπους τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης του δέρματος, προσφέροντας ένα συνολικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης στο πρόσωπο.

  • Μεσοθεραπεία: Η θεραπεία εφαρμόζεται με εξελιγμένα skin boosters. Διοχετεύει πολύτιμα ενεργά συστατικά στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, με στόχο την ενισχυμένη θρέψη των ιστών και την εντατική ανανέωση των κυττάρων.
  • Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP: Είναι το περίφημο Vampire Facelift! Διεγείρει τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος ποντάροντας στο εμπλουτισμένο πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες του ίδιου του αίματος.
  • Fractional Laser: Ο λόγος για την δημοφιλή Laser Skin Resurfacing θεραπεία. Η δέσμη του Laser σαρώνει όλη την επιδερμίδα για να απομακρύνει την πιο γερασμένη εξωτερική στιβάδα, να διεγείρει την κολλαγονογένεση και να συμβάλλει στην ανάδυση φρέσκου δέρματος.
  • Dermapen: Προκαλεί μικρονυγμούς για να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασης. Ουσιαστικά ξεγελάει το δέρμα με στόχο την εντατική παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου και τη λείανση των ρυτίδων.
  • LPG Endermolift: Μία 100% φυσική διαδικασία ανανέωσης του προσώπου που βασίζεται στη μηχανική διέγερση του δέρματος και έχει την ικανότητα να αυξάνει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου και να απαλύνει τις ρυτίδες σε ποσοστό 87%! Πραγματοποιώντας ένα ευχάριστο μασάζ στο δέρμα, το LPG Endermolift τονώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος, οξυγονώνει τους ιστούς και χαρίζει λάμψη και ακτινοβολία στην επιδερμίδα, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία.
  • Nanopeeling: Χάρη σε ειδική νανοτεχνολογία, μεταφέρει δραστικά antiaging συστατικά στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, για να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και να επανορθώσουν τις βλάβες της επιδερμίδας.
  • Μάσκες υδρογέλης: Είναι δροσιστικές μάσκες που συνδυάζουν κοκτέιλ από πολύτιμα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά με στόχο την ενυδάτωση, τη θρέψη και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Λειαίνουν τις ρυτίδες και χαρίζουν λάμψη στο δέρμα.
  • Φωτοθεραπεία: Διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και βελτιώνει θεαματικά την υφή του δέρματος χάρη στην έκθεση του προσώπου σε ευεργετικό μήκος κύματος φωτός. Μία αναζωογονητική θεραπεία κατάλληλη για κάθε ηλικία.
Γνωρίστε τις ρυτίδες σας...
για να τις αποχαιρετίσετε μια για πάντα!

Οι ρυτίδες εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του προσώπου και οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες. Είναι σημαντικό να μπορείτε να τις αναγνωρίσετε για να καταφέρετε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά!

Ρυτίδες μετώπου

Είναι οι οριζόντιες ρυτίδες που εμφανίζονται στο άνω τμήμα του «Τ» του προσώπου. Είναι γραμμές έκφρασης που σχηματίζονται στο μέτωπο, καθώς ανασηκώνονται τα φρύδια σε στιγμές έκπληξης. Γι’ αυτό αναφέρονται και ως «ρυτίδες έκπληξης». Οφείλονται στη σύσπαση των μετωπιαίων μυών και μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και από την ηλικία των 20.

Top θεραπεία: Botox

Ρυτίδες μεσόφρυου

Σχηματίζονται ανάμεσα στα φρύδια σε στιγμές θυμού ή συνοφρύωσης. Καθώς σμίγουν τα φρύδια, δημιουργούνται δύο έντονες κάθετες αυλακώσεις, που το σχήμα τους θυμίζει τον αριθμό «11». Οι δυναμικές ρυτίδες στο μεσόφρυο αποκαλούνται συχνά και «ρυτίδες συνοφρύωσης». Παρατηρούνται συνήθως πιο έντονα στους άνδρες, καθώς οι γραμμές έκφρασης χαράζουν βαθύτερα το ανδρικό δέρμα.

Top θεραπεία: Botox

Ρυτίδες ματιών

Είναι οι ρυτίδες που εμφανίζονται σαν ακτίνες στην εξωτερική γωνία των ματιών, γνωστές και ως «πόδι της χήνας». Είναι δυναμικές ρυτίδες που σχηματίζονται τη στιγμή του γέλιου, όμως είναι αυτές που τείνουν να μετατραπούν πρώτες σε στατικές, καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες.

Top θεραπεία: Botox

Ρυτίδες βλεφάρων

Εμφανίζονται τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο. Αρχικά, είναι δυναμικές ρυτίδες που σχηματίζονται σε στιγμές γέλιου ή στην προσπάθεια να μισοκλείσουμε τα μάτια για να δούμε κάτι καλύτερα. Όμως, η σταδιακή λέπτυνση του δέρματος, σε συνδυασμό με τη μείωση κολλαγόνου και τη μυϊκή ατονία, τις μετατρέπουν γρήγορα σε στατικές.

Top θεραπεία: Fractional Laser

Ρυτίδες tear trough

Είναι οι βαθιές αυλακώσεις που σχηματίζονται ανάμεσα στα οστά των ζυγωματικών και τη μύτη, και προσδίδουν μία θλιμμένη όψη στο πρόσωπο. Οφείλονται στη σταδιακή υποχώρηση του λίπους και τις οστικές αλλαγές στην περιοχή. Αποκαλούνται και «κοιλάδα των δακρύων», καθώς τείνουν να κυλάνε τα δάκρυα μέσα σε αυτές.

Top θεραπεία: Υαλουρονικό

Ρυτίδες μύτης

Είναι οι κάθετες ρυτίδες που σχηματίζονται στα πλαϊνά της ράχης της μύτης τη στιγμή του γέλιου, και ορισμένες φορές εκτείνονται μέχρι τα κάτω βλέφαρα. Ο σχηματισμός τους θυμίζει τις χαρακτηριστικές πτυχώσεις στη μύτη των κουνελιών, γι’ αυτό οι ρυτίδες της μύτης είναι γνωστές και ως «bunny lines».

Top θεραπεία: Botox

Ρινοχειλικές ρυτίδες

Είναι οι λεπτές κάθετες ρυτίδες που σχηματίζονται στην περιοχή ανάμεσα στη μύτη και τα χείλια. Αναφέρονται και ως «ρυτίδες καπνιστού», αφού εμφανίζονται συχνότερα σε καπνιστές εξαιτίας του συχνού σουφρώματος των χειλιών γύρω από το τσιγάρο. Το πρόβλημα εντείνεται με τη σταδιακή λέπτυνση των χειλιών λόγω γήρανσης.

Top θεραπεία: Υαλουρονικό

Ρινοπαρειακές ρυτίδες

Ξεκινούν από τα πλαϊνά της μύτης και εκτείνονται γύρω από το στόμα, τη στιγμή του γέλιου, γι’ αυτό και αποκαλούνται συχνά και «ρυτίδες γέλιου». Οι συχνές μυϊκές συσπάσεις της περιοχής έχουν ως αποτέλεσμα να εγκαθίστανται τελικά στο δέρμα οι ρινοπαρειακές αύλακες που μοιάζουν σαν παρενθέσεις γύρω από το στόμα.

Top θεραπεία: Υαλουρονικό

Ρυτίδες θλίψης

Είναι οι λεπτές γραμμές που ξεκινάνε από τις εξωτερικές γωνίες του στόματος και εκτείνονται κάθετα δίπλα στο πηγούνι. Όταν το πρόσωπο είναι ανέκφραστο, του προσδίδουν μία θλιμμένη όψη, γι’ αυτό αποκαλούνται και «ρυτίδες μαριονέτας» ή «ρυτίδες πικρίας». Με τη σταδιακή χαλάρωση του δέρματος, γίνονται εντονότερες, καθώς τα μάγουλα «πέφτουν» προς τη σιαγόνα.

Top θεραπεία: Υαλουρονικό

Ρυτίδες πηγουνιού

Οι ρυτίδες στο πηγούνι συνοδεύονται από το σούφρωμα της περιοχής, λόγω της σταδιακής μείωσης κολλαγόνου και της απώλειας όγκου. Η αποδυνάμωση του όγκου του πηγουνιού, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση στη γραμμή της σιαγόνας, έχουν αντίκτυπο στο νεανικό οβάλ σχήμα του προσώπου, καθώς δημιουργούν μία πιο τετραγωνισμένη όψη.

Top θεραπεία: Botox

Ρυτίδες λαιμού

Εμφανίζονται σε όλο και νεότερη ηλικία, εξαιτίας της αυξανόμενης χρήσης τεχνολογικών συσκευών, καθώς το κεφάλι μένει σκυφτό για πολλές ώρες πάνω από κάποια οθόνη. Γι’ αυτό, οι οριζόντιες αυτές ρυτίδες αναφέρονται συχνά και ως “tech neck”. Επιπλέον, με το σφίξιμο των δοντιών εμφανίζονται στον λαιμό και κάθετες ρυτίδες που ξεκινάνε κάτω από το πηγούνι και αποκαλούνται «χορδές».

Top θεραπεία: Υαλουρονικό

Οι 3 στιβάδες του δέρματος
Επιδερμίδα, δερμίδα & υποδόριος ιστός

Το ανθρώπινο δέρμα αποτελείται από τρεις βασικές στιβάδες: την επιδερμίδα, τη δερμίδα (χόριο) και τον υποδόριο ιστό. Οι δομικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτές τις τρεις στιβάδες ευθύνονται για τα σημάδια γήρανσης που βλέπετε στον καθρέφτη σας.

Είναι η εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Η επιδερμίδα είναι πλούσια σε κερατίνη, στην οποία οφείλεται το πάχος του δέρματος και η συγκράτηση της εσωτερικής υγρασίας. Σε αυτή τη στιβάδα συγκεντρώνονται τα νεκρά κύτταρα, ενώ εντοπίζονται και τα κύτταρα της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που χαρίζει στο δέρμα το χρώμα του. Η επιδερμίδα λειτουργεί ως ασπίδα για τις βαθύτερες στιβάδες και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.
Κάτω από την επιδερμίδα, βρίσκεται το παχύ στρώμα της δερμίδας. Η δερμίδα, ή αλλιώς χόριο, αποτελείται από νεύρα, λιπίδια, αιμοφόρα αγγεία, ελαστίνη και ίνες κολλαγόνου. Το κολλαγόνο καταλαμβάνει το 80% της δερμίδας και είναι μία πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού του σώματος. Το κολλαγόνο παρέχει στο δέρμα δύναμη, ενώ η ελαστίνη – όπως αποκαλύπτει και το όνομά της – του χαρίζει ελαστικότητα.
Στον υποδόριο ιστό βρίσκεται το λίπος, που προσδίδει στο δέρμα τον νεανικό όγκο του.
Αιτίες δημιουργίας ρυτίδων
Ενδογενής VS Εξωγενής γήρανση

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια πρόσωπα γερνάνε πιο γρήγορα, ενώ κάποια άλλα διατηρούν τη φρεσκάδα τους για περισσότερα χρόνια. Όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με τα γονίδια, δηλαδή την ενδογενή γήρανση. Υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες (εξωγενής γήρανση), που παίζουν πιο καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων.

Ενδογενής Γήρανση

Η ενδογενής γήρανση, ή αλλιώς χρονολογική γήρανση, συντελείται με το πέρασμα του χρόνου, ανεξάρτητα από τους εξωτερικούς παράγοντες. Είναι μία φυσιολογική διαδικασία και, παρά το γεγονός ότι όλα τα σώματα ωριμάζουν με βάση ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, η ενδογενής γήρανση διαφέρει από άτομο σε άτομο βάσει κληρονομικότητας.

Ρυτίδες στα 20

Μετά την ηλικία των 20 ετών, το σώμα αρχίζει να παράγει κάθε χρόνο 1% λιγότερο κολλαγόνο. Καθώς οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αποδυναμώνονται, το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο εύθραυστο, με τις πρώτες λεπτές ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Σε αυτήν τη δεκαετία, μειώνεται και ο ρυθμός απολέπισης, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να συσσωρεύονται για μεγαλύτερο διάστημα, καθιστώντας θαμπή την όψη του προσώπου.

Ρυτίδες στα 30

Στα 30, η μεταφορά υγρασίας μεταξύ δερμίδας και επιδερμίδας επιβραδύνεται και τα λιπώδη κύτταρα αρχίζουν να συρρικνώνονται, κάνοντας το δέρμα να δείχνει θαμπό. Καθώς γερνάει το σώμα, το δέρμα παράγει λιγότερο σμήγμα (λιπαρότητα). Το αποτέλεσμα; Ξηρή υφή και πιο ορατές ρυτίδες. Πρώτες κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι της χήνας) και τα βλέφαρα, καθώς σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν πολύ λιγότεροι σμηγματογόνοι αδένες.

Ρυτίδες στα 40

Τα 40 αποτελούν ηλικία-σταθμό για το δέρμα, καθώς ελαχιστοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και οι ρυτίδες πυκνώνουν, καθώς οι ίνες κολλαγόνου αρχίζουν να σπάνε και να σκληραίνουν. Η ανανέωση των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται και γίνεται δυσκολότερη η φυσιολογική ανάπλαση του δέρματος. Είναι η ηλικία που γίνονται εντονότερες οι ρυτίδες στο μέτωπο και το μεσόφρυο, αλλά και οι ρινοχειλικές και ρινοπαρειακές ρυτίδες.

Ρυτίδες στα 50+

Από την ηλικία των 50, αρχίζει η γρήγορη απώλεια του λίπους στον υποδόριο ιστό, με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες, μετά την εμμηνόπαυση, εντείνουν περισσότερο τη λέπτυνση του δέρματος και συμβάλλουν στην ταχύτερη εμφάνιση ατελειών και βλαβών. Αρνητικά λειτουργεί και η αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα; Βαθύτερες ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες.

Εξωγενής Γήρανση

Αν σας έχει τύχει να ξυπνήσετε ένα πρωί και να παρατηρήσετε στον καθρέφτη μία ρυτίδα που δεν υπήρχε μέχρι το προηγούμενο βράδυ, τότε αυτή πιθανότατα οφείλεται στην εξωγενή γήρανση. Οι εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για τις πιο δραματικές αλλαγές στο δέρμα.

Έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αποτελεί τον πιο σημαντικό εξωτερικό παράγοντα γήρανσης, καθώς ευθύνεται για το 80% των ρυτίδων. Όταν η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει στη δερμίδα, διασπά τις πολύτιμες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα χάνει την υποστήριξή του, χαλαρώνει και αποκτά ρυτίδες. Επιπλέον, η φωτογήρανση προκαλεί ηλιακές κηλίδες, τραχιά υφή, δυσχρωμίες, ακόμα και κυτταρικές δυσπλασίες.

Συχνές εκφράσεις

Οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου έχουν ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες, γνωστές ως γραμμές έκφρασης. Π.χ. όταν χαμογελάτε, δύο πτυχές σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος, καθώς τα χείλια σηκώνονται προς τα μάγουλα. Και μπορεί οι ρυτίδες γέλιου να αποτυπώνονται όμορφα πάνω στο δέρμα σας, υπάρχουν όμως άλλες ρυτίδες έκφρασης που δεν είναι τόσο ευπρόσδεκτες (π.χ. ρυτίδες θλίψης, θυμού, συνοφρύωσης).

Κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει διπλό αντίκτυπο στη νεότητα του δέρματος. Σε κάθε ρουφηξιά του τσιγάρου, τα χείλη σουφρώνουν και αυτό προκαλεί σταδιακά ρινοχειλικές ρυτίδες, γνωστές και ως ρυτίδες καπνιστού. Από την άλλη, η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, στερώντας από το δέρμα οξυγόνο και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα χαλαρώνει και εμφανίζονται πρόωρες ρυτίδες.

Ατμοσφαιρική μόλυνση

Η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έκθεσης του δέρματος σε ελεύθερες ρίζες, βλαβερές ουσίες που διαταράσσουν τη χημική δομή και τη βιολογική λειτουργία κάθε οργανισμού. Το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα του, γίνεται πιο θαμπό, πιο ξηρό και ευάλωτο στην εμφάνιση ρυτίδων.
Τα είδη των ρυτίδων
Δυναμικές VS Στατικές

Δυναμικές ρυτίδες

Οι δυναμικές ρυτίδες σχηματίζονται τη στιγμή κάποιας έκφρασης (χαρά, λύπη, θυμός, συνοφρύωση, κ.ο.κ.), καθώς εκείνη τη στιγμή συσπώνται συγκεκριμένοι μύες του προσώπου. Γι’ αυτό, είναι γνωστές και ως γραμμές έκφρασης. Αμέσως μετά το δέρμα επανέρχεται στη θέση του και οι δυναμικές ρυτίδες σβήνουν. Παρ’ όλα αυτά, όσο πιο συχνά συσπώνται οι μύες του προσώπου, τόσο πιο πιθανό είναι οι δυναμικές ρυτίδες να μετατραπούν σε στατικές. Οι μυϊκές συσπάσεις αποδυναμώνουν τους συνδέσμους των ιστών, κι έτσι είναι αναπόφευκτο οι προσωρινές γραμμές έκφρασης να μετατρέπονται κάποια στιγμή σε μόνιμες.

Στατικές ρυτίδες

Οι στατικές ρυτίδες είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν αναφέρεται η λέξη «ρυτίδες»: βαθιές πτυχώσεις που χαράσσουν το δέρμα και το κάνουν να δείχνει γερασμένο. Οφείλονται στη χρονολογική γήρανση, που προκαλεί τη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως, και άρα τη χαλάρωση των ιστών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πτυχώσεων στο δέρμα που είναι ορατές ακόμα κι όταν το πρόσωπο είναι ήρεμο και ανέκφραστο. Στην αρχή, οι στατικές ρυτίδες είναι λεπτές και περνάνε απαρατήρητες. Με τα χρόνια όμως βαθαίνουν και εδραιώνονται στο δέρμα.
Μύθοι & Αλήθειες
Οι καλύτερες θεραπείες

ΔΕΝ είναι οι πιο ακριβές!

Μύθος

Έχουν και οι δύο γονείς μου έντονες ρυτίδες, άρα θα αποκτήσω έντονες ρυτίδες κι εγώ.

Αλήθεια

Αν και η κληρονομικότητα παίζει ρόλο στον τύπο και την ποιότητα του δέρματος, το 90% των ορατών βλαβών είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο, της λεγόμενης φωτογήρανσης. Γι’ αυτό είναι σημαντική η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας. Επίσης, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το δέρμα σας, να του παρέχετε προστατευτικές αντιοξειδωτικές ουσίες, να αποφεύγετε αντιθέτως προϊόντα που το ερεθίζουν, το καίνε ή του προκαλούν φλεγμονή, και να προσαρμόζετε τα καλλυντικά σας στις ανάγκες της επιδερμίδας σας ανάλογα με την ηλικία, τις καιρικές συνθήκες, κτλ.

Μύθος

Οι γυναίκες αποκτούν πιο έντονες ρυτίδες.

Αλήθεια

Το αντρικό δέρμα είναι κατά 20-25% πιο παχύ από το γυναικείο. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει ελαφρώς την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων στους άνδρες, όμως τελικά το πόσο έντονες θα γίνουν οι πτυχώσεις, δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το φύλο, αλλά από την έκθεση του δέρματος κατά κύριο λόγο στους παράγοντες εξωγενούς γήρανσης (έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, ατμοσφαιρική μόλυνση, έλλειψη ύπνου, στρες, κτλ), αλλά και στην κληρονομικότητα.

Μύθος

Οι καλύτερες θεραπείες για τις ρυτίδες είναι οι πιο ακριβές.

Αλήθεια

Υπάρχουν πολλές κοσμητικές θεραπείες για τις ρυτίδες και οι περισσότερες έχουν πολύ προσιτό κόστος. Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να επιλέγετε τις πιο ακριβές, ούτε φυσικά να παρασύρεστε από τα τελευταία trends ή τις επιλογές των φίλων σας. Δεν είναι όλα τα δέρματα ίδια. Είναι σημαντικό να εμπιστευθείτε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό που μπορεί να σας συστήσει τις κατάλληλες θεραπείες αντιγήρανσης για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του δικού σας δέρματος, και φυσικά να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί πιστοποιημένα υλικά και αυθεντικές συσκευές, έτσι ώστε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα με απόλυτη ασφάλεια.

Φωτογραφίες Θεραπείας Ρυτίδων Πριν & Μετά
Πρόληψη ρυτίδων
Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορείτε όμως να την ελέγξετε!
1

Αντηλιακό

Είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό ευρέως φάσματος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Δεν έχει σημασία πόση ώρα σχεδιάζετε να κυκλοφορήσετε έξω ή τι καιρό έχει. Η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά μιας συννεφιασμένης ημέρας. Να θυμάστε ότι οι περισσότερες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, επομένως μην εφησυχάζετε όταν δεν έχει ήλιο.

2

Ενυδάτωση

Η αφυδάτωση του δέρματος αποτελεί σημαντική αιτία σχηματισμού ρυτίδων. Και δεν έχει σημασία αν η αφυδάτωση οφείλεται σε έκθεση στον ήλιο, έλλειψη υγρασίας ή υπερβολική κατανάλωση καφέ.Οι ρυτίδες σχηματίζονται ευκολότερα όταν το δέρμα είναι ξηρό και εύθραυστο. Για να αντισταθμίσετε την απώλεια υγρασίας εξαιτίας της ενδογενούς γήρανσης, επιλέξτε ένα ενισχυμένο ενυδατικό προϊόν.

3

Νερό

Είναι εξίσου σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Ο οργανισμός αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό, επομένως είναι καθοριστικής σημασίας να τον διατηρείτε ενυδατωμένο. Το νερό βοηθάει το δέρμα να παραμένει υγιές και φωτεινό, καθώς ευνοεί την αποβολή των τοξινών και των ελευθέρων ριζών. Πέρα από νερό, καταναλώνετε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

4

Ύπνος

Όταν το σώμα ξεκουράζεται, αυξάνεται η αιμάτωση του δέρματος και επιταχύνεται η ανανέωση των κυττάρων. Επιδιώκετε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας και έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας από τους ρύπους όλης της ημέρας. Είναι σημαντικό επίσης να κοιμάστε ανάσκελα ώστε να μην «τσαλακώνεται» το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική