Φωτοθεραπεία Προσώπου: Τι είναι, πώς δρα, τα οφέλη - THE ANTIAGERS
Φωτοθεραπεία

Φωτοθεραπεία

Φωτοθεραπεία
Η πιο βραβευμένη φυσική θεράπεια ανανέωσης προσώπου

Η φωτοθεραπεία προσώπου προσφέρει σημαντική ανανέωση του δέρματος, χωρίς να επιφέρει την παραμικρή παρενέργεια. Αποτελεί μία θεραπεία 100% φυσική, αλλά ταυτόχρονα πολύ δραστική, καθώς εκμεταλλεύεται το ευεργετικό φάσμα του φωτός για να θρέψει και να αναζωογονήσει τα κύτταρα του δέρματος. Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για κάθε τύπο και ηλικία δέρματος, τόσο για τις νεαρές ακνεϊκές επιδερμίδες, όσο και για τις πιο ώριμες που χρήζουν εντατικής antiaging φροντίδας.

Κλείστε το ραντεβού σας
Χρόνος Θεραπείας
20-30 λεπτά. Συνήθως απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, οι οποίες γίνονται με συχνότητα 2 τη βδομάδα
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως και χρόνια
Επίπεδο Πόνου
Εντελώς ανώδυνη θεραπεία
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα
Άμεσα και τελειοποιείται με την ολοκλήρωση των συνεδριών
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς
Διάρκεια αποθεραπείας
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Φωτογραφίες Φωτοθεραπείας Πριν & Μετά
Η φωτοθεραπεία προκαλεί
200% ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων

Τι είναι η φωτοθεραπεία

Η φωτοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία πολυβραβευμένη φυσική θεραπεία, που εκμεταλλεύεται το πιο ευεργετικό και θεραπευτικό φάσμα του φωτός για να προσφέρει θεαματική αναζωογόνηση του δέρματος, καθώς προκαλεί 200% ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων! Ενισχύει την ενυδάτωση, την θρέψη, τη δύναμη, την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη συνολική υγεία του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το πρόσωπο δείχνει κατευθείαν πιο λαμπερό και ξεκούραστο.

Η φωτοθεραπεία αποτελεί μία ευχάριστη antiaging θεραπεία, με σημαντικά οφέλη και για τα ακνεϊκά δέρματα, καθώς καταπολεμά αποτελεσματικά το βακτήριο της ακμής και χαρίζει λείο, καθαρό και υγιές δέρμα.

Πως δρα η φωτοθεραπεία προσώπου

Είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία UVΑ-UVB-UVC (190-400nm) είναι πολύ βλαβερή και ευθύνεται για τη φωτογήρανση. Αντίθετα όμως, η ελεγχόμενη έκθεση στο ορατό και υπέρυθρο τμήμα του φωτεινού φάσματος (400-760nm) έχει μόνο θεραπευτική δράση για το δέρμα.

Το δέρμα απορροφάει τη φωτεινή ενέργεια και τη μετατρέπει σε κυτταρική. Το αποτέλεσμα; Ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων, διέγερση των ινοβλαστών, αύξηση της ελαστικότητας. Με λίγα λόγια, πιο νεανικό και υγιές δέρμα.
Ξεπερνά το 87%
ο δείκτης ικανοποίησης για τη φωτοθεραπεία LED!

Τι προσφέρει η φωτοθεραπεία με τη μάσκα LED

. Αναζωογόνηση και λάμψη
. Θεραπεία ακμής & σημαδιών ακμής
. Αντιμετώπιση ροδόχρου ακμής
. Λείανση λεπτών και βαθύτερων ρυτίδων
. Αντιμετώπιση κηλίδων και δυσχρωμιών
. Ανακούφιση ερυθρότητας και φλεγμονής
. Ενυδάτωση και σφριγηλότητα
. Μείωση διεσταλμένων πόρων
. Επούλωση εγκαυμάτων

Μία τεχνολογία με την υπογραφή της NASA!

Η τεχνολογία της φωτοθεραπείας αναπτύχθηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία της NASA σε μία προσπάθεια να βρει έναν τρόπο ανάπτυξης των φυτών στο διάστημα. Πολύ σύντομα όμως, η νέα τεχνολογία της φωτοθεραπείας δοκιμάστηκε στους ίδιους τους αστροναύτες, όπου διαπιστώθηκε ότι η ικανότητά της να ενισχύει την ανανέωση των ανθρώπινων κυττάρων και να επουλώνει τους ιστούς.
Ένα φως κατάλληλο
για κάθε ανάγκη του δέρματος

Κόκκινο φως (620-630nm)

Έχει αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για το δέρμα. Διεγείρει τους ινοβλάστες να παράξουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κι έτσι μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων και ενισχύει τη δύναμη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Επιπλέον, αυξάνει την τοπική μικροκυκλοφορία και παρέχει βασική ενέργεια για την ανανέωση των κυττάρων.

Μπλε φως (465-470nm)

Εξουδετερώνει το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής (P acnes) και είναι το πλέον το κατάλληλο για τη θεραπεία της ακμής, της ροδόχρου ακμής, του εκζέματος και της ψωρίασης. Καταπραΰνει την ερυθρότητα και την φλεγμονή του δέρματος και εξισορροπεί τα επίπεδα του pH. Επίσης, ανακουφίζει από το στρες, έχει χαλαρωτική δράση και βοηθάει στις διαταραχές ύπνου.

Πράσινο φως (515-525nm)

Είναι το ιδανικό φως για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των υπερμελαγχρώσεων, καθώς έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης. Βελτιώνει σημαντικά την όψη των φακίδων και των κηλίδων, απαλύνει και φωτίζει την επιδερμίδα. Επιπλέον, διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη, ενισχύει την επούλωση και μειώνει την ερυθρότητα.

Κίτρινο φως (565-590nm)

Ενεργοποιεί τα κύτταρα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας λείανση ρυτίδων κα αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Ακόμα, ενισχύει την τοπική κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την ερυθρότητα και τη ροδόχρου ακμή, και βελτιώνει σημαντικά τις ευρυαγγείες.

Μωβ φως (400-420nm)

Συνδυάζει τα οφέλη του μπλε και του κόκκινου φωτός. Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, αναζωογονεί και συσφίγγει τους ιστούς, και τονώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει την ακμή και επανορθώνει τα αντιαισθητικά σημάδια της ακμής.

Λευκό φως (500-520nm)

Επιταχύνει τον μεταβολισμό των κυττάρων, βελτιώνοντας σημαντικά την όψη του γερασμένου δέρματος. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να διασπά τη συσσώρευση μελανίνης και να αποσυνθέτει τις χρωματικές κηλίδες, που αποτελούν αποτέλεσμα φωτογήρανσης.
Step by step
Φωτοθεραπεία

Βήμα 1ο

Γίνεται προσεχτικός καθαρισμός του δέρματος από ρύπους και μακιγιάζ. Η φωτοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια μιας άλλης κοσμητικής θεραπείας για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της. Επομένως, μπορεί να εφαρμοστεί, για παράδειγμα, σε συνδυασμό με μία θεραπεία Nanopeeling ή μία θεραπεία Μicroneedling με τη συσκευή Dermapen.

Βήμα 2ο

Ενεργοποιείται η μάσκα φωτοθεραπείας και επιλέγεται από το χειριστήριο το κατάλληλο χρώμα φωτός για τις ανάγκες του δικού σας προσώπου.

Βήμα 3ο

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, η μάσκα LED αφαιρείται και ακολουθεί ο καθαρισμός του προσώπου. Μπορείτε να φορέσετε κανονικά το μακιγιάζ σας και να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.
Φωτοθεραπεία LED
Μόνη ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες

Η φωτοθεραπεία LED είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν εφαρμόζεται ως μονοθεραπεία, αφού με τη ρύθμιση του κατάλληλου μήκους κύματος φωτός (χρώμα) μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως την ακμή, τη ροδόχρου νόσο, τις δυσχρωμίες, τα σημάδια γήρανσης, τους διεσταλμένους πόρους, τα εγκαύματα, κ.α. Το γεγονός όμως ότι η φωτοθεραπεία αποτελεί μία φυσική θεραπεία χωρίς παρενέργειες, την καθιστά ιδανική για να συνδυάζεται με τις περισσότερες κοσμητικές θεραπείες και να ενισχύει την αποτελεσματικότητά τους.

Πριν από άλλες κοσμητικές θεραπείες

  • Πριν από μεσοθεραπείες προσώπου (PRP, JALUPRO, NCTF), για την προετοιμασία του δέρματος να αξιοποιήσει πλήρως τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών τους.
  • Πριν από μάσκες υδρογέλης, για την ενίσχυση της ενυδάτωσης και τη θρέψη μέσω της καλύτερης ανταλλαγής οξυγόνου στα κύτταρα.
  • Πριν από θεραπείες με Fractional Laser ή ραδιοσυχνότητες RF, ώστε να εντατικοποιήσει τη διαδικασία της κολλαγονογένεσης.

Κατά τη διάρκεια άλλων κοσμητικών θεραπειών

  • Σε ενδιάμεσο στάδιο της θεραπείας microneedling με τη συσκευή Dermapen 4, για ενίσχυση της κολλαγονογένεσης.
  • Σε ενδιάμεσο στάδιο της εφαρμογής nanopeeling, για καλύτερη εισχώρηση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών.

Μετά από άλλες κοσμητικές θεραπείες

  • Μετά από μεσοθεραπείες προσώπου (PRP, JALUPRO, NCTF), για ενίσχυση του αποτελέσματος.
  • Μετά από μάσκες υδρογέλης, για έξτρα αναζωογόνηση, ενυδάτωση και σύσφιξη.
  • Μετά από θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF, για βέλτιστο αποτέλεσμα.
  • *Αντιθέτως, δεν συστήνεται η εφαρμογή φωτοθεραπείας με μάσκα LED σε συνδυασμό με εγχύσεις μπότοξ, υαλουρονικού οξέως και λιποδιάλυσης Aqualyx, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.
Τα πλεονεκτήματα της φωτοθεραπείας
Ανώδυνη μέθοδος

Άμεσα ορατό αποτέλεσμα

Σταθερή βελτίωση αποτελέσματος με κάθε επόμενη συνεδρία

Κατάλληλη θεραπεία για κάθε τύπο και τόνο δέρματος

100% φυσική μέθοδος, χωρίς παρενέργειες

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Μύθοι & Αλήθειες

Μύθος

Η φωτοθεραπεία LED μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στο δέρμα.

Αλήθεια

Καθοριστικής σημασίας για τη θετική ή αρνητική επίδραση του φωτός πάνω στο δέρμα είναι η ποσότητα και το τμήμα του φωτεινού φάσματος στο οποίο εκτίθεται το δέρμα. Σε αντίθεση με την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου (UV) που σχετίζεται με τη φωτογήρανση και την πρόκληση καρκίνου του δέρματος, η φωτοθεραπεία LED έχει μόνο θετική επίδραση στο δέρμα. Χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα του φωτός, που είναι ωφέλιμο, ζωογόνο και σε αυτό οφείλεται η ζωή πάνω στον πλανήτη. Στη φωτοθεραπεία εφαρμόζονται συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία LED, τα οποία ενεργοποιούν τις λειτουργίες των κυττάρων και έχουν μόνο θεραπευτική δράση για το δέρμα. Η φωτεινή ενέργεια των LED έχει ως αποτέλεσμα τα κύτταρα να λειτουργούν καλύτερα, να ανανεώνονται ταχύτερα (κατά 200%) και επομένως το δέρμα να διατηρείται πιο φρέσκο, νεανικό και υγιές.

Μύθος

Η φωτοθεραπεία LED είναι αποτελεσματική μόνο για την ακμή.

Αλήθεια

Από όλα τα μήκη κύματος φωτός που μπορούν να εφαρμοστούν στη φωτοθεραπεία LED, το μπλε φως είναι εκείνο που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της ακμής, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από κει και πέρα όμως, υπάρχει το κόκκινο, το κίτρινο, το μωβ, το πράσινο και το λευκό φως που μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλα δερματικά προβλήματα, όπως τις ρυτίδες, τις κηλίδες, τις δυσχρωμίες, τους διεσταλμένους πόρους, κ.α.

Μύθος

Η φωτοθεραπεία στο σπίτι είναι εξίσου δραστική με τη φωτοθεραπεία LED στο ιατρείο.

Αλήθεια

Τα οφέλη της φωτοθεραπείας LED εξασφαλίζονται με μάσκες προηγμένης τεχνολογίας που διατίθενται στους ιατρικούς χώρους. Οι μάσκες που προορίζονται για φωτοθεραπεία στο σπίτι, είναι μικρότερες σε μέγεθος, χαμηλότερης έντασης και διαθέτουν μικρότερο αριθμό LED με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης της φωτεινής ενέργειας και να απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο έκθεσης κάθε σημείου του προσώπου στο φως, καθιστώντας τη θεραπεία εξαιρετικά χρονοβόρα και τα αποτελέσματά της αμφίβολα.

Συχνές Ερωτήσεις
Η φωτοθεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο και τόνο δέρματος, φέροντας μηδαμινές παρενέργειες. Καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά ζητήματα, μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι πιο νεανικές επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται για παράδειγμα από ακμή ή υπερβολική έκκριση λιπαρότητας, όσο και οι πιο ώριμες που έχουν εμφανίσει ρυτίδες, σημάδια φωτογήρανσης και χαλάρωση. Επιπλέον, η φωτοθεραπεία με μάσκα LED εφαρμόζεται συχνά σε συνδυασμό με άλλες κοσμητικές θεραπείες, είτε σε επίπεδο προετοιμασίας του δέρματος να αξιοποιήσει καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά π.χ. μιας μεσοθεραπείας ή μιας μάσκας υδρογέλης, είτε για την ενίσχυση του αποτελέσματος στην περίπτωση π.χ. μιας θεραπείας με ραδιοσυχνότητες RF.
Το δέρμα δείχνει πιο φωτεινό αμέσως μετά τη θεραπεία, όμως θα χρειαστούν παραπάνω από μία συνεδρίες για να δείτε το μέγιστο αποτέλεσμα. Οι θεραπείες με τη μάσκα LED είναι πιο ευεργετικές για το δέρμα όταν δρουν συσσωρευτικά. Συνήθως, μετά από 6-8 συνεδρίες, με συχνότητα δύο ανά εβδομάδα, το δέρμα δείχνει πιο νεανικό, σφριγηλό και υγιές.
Αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος 6-8 συνεδριών, το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως έναν χρόνο. Το αποτέλεσμα της φωτοθεραπείας ωστόσο μπορεί να συντηρηθεί ακόμα και για αρκετά χρόνια, με κάποιες συνεδρίες συντήρησης κατά τη διάρκεια του έτους.
Η φωτοθεραπεία LED είναι απολύτως ασφαλής για το δέρμα, καθώς δρα χωρίς να επεμβαίνει στην επιδερμίδα ή να μεταδίδει θερμότητα που να μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Επιπλέον, δεν εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία (UV), επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος μαυρίσματος, ηλιακού ερυθήματος, ή ακόμα και καρκίνου του δέρματος. Πρόκειται για μία θεραπεία εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.
Καθόλου. Το φως των LED είναι χαμηλής ισχύος. Δεν θερμαίνει, ούτε τραυματίζει το δέρμα, όπως συμβαίνει στις θεραπείες με Laser. Το δέρμα απορροφάει ευχάριστα τη φωτεινή ενέργεια και τη χρησιμοποιεί για την ταχύτερη ανάπλασή του.
Όχι. Είναι άμεση η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Συστήνεται μονάχα η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας με δείκτη άνω του SPF30.
Η θεραπεία αντενδείκνυται σε παιδιά, εγκύους, άτομα με φωτοαλλεργία ή υπό αγωγή με φωτοευαίσθητα φάρμακα. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή σε ανοιχτά τραύματα.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική