Καθαρισμός Προσώπου: Τι είναι, πώς γίνεται, τα οφέλη THE ANTIAGERS
Καθαρισμός Προσώπου

Καθαρισμός Προσώπου

Καθαρισμός προσώπου
Η πιο basic αισθητική θεραπεία για κάθε δέρμα

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου αποτελεί μία βασική αισθητική θεραπεία για το πρόσωπό σας, καθώς απομακρύνει ρύπους, νεκρά κύτταρα και περίσσιο σμήγμα, επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να αναπνέει και να λειτουργεί καλύτερα. Ολοκληρώνοντας τη θεραπεία, το πρόσωπο λάμπει από καθαρότητα και υγεία, και είναι έτοιμο να επωφεληθεί από οποιαδήποτε άλλη περιποίηση του προσφέρετε, αλλά και από τα δραστικά συστατικά των δερμοκαλλυντικών που χρησιμοποιείτε.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
Χρόνος Θεραπείας
90 λεπτά
Διάρκεια Αποτελέσματος
Έως και έναν χρόνο
Επίπεδο Πόνου
Χωρίς πόνο
Κόστος Συνεδρίας
από 80€
Πότε φαίνεται το
Άμεσα
Τεχνική
Αναίμακτη
Αναισθησία
Χωρίς
Διάρκεια
Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Antiagers TV
Πως γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
Καθαρό, υγιές δέρμα
με την πιο απαραίτητη θεραπεία για κάθε πρόσωπο

Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου

Η φυσική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και η παραγωγή σμήγματος έχει σαν αποτέλεσμα τη φραγή των καναλιών-πόρων του δέρματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πραγματοποιήσει σωστά τις λειτουργίες του. Την ασφυκτιακή αυτή κατάσταση δεν ευνοούν και οι παράγοντες που αφορούν στο κλίμα, του ατμοσφαιρικούς ρύπους καθώς και τη χρήση καλλυντικών προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζεται «μπουκωμένη». Το πρόσωπο αποκτά ανάγλυφη υφή, δείχνει θαμπό και κουρασμένο, και συχνά ταλαιπωρείται από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Επιπλέον, εμποδίζονται οι φυσιολογικοί μηχανισμοί ανανέωσης των κυττάρων του, ενώ δεν αξιοποιούνται ούτε τα προϊόντα περιποίησης που του εφαρμόζετε.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη αισθητική θεραπεία με πολλά στάδια που έχει σκοπό την αποσυμφόρηση του δέρματος από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τα νεκρά κύτταρα και το περίσσιο σμήγμα που φράσσουν τους πόρους του. Ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος και κατάλληλος για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία, αφού η οξυγόνωση της επιδερμίδας είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία και την ακτινοβολία της.
Τα οφέλη
του καθαρισμού προσώπου
. Απαλλαγή από ρύπους, νεκρά κύτταρα και περίσσιο σμήγμα
. Αφαίρεση μαύρων στιγμάτων και κέγχριων
. Βελτίωση απορροφητικότητας της επιδερμίδας
. Ενίσχυση κύκλου ανανέωσης του δέρματος
. Ενυδάτωση & λάμψη
. Λείανση επιδερμίδας
Step by step
Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Βήμα 1ο

Καθαρισμός του δέρματος με γαλάκτωμα για αφαίρεση του μέικ-απ και απομάκρυνση των ρύπων της ατμόσφαιρας, και στη συνέχεια εφαρμογή ειδικής λοσιόν για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος.

Βήμα 2ο

Απολέπιση με συσκευή σπάτουλας υπερήχων ή με την ιατρική συσκευή OxyGeneo ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Για κανονικά δέρματα, χρησιμοποιείται peeling με κόκκους, ενώ για ακνεϊκά δέρματα εφαρμόζεται ενζυμικό πίλινγκ ώστε να αποφευχθεί η άσκηση τριβής.

Βήμα 3ο

Χρήση ατμού για περίπου 10-15 λεπτά για ευκολότερη διάνοιξη των πόρων, ώστε να μην προκληθεί τραυματισμός στο δέρμα.

Βήμα 4ο

Διάνοιξη πόρων και εξαγωγή σμήγματος με μηχανικό τρόπο και με τη βοήθεια ειδικού φακού. Στο στάδιο αυτό, αφαιρούνται μαύρα στίγματα, κυστούλες και κέγχρια (εγκλωβισμένο σμήγμα από περίσσεια κερατίνης) από όλο το πρόσωπο και τα αυτιά. Δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία για να μην δημιουργηθεί τραυματισμός, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα τη μύτη και τα αυτιά. Στα ακνεϊκά δέρματα με ενεργά σπυράκια και ενεργή φλεγμονή, δεν πραγματοποιούνται διανοίξεις στις βλάβες της ακμής, παρά μόνο περιμετρικά αυτών, για να μην επεκταθεί η φλεγμονή.

Βήμα 5ο

Χρήση υψίσυχνων για 1-2 λεπτά σε όλο το πρόσωπο για πλήρη αντισηψία μετά τις διανοίξεις. Πάνω στο πρόσωπο τοποθετείται μία λεπτή διαφανής γάζα ώστε η συσκευή των υψίσυχνων να γλιστράει εύκολα πάνω στο δέρμα.

Βήμα 6ο

Εφαρμογή καταπραϋντικού serum με θρεπτικά συστατικά και στη συνέχεια εφαρμογή καταπραϋντικής κρεμομάσκας που προσφέρει πολύ βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα. Η μάσκα παραμένει πάνω στο πρόσωπο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως τα συστατικά της. Στη συνέχεια, αφαιρείται η μάσκα και τοποθετείται ειδική λοσιόν για την επαναφορά του φυσικού pH του δέρματος.

Βήμα 7ο

Εφαρμογή δεύτερου serum που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πεπτίδα για τη βαθύτερη ενυδάτωση του δέρματος. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα απολαυστικό μασάζ προσώπου, κατά το οποίο εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα και αντηλιακή προστασία.
Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πριν τη θεραπεία

  • Με τη διαδικασία του καθαρισμού, αφαιρείται η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας. Επομένως, για να αποφευχθούν τυχόν δυσχρωμίες από μαύρισμα που έχει αποκτηθεί στο πρόσωπο, είναι σημαντικό να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον μία βδομάδα πριν τη θεραπεία.
  • Δεν θα πρέπει να προηγηθεί άλλη αισθητική θεραπεία που αφαιρεί την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, όπως peeling ή microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση), επειδή λόγω έντονης απολέπισης, μπορεί να δημιουργηθούν δυσχρωμίες ή πολύ έντονος ερεθισμός.

Μετά τη θεραπεία

  • Αποφύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, καθότι λόγω της έντονης απολέπισης υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πανάδες, καθώς επίσης να εμφανιστεί πιο έντονη ευαισθησία στον ήλιο (ηλιακό έγκαυμα).
  • Αποφύγετε για ένα 48ωρο οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση (π.χ. γυμναστική). Ο ιδρώτας είναι όξινος και περιέχει τοξίνες που μπορεί να εισχωρήσουν στους ανοιχτούς-καθαρούς πόρους με αποτέλεσμα την επιμόλυνσή τους και την εμφάνιση ακμής.
  • Μετά τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθαρές πετσέτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια, καθώς στα χρησιμοποιημένα λευκά είδη υπάρχουν πολλά μικρόβια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.
  • Αποφύγετε τη χρήση μέικ-απ για λίγες ημέρες. Οι πόροι είναι ανοιχτοί και τα καλλυντικά προϊόντα μπορεί να εισχωρήσουν μέσα τους με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνει πάλι ασφυκτιακό.

Βαθύς καθαρισμός σε πρόσωπο με ακμή

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε ένα πρόσωπο με φαγεσωρική ακμή, ακμή δηλαδή που αποτελείται περισσότερο από φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) και όχι σπυράκια, ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να χωριστεί σε 2 στάδια. Ο λόγος είναι για να μην ταλαιπωρηθεί πολύ έντονα η επιδερμίδα και να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της εξαγωγής σμήγματος, το δέρμα αποκτά ένα ελαφρύ οίδημα, κάτι που δεν επιτρέπει την αφαίρεση του σμήγματος με ευκολία από όλους τους πόρους. Γι’ αυτόν τον λόγο, όταν ένα πρόσωπο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για εξαγωγή σμήγματος, ο βαθύς καθαρισμός ολοκληρώνεται σε δύο επισκέψεις, ώστε να έχει προλάβει το δέρμα να ξεκουραστεί και να αποβάλει όλο το σμήγμα από τους πόρους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ακνεϊκό δέρμα χρησιμοποιούνται πάντα ήπια προϊόντα που δεν θα τραυματίσουν ή επηρεάσουν την περιοχή. Δεν εφαρμόζεται ποτέ peeling με κόκκους παρά μόνο ενζυμικό peeling που δεν απαιτεί καθόλου τριβή για να απολεπίσει την περιοχή. Επιπλέον, επιλέγονται οροί, μάσκες και κρέμες που δεν επιδεινώνουν την ακμή, αλλά την κατευνάζουν.
Τα πλεονεκτήματα του καθαρισμού προσώπου
Ανώδυνη θεραπεία

Κατάλληλη θεραπεία για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος

Ασφαλής θεραπεία

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Άμεσο αποτέλεσμα

Προσιτό κόστος

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Συχνές Ερωτήσεις
Όχι. Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία απολαυστική θεραπεία, καθώς εφαρμόζονται ειδικά προϊόντα περιποίησης, λοσιόν, serums και μάσκες που το δέρμα διψάει να απορροφήσει. Μία ήπια ενόχληση μπορεί να προκαλέσει μονάχα το στάδιο της διάνοιξης των πόρων, όμως προηγείται πάντα χρήση ατμού ώστε η διαδικασία αυτή να γίνει πιο εύκολη και δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία που τραυματίζουν το δέρμα. Καθώς η επιδερμίδα αποσυμφορίζεται από όσα την πνίγουν, αισθάνεστε το δέρμα σας να αναπνέει καλύτερα και να ανυπομονεί για το επόμενο στάδιο περιποίησης που θα το δροσίσει και θα το θρέψει.
Όχι. Ο καθαρισμός προσώπου είναι μία αισθητική θεραπεία που σας επιτρέπει να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δεν αφήνει σημάδια και κοκκινίλες στο δέρμα, καθώς στα τελευταία στάδια της θεραπείας χρησιμοποιούνται καταπραϋντικοί οροί και μάσκες που «σβήνουν» και την παραμικρή ερυθρότητα που μπορεί να έχει προκληθεί από τη διαδικασία.
Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, καθώς στο τέλος της θεραπείας το δέρμα δείχνει πιο καθαρό, λαμπερό και υγιές. Η επιδερμίδα έχει απαλλαγεί από την περίσσια λιπαρότητα, τυχόν μαύρα στίγματα και κέγχρια, και αναπνέει καλύτερα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, διαπιστώνετε ότι το δέρμα σας απορροφάει καλύτερα τα δερμοκαλλυντικά που χρησιμοποιείτε, ενώ και τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν καλύτερη εφαρμογή πάνω του.
Η συχνότητα των καθαρισμών προσώπου εξαρτάται από τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας. Η εξειδικευμένη αισθητικός των Antiagers είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει για τον τύπο και τις ανάγκες του δικού σας δέρματος, καθώς και την απαραίτητη συχνότητα καθαρισμού του προσώπου σας. Σε γενικές γραμμές, το κανονικό δέρμα έχει ανάγκη για βαθύ καθαρισμό 1 φορά τον χρόνο, το μικτό δέρμα 2-3 φορές τον χρόνο, το λιπαρό δέρμα κάθε 2 μήνες και το ακνεϊκό δέρμα με φαγεσωρική ακμή κάθε 1-1,5 μήνα μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή.
Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι καλύτερα να αποφεύγεται τους μήνες με πολύ έντονη ηλιοφάνεια.
Με εξαίρεση τα ακνεϊκά δέρμα όπου ο βαθύς καθαρισμός προσώπου εφαρμόζεται για θεραπευτικούς λόγους, στα υπόλοιπα δέρματα οι συχνές επαναλήψεις του καθαρισμού μπορεί να προκαλέσουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μία λιπαρή επιδερμίδα έχει μάθει να υπερπαράγει λιπαρότητα λόγω της υπερλειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων. Το pH επηρεάζεται άμεσα από τη λιπαρότητα που διαθέτει το δέρμα, επομένως όσο αυτό μεταβάλλεται μέσω του βαθύ καθαρισμού, τόσο αυτό θα παράγει λιπαρότητα ώστε να επαναφέρει την κατάστασή του σε αυτή που έχει συνηθίσει.
Ναι. Τα περισσότερα ακνεϊκά δέρματα έχουν υπερλειτουργικούς σμηγματογόνους αδένες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη λιπαρότητα. Η λιπαρότητα που παραμένει στην επιδερμίδα, εκτός από το ότι μεταβάλλει το τελικό pH της, μαγνητίζει ρύπους και μικρόβια με αποτέλεσμα οι πόροι να φράσσουν από σμήγμα. Συνεπώς, προτείνεται βαθύς καθαρισμός σε ακνεϊκά δέρματα χρησιμοποιώντας φιλικά προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και αποφεύγοντας τις ενεργές βλάβες, για να μην προκληθεί μόλυνση στις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα την εξάπλωση της ακμής. Ο βαθύς καθαρισμός βοηθάει το δέρμα να αναπνεύσει και να εστιάσει στην καταπολέμηση της ακμής.
Η συσκευή υψίσυχνων χρησιμοποιεί ρεύμα χαμηλής τάσης και υψηλής συχνότητας, το οποίο διοχετεύεται με απόλυτη ασφάλεια μέσω γυάλινων ηλεκτροδίων στο δέρμα, καυτηριάζει και ιονίζει το οξυγόνο της περιοχής, μετατρέποντάς το σε όζον. Τα υψίσυχνα απολυμαίνουν την περιοχή της εφαρμογής, καυτηριάζουν τα σπυράκια, διεγείρουν τους πόρους της επιδερμίδας, αποσυμφορίζουν την περιοχή και καθαρίζουν την επιδερμίδα. Χρησιμοποιούνται κυρίως μετά τον βαθύ καθαρισμό, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα μόλυνσης, να διεγείρουν τους ανοιχτούς πόρους και να καυτηριάσουν σπυράκια, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ακμής.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική