Λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική: Πώς θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε;

Λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική: Πώς θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε;

Λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική: Πώς θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε;

Ονειρεύεστε μία σφιχτή, επίπεδη κοιλιά και αναρωτιέστε αν θα σας τη χαρίσει η λιποαναρρόφηση ή η κοιλιοπλαστική;

Και οι δύο πλαστικές επεμβάσεις έχουν τη δυνατότητα να σμιλέψουν και να αλλάξουν θεαματικά την όψη της κοιλιάς, όμως δίνουν λύση σε διαφορετικά προβλήματα. Επομένως, χρειάζεται «στοχευμένη» επιλογή για να δείτε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Κοιλιακό λίπος vs Περίσσιο δέρμα

Η απόκτησης μίας επίπεδης και σφιχτής κοιλιάς μετατρέπεται σε πραγματικό «challenge» με το πέρασμα των χρόνων. Από τη μια μεριά, η κατανομή του λίπους διαφοροποιείται, καθώς επηρεάζεται από την ηλικία, το φύλο, την κληρονομικότητα και τον τρόπο ζωής. Ειδικά οι γυναίκες παρατηρούν μία έντονη εναπόθεση λίπους γύρω από τη μέση μετά την εμμηνόπαυση, που σύμφωνα με έρευνες σχετίζεται με τις αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό τους.

Από την άλλη μεριά, η γήρανση, τα γονίδια και ο τρόπος ζωής επηρεάζουν και την ελαστικότητα του δέρματος. Η ελαστικότητα είναι αυτή που του επιτρέπει να διατηρείται τεντωμένο και να αντιστέκεται στις επιπτώσεις της βαρύτητας. Καθώς όμως οι ιστοί τεντώνονται κάποια στιγμή εξαιτίας μιας μεγάλης αύξησης του βάρους ή μιας εγκυμοσύνης, πολύ συχνά χαλαρώνουν και δεν επανέρχονται στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα το δέρμα της κοιλιάς να «κρεμάει». Η αυστηρή διατροφή και η απώλεια των περιττών κιλών δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση, αντιθέτως την επιδεινώνουν.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία για την αφαίρεση του τοπικού λίπους. Είναι μία λιγότερο επεμβατική διαδικασία σε σχέση με την κοιλιοπλαστική, αφού μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί τομές, δεν αφήνει ουλές και σημάδια, και έχει πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας. Αν μάλιστα εφαρμοστεί με την εξελιγμένη μέθοδο VASER, προσφέρει τη δυνατότητα ενός high-definition αποτελέσματος, καθώς μπορεί να σμιλεύσει και να αναδείξει τη μυϊκή γράμμωση της κοιλιάς, δημιουργώντας ακόμα και εφέ six-pack! Πραγματοποιείται με μικροσκοπικές κάνουλες που αναρροφούν το λίπος από τα σημεία στα οποία έχει συσσωρευτεί και έτσι αποκαθιστούν τις αρμονικές αναλογίες του σώματος.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Όσοι έχουν σε γενικές γραμμές καλή ποιότητα δέρματος και μυϊκού τόνου, αλλά παρουσιάζουν τοπικές εναποθέσεις λίπους που ανθίστανται στη δίαιτα και την άσκηση. Αντιθέτως, η λιποαναρρόφηση δεν ενδείκνυται για άτομα που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς ή πολύ χαλαρούς κοιλιακούς μυς. Επίσης, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ραγάδες και άλλες αισθητικές ατέλειες που συνδέονται με τους χαλαρούς κοιλιακούς μυς – ατέλειες που συχνά σχετίζονται με μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Μπορεί όμως να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το τοπικό λίπος στην κοιλιά, αλλά και περιμετρικά του κορμού (πλαϊνά μέσης, παχάκια πλάτης και παχάκια γύρω από το σουτιέν), προσφέροντάς σας ένα συνολικό σμιλεμένο αποτέλεσμα!

Κοιλιοπλαστική 

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μία περισσότερο επεμβατική διαδικασία που αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο τη χαλάρωση του δέρματος  στην περιοχή της κοιλιάς και όχι το τοπικό λίπος. Στόχο έχει να απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος που ευθύνεται για τις «δίπλες» και το «κρέμασμα» της κοιλιάς και να ισχυροποιήσει το κοιλιακό τοίχωμα, ώστε να αντιμετωπίσει την πλαδαρή όψη της επιδερμίδας και τη διάσταση των κοιλιακών μυών. Για να επιτευχθεί αυτό, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα μεταξύ του ομφαλού και του εφηβαίου, και μαζί με αυτό τυχόν ουλές, ραγάδες και δυσμορφίες που υπάρχουν στο τμήμα αυτό. Την ίδια στιγμή, τοποθετούνται ειδικά εσωτερικά ράμματα, τα οποία συσφίγγουν τους κοιλιακούς μυς προσφέροντάς σας έτσι όχι μόνο επίπεδη, αλλά και σφιχτή κοιλιά.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Όσοι αναζητούν μία οριστική λύση για τη χαλάρωση του δέρματος, το «κρέμασμα» της κοιλιάς, αλλά και τη διάσταση των κοιλιακών μυών, που πολύ συχνά είναι αποτέλεσμα σημαντικής απώλειας κιλών ή εγκυμοσύνης. Η κοιλιοπλαστική είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να «μαζέψει» θεαματικά την «κρεμάμενη» κοιλιά και να επαναφέρει τη νεανική και σφιχτή όψη του δέρματος. Καμία μη επεμβατική θεραπεία δεν μπορεί να προσφέρει σύσφιξη του δέρματος σε τέτοιο θεαματικό βαθμό. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση. Το δέρμα είναι πλέον τεντωμένο και οι κοιλιακοί μύες δείχνουν σφιχτοί σαν να είναι καλά γυμνασμένοι. Η κοιλιά δεν κρέμεται πλέον πάνω από τη ζώνη του παντελονιού, ούτε παρασύρεται από τη βαρύτητα κάθε φορά που σκύβετε μπροστά, αλλά αντιθέτως παραμένει σφιχτή και μαζεμένη στη νέα της θέση!

Σύγχρονη Λιποκοιλιοπλαστική

Τι γίνεται όμως αν αντιμετωπίζετε και τοπικό πάχος και χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που είναι ιδιαίτερα σύνηθες; Σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόζεται πλέον η εξελιγμένη συνδυαστική μέθοδος της λιποκοιλιοπλαστικής που επιτρέπει το απόλυτο tummy contouring!

Η λιποκοιλιοπλαστική συνδυάζει τα οφέλη της λιποαναρρόφησης και της κοιλιοπλαστικής, αφού σας απαλλάσσει τόσο από το τοπικό λίπος, όσο και από τη χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς. Αρχικά, αφαιρείται το περίσσιο λίπος από όλη την έκταση της κοιλιάς, αλλά και από τα πλαϊνά της μέσης και την περιοχή του εφηβαίου, αν είναι απαραίτητο, ώστε να επιτευχθεί ένα συνολικά σμιλεμένο αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται πάντα με τεχνολογία αιχμής (VASER ή παλμική λιποαναρρόφηση) που επιτρέπει άριστη σμίλευση του λιπώδους ιστού, χωρίς να προκαλούνται ανομοιομορφίες στο δέρμα.

Ακολουθεί το στάδιο της κοιλιοπλαστικής με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και τη σύσφιξη των κοιλιακών μυών. Η λιποκοιλιοπλαστική επιτρέπει και την ανάδειξη της μυϊκής γράμμωσης της κοιλιάς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το λίπος που έχει αναρροφηθεί από την κοιλιά, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του όγκου σε περιοχές όπως το πρόσωπο (λιπομεταφορά), το στήθος και οι γλουτοί (brazilian butt lift)!

Ιδανικοί υποψήφιοι

Όσοι θέλουν να ξαναδούν την κοιλιά τους νεανική, σφριγηλή, επίπεδη και σφιχτή. Είναι η ιδανική επέμβαση για τη συνολική μεταμόρφωση της κοιλιάς, που δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την αυστηρή διατροφή, ούτε με την εντατική άσκηση, αλλά ούτε και μόνο με μία από τις δύο επεμβάσεις!

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Αυτές είναι οι πέντε θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το σώμα και το πρόσωπο, οι οποίες μπορούν να σας εξασφαλίσουν δύο σημαντικά ζητούμενα: ένα ενυδατωμένο, προστατευμένο δέρμα στο πρόσωπο και σμιλεμένες καμπύλες, χωρίς κυτταρίτιδα στο σώμα.

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει ταυτιστεί με την αποτρίχωση με λέιζερ και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί πια έναν αντιμετωπίσιμο αντίπαλο, αφού αντιμετωπίζεται με πλήρως εξατομικευμένο πλάνο, το οποίο καταρτίζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας. 

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική