Τι πρέπει να κάνω για να μην μου αφήσει ουλές η ακμή| The Antiagers

Τι πρέπει να κάνω για να μην μου αφήσει ουλές η ακμή;

Τι πρέπει να κάνω για να μην μου αφήσει ουλές η ακμή;

Ανησυχείτε μήπως η ακμή χαράξει ανεξίτηλα το δέρμα σας; Υπάρχουν τρόποι για να προλάβετε τις ουλές ακμής, όμως ακόμα κι αν δημιουργηθούν, να θυμάστε ότι με τις σύγχρονες θεραπείες μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να αναπλαστεί θεαματικά και να γίνει πάλι λείο και ομοιόμορφο!

5 βασικοί κανόνες για να αποφύγετε τον σχηματισμό των ουλών

  1. Αποφεύγετε να πειράζετε τις βλάβες της ακμής και να σπάτε τους ορατούς φαγέσωρες, καθώς είναι πολύ πιθανό το πύον, τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα του φαγέσωρα να εισχωρήσουν βαθύτερα στο εσωτερικό του και να επιδεινώσουν τις βλάβες. Επίσης, με αυτήν τη διαδικασία διεγείρετε τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού που μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό ουλής.
  2. Αποφεύγετε τα ερεθιστικά προϊόντα καθαρισμού προσώπου, προκειμένου να μην εντείνετε την εμφάνιση φλεγμονωδών βλαβών της ακμής (βλατίδες, φλυκταινίδια).
  3. Χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάλληλα για την περιποίηση της ακνεϊκής επιδερμίδας με την ένδειξη μη φαγεσωρογόνα (non comedogenic).
  4. Εφαρμόζετε αντηλιακή προστασία κατάλληλη για ακνεϊκά δέρματα. Ο ήλιος μπορεί να σκουρύνει την όψη των ουλών ακμής, κάνοντάς τις πιο ορατές, ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  5. Απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο δερματολόγο για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των επιμολυσμένων βλαβών της ακμής. Να θυμάστε ότι η βασική αιτία εμφάνισης ουλών είναι η μη έγκαιρη και ακατάλληλη αντιμετώπιση της βαριάς οζιδιοκυστικής ακμής.

Τα είδη των ουλών

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν ακολουθήσετε πιστά τα προληπτικά μέτρα, κάποιες ουλές ακμής μπορεί και πάλι να εκδηλωθούν. Ουσιαστικά, οι ουλές αποτελούν το άμεσο αποτέλεσμα της βλάβης που προκαλεί η ακμή στο δέρμα. Ο οργανισμός προσπαθεί να επανορθώσει το δέρμα σχηματίζοντας νέες ίνες κολλαγόνου. Αν δεν παράξει αρκετό κολλαγόνο, τότε δημιουργούνται ατροφικές ουλές (εμβυθισμένες), ενώ αν παράξει πάρα πολύ, τότε προκαλούνται υπερτροφικές ουλές (υπερυψωμένες).

Ατροφικές ουλές

Ατροφικές (εμβυθισμένες) ουλές ακμήςΕίναι βλάβες εμβυθισμένες, σαν μικρά κενά στην επιφάνεια του δέρματος και παρατηρούνται πιο συχνά στο πρόσωπο. Οφείλονται στην μη επαρκή εναπόθεση κολλαγόνου κατά την προσπάθεια αποκατάστασης του δέρματος. Διακρίνονται σε 3 είδη: τις Ice Pick που είναι στενές, σε σχήμα V και εκτείνονται βαθιά στο δέρμα, τις Boxcar που είναι ευρείες, σε σχήμα U και μπορεί να είναι βαθιές ή πιο επιφανειακές, και τις Rolling που είναι έντονα εμβυθισμένες ουλές με αποστρογγυλεμένα άκρα.

Υπερτροφικές ουλές

Είναι βλάβες υπερυψωμένες, ψηλαφητές και εμφανίζονται πιο συχνά στον κορμό. Προκαλούνται από υπερβολική εναπόθεση κολλαγόνου κατά την προσπάθεια αποκατάστασης του δέρματος.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τις ουλές ακμής;

Θεραπεία Laser για ουλές ακμήςLaser

Στα ιατρεία Antiagers, η θεραπεία εφαρμόζεται με το υπερεξελιγμένο πολύ-Laser Harmony XL PRO. Το πλεονέκτημα; Καθώς συνδυάζει διαφορετικές κεφαλές Laser, δρα σε διαφορετικές στιβάδες του δέρματος, διεγείρει εντατικά την κολλαγονογένεση, αφαιρεί τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και φέρνει στην επιφάνεια φρέσκο δέρμα. Η θεραπεία με Laser έχει ταχύτατο χρόνο ανάπλασης και είναι κατάλληλο για όλα τα είδη ούλων.

Dermapen

Η αυθεντική συσκευή microneedling δημιουργεί πολλαπλές μικρές οπές στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτοί οι μικροσκοπικοί τραυματισμοί διεγείρουν το δέρμα να παράγει κολλαγόνο για την επούλωσή του. Ταυτόχρονα, στη διάρκεια της θεραπείας εφαρμόζονται ειδικά κοκτέιλ με ρετινόλη, υαλουρονικό, νιασιναμίδη και άλλες ουσίες που καταπολεμούν την ακμή. Με τον τρόπο αυτόν, μειώνεται το βάθος των ουλών, μικραίνει η διάμετρος των διεσταλμένων πόρων και βελτιώνεται σημαντικά η υφή του δέρματος. Το Dermapen είναι κατάλληλο για τις εμβυθισμένες ουλές.

Fillers

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους, τα fillers χρησιμοποιούνται για να γεμίζουν τα κενά των εμβυθισμένων ουλών και να εξομαλύνουν την επιφάνεια του δέρματος. Το γέμισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με υαλουρονικό οξύ, είτε με αυτόλογο λίπος που λαμβάνεται πρώτα από κάποια περιοχή τοπικού πάχους του ασθενούς. Τα fillers είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση των ουλών Boxcar και Rolling.

Θεραπεία ουλών ακμής με nanopeelingNanopeeling

Για την καταπολέμηση των ουλών ακμής, εφαρμόζεται nanopeeling με τριχλωροξικό οξύ (TCA) που δρα στοχευμένα στις ατροφικές ουλές. Διασπά τον συνδετικό ιστό που έχει σχηματιστεί στην ουλή και ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου, συμβάλλοντας έτσι στη σταδιακή ανάπλαση του δέρματος.

Οξέα

Συνδυαστικά με τις παραπάνω θεραπείες, μπορούν να εφαρμοστούν ειδικά δερμοκαλλυντικά και χημικά πίλινγκ με βάση τα άλφα υδροξυοξέα, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ που βελτιώνουν την υφή του δέρματος, μειώνουν τις δυσχρωμίες και είναι κατάλληλα για όλα τα είδη των ουλών, ενώ μπορεί να χορηγηθεί και συστηματική αγωγή με ρετινοειδή.

Διαβάστε ακόμα:

Οι καλύτερες θεραπείες για την ακμή και τις ουλές ακμής

Διανύετε τη δεκαετία 20-30; Αυτές είναι οι must θεραπείες για σας!

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική