Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει ταυτιστεί με την αποτρίχωση με λέιζερ και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο λέιζερ αποτρίχωσης που θα συναντήσετε στην αγορά. Γνωρίζετε γιατί θα πρέπει να επιμείνετε στην επιλογή του λέιζερ Αλεξανδρίτη για να πετύχετε οριστική αποτρίχωση; Σας δίνουμε τους 5 βασικότερους λόγους.

1. Είναι αποδεδειγμένα η πιο ασφαλής μέθοδος.

Τα λέιζερ Αλεξανδρίτη έχουν μήκος κύματος 755 nm και αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα σε λευκόχρωμα ή ανοιχτόχρωμα δέρματα. Ο κύριος αντίπαλός τους, τα διοδικά λέιζερ, χρησιμοποιούν  μήκος κύματος  810nm περίπου, το οποίο επιτυγχάνει βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα, την οποία έχουν ανάγκη μόνο όσοι έχουν ιδιαίτερα σκούρο χρώμα δέρματος. Αντίθετα, στα ανοιχτόχρωμα δέρματα το μεγαλύτερο μήκος κύματος των διοδικών λέιζερ γίνεται αιτία επαναλαμβανόμενων επιπλοκών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι το λέιζερ Αλεξανδρίτη δεν εκπέμπει κανενός είδους βλαβερή ακτινοβολία. Είναι ένα μονοχρωματικό φως που απορροφάται αποκλειστικά και μόνο από τη μελανίνη της τρίχας και μέσω αυτής κατευθύνεται στη ρίζα του τριχοθυλακίου. Εκεί, η φωτεινή ενέργεια του Laser μετατρέπεται σε θερμική, με στόχο την απενεργοποίηση του θύλακα της τρίχας και άρα την παύση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

2. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη προσφέρει την πιο ανώδυνη οριστική αποτρίχωση.

Τα λέιζερ Αλεξανδρίτη και ειδικά του αναγνωρισμένου οίκου Candela, διαθέτουν ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης που λειτουργεί ταυτόχρονα με το Laser. Αυτό κάνει την αποτρίχωση με λέιζερ απόλυτα ανεκτή διαδικασία, αφού σχεδόν εξαφανίζει την αίσθηση του καψίματος στο δέρμα. Ο μηχανισμός ψύξης αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμος όταν η αποτρίχωση γίνεται σε πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως για π.χ. στα γεννητικά όργανα. Αν παρόλα αυτά κάποιος είναι πολύ ευαίσθητος στον πόνο, η χρήση αναισθητικής κρέμας πριν τη συνεδρία δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Τα διοδικά λέιζερ είναι πιο επώδυνα κατά την εφαρμογή τους.

3. Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η πιο γρήγορη μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.  

Η ταχύτητα σάρωσης του λέιζερ Αλεξανδρίτη έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά πλεονεκτήματα του. Τα λέιζερ Αλεξανδρίτη της Candela διαθέτουν τα σποτ με τη μεγαλύτερη διάμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε χτύπημα καλύπτεται μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος.

4. Είναι η πιο οικονομική επιλογή στην αποτρίχωση με λέιζερ.   

Με το λέιζερ Αλεξανδρίτη η οριστική αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας επιτυγχάνεται με μικρότερο αριθμό συνεδριών. Υπολογίζεται ότι ένας ασθενής που είναι συνεπής και ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα θεραπειών του θα χρειαστεί μόνο 6-8 συνεδρίες για να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συνέπεια έχει μεγάλη σημασία για τις συνεδρίες που θα απαιτηθούν καθώς το λέιζερ πρέπει να «χτυπάει» την τρίχα στην αναγενή φάση της, οπότε βρίσκεται καλά ριζωμένη μέσα στον θύλακά της και άρα η ενέργεια του λέιζερ μεταφέρεται μέχρι τη ρίζα του τριχοθυλακίου και την αδρανοποιεί οριστικά. Μόνο το 80% των τριχών όμως βρίσκεται στην αναγενή φάση την ίδια στιγμή. Επομένως, οι συνεδρίες της Laser αποτρίχωσης θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 30-40 ημέρες, μέχρι να καταφέρει το λέιζερ Αλεξανδρίτη να τις πετύχει όλες στην αναγενή φάση.

5. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι κατάλληλο για περισσότερες αποχρώσεις δέρματος.

Το μήκος κύματος του λέιζερ Αλεξανδρίτη το καθιστά ιδανικό για μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, καθώς μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στις περισσότερες αποχρώσεις της επιδερμίδας. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη χρησιμοποιείται από τις πολύ λευκές επιδερμίδες (ακόμα και αυτές που είναι λευκές με φακίδες) μέχρι και τις σταρένιες, που αποτελούν την πλειοψηφία στις μεσογειακές χώρες. Επίσης, είναι το πιο αποτελεσματικό ακόμα και στις πιο λεπτές τρίχες.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με λέιζερ;

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Αυτές είναι οι πέντε θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το σώμα και το πρόσωπο, οι οποίες μπορούν να σας εξασφαλίσουν δύο σημαντικά ζητούμενα: ένα ενυδατωμένο, προστατευμένο δέρμα στο πρόσωπο και σμιλεμένες καμπύλες, χωρίς κυτταρίτιδα στο σώμα.

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί πια έναν αντιμετωπίσιμο αντίπαλο, αφού αντιμετωπίζεται με πλήρως εξατομικευμένο πλάνο, το οποίο καταρτίζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας. 

Λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική: Πώς θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε;

Λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική: Πώς θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε;

Ονειρεύεστε μία σφιχτή, επίπεδη κοιλιά και αναρωτιέστε αν θα σας τη χαρίσει η λιποαναρρόφηση ή η κοιλιοπλαστική;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική