Αποτρίχωση με λέιζερ - Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία; | The Antiagers Blog

Αποτρίχωση με λέιζερ - Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία;

Αποτρίχωση με λέιζερ - Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία;

Άγνοια για την μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί για την πρώτη αποτρίχωση των ποδιών των κοριτσιών έχουν πολλοί γονείς.

Επιτρέπεται η αποτρίχωση με λέιζερ στους εφήβους;

Άγνοια για την μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί για την πρώτη αποτρίχωση των ποδιών των κοριτσιών έχουν πολλοί γονείς. Η έναρξη αυτής της διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους, καθώς οριοθετεί την μετάβαση σε ένα άλλο αναπτυξιακό στάδιο που αποτελεί την πύλη για την ενηλικίωση. Η χαρά επισκιάζεται από την ανησυχία για την κατεύθυνση που θα δώσουν συνηθέστερα οι μητέρες στις κόρες τους, για την ασφάλεια της μεθόδου που θα επιλέξουν, για τον χρόνο που θα χρειάζονται στο μέλλον για αποτρίχωση, αλλά και για τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε φορά.

Η μεγάλη πλειονότητα των αποτριχωτικών μεθόδων που διατίθενται σε εμπορικά καταστήματα ή κέντρα αισθητικής έχουν προσωρινά αποτελέσματα. Το ξυραφάκι, το κερί και η χαλάουα, οι ηλεκτρικές συσκευές που είτε κόβουν τις τρίχες είτε τις βγάζουν από τη ρίζα, τα χημικά προϊόντα που τις καίνε, αλλά και η ηλεκτρόλυση δεν διατηρούν το δέρμα απαλό και λείο παρά μόνο για λίγες ημέρες, οπότε πρέπει να επαναλαμβάνονται τακτικά. Το δε οικονομικό κόστος για την αγορά ή και την εφαρμογή τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι μια παράμετρος που σπανίως λαμβάνεται υπόψη.

Η αποτρίχωση με λέιζερ υπόσχεται απαλλαγή από την τριχοφυΐα στα σημεία που εφαρμόζεται, μετά από μερικές συνεδρίες και διατήρηση του αποτελέσματος για πάντα. Το ερώτημα είναι κατά πόσον είναι ασφαλές για τις έφηβες κοπέλες.

«Ο προθάλαμος στην εφηβεία (που για τα κορίτσια είναι μεταξύ 9 και 11 ετών και για τα αγόρια μεταξύ 10 και 12, και κατόπιν η εφηβεία που διαρκεί έως τα 18 στα κορίτσια και έως τα 20 στα αγόρια) είναι μια περίοδος κατά την οποία ξεκινά η παραγωγή ορμονών, που μεταμορφώνουν σταδιακά τα παιδιά σε ενήλικες. Στα πρώτα χρόνια της εφηβείας κάνουν την εμφάνισή τους οι τρίχες σε διάφορες περιοχές του σώματος.  Ταυτόχρονα οι ορμόνες δρουν στον εγκέφαλο και αλλάζουν τα ενδιαφέροντά τους, τα οποία στρέφονται στο άλλο φύλο. Η επιθυμία τους να είναι θελκτικά τα ωθεί στον καλλωπισμό του σώματός τους σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής. Στις μέρες μας οι περισσότεροι έφηβοι και των δύο φύλλων αισθάνονται την ανάγκη για απαλλαγή από την τριχοφυΐα τους αρκετά νωρίς», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Η αποτρίχωση με λέιζερ αποτελεί την πιο σωστή επιλογή. Και αυτό γιατί είναι ανώδυνη και ατραυματική. Ωστόσο, πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα και από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι απολύτως ασφαλής για εφήβους άνω των 14 ετών, όταν δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των τριχών και όταν είναι σε θέση να καταλάβουν τη μέθοδο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Δεν επηρεάζει καμία άλλη δομή του δέρματος παρά μόνο τον θύλακα της τρίχας, όπου η ακτίνα του λέιζερ στοχεύει και απενεργοποιεί. Η εξασφάλιση της ασφάλειας, ωστόσο, εξαρτάται από τον επαγγελματία που θα εφαρμόσει το λέιζερ, ο οποίος θα πρέπει να έχει τόσο τις απαραίτητες γνώσεις όσο και την συσσωρευμένη γνώση που προέρχεται από την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου», επισημαίνει ο κ. Βελημβασάκης.

Για τη λήψη της απόφασης περί της βέλτιστης αποτριχωτικής μεθόδου για έναν έφηβο πρέπει να ληφθούν υπόψη τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει. Εκτός από το λείο, βελούδινο δέρμα που χαρίζει, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα πόνου, η αποτρίχωση με λέιζερ αποκλείει την πιθανότητα τραυματισμού ή θυλακίτιδας, από τα οποία κινδυνεύουν οποιαδήποτε άλλη μέθοδο κι αν ακολουθήσουν.

«Το κυριότερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι σε μερικές επισκέψεις η διαδικασία ολοκληρώνεται και απαλλάσσεται ο έφηβος από την ανάγκη κάθε λίγες ημέρες, επί μονίμου βάσεως, να ασχολείται με την αφαίρεσή τους», προσθέτει.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για τα πόδια, το πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη, το στήθος, την κοιλιά, τις μασχάλες αλλά και τα γεννητικά όργανα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα και φυσικά από την περιοχή όπου θα εφαρμοστεί. Από τις παραμέτρους αυτές εξαρτάται και χρόνος που θα απαιτηθεί ανά επίσκεψη, ο οποίος κυμαίνεται από 5 λεπτά έως 1 ώρα. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και το αποτέλεσμα φαίνεται από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Τα σύγχρονα μηχανήματα, είναι εξαιρετικά γρήγορα, αφού καλύπτουν μεγαλύτερες περιοχές, με το λέιζερ Αλεξανδρίτης να είναι το πλέον ενδεδειγμένο και απολύτως ασφαλές ακόμα και όταν η χρωματική αντίθεση επιδερμίδας-τρίχας δεν είναι έντονη. Απενεργοποιεί τα τριχοθυλάκια εμποδίζοντας την ανάπτυξη νέων τριχών και κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δέρμα έχει απαλλαχθεί πλήρως και μόνιμα από την τριχοφυΐα. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που δεν προκαλεί πόνο, καθώς ο μηχανισμός ψύξης που έχει μουδιάζει το δέρμα. Δεν ενέχει δε κίνδυνο παρενεργειών, εξαιτίας της δυνατότητας εξατομικευμένης παραμετροποίησης.

«Το αποτέλεσμα του λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι μόνιμο και ξεπερνάει το 90%. Από την 1η κιόλας συνεδρία η τριχοφυΐα μειώνεται κατά 10-25%, στην 3η συνεδρία αγγίζει τουλάχιστον το 40-50%, ενώ όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριών, η τριχοφυΐα έχει εξαλειφθεί εντελώς ή έχει μετατραπεί σε ένα αόρατο χνούδι», καταλήγει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Αυτές είναι οι πέντε θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το σώμα και το πρόσωπο, οι οποίες μπορούν να σας εξασφαλίσουν δύο σημαντικά ζητούμενα: ένα ενυδατωμένο, προστατευμένο δέρμα στο πρόσωπο και σμιλεμένες καμπύλες, χωρίς κυτταρίτιδα στο σώμα.

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει ταυτιστεί με την αποτρίχωση με λέιζερ και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί πια έναν αντιμετωπίσιμο αντίπαλο, αφού αντιμετωπίζεται με πλήρως εξατομικευμένο πλάνο, το οποίο καταρτίζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας. 

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική