ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες συνήθως μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους. Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε να διορθώσουμε την περίσσεια του δέρματος που υπάρχει στο άνω και κάτω βλέφαρο. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και συνοδά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν (αποκατάσταση βλεφαρόπτωσης, αφαίρεση λίπους, αποκατάσταση γεροντικού εκτρόπιου) δημιουργώντας ένα λαμπερό βλέμμα που βοηθάει στην αρμονία και την συμμετρία του προσώπου και επαναφέρει την πρότερη εικόνα νεότητας.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για το χειρουργείο περιλαμβάνει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, κλινική εξέταση και καταγραφή όλων των λειτουργιών του ματιού. Λαμβάνονται φωτογραφίες και αν υπάρχουν συνοδές παθήσεις (βλεφαρόπτωση, γεροντικό εκτρόπιο), καταγράφονται και γίνεται αναλυτική ενημέρωση και σχεδιασμός για τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επιβάλλεται η διακοπή φαρμακευτικών σκευασμάτων (όπως ασπιρίνη, δικλοφενάκη, ιβουπροφένη), των συμπληρωμάτων που περιέχουν Βιταμίνη Β ή Βιταμίνη Ε, καθώς και όλων των φυτικών προϊόντων καθώς μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Αν λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό να χρειαστεί η τροποποίησή της σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, για λίγες ημέρες.

Η επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία ή με μέθη. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές τόσο για το άνω βλέφαρο όσο και για το κάτω. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου ίσως χρειαστούν επιπλέον παρεμβάσεις (κανθοπλαστική, κανθοπηξία), ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που τυχόν υπάρχουν με εξειδικευμένο τρόπο. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, θα τοποθετηθούν πάνω στα βλέφαρα ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες οι οποίες θα παραμείνουν μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στο ιατρείο, περίπου σε 5 ημέρες. Θα παραμείνετε στην κλινική για ολιγόωρη παρακολούθηση και κατόπιν θα αναχωρήσετε για το σπίτι σας παρουσία συνοδού.

Η αποθεραπεία

Μετά το τέλος της επέμβασης είναι πιθανό να υπάρχουν εκχυμώσεις (μελανιές) και οίδημα (πρήξιμο). Για το λόγο αυτό η επιστροφή στην εργασία θα πρέπει να υπολογίζεται σε 5 -7 ημέρες. Θα χρειαστούν κάποιες επισκέψεις στο ιατρείο για τον έλεγχο της ομαλής μετεγχειρητικής πορείας και για την αφαίρεση των ραμμάτων.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER

Η λιποαναρρόφηση VASER έχει φέρει επανάσταση στις επεμβάσεις μείωσης του συσσωρευμένου σωματικού λίπους. Με τη χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας υπερήχων δίνει στον πλαστικό χειρουργό την δυνατότητα να διαχωρίζει επιλεκτικά το λίπος και να το αναρροφά, διατηρώντας ανέπαφους τους γειτονικούς ιστούς. Αυτό σημαίνει ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, στοχευμένο αποτέλεσμα, ήπια και σύντομη αποθεραπεία. Επιπλέον, δυνατότητα σμίλευσης και γράμμωσης και όλα αυτά χωρίς καμία ουλή!

Η λιποαναρρόφηση VASER είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας το περίγραμμα και την υφή του δέρματος. Ιδανικοί υποψήφιοι για την επέμβαση είναι άντρες και γυναίκες που βρίσκονται πολύ κοντά στο ιδανικό τους βάρος, αλλά έχουν “επίμονες” τοπικές αποθήκες λίπους. Οι περιοχές αυτές στις γυναίκες είναι κυρίως η κοιλιά, οι γλουτοί και τα γόνατα, ενώ στους άντρες είναι η κοιλιά, η μέση και η πλάγια κοιλιακή χώρα. Η επέμβαση ωστόσο μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες, λιγότερο συνηθισμένες περιοχές αποθήκευσης λίπους, όπως ο λαιμός, οι βραχίονες, οι μηροί, οι γάμπες και οι αστράγαλοι.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για το χειρουργείο ξεκινάει όπως πάντα με την κλινική εξέταση και το ιατρικό ιστορικό. Επιβάλλεται η διακοπή φαρμακευτικών σκευασμάτων (όπως Ασπιρίνη, Δικλοφενάκη, Ιβουπροφένη), συμπληρωμάτων που περιέχουν Βιταμίνη Β ή Βιταμίνη Ε καθώς και όλων των φυτικών προϊόντων, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας σημαντικά την επούλωση των τραυμάτων μετά το χειρουργείο και την προστασία από τις λοιμώξεις. Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια ακόμη προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή του χειρουργείου, καθώς και για την ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Αν λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό να χρειαστεί η τροποποίησή της για λίγες ημέρες, σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Η επέμβαση

Η επέμβαση της VASER λιποαναρρόφησης γίνεται με ειδικά εργαλεία (κάνουλες, που εισέρχονται στο λίπος από μικρές τομές στο δέρμα διαστάσεων 2χιλ., με την βοήθεια των οποίων αναρροφάται ο λιπώδης ιστός. Με την χρήση ειδικών διαλυμάτων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, η επέμβαση μπορεί να ολοκληρωθεί αναίμακτα και με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή.

Η αποθεραπεία

Μετά το χειρουργείο θα παραμείνετε στην κλινική για λίγες ώρες για παρακολούθηση. Εάν έχει πραγματοποιηθεί 4D VaserLipo θα παραμείνετε στην κλινική για μια νύχτα. Τις επόμενες 4 εβδομάδες θα πρέπει να φοράτε ειδικό ελαστικό κορσέ στα σημεία από όπου έγινε η αφαίρεση του λίπους. Ωστόσο, θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο κανονικά. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προβλεφθεί εξ’ αρχής η έκταση των εκχυμώσεων και του οιδήματος. Συνήθως διαρκούν μέχρι και 20 ημέρες μετά το χειρουργείο και υποχωρούν σταδιακά. Πόνος από το χειρουργείο δεν αναμένεται να υπάρχει σοβαρός, αλλά θα υπάρχει μια δυσφορία, για την οποία αρκούν ήπια παυσίπονα.

Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να δείτε άμεσα τα αποτελέσματα, είναι πιθανό να νιώσετε μια μικρή απογοήτευση. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Υπολογίστε την επιστροφή στην εργασίας σας στις 15 περίπου ημέρες, ώστε να έχουν υποχωρήσει εντελώς τυχόν εκχυμώσεις (μελανιές). Πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι βλέπουν αποτελέσματα αμέσως μετά την διαδικασία, ενώ θα απολαύσετε τα τελικά αποτελέσματα περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες αργότερα.

FACELIFT

Το Facelift ή ρυτιδεκτομή είναι μια επέμβαση που απευθύνεται συνήθως σε άτομα μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους που νιώθουν το πρόσωπο τους κουρασμένο, με έντονα σημάδια χαλάρωσης. Τα τελευταία χρόνια η τεχνική MACS – Lift (Minimal Access Cranial Suspension Lift) κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφού προσφέρει την δυνατότητα για μικρότερες τομές, παρουσιάζει ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών και επιτρέπει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Στο Facelift, ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες, εξίσου καλές τεχνικές, οι οποίες επιλέγονται κάθε φορά εξατομικευμένα.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για το χειρουργείο περιλαμβάνει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, κλινική εξέταση, λήψη φωτογραφιών και καταγραφή όλων των λειτουργιών των μυών του προσώπου. Γενικότερα, ισχύουν ότι για κάθε χειρουργείο, όπως διακοπή φαρμακευτικών σκευασμάτων και όλων των φυτικών προϊόντων, τα οποία αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης αιμορραγίας, τροποποίηση αντιπηκτικής αγωγής και διακοπή του καπνίσματος.

Η επέμβαση

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του MACS- Lift όπως αναφέρουν και τα αρχικά της συντομογραφίας είναι οι μικρότερες τομές (Minimal Access) σε σχέση με άλλες τεχνικές, αλλά και η μικρότερη αποκόλληση του δερματικού ιστού που θα μετακινηθεί. Επίσης, το MACS-Lift μετακινεί τους ιστούς κάθετα προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να μη μένουν σημάδια που να μαρτυρούν ότι έγινε ένα Facelift, όπως εξαφάνιση της καμπύλης του λοβίου του αυτιού, παρεκτόπιση του τράγου του αυτιού κτλ. Επιπλέον, επειδή η τομή τοποθετείται μπροστά από την φαβορίτα, δεν επηρεάζεται η φυσιολογική γραμμή τριχοφυΐας.

Η αποθεραπεία

Με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται, οι επεμβάσεις ρυτιδοπλαστικής έχουν ομαλή και γρήγορη αποθεραπεία. Οι τομές είναι καλά κρυμμένες σε φυσικές ρυτίδες του δέρματος ή στις αυλακώσεις του αυτιού. Οι ασθενείς παραμένουν στην κλινική για ολιγόωρη παρακολούθηση, πριν πάρουν εξιτήριο. Η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται 8-10 ημέρες, οπότε και υποχωρούν σχεδόν όλες οι εκχυμώσεις (μελανιές) και τα οιδήματα (πρήξιμο), τα οποία ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Οι γυναίκες με μικρό στήθος είναι μόνο κάποιες από αυτές επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια αυξητική στήθους για να αποκτήσουν ένα καλοσχηματισμένο και πλούσιο μπούστο. Η ίδια επέμβαση επιλέγεται εξαιρετικά συχνά από γυναίκες με απλαστικούς ή ασύμμετρους μαστούς, καθώς από εκείνες που βίωσαν την απώλεια των μαστών τους μετά από μια χειρουργική μαστεκτομή.

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους έχει παρουσιάσει θεαματική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Νέες τεχνικές, εργαλεία και φιλοσοφίες στον σχεδιασμό και την εκτέλεση, δίνουν πλέον στις γυναίκες τη δυνατότητα άμεσης επιστροφής στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ακόμη και την ίδια μέρα του χειρουργείου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ενθεμάτων προσφέρουν απαράμιλλη φυσικότητα στο τελικό αποτέλεσμα και εξαιρετική αίσθηση στο άγγιγμα, κάνοντας αδύνατη την αναγνώριση ενός ενθέματος πίσω από τον μαστό.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για το χειρουργείο ξεκινάει με την κλινική εξέταση και την φωτογράφηση της ασθενούς. Ακολουθώντας μια απλή, αλλά πολύ εξειδικευμένη και εξελιγμένη, μέθοδο καταγραφής και μέτρησης του υπάρχοντος μαστού και των χαρακτηριστικών του (διαστάσεις, προβολή, όγκος, σύσταση, ελαστικότητα και άλλα) και με βάση συγκεκριμένες μετρήσεις στο σώμα της ασθενούς, αποφασίζεται το μέγεθος, ο τύπος και τα χαρακτηριστικά του ενθέματος σιλικόνης που θα χρησιμοποιηθεί. Με την βοήθεια ειδικών μοντέλων από σιλικόνη τα οποία μπορούν να φορεθούν μέσα από τον στηθόδεσμο, μπορούμε να προσομοιάσουμε με πολύ μεγάλη ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα, την ίδια μέρα της επίσκεψης στο ιατρείο. Επίσης, η ασθενής έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί με λεπτομέρειες για τους τύπους των ενθεμάτων, αλλά και για τις τεχνικές της τοποθέτησης τους.

Η επέμβαση

Η επέμβαση αυξητικής στήθους γίνεται με γενική αναισθησία. Ανάλογα με το μέγεθος, τη σύσταση των μαστών και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την θέση τοποθέτησης του ενθέματος πριν το χειρουργείο, γίνεται μια μικρή τομή στο δέρμα, περίπου 4 εκ., μέσω της οποίας τοποθετείται το ένθεμα στη θήκη που παρασκευάζεται πίσω από τον υπάρχοντα μαστό (υπομαζικά ή υπομυϊκά). Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα. Μετά το τέλος του χειρουργείου, η ασθενής παραμένει για παρακολούθηση στην κλινική για λίγες ώρες και κατόπιν λαμβάνει το εξιτήριό της.

Η αποθεραπεία

Η «θήκη» στην οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα καθορίζει στις περισσότερες περιπτώσεις και την πορεία της μετεγχειρητικής ανάρρωσης. Σε γενικές γραμμές, η υπομαζική τοποθέτηση συνοδεύεται με λιγότερο πόνο και ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Η υπομυϊκή τοποθέτηση συνοδεύεται με ελαφριά ενόχληση τις πρώτες ώρες, περιορίζοντας αρχικά καθημερινές δραστηριότητες, όπως οδήγηση και ανύψωση βάρους, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι ο μυς καλύπτει το ένθεμα και βοηθάει να μην γίνεται οπτικά αντιληπτό, μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά τις πιθανότητες δημιουργίας κάψας. Τον πρώτο μήνα θα χρειαστεί να φοράτε ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο για προστασία και στήριξη του στήθους.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ρινοπλαστική μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπος που θέλει να βελτιώσει την εμφάνιση της μύτης του ή να την αλλάξει (αισθητική ρινοπλαστική) ή να διορθώσει κάποιο ανατομικό πρόβλημα και να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην αναπνοή (λειτουργική ρινοπλαστική). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του, δηλαδή να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του.

Η προετοιμασία

Πριν από την επέμβαση θα γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στον ασθενή και το χειρουργό για να διευκρινισθεί τι πρέπει να διορθωθεί, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα αισθητικά και λειτουργικά. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μία μύτη που θα ταιριάζει στο υπόλοιπο πρόσωπο και δε θα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι έχει γίνει ρινοπλαστική.

Ο γιατρός θα κάνει μελέτη του χόνδρινου και οστέινου σκελετού της μύτης, αλλά και θα εξετάσει το ρινικό διάφραγμα και θα κάνει ενδοσκοπικό έλεγχο. Επίσης, η μύτη θα φωτογραφηθεί από διάφορες γωνίες, ενώ στη συνέχεια με ένα ειδικό πρόγραμμα, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να πάρει μια απεικονιστική πρόβλεψη του αποτελέσματος της επέμβασης. Πριν μπουν στο χειρουργείο, ο πλαστικός χειρουργός θα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία, θα τα έχει μελετήσει και θα έχει αποφασίσει τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει για να εξασφαλισθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση

Δύο είναι οι βασικοί τύποι της σύγχρονης ρινοπλαστικής: η κλειστή και η ανοιχτή. Στην κλειστή, οι όποιες τομές απαιτούνται γίνονται στο εσωτερικό της μύτης. Από την άλλη, στην ανοιχτή ρινοπλαστική, μία μικρή, αθέατη τομή στη στυλίδα της μύτης δίνει στον πλαστικό χειρουργό την απαιτούμενη πρόσβαση. Είναι σημαντικό ο χειρουργός να έχει άνεση και στις δύο προσπελάσεις, ώστε να μπορεί να είναι ευέλικτος και να πετυχαίνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η αποθεραπεία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, θα τοποθετηθεί πάνω στη ράχη της μύτης ειδικός μικρός νάρθηκας για την προστασία της και για την σταθεροποίηση των ανατομικών στοιχείων της. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την μύτη στη φάση αυτή είναι να τραυματιστεί, οπότε αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες και κυρίως την επαφή με μικρά παιδιά.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εμφανιστούν εκχυμώσεις (μελανιές) και οίδημα (πρήξιμο) τις πρώτες ώρες μετά το χειρουργείο. Οι τοπικές εφαρμογές με πάγο θα βοηθήσουν σημαντικά. Τις πρώτες 1-2 εβδομάδες δίνουμε πλύσεις με φυσιολογικό ορό και ειδικές κρέμες που βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση της αναπνοής. Μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο θα κάνετε την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο. Θα αφαιρεθούν τα ράμματα και ο νάρθηκας, θα ληφθούν φωτογραφίες και θα απαντηθούν όλες οι απορίες σας για την πορεία της αποθεραπεία σας. Υπολογίστε την επιστροφή στην εργασίας σας στις 15 περίπου ημέρες ώστε να έχουν υποχωρήσει εντελώς τυχόν εκχυμώσεις (μελανιές).

Κλείστε το ραντεβού σας online!

T: 210 67 77 101
Ε: [email protected]

📍 Αγ. Γεωργίου 1 & Ολυμπιονικών,
Νέο Ψυχικό, 15451
(στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας, πάνω από το Kosta Boda, είσοδος από Αγ. Γεωργίου)

📍 Λαρίσης 33,
Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523
(δίπλα στη στάση Μετρό "Πανόρμου")