Υαλουρονικό στο πρόσωπο: γυρνάει πίσω το χρόνο και σμιλεύει τα χαρακτηριστικά - The Antiagers Blog

Υαλουρονικό στο πρόσωπο: γυρνάει πίσω το χρόνο και σμιλεύει τα χαρακτηριστικά

Υαλουρονικό στο πρόσωπο: γυρνάει πίσω το χρόνο και σμιλεύει τα χαρακτηριστικά

Το υαλουρονικό στο πρόσωπο είναι η θεραπεία – λύση για όσους θέλουν αποτέλεσμα λίφτινγκ αλλά φοβούνται το χειρουργείο, αλλά και η θεραπεία που λατρεύουν όσοι επιθυμούν να σμιλέψουν τα χαρακτηριστικά τους και να τονίσουν τις γραμμές και τις γωνίες του προσώπου τους. 

Το λεγόμενο «υγρό λίφτινγκ» («liquid face lift») και το face contouring είναι οι δύο εφαρμογές του υαλουρονικού στο πρόσωπο που ανταγωνίζονται τη δημοτικότητα του botox. Όχι άδικα, αφού μέσα σε λίγα λεπτά, ανώδυνα και χωρίς χρόνο αποθεραπείας το υαλουρονικό στο πρόσωπο του προσφέρει συνολική αναζωογόνηση, του προσδίδει καλή υφή και τόνο, επαναφέρει τους χαμένους όγκους του, τονώνει και σμιλεύει τα χαρακτηριστικά του.  

Ποιοι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από το υαλουρονικό στο πρόσωπο;

Το υαλουρονικό στο πρόσωπο είναι ιδανική θεραπεία για τα άτομα που ο χρόνος προκάλεσε απώλεια όγκων και σφριγηλότητας στο πρόσωπό τους. Πέρα από τους κροτάφους, η απώλεια αυτή κυρίως εμφανίζεται στα ζυγωματικά, στις παρειές, γύρω από το στόμα και στο περίγραμμα του προσώπου, το οποίο παρουσιάζει χαλάρωση. Η θεραπεία προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην ήπια εώς και μέτρια χαλάρωση, ενώ βελτιώνει σημαντικά την εικόνα του προσώπου και όταν τα σημάδια της γήρανσης είναι πιο έντονα. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν μπορεί να προσφέρει το θεαματικό αποτέλεσμα ή τη διάρκεια ενός χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου.

Στις πιο νεαρές ηλικίες το υαλουρονικό στο πρόσωπο εφαρμόζεται περισσότερο για να τονιστεί το σχήμα και ο όγκος στα χείλη, για να διορθωθούν μικροατέλειες στη μύτη, για να τονιστούν τα ζυγωματικά και η γνάθος, δηλαδή για να πραγματοποιηθεί το λεγόμενο face contouring.

Σημεία που το υαλουρονικό στο πρόσωπο προσφέρει αποτέλεσμα λίφτινγκ

  • Στους κροτάφους και πάνω από τα φρύδια
  • Στα ζυγωματικά
  • Στις ρινοπαρειακές αύλακες
  • Κάτω από τα μάτια, στην κοιλάδα των δακρύων (tear trough)
  • Στις ρυτίδες της μαριονέτας στα πλάγια των χειλιών
  • Στο πιγούνι
  • Στο περίγραμμα της γνάθου
  • Στην περιοχή κάτω και μπροστά από τα αυτιά
  • Στα χείλη

Σημαντικά συστατικά για την επιτυχία της θεραπείας και την ασφάλεια του ασθενούς είναι η επιλογή ενός ειδικού (πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου) με πολύ καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου και εξοικείωση με την τεχνική, αλλά και η επιλογή εγκεκριμένων υλικών.

Είναι επώδυνη θεραπεία;

Κάθε άνθρωπος βιώνει τον πόνο διαφορετικά. Ωστόσο, στην πλειοψηφία των ασθενών το λίφτινγκ με υαλουρονικό στο πρόσωπο εφαρμόζεται χωρίς καμία αναισθησία και η θεραπεία είναι απολύτως ανεκτή. Η περιοχή στην οποία ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν πιο μεγάλη ευαισθησία είναι τα χείλη, οπότε σε αυτούς γίνεται τοπική αναισθησία.  

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό στο πρόσωπο

  • Επαναφορά νεανικής όψης
  • Δέρμα σφριγηλό και τονωμένο
  • Πολύ φυσικό αποτέλεσμα
  • Καμία αίσθηση ξένου σώματος
  • Θεραπεία χωρίς χειρουργείο, πόνο, ουλές
  • Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας
  • Αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια

Μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό στο πρόσωπο: υπάρχουν παρενέργειες;

Το υαλουρονικό που εφαρμόζεται στο πρόσωπο είναι απολύτως βιοσυμβατό με εκείνο που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό και επομένως δεν προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, καθώς εφαρμόζεται ενέσιμα στο πρόσωπο, δεν αποκλείεται να προκληθούν προσωρινά κάποιες ήπιες μελανιές ή οιδήματα. Και τα δύο υποχωρούν σταδιακά μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

Αποτέλεσμα που το βλέπετε αμέσως! Τι πρέπει να κάνετε μετά

Το υαλουρονικό στο πρόσωπο προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό που θα δείτε μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας στο ιατρείο δεν είναι και το οριστικό. Η αυξημένη κατανάλωση υγρών (τουλάχιστον 3 λίτρα την ημέρα) είναι η συμβουλή που σίγουρα θα σας δώσει ο γιατρός σας πριν φύγετε. Μην ξεχνάτε ότι το υαλουρονικό είναι υδρόφιλο και απορροφά το νερό σαν σφουγγάρι. Όσο περισσότερο νερό πίνετε τις επόμενες 2 εβδομάδες, τόσο περισσότερο θα μπορέσει να απορροφήσει το υαλουρονικό και τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε. Ο γιατρός σας θα ζητήσει να σας ξαναδεί για έναν επαναληπτικό έλεγχο μετά από 15-20 ημέρες για να ελέγξει το αποτέλεσμα και να συμπληρώσει υλικό, αν χρειάζεται σε κάποιες περιοχές.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό στο πρόσωπο;

Η απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση δεν είναι ίδια για κάθε ασθενή και αυτό τόσο γιατί κάθε οργανισμός μεταβολίζει διαφορετικά το υαλουρονικό, όσο και γιατί υπάρχουν διαφορετικής ποιότητας υαλουρονικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία. Συνήθως τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό στο πρόσωπο διαρκούν περισσότερο από 12 μήνες, ενώ η μέση διάρκεια είναι από 18 μήνες εώς και 2 χρόνια. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάθετε περισσότερα για το υαλουρονικό

Διαβάστε ακόμα: Υαλουρονικό στους γλουτούς

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική