Που γίνεται το μπότοξ; Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Που γίνεται το μπότοξ; Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Που γίνεται το μπότοξ; Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Το botox (μπότοξ είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική θεραπεία παγκοσμίως. Στα Antiagers αρχή μας είναι ότι το bοtοx δεν πρέπει να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ασθενείς. 

Το φύλο, η ηλικία, η εθνικότητα, ο τρόπος ζωής, η ιδιοσυγκρασία, η ποιότητα του δέρματος και βέβαια η ανατομία του προσώπου είναι οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπ’ όψη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των ασθενών βοηθούν στην κατάρτιση του ενδεδειγμένου εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας!

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η ανάλυση της ανατομίας των μυών του προσώπου κάθε ασθενή. Οι μύες είναι ο ιστός-στόχος στον οποίο ασκεί τη δράση της η  βοτουλινική τοξίνη, και πιο συγκεκριμένα η νευρομυική σύναψη. Ο ιατρός πρέπει να είναι σε θέση να αναλύσει τον τόνο των μυών που στοχεύει, την υπερτροφία ή μη αυτών και έτσι να εξατομικεύσει τη δόση της τοξίνης που θα χρησιμοποιήσει δίνοντας ένα άρτιο και φυσικό αποτέλεσμα. Στα Antiagers, μεγάλη σημασία στην κατάρτιση του πλάνου θεραπείας παίζει και ο διαφορετικός τύπος μυϊκής διαμόρφωσης κάθε ασθενούς (αν είναι ορθοκινητικός, υπερκινητικός ή υπερτονικός). Ανάλογα, δηλαδή, με το βαθμό συγχρονισμού των συναισθημάτων με τις μιμητικές εκφράσεις, κάθε ασθενής έχει ανάγκη διαφορετικής δοσολογίας και σχεδίου θεραπείας. Αυτές οι διαφοροποιήσεις κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα μιας θεραπείας bοtοx.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς (π.χ. φύλο, ηλικία, εθνικότητα, τρόπος ζωής, ιδιοσυγκρασία, ποιότητα του δέρματος) αποτελούν κριτήριο τόσο για τη δοσολογία που θα επιλέξει ο Ιατρός, όσο και για τα σημεία στα οποία θα κάνει τις εγχύσεις της βοτουλινικής τοξίνης. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να εφαρμόζουμε το ίδιο πλάνο θεραπείας σε μια 35χρονη και σε μια 50χρονη γυναίκα, αφού σε κάθε ηλικία ο χρόνος «γράφει» διαφορετικά. Άνδρες και γυναίκες επίσης αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά. Και βέβαια, καθώς το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή (π.χ. πιο φυσικό αποτέλεσμα ή πιο «παγωμένο», δεν μπορεί να ακολουθούν το ίδιο πλάνο θεραπείας. 

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ BΟTΟΧ

Η γνώση της ανατομίας του προσώπου και σεβασμός στις ζώνες ασφαλείας κάθε ανατομικής περιοχής είναι βασικό προαπαιτούμενο για μια ασφαλή και αισθητικά άρτια θεραπεία bοtοx.Οι ζώνες αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες για κάθε μυ-στόχο.

Όπως όλα, έτσι και οι γνώσεις μας για τη βοτουλινική τοξίνη εμπλουτίζονται διαρκώς. Σήμερα το bοtοx εφαρμόζεται σε πολύ περισσότερα σημεία του προσώπου και του λαιμού από ότι μια δεκαετία πριν. Το «μαγικό» αυτό φάρμακο στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου μπορεί να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω το χρόνο, αλλά και να καθυστερήσει τη γήρανση, χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που δέχεται τη θεραπεία.

Τα σημεία του προσώπου και του λαιμού στα οποία εφαρμόζουμε το bοtοx είναι:  

Άνω τμήμα του προσώπου

1. Στο μεσόφρυο για τις γραμμές συνοφρυώματος

2. Για τις οριζόντιες γραμμές μετώπου

3. Στο εσωτερικό άνω μέρος της μύτης (bunny lines)

4. Πάνω από τα φρύδια

5. Στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας)

6. Στη γραμμή του κάτω βλεφάρου για να μειωθεί ο όγκος του, αλλά και να απαλυνθούν οι λεπτές γραμμές στην περιοχή αυτή. Το bοtοx στην περιοχή αυτή απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική. «jelly roll bοtοx»

Μεσαίο πρόσωπο

1. Στις κάθετες ρυτίδες του άνω χείλους (γραμμές καπνιστών)

2. Κοντά στα ρουθούνια για τη διόρθωση του ουλικού χαμόγελου

3. Στο άνω χείλος (Lip flip) για να ενισχυθεί ο όγκος του χωρίς υαλουρονικό. Καθώς οι μύες στην περιοχή θα χαλαρώσουν, το άνω χείλος αναγκάζεται να ανασηκωθεί ελαφρώς προς τα πάνω, κάνοντας το χείλος σας να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο γεμάτο. Ωστόσο, το μέγεθος των χειλιών δεν αυξάνεται στην πραγματικότητα.

4. Στην κορυφή της μύτης για να ανασηκωθεί

Κάτω τμήμα του προσώπου και στο λαιμό

1. Στις γωνίες του στόματος για τη διόρθωση των ρυτίδων της μαριονέτας. Συνήθως συνδυάζεται με εγχύσεις υαλουρονικού.

2. Στο πηγούνι για τη διόρθωση της εικόνας του «σουφρωμένου» πηγουνιού

3. Στο σαγόνι και στους μασητήρες

4. Στο λαιμό για να διορθωθούν οι «χορδές» που ξεκινάνε κάτω από το πηγούνι και προεκτείνονται προς τον λαιμό, αλλά και για να απαλυνθούν οι οριζόντιες ρυτίδες της περιοχής και να προληφθεί η χαλάρωση του δέρματος του λαιμού.

5. Στους μασητήρες: Το bοtοx στις γωνίες της γνάθου χαλαρώνει τους μασητήρες μύες και «λεπταίνει» το πρόσωπο.

6. Nefertiti lift: συνδυάζοντας το bοtοx περιμετρικά της κάτω γνάθου εξαφανίζουμε τη χαλάρωση στις περιοχές αριστερά και δεξιά από το πηγούνι και τονώνουμε το περίγραμμα του προσώπου. Συνδυαστικά με το bοtοx στις χορδές του λαιμού επιτυγχάνουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα lifting.  

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική