Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση αυτή είναι όσοι, λόγω κατασκευής ή λόγω ηλικίας, έχουν μεγάλο λευκό άνω χείλος και μικρό κόκκινο. Με την ανόρθωση του άνω χείλους επιτυγχάνεται η ενίσχυση του όγκου του, αλλά και η αποκατάσταση της συμμετρίας του περιγράμματος. Μετά από ένα lip lift τα χείλη φαίνονται πιο νεανικά, πιο συμμετρικά και το χαμόγελο γίνεται πιο όμορφο.  

Lip lift για όμορφο και νεανικό χαμόγελο

Με το lip lift μπορεί να επιτευχθεί η απόλυτα αρμονική απόσταση και ανάμεσα στα δύο χείλη. Αυτό σημαίνει ότι το άνω και κάτω χείλος βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιοστών, κάτι που επιτρέπει την εμφάνιση ενός μικρού τμήματος της άνω οδοντοστοιχίας. Σε ένα αρμονικό χαμόγελο το άνω και κάτω χείλος οριοθετούνται αρμονικά στην γραμμή των ούλων. Η απόσταση ανάμεσα στο ροζ του άνω χείλους και της βάσης της μύτης πρέπει να είναι μεταξύ των 12 με 14 χιλιοστών για τις γυναίκες και μεταξύ 13 και 15 χιλιοστών για τους άνδρες. Όταν είναι μεγαλύτερη, τότε υπάρχει ένδειξη για lip lift.  

Πως γίνεται η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η βασική τεχνική της ανόρθωσης άνω χείλους προϋποθέτει μια μικρή τομή στη βάση της μύτης, η οποία μετά την επούλωση είναι σχεδόν αόρατη, λόγω του ειδικού τρόπου συρραφής και τοποθέτηση των ραμμάτων στις φυσικές αύλακες.

Σε κάποιες περιπτώσεις η ανόρθωση άνω χείλους συνοδεύεται από ενίσχυσή των χειλιών με υαλουρονικό, ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο όγκος τους.

Το lip lift διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Αμέσως μετά ο/η ασθενής επιστρέφει σπίτι του.

Η αποθεραπεία μετά την ανόρθωση άνω χείλους

Ο ήπιος μετεγχειρητικός πόνος, αν παρουσιαστεί, αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Μέχρι την αφαίρεση των ραμμάτων μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, είναι συνετό να αποφεύγονται οι σκληρές τροφές και τα καυτά ροφήματα ή φαγητά. Στο ίδιο διάστημα η περιοχή της τομής θα πρέπει να διατηρείται καθαρή και στεγνή. Με την αποφυγή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, η διαδικασία επούλωσης θα είναι πιο σύντομη και το όποιο οίδημα θα υποχωρήσει γρήγορα.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

Που γίνεται το μπότοξ; Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Που γίνεται το μπότοξ; Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Το botox (μπότοξ είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική θεραπεία παγκοσμίως. Στα Antiagers αρχή μας είναι ότι το bοtοx δεν πρέπει να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ασθενείς. 

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική