Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι - The Antiagers Blog

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Έχει δύο μεγάλες διαφορές με το χειρουργικό λίφτινγκ: δεν απαιτεί χειρουργείο και όσα αυτό συνεπάγεται, αλλά και το αποτέλεσμα του έχει μικρότερη διάρκεια. Ωστόσο, για κάποιον που θέλει να γυρίσει το ρολόι της νεότητας αρκετά χρόνια πίσω και να δει πως θα ήταν αν προχωρούσε σε ένα χειρουργικό facelift, τότε το liquid lift είναι εξαιρετική επιλογή.

Τι προσφέρει το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ

  • εξαφάνιση ή σημαντική μείωση των ρυτίδων έκφρασης
  • αντιμετώπιση της χαλάρωσης
  • τόνωση του περιγράμματος του προσώπου και των ζυγωματικών
  • μείωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων κάτω από τα μάτια
  • αποκατάσταση της αύλακας των δακρύων
  • ενίσχυση του όγκου των χειλιών
  • «γέμισμα» των ρινοπαρειακών ρυτίδων
  • εξαφάνιση των ρυτίδων της θλίψης (ή μαριονέτας)

Πως γίνεται το liquid facelift

Σκοπός του liquid facelift είναι να αποκαταστήσει τα σημάδια γήρανσης που προκαλούν τόσο οι ρυτίδες έκφρσης, όσο και η φυσιολογική μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στον οργανισμό, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση, αλλά και την απώλεια όγκων στο πρόσωπο. Στο υγρό λίφτινγκ «παντρεύονται» το botox με τα ενέσιμα dermal fillers. Το μπότοξ αναλαμβάνει να σβήσει τις ρυτίδες έκφρασης και να ανανεώσει τη συνολική όψη του προσώπου, ενώ τα dermal fillers χρησιμοποιούνται για προσδώσουν στο πρόσωπο ανόρθωση και τη χαμένη του σφριγηλότητα. Αυτό σημαίνει ότι το υγρό λίφτινγκ είναι μια ενέσιμη θεραπεία στην οποία γίνεται αρχικά μπότοξ και στη συνέχεια εγχύσεις dermal fillers, είτε με λεπτές ενέσεις, είτε με μικροκάνουλες.

Η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, τις περισσότερες φορές δεν απαιτεί καν τη χρήση αναισθητικής κρέμας, ενώ η διάρκεια της δεν ξεπερνά τη μισή ώρα. Αμέσως μετά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που ίσως τον ενοχλήσει είναι μικρές πιθανές μελανιές στα σημεία των εγχύσεων.   

Το μυστικό της επιτυχίας του αποτελέσματος στο υγρό λίφτινγκ

Για την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος η τεχνική και η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς τα dermal fillers αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να ενισχύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και να «γεμίσουν» τα σημεία που έχουν χάσει τον όγκο τους, αν γίνει όμως «κατάχρηση» το πρόσωπο κινδυνεύει να δείχνει αφύσικο ή πρησμένο.      

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν

Τα αποτελέσματα του botox θα αρχίσουν να γίνονται ορατά μετά από 5-7 ημέρες. Αντίθετα, στα σημεία όπου χρησιμοποιείται υαλουρονικό το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Αντί για υαλουρονικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί το λίπος του ασθενούς, το οποίο λαμβάνεται με τοπική αναισθησία και επεξεργάζεται πριν την έγχυσή του στα σημεία - στόχους.

Η διάρκεια του αποτελέσματος στο liquid facelift και πάλι εξαρτάται από την επιλογή των υλικών που θα επιλεχθούν. Μπορεί να διαρκέσουν από 8 μήνες εώς και 3-4 χρόνια. Στο υγρό λίφτινγκ που γίνεται με λιπομεταφορά τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ περισσότερα χρόνια – ειδικά αν γίνει και μια επαναληπτική συνεδρία.

Liquid facelift ή χειρουργικό facelift;

Το liquid facelift είναι πολύ πιο οικονομικό, έχει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο γρήγορη θεραπεία και δεν απαιτεί καμία αποθεραπεία. Ωστόσο, το χειρουργικό λίφτινγκ έχει πιο τέλειο αποτέλεσμα, το οποίο έχει εξαιρετικά μεγαλύτερη διάρκεια. 

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Antiagers TV<br />Botox

Antiagers TV
Botox

Αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική