Laser Αποτρίχωση: Τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι - The Antiagers Blog

Laser Αποτρίχωση: Τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι

Laser Αποτρίχωση: Τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι

Έχουμε μπει στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν πια στις παραλίες… με ενδιάμεσες όμως στάσεις για Laser αποτρίχωση!

Γνωρίζετε καλά ότι αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και οριστική λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αυτό που ίσως όμως δεν γνωρίζετε, είναι ότι υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορεί να σαμποτάρουν το αποτέλεσμα. Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες αν κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ και απολαύστε ένα hair-free καλοκαίρι!

Προσοχή στον ήλιο

Αν κάνετε συστηματική ηλιοθεραπεία, θα πρέπει να μεσολαβούν 2 βδομάδες αποχής από την ηλιακή έκθεση πριν την ημέρα του ραντεβού σας, καθώς το μαύρισμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκαύματος από την εφαρμογή του λέιζερ. Μετά την αποτρίχωση, μπορείτε να εκτεθείτε και πάλι στον ήλιο, αφού συμπληρωθούν 48-72 ώρες από τη θεραπεία και πάντα με τη χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας. 

Αποφύγετε σολάριουμ και σελφ ταν

Οι μέθοδοι τεχνητού μαυρίσματος ενέχουν τους ίδιους κινδύνους με το φυσικό μαύρισμα. Αποφύγετε τη χρήση σολάριουμ και σελφ ταν για δύο βδομάδες πριν την επίσκεψή σας στο ιατρείο και για 48-72 ώρες μετά τη θεραπεία. 

Ξύρισμα ναι, άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης όχι

Το ξύρισμα όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται δύο ημέρες πριν το ραντεβού σας, ώστε οι τρίχες να έχουν ίσα-ίσα ξεμυτίσει από το δέρμα και να είναι ανιχνεύσιμες από το λέιζερ. Θα πρέπει αντιθέτως να αποφεύγονται άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης (π.χ. τσιμπιδάκι, αποτριχωτική κρέμα ή κερί, κτλ) στην περιοχή της θεραπείας για τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν το ραντεβού σας, καθώς αφαιρούν τον θύλακα της τρίχας τον οποίο στοχεύει η δέσμη του laser για να τον καταστρέψει μόνιμα. 

Απαρνηθείτε το κολύμπι σε πισίνα και θάλασσα

Μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, το δέρμα παραμένει ευαίσθητο για 24-48 ώρες. Για το διάστημα αυτό συστήνεται να αποφεύγετε το μπάνιο σε πισίνα και θάλασσα, καθώς το νερό περιέχει χημικές ουσίες, βακτήρια και άλγη που ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό ή μόλυνση στην περιοχή της θεραπείας. 

Μείνετε μακριά από προϊόντα απολέπισης

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιλαμβάνουν οξέα ή ρετινόλη για τουλάχιστον μία βδομάδα πριν τη θεραπεία. Τα προϊόντα, καθώς και οι θεραπείες απολέπισης (π.χ. πίλινγκ, δερμοαπόξεση, fractional laser) αφαιρούν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας καθιστώντας το δέρμα πιο ευαίσθητο στη θερμότητα του λέιζερ αποτρίχωσης. Αντίστοιχα, θα πρέπει να περιμένετε να περάσει μία βδομάδα πριν επιστρέψετε στις θεραπείες απολέπισης μετά την αποτρίχωση, για να μην προκληθεί κάποιος ερεθισμός ή υπερμελάγχρωση στην περιοχή της θεραπείας.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Οι τοπ θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το πρόσωπο και το σώμα

Αυτές είναι οι πέντε θεραπείες ομορφιάς του καλοκαιριού για το σώμα και το πρόσωπο, οι οποίες μπορούν να σας εξασφαλίσουν δύο σημαντικά ζητούμενα: ένα ενυδατωμένο, προστατευμένο δέρμα στο πρόσωπο και σμιλεμένες καμπύλες, χωρίς κυτταρίτιδα στο σώμα.

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Αποτρίχωση με Λέιζερ Αλεξανδρίτη: τα υπέρ και τα κατά

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει ταυτιστεί με την αποτρίχωση με λέιζερ και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Κυτταρίτιδα τέλος με τη θεραπεία που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς!

Η κυτταρίτιδα αποτελεί πια έναν αντιμετωπίσιμο αντίπαλο, αφού αντιμετωπίζεται με πλήρως εξατομικευμένο πλάνο, το οποίο καταρτίζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας. 

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική