Νικήστε τη χαλάρωση με τις πιο δραστικές θεραπείες σύσφιξης προσώπου

Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου

Οι σύγχρονες θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου επαναφέρουν τη σφριγηλότητα του δέρματος, αποκαθιστούν τους νεανικούς όγκους και επανορθώνουν το οβάλ σχήμα που αποτελεί σύμβολο νεότητας.

Η χαλάρωση του δέρματος είναι αναπόφευκτη καθώς περνάνε τα χρόνια, αφού ο νόμος της βαρύτητας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίστασης. Μην αφήσετε όμως μαζί με το δέρμα σας να βαρύνει και η ψυχολογία σας. Με τις σύγχρονες θεραπείες για τη σύσφιξη προσώπου, μπορείτε να πετύχετε ανόρθωση της επιδερμίδας και της… αυτοπεποίθησής σας!

Υπάρχουν εξελιγμένες αισθητικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη προσώπου και να αποκαταστήσουν το νεανικό οβάλ περίγραμμα. Με προηγμένης τεχνολογίας ιατρικές συσκευές, σύγχρονες μεθόδους και στοχευμένα ενεργά συστατικά, το πρόσωπο μπορεί να δείξει πολλά χρόνια νεότερο και το αποτέλεσμα αυτό να συντηρηθεί για πολύ καιρό.

Ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης, επιλέγονται οι καλύτερες θεραπείες σύσφιξης του δέρματος και διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πλάνο που προβλέπει τον ιδανικό συνδυασμό τους, καθώς και τον απαραίτητο αριθμό συνεδριών. Η βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Θεραπείες διέγερσης κολλαγόνου

Είναι θεραπείες σύσφιξης του δέρματος που εφαρμόζονται με ειδικές ιατρικές συσκευές. Δρουν με διαφορετικό τρόπο, όμως έχουν τον ίδιο στόχο: τη διέγερση της κολλαγονογένεσης.

  • RF ραδιοσυχνότητες: Οι ραδιοσυχνότητες RF δρουν στοχευμένα στη στιβάδα του δέρματος όπου βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου. Χάρη σε ειδική τεχνολογία, ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δέρματος στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Οι ίνες κολλαγόνου συσπώνται και αμέσως η επιδερμίδα σφίγγει, ενώ παράλληλα διεγείρεται και η παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στη σύσφιξη προσώπου.
  • Fractional Laser: Η δέσμη του Laser σαρώνει την επιδερμίδα και προκαλεί το γνωστό Laser Skin Resurfacing. Συμβάλλει δηλαδή στην απομάκρυνση της γερασμένης εξωτερικής στιβάδας του δέρματος και στην ανάδυση νέου δέρματος, καθώς διεγείρει με εντατικούς ρυθμούς την κολλαγονογένεση.
  • Dermapen: Η θεραπεία microneedling ξεγελάει το δέρμα και «ξυπνάει» τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης και ανάπλασής του, με σημαντικό όφελος σε επίπεδο σύσφιξης και σφριγηλότητας. Πώς; Προκαλώντας μικρονυγμούς που το δέρμα τους αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμούς και απευθείας παράγει κολλαγόνο για να τους επουλώσει!

Θεραπείες εντατικής θρέψης και αναζωογόνησης

Το γερασμένο δέρμα έχει ανάγκη από ένα τονωτικό κοκτέιλ ενεργών συστατικών για να μπορέσει να αναζωογονηθεί και να βελτιωθεί η υφή και ο τόνος του. Αυτήν ακριβώς την τόνωση του προσφέρουν οι ενισχυμένες θεραπείες θρέψης και αναζωογόνησης.

  • Μεσοθεραπεία: Η μεσοθεραπεία παρέχει στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα κύτταρα για να ανανεωθούν. Είναι ειδικά σχεδιασμένα skin boosters που - όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους – προσφέρουν ένα τονωτικό boost στο χαλαρό δέρμα και επιτυγχάνουν σημαντική σύσφιξη προσώπου.
  • Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP: Το περίφημο Vampire Facelift προσφέρει αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου, αξιοποιώντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του ίδιου του αίματος. Παρέχοντας εμπλουτισμένο πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες, ενισχύει σημαντικά τη μειωμένη τοπική μικροκυκλοφορία και τη θρέψη των ιστών.
  • Μάσκες υδρογέλης: Οι μάσκες υδρογέλης αποτελούν ίσως την πιο απολαυστική θεραπεία σύσφιξης και ανανέωσης του προσώπου. Χάρη στην ειδική σύνθεσή τους, δημιουργούν μία μεμβράνη που «σφραγίζει» την επιδερμίδα αναγκάζοντας τα δραστικά αντιοξειδωτικά συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν και να θρέψουν τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.

Θεραπείες ανόρθωσης ιστών και αναπλήρωσης όγκων

Το χαλαρό δέρμα υποφέρει από έλλειψη στήριξης. Η μείωση του λίπους και της οστικής μάζας, σε συνδυασμό με τη μυϊκή εξασθένηση, έχουν ως αποτέλεσμα το «κρέμασμα» της επιδερμίδας. Οι θεραπείες που ανορθώνουν τους ιστούς και αναπληρώνουν τους χαμένους όγκους, μπορούν όμως να το επαναφέρουν στη θέση του.

  • Νήματα: Τα νήματα είναι αόρατα στηρίγματα που τοποθετούνται με ειδικό τρόπο κάτω από το δέρμα και το ανορθώνουν, προσφέροντας εφέ λίφτινγκ με αναίμακτο τρόπο. Ταυτόχρονα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, την κυτταρική ανανέωση και τη σύσπαση του λιπώδους ιστού, επιτυγχάνοντας έτσι τη σύσφιξη προσώπου.
  • Υαλουρονικό οξύ: Τα fillers υαλουρονικού οξέως ξανατονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν αποδυναμωθεί με τα χρόνια, όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι. Καθώς αποκαθιστούν τους χαμένους όγκους, επανορθώνουν το οβάλ περίγραμμα του προσώπου και επαναφέρουν το νεανικό τρίγωνο της ομορφιάς!

Αντιστρέψτε τις επιπτώσεις της βαρύτητας ακόμα και σε μία μόνο συνεδρία!

Σε ποια σημεία εντοπίζεται η χαλάρωση του προσώπου;

Χαλάρωση στα βλέφαρα

Η μείωση του λίπους στην περιοχή γύρω από τα μάτια, προκαλεί έντονη χαλάρωση στο δέρμα του άνω βλεφάρου, ενώ στην περιοχή του κάτω βλεφάρου κάνουν την εμφάνισή τους οι αντιαισθητικοί μαύροι κύκλοι και οι σακούλες που "σκοτεινιάζουν" και "βαραίνουν" το βλέμμα.

Χαλάρωση στους κροτάφους

Αν και είναι μία περιοχή που περνάει για πολλά χρόνια απαρατήρητη, μόλις αρχίσουν να χάνονται τα νεανικά «μαξιλαράκια» λίπους που υπάρχουν εκεί, αναδεικνύεται η σημαντική αξία των κροτάφων καθώς αδειάζουν με αποτέλεσμα να ξεπροβάλλουν έντονα τα οστά των ζυγωματικών.

Χαλάρωση στα μάγουλα

Η μείωση κολλαγόνου, ελαστίνης αλλά και λίπους έχει ως αποτέλεσμα να χάνει το δέρμα την υποστήριξή του στην περιοχή των ζυγωματικών. Τα νεανικά στρογγυλά «μήλα» σταδιακά αρχίζουν να «πέφτουν» και αφήνουν τη θέση τους σε δύο σουφρωμένα μάγουλα, που φτάνουν να «κρέμονται» από τη σιαγόνα.

Χαλάρωση στη σιαγόνα

Καθώς το δέρμα δεν καταφέρνει πια να αντισταθεί στον νόμο της βαρύτητας, οι καθαρές γωνίες και γραμμές της σιαγόνας διαταράσσονται. Το δέρμα που πια "περισσεύει", σκεπάζει ιδίως τις πλαϊνές περιοχές της σιαγόνας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το οβάλ περίγραμμα του προσώπου.

Χαλάρωση στο πηγούνι

Το νεανικό θεληματικό πηγούνι αρχίζει να σουφρώνει, καθώς το δέρμα χάνει την εσωτερική υποστήριξή λίπους του και υποχωρεί. Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή γύρω από το πηγούνι χαλάει το νεανικό οβάλ σχήμα και κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο τετραγωνισμένο.

Χαλάρωση στον λαιμό

????

Η χαλάρωση εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες

Σε ποια ηλικία ξεκινάει η χαλάρωση του προσώπου;

Η ηλικία εμφάνισης της χαλάρωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που έχουν να κάνουν τόσο με τη χρονολογική γήρανση του δέρματος, όσο και με την έκθεσή του στους εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες. Επίσης, η χαλάρωση του δέρματος εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, καθώς το ανδρικό δέρμα είναι κατά 20-25% πιο παχύ και άρα ανθίσταται λίγο περισσότερο στον νόμο της βαρύτητας.

Σίγουρα, η χαλάρωση δεν είναι το πρώτο σημάδι γήρανσης που παρατηρείται στο δέρμα του προσώπου. Προηγούνται οι ρυτίδες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους γύρω στα 30. Τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης αρχίζουν να γίνονται ορατά κοντά στην ηλικία των 40 ετών. Είναι η περίοδος που έχουν μειωθεί αρκετά τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθοριστικό ρόλο παίζει επίσης το λίπος, το οποίο όχι μόνο μειώνεται, αλλά ανακατανέμεται σε άλλα σημεία του προσώπου, κυρίως στο χαμηλότερο τμήμα του, συμπαρασύροντας το δέρμα προς τα κάτω.

Οδεύοντας προς την ηλικία των 50, οι γυναίκες είναι για μία ακόμη φορά λιγότερο ευνοημένες από τους άνδρες, καθώς οι ορμονικές διαταραχές που φέρνει η εμμηνόπαυση, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Πού οφείλεται η χαλάρωση του δέρματος

Το νεανικό δέρμα είναι απαλό, σφιχτό, σφριγηλό, λαμπερό. Καθώς γερνάει όμως, αρχίζει να χάνει αυτά τα νεανικά χαρακτηριστικά του. Αποκτά τραχιά υφή, θαμπή όψη, ρυτίδες και χαλάρωση. Τι φταίει;

Icon

Μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποτελούν τα θεμέλια του νεανικού, ελαστικού δέρματος. Η ελαστίνη διατηρεί το δέρμα ελαστικό και του επιτρέπει να επανέρχεται στο θέση του μετά από κάθε τράβηγμα, ενώ το κολλαγόνο αποτελείται από σφιχτά συνδεδεμένες ίνες, που βοηθάνε το δέρμα να διατηρεί τη στητή και σφιχτή δομή του. Μετά την ηλικία των 20 ετών όμως, κάθε χρόνο μειώνεται κατά 1% η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Έτσι, το δέρμα χάνει σταδιακά την ικανότητά του να επανέρχεται στη θέση του και χαλαρώνει.

Icon

Μείωση κερατίνης

Μαζί με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, μειώνεται σταδιακά και η παραγωγή κερατίνης. Είναι η πρωτεΐνη από την οποία αποτελείται η εξωτερική στιβάδα του δέρματος (η επιδερμίδα) και είναι εκείνη που χαρίζει στο δέρμα το πάχος του. Καθώς μειώνεται η παραγωγή κερατίνης, το δέρμα λεπταίνει, με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο ανθεκτικό και επομένως πιο διάφανο, εύθραυστο, ευαίσθητο και επιρρεπές στη χαλάρωση.

Icon

Απώλεια όγκου και μυών

Η σταδιακή απώλεια λίπους και η μυϊκή εξασθένηση στην περιοχή των ζυγωματικών, των κροτάφων, των ματιών, της μύτης και του πηγουνιού έχουν ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά μία «σκελετική» όψη. Το δέρμα, χάνοντας τα «μαξιλαράκια» λίπους και τη μυική υποστήριξη, ζαρώνει και χαλαρώνει. Το πρόβλημα εντείνεται ειδικά μετά την ηλικία των 60 ετών που παρατηρείται επιπλέον μείωση της οστικής μάζας και των χόνδρων.

Icon

Αργή ανανέωση κυττάρων

Με το πέρασμα του χρόνου πραγματοποιείται όλο και πιο αργά η φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων. Μειώνεται η ικανότητα απολέπισης του δέρματος, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα, ενώ επιβραδύνεται και η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην τρέφεται σωστά, και επομένως να είναι τραχύ, αφυδατωμένο και τα σημάδια χαλάρωσης να γίνονται ακόμα πιο ορατά.

Το σώμα παράγει 1% λιγότερο κολλαγόνο κάθε χρόνο

Χαλάρωση προσώπου μετά από απώλεια βάρους

Η απώλεια των παραπανίσιων κιλών είναι σίγουρα κέρδος για την υγεία, όμως συχνά έχει ως αντίκτυπο τη χαλάρωση του δέρματος. Τρία πράγματα είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

Icon

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται αν χάσετε 5-10 κιλά, αλλά αν υπάρξει πολύ μεγάλη μείωση του βάρους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ή αν ακολουθείτε δίαιτες γιο-γιο, που δεν δίνουν χρόνο στο δέρμα να προσαρμοστεί.

Icon

Αν είστε χρόνια υπέρβαροι/παχύσαρκοι, αυτό σημαίνει ότι το δέρμα έχει παραμείνει τεντωμένο για πολύ καιρό. Η χρόνια έκτασή του προκαλεί φθορές στις ίνες ελαστίνης, δηλαδή στη φυσιολογική ικανότητα του δέρματος να επανέρχεται στην αρχική του θέση μετά από τέντωμα. Επιπλέον, τα παραπανίσια κιλά προκαλούν φθορά στις ίνες του κολλαγόνου που διατηρούν το δέρμα στητό και σφριγηλό.

Icon

Τα κακά νέα είναι ότι μετά από μεγάλη απώλεια βάρους η χαλάρωση του δέρματος παρατηρείται πιο έντονα συνήθως στο πρόσωπο, το οποίο διαθέτει ούτως ή άλλως περιορισμένο όγκο λίπους και πιο λεπτή επιδερμίδα. Τα καλά νέα όμως είναι ότι με τις σύγχρονες ιατρικές θεραπείες σύσφιξης, η χαλάρωση του προσώπου μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά!

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΥΘΟΣ: Μπορώ να καταπολεμήσω τη χαλάρωση του προσώπου με κρέμες σύσφιξης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κυκλοφορούν πολλές κρέμες προσώπου και καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο και υπόσχονται την καταπολέμηση της χαλάρωσης και τη σύσφιξη προσώπου, όμως στην πραγματικότητα τα μόρια του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για την αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου και της ελαστίνης, είναι με τη διέγερση των ινοβλαστών που τα παράγουν. Οι ινοβλάστες βρίσκονται στη μεσαία στιβάδα της δερμίδας και μπορούν να διεγερθούν με στοχευμένες ιατρικές θεραπείες σύσφιξης, όπως με Microneedling (Dermapen), Fractional Laser, RF ραδιοσυχνότητες, κτλ.

ΜΥΘΟΣ: Μπορώ να προλάβω τη χαλάρωση του δέρματος κάνοντας ασκήσεις προσώπου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι ασκήσεις του προσώπου μπορούν να διατηρήσουν τα νεανικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Παρά το γεγονός ότι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εναποθέσεων λίπους και την ενίσχυση του μυϊκού τόνου του προσώπου, δεν μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη σύσφιξη του περίσσιου χαλαρού δέρματος.

ΜΥΘΟΣ: Η σύσφιξη προσώπου επιτυγχάνεται μόνο με επεμβατικό face lift.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές θεραπείες σύσφιξης που μπορούν να συσφίξουν και να ανορθώσουν τους ιστούς του προσώπου χωρίς νυστέρι. Το Microneedling (Dermapen), το Fractional Laser, οι RF ραδιοσυχνότητες, η μεσοθεραπεία με skin boosters και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορούν να προσφέρουν ορατή σύσφιξη του δέρματος σε περιπτώσεις ήπιας έως μέτριας βαθμίδας χαλάρωσης. Την ίδια στιγμή, τα νήματα μπορούν να προσφέρουν άμεση ανόρθωση των ιστών, χαρίζοντας ένα αναίμακτο λίφτινγκ. Το επεμβατικό face lift ενδείκνυται κυρίως για σημαντικό βαθμό χαλάρωσης και περίσσια δέρματος. Με τις μη επεμβατικές θεραπείες μπορείτε να καθυστερήσετε για τουλάχιστον μία-δύο δεκαετίες το ραντεβού με το νυστέρι!

Καθυστερήστε για μία-δύο δεκαετίες το ραντεβού με το νυστέρι!

Πώς να προλάβετε τη χαλάρωση του δέρματος

Icon

Καθημερινή αντηλιακή προστασία

Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και ευθύνεται σε συντριπτικό ποσοστό για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη(!) είναι η χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά.

Icon

Έξυπνη διατροφή

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας πιο υγιές και ελαστικό, φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά. Αντιθέτως, μειώστε στο ελάχιστο τη ζάχαρη, τα τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Icon

7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ

Κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, το δέρμα επανορθώνει τις βλάβες του και τα κύτταρα ανανεώνονται πιο αποτελεσματικά χάρη στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Μην στερείτε από τον οργανισμό σας 7-8 ώρες βραδινού ύπνου.

Icon

Μακριά από οξειδωτικό στρες

Η έκθεση σε πηγές οξειδωτικού στρες (μόλυνση, κάπνισμα, υπεριώδης ακτινοβολία, κακή διατροφή, στρεσογόνες καταστάσεις) μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμάει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στον γιατρό