Διώξτε το θαμπό δέρμα του καλοκαιριού! - The Antiagers Blog

Διώξτε το θαμπό δέρμα του καλοκαιριού!

Διώξτε το θαμπό δέρμα του καλοκαιριού!

Το θαμπό δέρμα είναι το κύριο χαρακτηριστικό όσων πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα, τα σπορ, τα ξενύχτια και αμέλησαν τη φροντίδα της επιδερμίδας τους. 

Δεν είναι δύσκολο να ξαναποκτήσει το δέρμα σας τη χαμένη του λάμψη, απαλότητα και φρεσκάδα. Μόνο που χρειάζεται τη δική σας βοήθεια. Πριν επανέρθετε στην τακτική ρουτίνα της ομορφιά σας, εμπιστευτείτε έναν ειδικό (αισθητικό ή δερματολόγο) για να σας συμβουλέψει και να σας κατευθύνει σωστά, ώστε να προσφέρετε στο δέρμα σας αυτό που χρειάζεται για να γίνει υγιές, λαμπερό και σφριγηλό.

Το θαμπό δέρμα είναι αφυδατωμένο

Κύρια αιτία για το θαμπό δέρμα είναι η αφυδάτωση. Εκτός από τη θαμπάδα, άλλα συμπτώματα της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι:

Αίσθηση τραβήγματος. Εάν νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει» τις περισσότερες ώρες τις ημέρας και ειδικά μετά το πλύσιμο του προσώπου ή το ντους, είναι σημάδι ότι στερείται υγρασίας.

Τραχιά (άγρια) υφή: Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε τραχιά ή ανομοιόμορφη υφή. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο που κάνει το δέρμα να δείχνει τόσο θαμπό.

Ξεφλούδισμα: Το αφυδατωμένο δέρμα πολύ συχνά ξεφλουδίζει, ειδικά στη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι.

Αυξημένη ευαισθησία: Το αφυδατωμένο δέρμα γίνεται ευαίσθητο και επιρρεπές στους ερεθισμούς. Δεν αποκλείεται να το ερεθίζουν ακόμα και προϊόντα που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν χωρίς πρόβλημα.

Κνησμός: Το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα προκαλεί πολύ συχνά φαγούρα. Ανακουφιστείτε με κάποιο ενυδατικό προϊόν και μην το τρίβετε.

Ένταση στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες: Η αφυδάτωση μειώνει σημαντικά την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες να προβάλλουν πιο έντονες.

Μαύροι κύκλοι: Η έλλειψη υγρασίας κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο βυθισμένο και σκούρο.

Μειωμένη ελαστικότητα: Το καλά ενυδατωμένο δέρμα έχει καλή ελαστικότητα και «επαναφορά. Κάντε το τεστ του τσιμπήματος για να διαπιστώσετε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο: τσιμπήστε ελαφρά το δέρμα σας στο μάγουλο ή στο λαιμό ή στη ράχη της παλάμης και μετά αφήστε το. Αν επανέρχεται άμεσα στην αρχική του όψη είναι ενυδατωμένο. Εάν δείτε ότι καθυστερεί να επανέλθει και εμφανίζονται λεπτές γραμμές, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι αφυδατωμένο.

Λιπαρότητα: Παραδόξως, το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να παράγει περισσότερη λιπαρότητα, την οποία χρησιμοποιεί ως προστατευτικό μέσο.  

Θεραπείες που μπορούν να επαναφέρουν τη λάμψη στο αφυδατωμένο δέρμα

Βαθύς καθαρισμός

Ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας, (λάθος) χρήσης αντηλιακών, παραμέληση τακτικού καθαρισμού είναι ιδανικός για να «φορτώσει» το δέρμα με περιττό σμήγμα, ρύπους, νεκρά κύτταρά. Ο βαθύς καθαρισμός είναι η βασική θεραπεία που χρειάζεται το δέρμα σας μετά τις διακοπές, ώστε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη λάμψη και υγεία του.

Θεραπεία με σπάτουλα υπερήχων

Η σπάτουλα υπερήχων μπορεί να γίνει συνδυαστικά με τον βαθύ καθαρισμό ή και μόνη της. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του περιττού σμήγματος, ενώ μεγιστοποιεί το βαθμό διείσδυσης των συστατικών των δερμοκαλλυντικών και άρα το βαθμό ενυδάτωσης.

Geneo

Η απόλυτη facial θεραπεία που αντικαθιστά το θαμπό δέρμα με ένα βαθιά ενυδατωμένο, ελαστικό και απαλό. Προάγει τη φυσική οξυγόνωση του δέρματος και το ενισχύει με πολύτιμα δραστικά συστατικά. Το Geneo διαθέτει διαφορετικά πρωτόκολλα (αντιγήρανση, αποτοξίνωση, ενυδάτωση, λεύκανση, καθαρισμού, κ.ά.) για τις διαφορετικές ανάγκες του δέρματος. Ιδανικό για αυτή την περίπτωση είναι το Hydrate Oxypod για βαθιά ενυδάτωση, αλλά και το Illuminate Oxypod που θα απαλύνει κηλίδες και δυσχρωμίες από την επιδερμίδα.    

Μάσκες υδρογέλης

Είναι μάσκες προσώπου φτιαγμένες από μία ειδική κατηγορία φυκιών με σημαντικά οφέλη για την υγεία του δέρματος. Έχουν την υφή λεπτόρρευστου τζελ προσφέρει άμεσα ένα απολαυστικό αίσθημα δροσιάς και αναζωογόνησης στο δέρμα. Μετά τις διακοπές πλέον κατάλληλες είναι οι μάσκες υδρογέλης Egyptian Rose, Hyaluronic Acid Ηydrojelly, αλλά και η δροσιστική Blue Glacier Cryo.

Αφότου αποκατασταθεί η ενυδάτωση του δέρματος μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον και πιο βαθιά και στοχευμένη φροντίδα με θεραπείες όπως είναι το Dermapen, η Μεσοθεραπεία ή το PRP. Προς το τέλος του φθινοπώρου, τα fractional lasers αποκτούν την τιμητική τους, τόσο για να μειώσουν πανάδες και δυσχρωμίες, όσο και για να βελτιώσουν περαιτέρω την υφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική