Μπότοξ μετά: τι απαγορεύεται και τι βοηθάει - The Antiagers Blog

Μπότοξ μετά: τι απαγορεύεται και τι βοηθάει

Μπότοξ μετά: τι απαγορεύεται και τι βοηθάει

Το μπότοξ είναι μια γρήγορη και ασφαλής θεραπεία, η οποία δεν επηρεάζει καθόλου τις συνήθεις δραστηριότητες σας.

Γι’ αυτό και την ημέρα που θα προγραμματίσετε να κάνετε τη θεραπεία σας, δεν υπάρχει λόγος να τροποποιήσετε το πρόγραμμά σας. Ωστόσο, στην ερώτηση αν υπάρχει κάτι που απαγορεύεται μετά το μπότοξ μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες συμβουλές, όχι γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε από κάτι σοβαρό, αλλά κυρίως για να αποφύγετε μελανιές, αλλά και για να βοηθήσετε το μπότοξ να δράσει με τον ιδανικό τρόπο και να σας προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τι απαγορεύεται μετά το botox: τις πρώτες 4 ώρες

  1. Μασάζ, άσκηση πίεσης και τρίψιμο στις περιοχές που εφαρμόστηκε η θεραπεία, για να αποφευχθεί η μεταφορά του υλικού σε άλλες περιοχές.
  2. Μην ξαπλώσετε.
  3. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο πρόσωπό σας (σεσουάρ, σάουνα, άσκηση, έκθεση στον ήλιο, κ.ά), καθώς η ζέστη περιορίζει την αποτελεσματικότητα του μπότοξ.

Τι βοηθάει να κάνετε μετά το μπότοξ

  1. Επαναλάβετε ανά μία ώρα τις εκφράσεις του μπότοξ, δηλαδή το αρνητικό γνέψιμο με ανασήκωμα των φρυδιών, το συνοφρύωμα, το έντονο γέλιο. για 4 περίπου ώρες μετά τη θεραπεία, καθώς αυτό θα βοηθήσει το υλικό να κατανεμηθεί με σωστό τρόπο στα προβληματικά σημεία. 

Οι πιο συχνές ερωτήσεις για το τι απαγορεύεται μετά το botox

Πότε μπορώ να πάω γυμναστήριο μετά το μπότοξ;

Τις πρώτες ώρες είναι καλύτερα να μην κάνετε κανενός είδους άσκηση. Αν κάνατε μπότοξ το πρωί, τότε το απόγευμα της ίδιας μέρας επιτρέπεται η άσκηση σε χαμηλή ένταση (περπάτημα, ποδήλατο, γιόγκα και πιλάτες με αποφυγή των ασκήσεων που απαιτούν να είστε ξαπλωμένοι). Μετά το πρώτο 24ωρο μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άσκηση θέλετε.

Μπορεί το μπότοξ να μου προκαλέσει πονοκέφαλο;

Ο πονοκέφαλος καταγράφεται ως σύμπτωμα μετά από μία θεραπεία μπότοξ, ωστόσο σε πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών. Μπορεί να διαρκέσει 1-2 ημέρες και αντιμετωπίζεται με τα συνηθισμένα παυσίπονα. Άλλο ένα σύμπτωμα  που μπορεί να σας ενοχλήσουν είναι κάποιες μικρές μελανιές στα σημεία των εγχύσεων, που επίσης υποχωρούν γρήγορα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε άρνικα ή αλόη.

Πόσες ώρες μετά το μπότοξ μπορώ να κοιμηθώ;

Ο ύπνος δεν ανήκει στα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε μετά το μπότοξ. Ωστόσο, επειδή υπάρχει η σύσταση να μην ξαπλώσετε τις πρώτες 4 ώρες και να μην πιέσετε τα σημεία των εγχύσεων (π.χ. με το μαξιλάρι), γι’ αυτό και προτείνουμε να ισχύσει το 4ωρο αποφυγής και για τον ύπνο.

Επιτρέπεται να πλύνω το πρόσωπό μου μετά το μπότοξ;

Βεβαίως και μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας. Επιλέξτε το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όχι ζεστό, ούτε κρύο. Αυτό που απαγορεύεται μετά το μπότοξ είναι να τρίψετε το πρόσωπό σας, ή να κάνετε μασάζ ή να το πιέσετε, ειδικά τις πρώτες 4 ώρες. 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κρέμες περιποίησης μου και να κάνω μακιγιάζ μετά το μπότοξ;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση προϊόντων περιποίησης ή μακιγιάζ μετά από μια θεραπεία μπότοξ. Και πάλι, ο περιορισμός για τις πρώτες ώρες είναι η εφαρμογή των προϊόντων αυτών τις πρώτες 4 ώρες να γίνει με πολύ απαλές κινήσεις που δε θα ασκήσουν πίεση στο δέρμα σας.

Μπορεί το μπότοξ να μην επηρεάσει την εκφραστικότητα του προσώπου; Δείτε το video

Υπάρχουν κάποια φάρμακα που δεν θα πρέπει να πάρω αν κάνω μπότοξ;

Την παραμονή της θεραπείας αποφύγετε να πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο που δρα σαν αραιωτικό του αίματος. Επίσης, καλό θα ήταν τις επόμενες 2-3 ημέρες να αποφύγετε τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη παυσίπονα, όπως η ασπιρίνη, καθώς μπορεί να λειτουργήσουν με τρόπο παρεμφερή που επιδρούν τα αραιωτικά αίματος.

Εάν για κάποιο λόγο χρειαστείτε παυσίπονο, προτιμήστε την παρακεταμόλη.

Μπορώ να κάνω μπότοξ σε συνδυασμό με άλλη θεραπεία προσώπου την ίδια μέρα;

Ναι, μπορείτε! Αυτό που θα συμβεί είναι να προηγηθεί η άλλη θεραπεία, ώστε να διασφαλιστεί ότι μετά το μπότοξ δεν θα ασκηθεί πίεση ή τρίψιμο στο πρόσωπο. Μετά από μια εφαρμογή μπότοξ είναι καλύτερα να περιμένετε 2-3 ημέρες πριν υποβληθείτε σε άλλη θεραπεία ομορφιάς προσώπου.

Είναι αλήθεια ότι το αλκοόλ απαγορεύεται μετά το μπότοξ;

Η σύσταση για περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ μετά το μπότοξ και ειδικά για το πρώτο 24ωρο, υπάρχει. Ποιος είναι ο κίνδυνος από την κατανάλωση αλκοόλ μετά το μπότοξ; Αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν μελανιές στα σημεία των εγχύσεων.

Μπορώ να ταξιδέψω με αεροπλάνο μετά το μπότοξ;

Ναι! Οι αλλαγές στο υψόμετρο δεν επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση του μπότοξ.  

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη θεραπεία του μπότοξ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Υγρό λίφτινγκ (Liquid facelift): άμεσο λίφτινγκ προσώπου, χωρίς νυστέρι

Το liquid facelift ή υγρό λίφτινγκ βασίζεται στο συνδυασμό ενέσιμων αισθητικών θεραπειών στο πρόσωπο με σκοπό να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift

Η ανόρθωση άνω χείλους ή lip lift είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αισθητική βελτίωση της εικόνας του άνω χείλους. Το άνω χείλος διακρίνεται σε δύο μέρη. Το λευκό άνω χείλος, που ξεκινάει από τη βάση της μύτης έως και το περίγραμμα και το κόκκινο άνω χείλος.

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα και την ομορφιά;

Οι καλύτερες βιταμίνες για το δέρμα είναι θέμα που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές για το ποιες είναι οι καλύτερες, για το αν πρέπει να εφαρμόζονται τοπικά ή είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε συμπληρώματα ή μέσα από τη διατροφή μας, αλλά και για το πως πρέπει να συνδυάζονται. Τι απαντούν, όμως, κορυφαίοι δερματολόγοι σε αυτές τις ερωτήσεις;

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική