Αυξητική στήθους: Θα μπορώ να θηλάσω; - The Antiagers Blog

Αυξητική στήθους: Θα μπορώ να θηλάσω;

Αυξητική στήθους: Θα μπορώ να θηλάσω;

Ανυπέρβλητη είναι η αξία του θηλασμού για τα βρέφη, καθώς τα προστατεύει από την εμφάνιση νόσων στο μέλλον, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Επιπλέον, τα προφυλάσσει από λοιμώξεις και τα κάνει πιο έξυπνα. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη και για τις μητέρες, αφού τις προστατεύει από ανάπτυξη ασθενειών και διαφόρων μορφών καρκίνων. Παρόλ’ αυτά, οι γυναίκες που επιλέγουν να θηλάσουν αποκλειστικά είναι μόλις 6 στις 10 κι αυτό μόλις για το πρώτο 6μηνο. Μετά από την πάροδο αυτής της περιόδου, μόνο 2 στις 10 συνεχίζουν τον θηλασμό. Οι λόγοι είναι πολλοί, και μεταξύ αυτών είναι η χαλάρωση και η πτώση των μαστών που συχνά παρατηρείται όταν ολοκληρωθεί ο θηλασμούς και το στήθος αδειάσει οριστικά από γάλα. Την ίδια στιγμή, στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους κυριαρχεί η ανησυχία για το αν θα έχουν τη δυνατότητα να θηλάσουν, καθώς επίσης και αν ο θηλασμός μπορεί να βλάψει την υγεία του νεογέννητου. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Απολύτως ασφαλή τα σύγχρονα εμφυτεύματα

«Ο φόβος αυτός για την ασφάλεια των εμφυτευμάτων ενδεχομένως να οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούνταν πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες με σύγχρονα εμφυτεύματα στήθους μπορούν να θηλάσουν, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού τους. Από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της αποφυγής του θηλασμού για την προστασία του βρέφους. Καμία έρευνα δεν έχει εντοπίσει ποτέ αυξημένα επίπεδα σιλικόνης στο μητρικό γάλα των γυναικών με εμφυτεύματα στήθους. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι τα σύγχρονα εμφυτεύματα αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας και είναι τόσο ανθεκτικά που δεν τίθεται κίνδυνος να ραγούν, δηλαδή να σπάσουν, και να περάσει η σιλικόνη μέσα στο γάλα», καθησυχάζει ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Βελημβασάκης.
Σε ό,τι αφορά την ικανότητα του θηλασμού μετά από μία αυξητική μαστού, επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους, συχνά ανησυχούν μήπως η επέμβαση επηρεάσει τον φυσιολογικό μηχανισμού του θηλασμού. Η αυξητική μαστού δεν εμποδίζει καθόλου τον θηλασμό, καθώς κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν επηρεάζονται καθόλου οι αδένες και οι περιοχές που συμμετέχουν στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και δεν επηρεάζουν τον μαζικό αδένα που φέρει τους γαλακτοφόρους πόρους. Είναι σημαντικό βέβαια η επέμβαση να πραγματοποιηθεί από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια η θήκη στην οποία τοποθετείται το εμφύτευμα, και να παραμείνουν ανεπηρέαστοι οι γαλακτοφόροι αδένες και οι σύνδεσμοί τους με τη θηλή», τονίζει ο κ. Βελημβασάκης.

Μεγαλύτερη προσοχή στη μειωτική στήθους

Αντιθέτως, ο μηχανισμός του θηλασμού είναι πιθανό να διαταραχθεί σε επεμβάσεις μειωτικής στήθους, καθώς τραυματίζονται οι γαλακτοφόροι αδένες και αφαιρείται μαζικός αδένας. Ειδικά σε μεγάλες μειώσεις στήθους (από J cup σε Β cup), μειώνονται οι πιθανότητες πλήρους γαλακτοφορίας, ειδικά μάλιστα αν έχει επηρεαστεί και η περιθηλαία άλως.

«Στις επεμβάσεις στήθους, το είδος της επέμβασης που διατηρεί άθικτη την περιθηλαία άλω προτιμάται ιδιαίτερα σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και επιθυμούν να κάνουν παιδιά. Ο λόγος είναι η διατήρηση των νεύρων γύρω από τις θηλές, που αυξάνει τα επίπεδα της προλακτίνης και της ωκυτοκίνης, δυο ορμόνες που προάγουν την παραγωγή γάλακτος και αυξάνουν την ικανότητα εκροής του από τη θηλή», σημειώνει ο κ. Βελημβασάκης.

Ένα αξεπέραστο σύμβολο θηλυκότητας

Το στήθος είναι σύμβολο θηλυκότητας, σεξουαλικότητας, γονιμότητας και μητρότητας. Όταν είναι πλούσιο, στητό και καλοσχηματισμένο, τραβάει τα βλέμματα και τονώνει την ψυχολογία των γυναικών. Η μοναδική επέμβαση που μπορεί να προσφέρει ένα ωραίο, θηλυκό στήθος είναι η αυξητική στήθους.
Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής είτε κάτω από το στήθος, είτε κάτω από τη μασχάλη, μέσω της οποίας τοποθετείται το ένθεμα στη θήκη που έχει παρασκευαστεί πίσω από τον θωρακικό μυ του κάθε μαστού. Είναι μια επέμβαση που είναι εξαιρετικά ασφαλής και γρήγορη στην εκτέλεσή της, αφού πλέον δεν χρειάζεται πάνω από 1,5 ώρα για να αποκτήσει μια γυναίκα ένα καλαίσθητο στήθος. Επίσης, έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος νοσηλείας, καθώς δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά και ο χρόνος αποθεραπείας, αφού οι γυναίκες εξερχόμενες από το νοσοκομείο, μπορούν να συνεχίσουν σχεδόν χωρίς κανέναν περιορισμό τις δραστηριότητές τους. Όσο για το αποτέλεσμα; Φαίνεται άμεσα και τελειοποιείται σε 3-6 μήνες.

Διαβάστε ακόμα
Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας!
LaserLift: μη χειρουργικό lifting με λέιζερ

LaserLift: μη χειρουργικό lifting με λέιζερ

Μία ίνα, πιο λεπτή και από μία τρίχα, αντικαθιστά το νυστέρι στα χέρια του πλαστικού χειρουργού και προσφέρει στο πρόσωπο αποτέλεσμα λίφτινγκ! Σε λιγότερο από μία ώρα, ανώδυνα και αναίμακτα, το σχήμα και το περίγραμμα του προσώπου επαναδιαμορφώνονται και το δέρμα γίνεται λείο και απόλυτα σφριγηλό, καθώς τα εμφανή σημάδια γήρανσης σβήνουν.

The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική