Βαθύς Καθαρισμός Δοντιών: Ολοκληρωμένη Φροντίδα για Υγιή Χαμόγελα | The Antiagers
Θεραπεία Περιοδοντίτιδας (Βαθύς Καθαρισμός)

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας (Βαθύς Καθαρισμός)

Για χαμόγελα γεμάτα αυτοπεποίθηση

Ο τακτικός οδοντικός καθαρισμός είναι ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της καλής στοματικής υγιεινής αλλά αρκετές φορές ένας τυπικός καθαρισμός από έναν οδοντίατρο δεν είναι αρκετός. Εάν τα βακτήρια εισβάλλουν κάτω από τα ούλα και προσβάλλουν και το κόκαλο το οποίο περιβάλλει τα δόντια, θα χρειαστείτε έναν βαθύ οδοντικό καθαρισμό, o οποίος επιστημονικά ονομάζεται περιοδοντικός καθαρισμός και είναι διαφορετικός από τον απλό οδοντιατρικό καθαρισμό.

Κλείστε το ραντεβού σας on line
photo
Χρόνος Θεραπείας
Αναλόγως τη βαρύτητα του περιστατικού
Επίπεδο Πόνου
Ανώδυνη θεραπεία
Αναισθησία
Τοπική
Διάρκεια αποθεραπείας
2-3 μέρες μετά τη θεραπεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Ιατρό και με πιστοποιημένα ιατρικά υλικά.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Κάντε τη δική σας ερώτηση στο γιατρό

Η ιατρική μας ομάδα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντά στα ερωτήματά και να λύνει τις απορίες σας σε κάθε θέμα ομορφιάς!

Στείλτε την ερώτησή σας
Πότε χρειάζεται και τι προσφέρει ο βαθύς καθαρισμός;

Σε τι διαφέρει ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών από τον κανονικό καθαρισμό;

Οι τακτικοί οδοντικοί καθαρισμοί επικεντρώνονται στα δόντια πάνω από το επίπεδο των ούλων. Αυτοί οι απλοί καθαρισμοί συνιστώνται στους περισσότερους ασθενείς κάθε έξι μήνες και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Όμως, υπάρχει μια μερίδα ασθενών με εντονότερη φλεγμονή ή οποία έχει επεκταθεί και στο οστό κάτω από τα ούλα οι οποίοι χρειάζονται βαθύ καθαρισμό.

Ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών, περιλαμβάνει ειδικές τεχνικές για να απαλλαγείτε από την πλάκα, την πέτρα και τα βακτήρια κάτω από τη γραμμή των ούλων μέχρι τις ρίζες των δοντιών σας. Αυτό αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου των ούλων και την πρόκληση απώλειας δοντιών. Συνοπτικά, ο στόχος ενός τακτικού καθαρισμού είναι η προληπτική συντήρηση ενώ ο στόχος ενός βαθύ καθαρισμού των δοντιών είναι να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου των ούλων και των περιοδοντικών ιστών.

Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι βαθύ οδοντικό καθαρισμό;

Ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι απαραίτητος για κάθε ασθενή. Ωστόσο, για ασθενείς με πιο σοβαρή περίπτωση προχωρημένης ουλίτιδας, μπορεί να απαιτείται βαθύς καθαρισμός τοπικά, δηλαδή όχι σε ολόκληρο το στόμα αλλά μόνο στα σημεία που μας ανησυχούν για να αποφευχθεί η απώλεια των δοντιών στο μέλλον και να σταματήσει η περαιτέρω βλάβη.

Η περιοδοντική νόσος δεν προκαλεί πάντα πόνο ή εμφανίζει ορατά συμπτώματα, γι' αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τον ασθενή να καταλάβει από μόνος του πως χρειάζεται βαθύ καθαρισμό.

Τι συνεπάγεται ο βαθύς καθαρισμός στον οδοντίατρο;

Ο βαθύς καθαρισμός των δοντιών συνιστάται για ασθενείς με περιοδοντίτιδα, όπου η πέτρα έχει συσσωρευτεί στους θύλακες μεταξύ των δοντιών και των ούλων και μερικές φορές μέχρι τις ρίζες των δοντιών. Η ασθένεια των περιοδοντικών ιστών αν δεν θεραπευτεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών ή σοβαρές λοιμώξεις.

Η διαδικασία του καθαρισμού περιλαμβάνει την αφαίρεση της πλάκας και της πέτρας από τις περιοχές των δοντιών κάτω από τη γραμμή των ούλων για να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δοντιών και οστού που προκαλείται από περιοδοντίτιδα.
Τι συμπτώματα δείχνουν οτι μπορεί να χρειάζομαι βαθύ καθαρισμό;
Σταθερά κακή γεύση ή αναπνοή

Εύσειστα ή χαλαρά δόντια με κινητικότητα

Ούλα που αιμορραγούν εύκολα

Ούλα που είναι πρησμένα

Ούλα που είναι κόκκινα ή ευαίσθητα

Ούλα που έχουν υποχωρήσει αρκετά

Step by Step

Βήμα 1ο

Διάγνωση πριν από το ραντεβού

Ο οδοντίατρος των The Antiagers θα ξεκινήσει εξετάζοντάς σας για ασθένεια των περιοδοντικών ιστών μετρώντας το διάκενο μεταξύ των δοντιών και του οστού σας με έναν περιοδοντικό ανιχνευτήρα. Σημάδια όπως αιμορραγία των ούλων, φλεγμονή ή χαλαρά δόντια θα σημειωθούν. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου των περιοδοντικών ιστών, ο οδοντίατρος μπορεί να ζητήσει ακτινογραφίες για να ανιχνεύσει την απώλεια οστικής μάζας.

Βήμα 2ο

Πρώτο ραντεβού βαθύ καθαρισμού

H θεραπεία συνήθως ολοκληρώνεται σε δύο ραντεβού, το καθένα εστιάζοντας στη μία πλευρά του στόματος. Αρχικά, εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσει την υπό θεραπεία περιοχή. Στη συνέχεια αφαιρείται η πέτρα κάτω από τη γραμμή των ούλων χρησιμοποιώντας οδοντιατρικά εργαλεία ή συσκευές υπερήχων.

Βήμα 3ο

Δεύτερο ραντεβού βαθύ καθαρισμού

Η άλλη πλευρά του στόματος αντιμετωπίζεται με παρόμοιο τρόπο, με μια ανασκόπηση της αποκατάστασης της πλευράς που είχε υποβληθεί σε προηγούμενη θεραπεία. Κάθε ραντεβού διαρκεί συνήθως 1 ώρα.
Πλεονεκτήματα
1

Βελτιωμένη υγεία των περιοδοντικών ιστών

Ο βαθύς καθαρισμός αφαιρεί την πέτρα και τα βακτήρια κάτω από τη γραμμή των ούλων, μειώνοντας τη φλεγμονή και προάγοντας πιο υγιή ούλα.

  • Μειωμένος κίνδυνος εξέλιξης της νόσου
  • Πρόληψη αιμορραγίας και φλεγμονής

2

Πρόληψη της απώλειας δοντιών

Με την αντιμετώπιση της νόσου, ο βαθύς καθαρισμός βοηθά στην πρόληψη περαιτέρω βλάβης στα ούλα και τις δομές των δοντιών, μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας δοντιών.

3

Ενισχυμένη στοματική υγιεινή

Ο βαθύς καθαρισμός διευκολύνει την καλύτερη στοματική υγιεινή εξαλείφοντας τη δυσπρόσιτη πλάκα και την πέτρα, προάγοντας πιο φρέσκια αναπνοή και καθαρότερο στόμα.

4

Μείωση πόνου

Η τοπική αναισθησία που χρησιμοποιείται κατά τον βαθύ καθαρισμό ελαχιστοποιεί την ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξασφαλίζοντας μια πιο άνετη και ανώδυνη εμπειρία για τον ασθενή.

5

Μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους

Η αντιμετώπιση της περιοδοντικής νόσου μέσω βαθύ καθαρισμού μπορεί να αποτρέψει την ανάγκη για πιο επεμβατικές και δαπανηρές οδοντιατρικές θεραπείες στο μέλλον καθώς και τις απώλειες δοντιών. 

6

Συνολικά οφέλη για την υγεία

Η διατήρηση υγιών ούλων μέσω βαθύ καθαρισμού συμβάλλει στη συνολική ευεξία, καθώς η ασθένεια των ούλων έχει συνδεθεί με συστηματικά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, διότι τα μικρόβια που υπάρχουν στην στοματική κοιλότητα λόγω περιοδοντικής νόσου μπορούν να εισχωρήσουν στην αιματική κυκλοφορία ολόκληρου του σώματος.

Συχνές Ερωτήσεις
Ο βαθύς καθαρισμός είναι συνήθως απαραίτητος σε περιπτώσεις περιοδοντίτιδας. Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής μετά τη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της υποτροπής, μαζί με τακτικό μη βαθύ οδοντικό καθαρισμό ή βαθύ καθαρισμό τοπικά σε υποτροπιάζουσες περιοχές
Η διαδικασία είναι ασφαλής, ίσως παρατηρηθεί ήπια ευαισθησία και πόνος στα ούλα τις επόμενες ώρες. 
Ο βαθύς καθαρισμός μπορεί να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου, μειώνοντας την αιμορραγία και αποτρέποντας την απώλεια δοντιών. Η έγκαιρη θεραπεία είναι το κλειδί, καθώς τα προχωρημένα στάδια μπορεί να απαιτούν πιο επεμβατικές διαδικασίες.
Ο πόνος ελαχιστοποιείται με τοπική αναισθησία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η ελαφριά ενόχληση και η ευαισθησία μετά τη διαδικασία είναι φυσιολογικές και μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη φροντίδα και πρακτικές στοματικής υγιεινής. Εάν ανησυχείτε για ασθένεια των ούλων, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο των The Antiagers για συμβουλές.

Μπες στην ομάδα των Antiagers

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

Εγγραφή στο Newsletter Εγγραφή στην ομάδα μας στο Viber
The Antiagers - Πλαστική Χειρουργική